Opera 10 beta

poruka: 43
|
čitano: 6.657
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Opera 10 beta

Dakle, najbolji web preglednik je izašao iz alphe!

Opera beta 10 

Novi Speed Dial Novi Speed Dial
kako doći do novog Speed Diala kako doći do novog Speed Diala
Sve je ostalo na vama Sve je ostalo na vama
glupih ce biti i medju pametnima i medju glupima.
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.6.2009 12:25 (MegaMass 2000).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Opera 10 beta

ja upravo skinuo stabilnu verziju 9, a sad ću i betu 10. baš me zanima da vidim jeli bolji firefox ili opera

Bubamara na steroidima.
17 godina
protjeran
MegaMass 2000 kaže...

Dakle, najbolji web preglednik je izašao iz alphe!

Opera beta 10 

Drago mi je. Samo neka usavrše mail i IRC komponentu, da budu solidni zamjenici samostalnim programima, poput thunderbirda i mIRC-a.
Developers,developers,developers...coming and coming and coming...
16 godina
neaktivan

impresivno zasad, bez zamjerke, preporučam svima

Intel 486DX2/66 MHz Processor, 90MB Hard Drive - no OS, 8MB Memory,5.25" & 3.5" Floppy drives, 8 ISA Slots, Speakers, Keyboard and Mouse
17 godina
Opera 10 beta

Sada je moguće i da otvoreni tabovi budu predstavljeni velikim sličicama koje prikazuju što je otvoreno u pojedinom tabu.

0 0 hvala 0
16 godina
Opera 10 beta

Sviđa mi se ovo s tabovima

Linux 1: 0 Windows
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
nazalost za linux je opera jos uvijek tesko smece.
i nogom u guzicu je korak naprijed
17 godina
neaktivan
Opera 10 beta

Imam osjecaj da ce pomesti konkurenciju kad izadje RTM... Trenutno sam na Safariju, jer ima isti webkit kao Opera.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Opera 10 beta

Evo vec nekoliko sati surfam u novoj beti svog najomiljenijeg browsera i još nikakvih problema nisam imao. Novi izgled mi je također odličan.

When power leads men towards arrogance, poetry reminds him of his limitations...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Opera 10 beta

Operu 10 alpha koristim vec duze vrijeme a prije nje sam koristio 9.Tako da me danas obradovalo kad mi je opera ponudila opciju

update-a na 10 betu.Sto sam naravno i prihvatio,nakon instalcije primjetio sam da se u mnogo cemu poboljsala od speed dial pa nadalje

jedino sto joj nedostaje da zauzme prvo mjesto medu browserima su pluginovi.A po ostalim karakteristikama daleko je od danasnjih browsera, prva je   medu browserima uvela tabove itd...Ali je nepravedno zapostavljena jer je mnogo bolja od ie,google chrome,firefox-a.

http://www.computer-master.bloger.hr/

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
devil kaže...
nazalost za linux je opera jos uvijek tesko smece.
 Ja sam ju dosta često radije koristio nego Firefox.
Developers,developers,developers...coming and coming and coming...
17 godina
neaktivan
Opera 10 beta

Odličan je browser i čak sam ju koristio neko vrijeme, ali joj je shortcut za otvaranje novoga taba u pozadini nepromjenjiv! To je jedini razlog zašto ju nekoristim. Kad svi normalni browseri od Firefoxa, Epiphanyja, Konquerora... koriste Ctrl+Mouse1 onda se mora Opera praviti pametna(i neuspjeti u tome) i staviti Ctrl+Shift+Mouse1. Ako su to već htjeli promjeniti trebali su staviti mogućnost izmjene shortcuta, a ne ovako na glup način to realizirati.

Jeli bi netko od vas htio da pogleda jeli to promjenjeno te ako nije dali je moguće promjeniti. A baš bi ju htio koristiti jer je rađena u Qt-u 4.x, a ne da moram koristiti Firefox i ružni Gtk+ widget style.

Kamo loš Linuxaš ide nakon smrti? /dev/null
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.6.2009 21:03 (Tux Slave).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Opera 10 beta

opera je prvi browser koji je imao tabove (i kao takva prva je imala shortcut za njih) pa se ne moze reci da se ona pravi "pametna", nego su drugi noviji browseri jednostavno preuzeli mozillin shortcut kada ga je ona implementirala. crtl + mouse1 je oduvijek u operi bio shortcut za direktan download, npr. crtl. klik na sliku i ona se odmah skida

Quintili Vare, legiones redde!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DhulKarnain kaže...

opera je prvi browser koji je imao tabove (i kao takva prva je imala shortcut za njih) pa se ne moze reci da se ona pravi "pametna", nego su drugi noviji browseri jednostavno preuzeli mozillin shortcut kada ga je ona implementirala. crtl + mouse1 je oduvijek u operi bio shortcut za direktan download, npr. crtl. klik na sliku i ona se odmah skida

