Firefox 4.0 beta
- poruka: 2.401
- |
- čitano: 600.673
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
Sa obzirom da su neki skidali finalnu verziju i pre nego što je službena verzija izašla, ovo su odlične brojke.
Pogotovo ako pogledamo da je IE9 upola manje skinut za 24h.
...20mil...40...100...?
Sa obzirom da su neki skidali finalnu verziju i pre nego što je službena verzija izašla, ovo su odlične brojke.
Pogotovo ako pogledamo da je IE9 upola manje skinut za 24h.
da samo je pitanje na kojoj brojci će se zadržat broj stvarnih korisnika kod jednog i drugog browsera!
Kolko vidim ipak je IE9 brži od firefox 4.0....
Kolko vidim ipak je IE9 brži od firefox 4.0....
Stavi adblock+ na svoj IE 9 pa onda reci nest
IE sucks
Da si iti malo upućen znao bi da postoji adblock+ za IE9.
A te dječje izkompleksirane izjave zadrzi za sebe, jel ja pljujem po FF-u ili IE-u iako ih ne smatram dobrima, nisam, zasto, svi browseri su sada na tu negdje istoj razini i odabire se po onome sto doticnoj osobi treba ili se vise svida.
Evo ti pa biraj, simple adblock, adblock+ stogod http://www.google.hr/search?sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=internet+explorer+9+adblock+%2B
usporedi tu hrpu trasha s FF i chrome adblock-om. dan i noć.
nemam pojma, nisam probavao ni na jednom ni na drugom, a ni na trecem, ali ipak postoji.
tko hoće browser s kvalitetnim adbloc-om nek se drži FF ili chrome. probao sam i operu, ali njen adblock nije u toj ligi.
6 milja smo prošli, valjda ćemo i 8 pa da bude bolje od verzije 3
:D
ja sam skinuo pa ne koristim, tako da je tu i dobar udio ljudi koji je skidaju da samo vide kakva je
ti si poseban slučaj
ostali i ako je skinu samo da je probaju, kad je probaju pa vide da je to najbolji brwser pa im i postane glavni browser
Nije usamljen slučaj(da ne ponovim ovo "poseban")
Također sam skinuo,instalirao,prilagodio i opet se vratio na Chrome.
Ne velim da je loš browser,dapače...nova Mozilla je odlična...
Razlog mojeg vraćanja na Chrome je taj što se spajam na internet
preko katastrofalne veze(nestabilna,puca svako malo....)
i tu mi je Chrome pouzdaniji...jednostavno se pokazalo da je tako
i nemam lijeka protiv toga.
Jedared kad se dočepam kvalitetnije internet konekcije,vjerujem da
ću koristiti ponovo Mozillu:)
a slusaj luka, ne bi svi isli na chrome da nije bolji
salim se ja, o ukusima se ne raspravlja, meni se jednostavno neke minorne stvari ne svidaju, na koje sam navikao u kromu, a i ovi net koji kradem blokira fejs i stranice od MS-a jer se taj susjed zalaze za linux, pa jedino na chromu mogu na te stranice, pitaj boga kako
Dali nova Lisica po defaultu ima "Paste & Go" posto imam tu opciju, a add-on koji mi je to omugacavao mi ne sljaka na cetvorci? Samo sam nadogradio zadnju verziju 3.x.x na 4.0 pa ne znam dali je to doslo po defaultu ilo sta...?
Dali ovaj default Sync radi ok (passwordi, bookmrksi) ili moram imati za svaki slucaj i dalje Xmarks? Ako Sync radi ok, maknio bih si Xmarks posto ne volim imati neke add-onove koji mi ninstaliranja Windowsa (ove imam cca godinu i pol vec na kanti pa bi bilo vrijeme da napokon instaliram i nove Win).
P.S.
Dali netko zna za neki add-on koji ce mi omoguciti kao u Chromeu da mi address bar bude i search bar za Google?
Nesto kao npr. ovo, ali bez ovih "g" i sl. meni nepotrebnih stvari posto ionako koristim samo Google.
Da po defaultu ima paste&go. Ja sam instalirao lisicu na novo i to je odmah bilo nutra.
Sync sam već isprobao i radi sasvim dobro, sve lozinke i bookmarkse mi prenio.
A što se tiče da ti address bar bude odmah i google search bar.Meni je to bilo i po defaultu na 3.6, kao i sad ovdje u 4. Znači samo u addres bar utipkaš npr. bug i odmah se uključi google sa rezultatim pretrage.
Dali netko zna za neki add-on koji ce mi omoguciti kao u Chromeu da mi address bar bude i search bar za Google?
Nesto kao npr. ovo, ali bez ovih "g" i sl. meni nepotrebnih stvari posto ionako koristim samo Google.
Meni nema toga.
Meni nema toga.
Mislim da je to ovo. :D
Jel li itko ostao na minefieldu?
Danas ću da se prebacim.
Ovih dana sam bio u gužvi, te zbog četvorke te zbog posla :D
Tema za 4.2a1pre:
http://www.bug.hr/forum/topic/internet/firefox-42a1pre/93467.aspx
"Evolucija" dizajna Firefoxa 4.0, od početka 3.7 verzije (2009/17/07) pa sve do 4.0 beta 6 pre (2010/09/09) .
Tu se mogu videti prilično interesantne skice, (pogotovo one za učitavanje tj. progress lines u tabu) te about:home sa history, downloads, session restore...
Takođe ako korisnici Opere uporede datume skice sa izbačenim verzijama Opere, videće da su zapravo i neke ideje Firefoxa (recimo Firefox dugme) nastale čak pre nego što je Opera prvi put ubacila O dugme.
Tako da Firefox nije kopirao ceo izgled od Opere.
No kao što rekoh, sličnosti te ideje između Opere i Firefoxa verovatno potiču iz razloga što su John Hicsk i Stephen Horlander prijatelji.
A ideje su se pojavljivale skoro u isto vreme, sem što je Opera izbacivala brže te promene.
Dok je za četvorku trebalo dugo vremena, pa je tako ispalo da je sve kopirano.
Btw. sa ovime nisam hteo da podstaknem nikakvu svađu, već da ukažem na interesantan razvoj izgleda sa obe strane i da smirim tu žalbu na Firefox kako su kopirali.
(ne tvrdim ni da je Opera kopirala od Firefoxa)

Odvrtio sam SunSpider test s FF-om 4.0 i dobio 239.7ms te 213.6ms s Minefieldeom 4.2a1pre za vidjeti ima li poboljšanja i izgleda da ima.
Naravno, unificirano dugme te oni dugmići u naslovnoj traci potiču iz MS Office-a. :)
Di ima za skinut 4.2a1pre ?
Hvala!