ja upravo skinuo stabilnu verziju 9, a sad ću i betu 10. baš me zanima da vidim jeli bolji firefox ili opera
impresivno zasad, bez zamjerke, preporučam svima
Sviđa mi se ovo s tabovima
Imam osjecaj da ce pomesti konkurenciju kad izadje RTM... Trenutno sam na Safariju, jer ima isti webkit kao Opera.
Evo vec nekoliko sati surfam u novoj beti svog najomiljenijeg browsera i još nikakvih problema nisam imao. Novi izgled mi je također odličan.
Operu 10 alpha koristim vec duze vrijeme a prije nje sam koristio 9.Tako da me danas obradovalo kad mi je opera ponudila opciju
update-a na 10 betu.Sto sam naravno i prihvatio,nakon instalcije primjetio sam da se u mnogo cemu poboljsala od speed dial pa nadalje
jedino sto joj nedostaje da zauzme prvo mjesto medu browserima su pluginovi.A po ostalim karakteristikama daleko je od danasnjih browsera, prva je medu browserima uvela tabove itd...Ali je nepravedno zapostavljena jer je mnogo bolja od ie,google chrome,firefox-a.
Odličan je browser i čak sam ju koristio neko vrijeme, ali joj je shortcut za otvaranje novoga taba u pozadini nepromjenjiv! To je jedini razlog zašto ju nekoristim. Kad svi normalni browseri od Firefoxa, Epiphanyja, Konquerora... koriste Ctrl+Mouse1 onda se mora Opera praviti pametna(i neuspjeti u tome) i staviti Ctrl+Shift+Mouse1. Ako su to već htjeli promjeniti trebali su staviti mogućnost izmjene shortcuta, a ne ovako na glup način to realizirati.
Jeli bi netko od vas htio da pogleda jeli to promjenjeno te ako nije dali je moguće promjeniti. A baš bi ju htio koristiti jer je rađena u Qt-u 4.x, a ne da moram koristiti Firefox i ružni Gtk+ widget style.
opera je prvi browser koji je imao tabove (i kao takva prva je imala shortcut za njih) pa se ne moze reci da se ona pravi "pametna", nego su drugi noviji browseri jednostavno preuzeli mozillin shortcut kada ga je ona implementirala. crtl + mouse1 je oduvijek u operi bio shortcut za direktan download, npr. crtl. klik na sliku i ona se odmah skida
opera je prvi browser koji je imao tabove (i kao takva prva je imala shortcut za njih) pa se ne moze reci da se ona pravi "pametna", nego su drugi noviji browseri jednostavno preuzeli mozillin shortcut kada ga je ona implementirala. crtl + mouse1 je oduvijek u operi bio shortcut za direktan download, npr. crtl. klik na sliku i ona se odmah skida
i ja sam se zbog chroma u medjuvremenu navikao na ctrl+mouse1 za otvaranje taba, ali sta ces, ne moze se promijeniti to u operi.
ali eto ako je utjeha (i ako ti se da navikavat opet na nesto novo) mozes klikat shift+mouse1 i otvarat ce ti link u novom tabu. barem ne moras drzat dvije tipke istovremeno.
ili sto je najjednostavnije, rabi srednje dugme misa (ako imas laptop, na nekim modelima je to tap sa oba prsta po touchpadu).
Instalirao sam navedeni browser, ali uopće nemogu post na ovaj forum napisati preko njega. Dali je još netko imao takvih problema?
I ono što sam primjetio da je brži u baratanju sa Facebookovim stranicama...
Instalirao sam navedeni browser, ali uopće nemogu post na ovaj forum napisati preko njega. Dali je još netko imao takvih problema?

Upravo instalirano.
Čini mi se da je dosta brža od 9.64 verzije.
Za sada sve za 5.

Kod mene Opera 10 beta radi bez problema, kako na ovome Forumu tako i na svim ostalim stranicama na kojima sam bio.
Oni kojima ne radi neka provjere pod Tools->Preferences->Advanced->Content je li im stavljena kvačica pored "Enable JavaScript", te koje su im opcije omogućene pod "JavaScript Options".
Meni ne radi nikako. Maskirao sam je kao IE i radi. Ali kada se salje post strana se zacrni i tako sve dok nije postanje gotovo
Java script je kao sto treba. Strasno uspori kada repliciram a imam uklucen pravopis bilo kojeg jezika
Odličan je browser i čak sam ju koristio neko vrijeme, ali joj je shortcut za otvaranje novoga taba u pozadini nepromjenjiv! To je jedini razlog zašto ju nekoristim. Kad svi normalni browseri od Firefoxa, Epiphanyja, Konquerora... koriste Ctrl+Mouse1 onda se mora Opera praviti pametna(i neuspjeti u tome) i staviti Ctrl+Shift+Mouse1. Ako su to već htjeli promjeniti trebali su staviti mogućnost izmjene shortcuta, a ne ovako na glup način to realizirati.
Meni sve radi perfektno s novom Operom
Prije sam koristio FF, ali sad sam već neko vrijeme na Operi.
Usput, ova beta je odlična. Sve radi kako treba, još nisam niti jedan bug našao...

A baš bi ju htio koristiti jer je rađena u Qt-u 4.x.

Odeš na Tools->Preferences->Advanced->Tabs i makneš kvačicu pored "Reuse current tab" i onda linkove otvaraš u novom tabu jednostavnim pritiskanjem na srednju tipku na mišu (na većini miševa je to kotačić).