Pa dobro onda se ostali prave pametni, ali u tome uspijevaju. :D

Ali stvarno Ctrl+Mouse1 bi trebao otvarati novi tab u pozadini - to mi je toliko važno da bih radije vrtio IE u wineu nego koristio browser koji je po svim mjerilima bolji i napredniji, ali mu fali ta jedna funkcija.
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.6.2009 21:23 (Tux Slave).
17 godina
neaktivan
Opera 10 beta

i ja sam se zbog chroma u medjuvremenu navikao na ctrl+mouse1 za otvaranje taba, ali sta ces, ne moze se promijeniti to u operi.
ali eto ako je utjeha (i ako ti se da navikavat opet na nesto novo) mozes klikat shift+mouse1 i otvarat ce ti link u novom tabu. barem ne moras drzat dvije tipke istovremeno.

ili sto je najjednostavnije, rabi srednje dugme misa (ako imas laptop, na nekim modelima je to tap sa oba prsta po touchpadu).

Quintili Vare, legiones redde!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Opera 10 beta

Instalirao sam navedeni browser, ali uopće nemogu post na ovaj forum napisati preko njega. Dali je još netko imao takvih problema?

I ono što sam primjetio da je brži u baratanju sa Facebookovim stranicama...

Čovjek je nevjerojatno jaka životinja: pojeo je sve druge životinje oko sebe, i samoga sebe ždere, i spava u blatu i u vodi, a gavrani mu kljucaju oči.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Bellatrix kaže...

Instalirao sam navedeni browser, ali uopće nemogu post na ovaj forum napisati preko njega. Dali je još netko imao takvih problema?

Isti problem sam imao i ja u jednoj od tema na BUG forumu. Na kraju sam bio primoran postati iz "stare" Opere. Dobro, ovo je još uvijek Beta i treba očekivati ovakve propuste. Za to uvijek postoji opcija "Feedback". Namigiva 
...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
16 godina
protjeran
Opera 10 beta

Upravo instalirano.

Čini mi se da je dosta brža od 9.64 verzije.

Za sada sve za 5.

alo modovi, može meni pola zvjezdice?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
cro_blue kaže...
Bellatrix kaže...

Isti problem sam imao i ja u jednoj od tema na BUG forumu. Na kraju sam bio primoran postati iz "stare" Opere. Dobro, ovo je još uvijek Beta i treba očekivati ovakve propuste. Za to uvijek postoji opcija "Feedback". 
 Točno tako! Ali za nas Bug forumaše je onda ova opera 10 u beti jednostavno beskorisna!Namigiva Meni postanje ne radi ni u jednoj temi!
Čovjek je nevjerojatno jaka životinja: pojeo je sve druge životinje oko sebe, i samoga sebe ždere, i spava u blatu i u vodi, a gavrani mu kljucaju oči.
17 godina
Bellatrix kaže...
cro_blue kaže...
Bellatrix kaže...

Isti problem sam imao i ja u jednoj od tema na BUG forumu. Na kraju sam bio primoran postati iz "stare" Opere. Dobro, ovo je još uvijek Beta i treba očekivati ovakve propuste. Za to uvijek postoji opcija "Feedback". 
  Točno tako! Ali za nas Bug forumaše je onda ova opera 10 u beti jednostavno beskorisna!Namigiva Meni postanje ne radi ni u jednoj temi!

Čudno da ne radi niti u jednoj temi. Evo upravo ovaj post je napisan iz Opere 10 Beta 1.
...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
17 godina
Opera 10 beta

Kod mene Opera 10 beta radi bez problema, kako na ovome Forumu tako i na svim ostalim stranicama na kojima sam bio.

Oni kojima ne radi neka provjere pod Tools->Preferences->Advanced->Content je li im stavljena kvačica pored "Enable JavaScript", te koje su im opcije omogućene pod "JavaScript Options".

JavaScript Options JavaScript Options
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.6.2009 11:41 (klimama).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
cro_blue kaže...
Bellatrix kaže...
cro_blue kaže...

Čudno da ne radi niti u jednoj temi. Evo upravo ovaj post je napisan iz Opere 10 Beta 1.

Da evo sad pokušavam pisati iz opere ali ovaj tekstualni editor mi jedva da radi. Napišem cijelu rečenicu a ona se prikaže tek kad kliknem mišem..
Jednostavno je neupotrebljiva za mene.
  EDIT: prošao je post nekako.. :) 
EDIT: kalimama sve mi je to uključeno! 
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.6.2009 11:48 (Bellatrix).
17 godina
neaktivan

Meni ne radi nikako. Maskirao sam je kao IE i radi. Ali kada se salje post strana se zacrni i tako sve dok nije postanje gotovo

Java script je kao sto treba. Strasno uspori kada repliciram a imam uklucen pravopis bilo kojeg jezika

All your carefully picked arguments can easiliy be ignored! There are no real rules about posting. There are no real rules about moderating either - enjoy your ban
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.6.2009 11:56 (Lazarus Long).
17 godina
neaktivan
Tux Slave kaže...

Odličan je browser i čak sam ju koristio neko vrijeme, ali joj je shortcut za otvaranje novoga taba u pozadini nepromjenjiv! To je jedini razlog zašto ju nekoristim. Kad svi normalni browseri od Firefoxa, Epiphanyja, Konquerora... koriste Ctrl+Mouse1 onda se mora Opera praviti pametna(i neuspjeti u tome) i staviti Ctrl+Shift+Mouse1. Ako su to već htjeli promjeniti trebali su staviti mogućnost izmjene shortcuta, a ne ovako na glup način to realizirati.

ako sam te dobro razumeo....
to CRTL + SHIFT + Mouse1 moze lakse.....samo jedan srednji klik na misu (skrol dugme) sluzi za otvaranje linka u pozadini, otvaranje novog taba, zatvaranje taba aktivinog i onog u pozadini ... ;) 
di ces lakse od toga?  
Ja iz svake verzije Opere sve manje i manje koristim tastaturu ... od toga da mogu preko misa otvarati/zatvarati tabove kao aktivne ili u pozadini do back i forward funkcije uz pomoc misa...toliko sam se navikao da misem idem back/forward da kad predjem u IE i FF automatski pokusavam da idem pokretima misa back :D i onda kad skontam da nema toga....
Zadovoljan sam operom..a malo ljut na programere sto ne optimizuju stranice za operu vec samo za FF i IE 
K'eni pa te vat' ;)
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.6.2009 12:32 (BugSU).
16 godina
neaktivan
Opera 10 beta

Meni sve radi perfektno s novom Operom

Nemam još inspiracije za potpis!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Opera 10 beta

Prije sam koristio FF, ali sad sam već neko vrijeme na Operi.

Usput, ova beta je odlična. Sve radi kako treba, još nisam niti jedan bug našao...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
BugSU kaže...
Zadovoljan sam operom..a malo ljut na programere sto ne optimizuju stranice za operu vec samo za FF i IE 
Oni bolji optimiziraju za IE (7,8), FF, Operu (9/10), Chrome, Safari i Konqueror.
Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
17 godina
Tux Slave kaže...

Ali stvarno Ctrl+Mouse1 bi trebao otvarati novi tab u pozadini - to mi je toliko važno da bih radije vrtio IE u wineu nego koristio browser koji je po svim mjerilima bolji i napredniji, ali mu fali ta jedna funkcija.
 Evo, sad sam na "Citiraj" kliknuo ctrl+mouse1 i otvorilo se u pozadini, dakle promenilo se. Srećan?! Smijeh (inače za to koristim srednji klik pa nisam imao pojma za ovo; mada jesu brojni shortcuti bili drugačiji u operi nego u svim ostalim browserima, ali su se kroz verziju 9 uglavnom usaglasili).
Ja sam imao problema sa Facebookom (što sam inicijalno pripisao problemima sa vezom), nije hteo da mi se prikaže live scores na siteu Roland Garrosa, a kada sam hteo da dodam sliku u post na BoL forumu, posle desnog klika na sliku, pa na Image Properties i Address, naizgled bi selektovao adresu, ali očigledno ne celu tako da sam ipak morao da pritisnem Ctrl+A nakon klika (probano više puta jedno i drugo na istoj slici). Na kraju sam zaključio da na sve strane ima previše bugova za normalan rad i vratio se na FF.
17 godina
neaktivan
Tux Slave kaže...

A baš bi ju htio koristiti jer je rađena u Qt-u 4.x.

U krivu sam. Evo upravo sam ju instalirao i još je uvijek bazirana na prastarom Qt 3.3.8.
Ivan(4) kaže...
Tux Slave kaže...

Evo, sad sam na "Citiraj" kliknuo ctrl+mouse1 i otvorilo se u pozadini, dakle promenilo se. Srećan?! Smijeh (inače za to koristim srednji klik pa nisam imao pojma za ovo; mada jesu brojni shortcuti bili drugačiji u operi nego u svim ostalim browserima, ali su se kroz verziju 9 uglavnom usaglasili).
 Hvala bogu da su to sredili. Evo probat ću je koristiti par dana da vidim kako će to sve funkcionirati.

Edit: Nazad na FF. Ovo nije browser ovo je strava i užas. Ctrl+Mouse1 prvo radi 5 minuta i kad sam ju ugasio te ponovno upalio neradi. Pa mi odjednom počne bacati na lijevi tab iako sam to promjenio da ide na desni. Ista stvar se dešavala i s 9.64. Tako razvikani, "savršeni" browser da nema mogućnost promjene shortcuta?

Zbogom Opera svoje bodove si ispucala.
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.6.2009 2:23 (Tux Slave).
17 godina

Odeš na Tools->Preferences->Advanced->Tabs i makneš kvačicu pored "Reuse current tab" i onda linkove otvaraš u novom tabu jednostavnim pritiskanjem na srednju tipku na mišu (na većini miševa je to kotačić).

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.6.2009 7:04 (klimama).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice