Za mene ima samo 2 svrhe, jedna je cestitanje rodendana, a druga je jer me tu profesor bot iz informatike kontaktira ponekad -.-
Kakav ce to rezultat biti koji je temeljen na mizernom postotku korisnika FB-a? 
Ne radim analizu na sivm korisnicima jer za to nemam znaja ni uvjeta. Napraviti ću analizu svoje sredine po dobnim skupinama. Pa mi je to bitno za usporedbu.
imam predosjecaj da ce tema biti lockana :DD ali najvise mrzim kad su neki na feisu polugoli i onda se svakih pola sata "taggaju" na profilu samo da bi imali sto vise lajkova i onda jos za njih mole i na kraju govore kao nije neka slika al ajde stavit cu ju .... i kad skupljaju prijatelje kao pokemone :D
Meni je facebook dobar samo zbog jedne stvari! kad nekoga trebam tamo je 100% ako ga nigdje nema 
imam predosjecaj da ce tema biti lockana :DD ali najvise mrzim kad su neki na feisu polugoli i onda se svakih pola sata "taggaju" na profilu samo da bi imali sto vise lajkova i onda jos za njih mole i na kraju govore kao nije neka slika al ajde stavit cu ju .... i kad skupljaju prijatelje kao pokemone :D
Ja volim kad se slikaju polugole.
Taj facebook donosi samo probleme i sa društvene i sa ekonomske strane. Koliko kompanija je nezadovoljno jer im je facebook konkurencija koja nicemu ne služi (Ea games , google , microsoft itd). Ako još uzmemo u obzir da je u facebook na pocetku uloženo nekih 10$ a sad vrjedi više nego google i microsoft zajedno. Osim toga facebook ne nudi ništa koristno , ne proizvodi hardware , ne proizvodi software , ne nudi nikakve korisne usluge. Moramo se zapitati što ta kompanija uopce radi na trzistu.
Mislim da je face dobar za promoviranje novih tehnologija jer imaju ogromnu bazu korisnika kojima kroz svoj sustav mogu prošitiri(iliti izreklamirati nešto) Eto uskoro će uvsti poruke/mail i nešto u tom stilu, a nakon toga očekujem i facebook talk, gdje ćemo moći preko voipa i pričati sa drugim korisnicima.
Sada prije nego krenete "pa to skype nudi već godinama ili neki drugi *ubaci voip program po želji* to isto nudi. Istina nude, ali nemaju toliku bazu korisnika, jer neki koriste skype, nemi msn, neki google voice itd...da bi bio u kontaktu sa svim prijateljima/kolegama itd. morao bi imati nekoliko programa i accounta da bi mogao komunicirati sa njima, a ovako mogu to sve isto kroz jedan servis, jedan account, jedan program. I to je po meni glavna prednost face-a, jer mogu lako nabaciti novi standard, a iskreno rećeno, prije bi koristio to i neka mi "špijuniraju razgovore" nego da plaćam basloslovnu lovu gsm operaterima za identično istu stvar...
Uostalom, što je facebook jedini koji vas "analizira" Što bug forum ne radi isto? Ja na forumu uglavnom vidim reklame od linksa, ponude za nove kompjutere i slično, ne vidim reklamu "pločice za kupaonu na akciji". Očito te reklame su rezultat onoga o čemu na forumu pišemo i ostavljamo informacije, i siguran sam da kroz korisnike koji su ovdje godinu i više dana aktivni, da kroz cijelu analizu svake poruke(i privatnih) mogli također dobiti dobru psihoanalizu karaktera te osobe, iako eto, ovdje nitko od vas ne stavlja osobne informacije, one su po meni najmanje bitne. Jer više ću saznati o nečijem karakteru kroz razne flame-warove nego kroz lajkanje nečije slike na face-u...
Taj facebook donosi samo probleme i sa društvene i sa ekonomske strane. Koliko kompanija je nezadovoljno jer im je facebook konkurencija koja nicemu ne služi (Ea games , google , microsoft itd). Ako još uzmemo u obzir da je u facebook na pocetku uloženo nekih 10$ a sad vrjedi više nego google i microsoft zajedno. Osim toga facebook ne nudi ništa koristno , ne proizvodi hardware , ne proizvodi software , ne nudi nikakve korisne usluge. Moramo se zapitati što ta kompanija uopce radi na trzistu.
Facebook je problem, a Iskrica i Smokva? Sta oni nude? Sta nude igre?
Misliš na ovak nešt?
Sam su prije pušile za bon od 50kn, sad samo sliku dobiš :D
2012. - Facebook kupuje Google
2013. - Facebook kupuje M$ i Apple
2016. - Mark Zuckerberg postaje predsjednik SAD-a
2017. - Facebook kupuje EU
2018. - nuklearni rat izmedju SAD-a, Rusije i Kine
2019. - nema vise ratova, svi zivimo u miru, ljubavi i sreci... na facebooku, u sklonistima 10 metara pod zemljom jer je povrsina zatrovana radijacijom...
2019. - nema vise ratova, svi zivimo u miru, ljubavi i sreci... na facebooku, u sklonistima 10 metara pod zemljom jer je povrsina zatrovana radijacijom...
I onda Lone Wanderer izađe iz Vaulta i otkrije da se ipak nesto događa na povrsini....
Uostalom, što je facebook jedini koji vas "analizira" Što bug forum ne radi isto? Ja na forumu uglavnom vidim reklame od linksa, ponude za nove kompjutere i slično, ne vidim reklamu "pločice za kupaonu na akciji". Očito te reklame su rezultat onoga o čemu na forumu pišemo i ostavljamo informacije, i siguran sam da kroz korisnike koji su ovdje godinu i više dana aktivni, da kroz cijelu analizu svake poruke(i privatnih) mogli također dobiti dobru psihoanalizu karaktera te osobe, iako eto, ovdje nitko od vas ne stavlja osobne informacije, one su po meni najmanje bitne. Jer više ću saznati o nečijem karakteru kroz razne flame-warove nego kroz lajkanje nečije slike na face-u...
Gledaj, bug forum jer unaprijed prenamijenjen za IT, pa je logički da će tu doći ljudi koje zanima IT i logično je da će se tu staviti reklame za Links, itd. No to kod buga ne zalazi toliko u psihu čovjeka koliko je u facebooku moguće. Skolonost prema nečemu(u ovom slučaju računarstvu) je vanjska karakteristika čovjeka i ona može biti od velike korisnosti pri reklamiranju. No poznavanje unutarnje čovjekove psihe može stvoriti takve jake reklame da ljudi jednostavo ne mogu tome odoljeti.
Dakle razlika je u tome što bug stavlja reklame i nada se da će je netko pročitati i kupiti. Bug nije siguran da su ovdje korisnici interesirani za it, on samo grubo pretpostavlja da su. A facebook analizira naše aktivnosti, može sigurno znati što nas zanima, i najvažnije kako nam to prezentirati.
Gledaj, bug forum jer unaprijed prenamijenjen za IT, pa je logički da će tu doći ljudi koje zanima IT i logično je da će se tu staviti reklame za Links, itd. No to kod buga ne zalazi toliko u psihu čovjeka koliko je u facebooku moguće. Skolonost prema nečemu(u ovom slučaju računarstvu) je vanjska karakteristika čovjeka i ona može biti od velike korisnosti pri reklamiranju. No poznavanje unutarnje čovjekove psihe može stvoriti takve jake reklame da ljudi jednostavo ne mogu tome odoljeti.
Dakle razlika je u tome što bug stavlja reklame i nada se da će je netko pročitati i kupiti. Bug nije siguran da su ovdje korisnici interesirani za it, on samo grubo pretpostavlja da su. A facebook analizira naše aktivnosti, može sigurno znati što nas zanima, i najvažnije kako nam to prezentirati.
Neznam, malo, pogledaj teme birc, nespavalice gdje ljudi dosta pišu o tome šta rade, jedu, idu na praznike i slično, siguran sam da bi se moglo dosta informacija iz određenih korisnika pronaći na ovom forumu. Uostalom bilo koja argumentirana rasprava kao ova, odaje tvoj karakter, da li si pametan, brzoplet, tvrdoglav, i slično, kažem ti da uzmeš jednog forumaša i ideš čitati sve njegove poruke, puno bi saznao o toj osobi i o njegovim stavovima, i siguran sam da bi uspio mu i reklamu prilagoditi.
Sigurno da na face-u može još više, jer imaju puno više informacijama kojima barataju, ali sam samo htio naglasiti kako i drugi isto tako to mogu raditi, samo što to je manje eksponirano jer nije isto 100k korisnika na bug forumu naspram pola milijarde na face-u.
Jednostavno najvće igraće se najviše pljuva, isto kao što svi pljuju po googleu da čita mailove i slično, dok za hotmail ili neki drugi se ne priča o tome, iako i oni sigurno špijuniraju samo imaju manje korisnika pa su manje relevantni po njima. Ali činjenica je da čim se spojiš na internet da si špijuniran, jesi išao gledati video na youtube, nešto upisao u tražilicu, koristiš neki IM/voip servis, komentiraš vijesti ili jednostavno raspravljaš sa neznancima na forumu, mi gubimo privatnost, i ako nemam šta skrivati, nemam se čega ni bojati toga što oni špijuniraju i analiziraju moju aktivnost...
Neznam, malo, pogledaj teme birc, nespavalice gdje ljudi dosta pišu o tome šta rade, jedu, idu na praznike i slično, siguran sam da bi se moglo dosta informacija iz određenih korisnika pronaći na ovom forumu. Uostalom bilo koja argumentirana rasprava kao ova, odaje tvoj karakter, da li si pametan, brzoplet, tvrdoglav, i slično, kažem ti da uzmeš jednog forumaša i ideš čitati sve njegove poruke, puno bi saznao o toj osobi i o njegovim stavovima, i siguran sam da bi uspio mu i reklamu prilagoditi.
Sigurno da na face-u može još više, jer imaju puno više informacijama kojima barataju, ali sam samo htio naglasiti kako i drugi isto tako to mogu raditi, samo što to je manje eksponirano jer nije isto 100k korisnika na bug forumu naspram pola milijarde na face-u.
Jednostavno najvće igraće se najviše pljuva, isto kao što svi pljuju po googleu da čita mailove i slično, dok za hotmail ili neki drugi se ne priča o tome, iako i oni sigurno špijuniraju samo imaju manje korisnika pa su manje relevantni po njima. Ali činjenica je da čim se spojiš na internet da si špijuniran, jesi išao gledati video na youtube, nešto upisao u tražilicu, koristiš neki IM/voip servis, komentiraš vijesti ili jednostavno raspravljaš sa neznancima na forumu, mi gubimo privatnost, i ako nemam šta skrivati, nemam se čega ni bojati toga što oni špijuniraju i analiziraju moju aktivnost...
Slažem se! No na bugu je kao što si sam rekao svega 35k korisnika tako da nema smisla raditi analizu. No najvažnije je to što je na forumu sve u obliku postova. U postove se može pisati sve pa je vrlo teško raditi analizu korisnika jer ti nkad ne znaš kojoj skupini pripada sadržaj. I samo bih napomenuti da analizu na velikom broju korisnika ne rade ljudi. To rade računala sa složenim algoritmima za analizu pa je zato teško tako analizirati čovjeka na bugu.
No facebook ima fino sortiran sadržaj i nanjemu je puno lakše implementirati algoritme za analizu. A bitno je to što ljudi na facebooku ostavljaju one osobne informacije one ključne za svaranje psiho profila. To facebook čini savršenom podlogom za analizu ljudi. Salžem se sa tobom da je cijli internet pod analizom no mislim da je puno lakše napraviti psiho profil na facebooku nego pretraživati svaku stranicu na koju čovjek i to je vrlo teško za kompjuter. Čovjeku je lako, no kompjuteru sa algoritmima je teško.
Ne razumijem Vas sto se "bojite" ostaviljati svoje prave podatke i navikli ste da se skrivate iza nekog nicka na raznim forumima i mrzite one koji koriste fb, zvuci mi kao prije kad su stariji ljudi govorili djeci da se nikad ne ostavljaju prave podatke o sebi na internet da se ne bi zloupotrijebili. Koristio sam facebook jako dugo i pametno: nova poznanstva, obnavljanje prijateljstva, informacije vezane za faks, skripte, kupovanje prodavanje, zene... tako da sigurno nisam gubio vrijeme i imao sam visestruke koristi. 2 godine sam provodio a ne sjecam se ni jedne reklame jednostavno ih ne primjecujem nit klikam na njih, nit mi smetaju. Trenutno me nema jer je tako bolje za moju vezu a i zavrsio sam faks. Ali svejedno je glupo omalozavati ljude koji vrijeme provode na fb i da je to gubljenje vremena, jer i sam znam koliko sam zena zbario zahvaljujuci njemu....
QFT!
Ja također nikako da primjetim reklame na face-u...ili ih ima jako malo ili adblocker radi dobar posao u chromu...evo mom bratu se jučer počele neke reklame pojavljivati pa sam i njemu stavio adblocker i za sada opet sve super. Tako da đaba sve te analize ako reklama nedolazi do mene
Ima jedna dobra stvar kod Fb.-a a to je da sada mogu komunicirati preko Interneta s ljudima koji prije Fb-a nisu ni znali što je Internet, i ako nekog tražim a nemam njegov mob. jednostavno upišem njegovo ime u Fb. tražilicu i sa sigurnošću znam da ću ga naći.
A jedna od mnogih stvari koja me živcira je to da se iskustvo nekih ljudi s Internetom temelji jedino na Fb.-u, to im je jedina stranica koju znaju, za njih kad spomeneš pojam Internet jedina stvar koja ih asocira, je naravno Facebook.
danas sam pročitao jedan zanimljiv komentar na večernjem, koji nema direktno vezu sa ovom temom ali se ipak može između redaka povuć nekakva paralela..
s dobrim djelom članka se slažem, pogotovo s onime o virtualnim dobrima.
---------------------------
tko zna koliko ima enrona u americi, kolko lažiranih podataka u japanu, britaniji...
zemlje u razvoju naveliko kupuju zapadna poduzeća i djelomično tehnologiju.
ovo nije jednosmjeran proces.
kroz 10-ak godina će amerika izgubiti sve danas vodeće ekonomske pokazatelje.
što znači taj veliki bdp? kad ga ionak stvaraju ogromne korporacije, ovisne o američkoj politici? pentagonu ,recimo... najvećem naručitelju visoke tehnologije u svijetu.
amerikanci imaju ogroman javni dug, badava priče o silnim trilijunima dolara.
mada mi je čudna ova igra brojkama.. očito je riječ o bilijunima dolara, govorimo o našim ,europskim.
amerikanci milijardu zovu bilijunom, i tako posredno sve dižu na treću potenciju.
rusija je danas 12. sila svijeta u ekonomiji.
zar će ona pasti kroz 40 godina?! hahaha.svašta. gdje je tu iran, pakistan?
indonezija? vijetnam? sve zemlje sa stanovništvom većem od njemačke.
rastom kineza i indije slabi položaj i utjecaj zapada. i to dvostruko brže nego ovi rastu.
globalizacija pokazuje neke probleme za zapadna gospodarstva. ona se više ne šire akvizicajama poduzeća iz zemalja trećeg svijeta i slično. sad su oni sami postali plijen kineza, indijaca, rusa, saudijaca. i počeli su se štititi, jako. proglašavajući nacionalnim interesom neke djelatnosti.
pa će tako i kina i indija strancima postavljati sve tvrđe uvjete, rusi su već postavili.
za 40 godina amerika će biti 3-4 sila svijeta.
ne radi slabljenja u ekonomiji, nego radi kriminala i korupcije u samoj americi. i radi povratka vojnika-plaćenika, koji će nastaviti s životom kakvog su živjeli u iraku, afganistanu, kosovu. a to znači kriminal, bezakonje. kojeg je amerika prepuna.
meksikanci će biti brojčano najjači 2050-e u americi.
ameriku čeka neka vrst raspada ,ne kinu.
ona se zalaufala, i sve nosi pred sobom.
ona je kupila sve strateške pozicije u africi, pri kraju je osvajanje latinske i južne amerike.
pa što mislite, da amerika ima tolki utjecaj kao pred 50 godina?!
s novim gorivima, nestaje dominacije američkih naftnih poduzeća.
a ovi facebooki, googlei, applei...sve je to virtualna vrijednost.
kao i sredinom devedesetih, dotcomovi se stvorili i propali kroz 3-4 godine.
ako ne proizvodiš nešto trajnoga, na tržištu nemaš dugoročne budućnosti.
a proizvodi zapada su baš to, kratkotrajno, ko prostitutke.
dok s druge strane, kinezi i indijci proizvode trajne proizvode.
nakon što su jeftino mradno msnagom uništili tekstilce sivjeta, sad poduži cijenu rada, i samim time cijenu proizvoda.
dvostruko brže rastu nego su uništili konkurenciju.
---------------
Jesam li ja ovdje jedini koji bi htio da fejs ostane, tj. da se ne ugasi. Stvar je dosta korisna, treba ga koristiti unutar granica normale i paziti koje podatke ostavljamo, regulirati popis prijatelja ( dodavati ljude koje poznaješ I S KOJIMA SI DOBAR, ilitga one koje možeš nazvati prijateljima, a ne svaku sisatu/guzatu mulicu na koju naletiš, ili ljude koje si sreo jednom u životu... @Lazo, nije se ni treba opočeti plaćati, to su milci radili grupe tipa "100 000 ljudi do sutra ili se fejs gasi/plaća se, nikad ništa od toga. A i iskreno, sumnjam da će itko od nas doživjeti facebookovu propast, pad, da, no ne propast.
Nisi jedini. Facebook je, začudo, vrlo korisna društvena mreža. Za komunikaciju s udaljenim osobama, računajući na popularnost te mreže, nema boljeg i jednostavnijeg načina.
Sigurno je da će facebook propasti jednog dana, no 10 godina je predaleko u ovakvome svijetu. Ja mislim da će facebook u najboljem slučaju izdržati još tri godine. Jer cijeli facebook je jednostavan i lagan za korištenje i kopiranje. On će ljudima jednostavno dosaditi.
Činjeica je da će broj korisnika jednog dana preći 1 milijardu no što tada činiti. Treba vam biti jasno da to nije jedan nezamjetni milijun već se raditi o skoro 1/6 svijeta, i dosta povelik dio ljudi koji koriste internet. Tada neće postojati puno novih potencijalnih kroisnika. Pa će tada svaka mala pogreška biti kobna. Tada će se od facebooka tražiti apsolutno saršenstvo što nije moguće.
3 godine je premalo za tako nešto. Nakon milijardu korisnika kako kažeš Facebook će postati, mada već sada i je, svakodnevica i navika ljudi za komunikaciju, uzmimo u obzir to na kakav će se način sve to razvijat i/ili koliko će Facebook biti inovativan. Zato je 3 godine premalo, možda i 10, ali nakon toga teško će opstati jer ni sami ne možemo zamisliti informatiku i računala u to vrijeme.
Trenutno me nema jer je tako bolje za moju vezu a i zavrsio sam faks. Ali svejedno je glupo omalozavati ljude koji vrijeme provode na fb i da je to gubljenje vremena, jer i sam znam koliko sam zena zbario zahvaljujuci njemu....
Upravo tako... Ali, ovo nije "index.hr" ili "forum.hr", nego IT forum, i vecini na ovom forumu je barenje zena gubljenje vremena, radije provode svoje vrijeme igrajuci igre, kompajlirajuci kernel ili sto vec tko radi... 
meni osobno fejs jako dobro dođe radi posla.. u privatnoj grupi sve dogovore obavljamo..
jedino treba izbit tu glupu naviku odlaženja tamo kad nemam kaj pametnijeg radit.
meni se neš drugo mota po glavi.. da su te stvari toliko trajne i toliko dobre, već bi japanci našli ekonomsku korist u tome i imali ko zna kakve virtualne proizvode.. a ovako, majstori ekonomije i industrije, idu težim ali dugotrajnim i održivim putem.
Tu si trebao stavit 2033. kao sto sama igra Metro 2033 pokazuje da necemo zivjet na povrsini jer je prevelika radijacija aktivna.
Trenutno me nema jer je tako bolje za moju vezu a i zavrsio sam faks. Ali svejedno je glupo omalozavati ljude koji vrijeme provode na fb i da je to gubljenje vremena, jer i sam znam koliko sam zena zbario zahvaljujuci njemu....
Upravo tako... Ali, ovo nije "index.hr" ili "forum.hr", nego IT forum, i vecini na ovom forumu je barenje zena gubljenje vremena, radije provode svoje vrijeme igrajuci igre, kompajlirajuci kernel ili sto vec tko radi... 
Govori u svoje ime 
Pa većina ovdje je takva...sjetite se teme "kako osvojiti curu" šta se sve tamo pisalo...
Ne razumijem Vas sto se "bojite" ostaviljati svoje prave podatke i navikli ste da se skrivate iza nekog nicka na raznim forumima i mrzite one koji koriste fb, zvuci mi kao prije kad su stariji ljudi govorili djeci da se nikad ne ostavljaju prave podatke o sebi na internet da se ne bi zloupotrijebili. Koristio sam facebook jako dugo i pametno: nova poznanstva, obnavljanje prijateljstva, informacije vezane za faks, skripte, kupovanje prodavanje, zene... tako da sigurno nisam gubio vrijeme i imao sam visestruke koristi. 2 godine sam provodio a ne sjecam se ni jedne reklame jednostavno ih ne primjecujem nit klikam na njih, nit mi smetaju. Trenutno me nema jer je tako bolje za moju vezu a i zavrsio sam faks. Ali svejedno je glupo omalozavati ljude koji vrijeme provode na fb i da je to gubljenje vremena, jer i sam znam koliko sam zena zbario zahvaljujuci njemu....
Gledaj! Ime i prezime čovjeka i sl. su potpuno nevažni podaci za složenu analitiku. Bitno je ponašanje čovjeka. To je ono što pokušavam naglasiti u svemu ovome. Vi na facdebook redovito komentirate i sudjelujete u raznim aktivnostima. To se vama čni bezazleno no to je ono što je bitno pri velikim anlizama. A facebook to zbog svoje forme olakšava. Time je moguće saznati što vas zanima, i koji je najbolji način da vam to daju. Primjer toga vidimo u raznim shoping centrima gdje vise razne reklame koje uspijevaju privući mušterije. One su nastale analizom. No ne nužno istom analizom kao na facebooku. Na facebooku je moguće napraviti puno dublju analizu. Dakle vi kao pojedinac niste važni no skupina kojoj pripadate je važna. Evo jednostavnog primjera: vi volite kompjutere. Algoritam je to saznao na temelju vašega ponašanja. Sada je bitno pronaći zajedničke osobine vas sa drugim ljubiteljima kompjutera. I onda na temelju te zajdničke osobine dati vam reklami. Naravno ovaj primjer je vrlo jednostavan, a na facebooku moguće napraviti potpuno složene analize sa skupine.
Prema tome, vaše ime je u tome svemu nevažno. Bitna je vaša sličnost sa drugim.
Skrivanje osobnih podataka radi se samo da bi se očuvali od drugih ljudi jer je ljudima ime i prezime bitno, za razliku od algoritma kome je bitno vaše ponašanje. Ja se ovdje baziram više na zaštitu skupina, a ne na zaštitu od drugih ljudi koja je već milijun puta prožvakana.
Sve ima svoj početak, ali i kraj...
Sve će kad tad propasti, htjeli mi ili ne...
Otvorio sam ovu temu da raspraljamo o fenomenu facebooku. Kada će propasti, i što će biti sa silnim podacima koji su na njemu ostavljeni? Zašto je toliko poplaran?
Ovako, imas kriticnu masu korisnika, ajmo rec 500 000 000, da se i pocne naplacivat 50$ mjesecno ostalo bi mu 50 milijuna korisnika koji bi to placali, a naivan si ako mislis da nije tako. Popularan je jel su ga ljudi prihvatili kao socijalnu mrezu koja je standard i kao takva socijalna mreza radi svoj posao fenomenalno, "svi su gore" i ujedinio je forumase,bloggere,muzicare,graficare i jos N podvrsta interesa na internetu na jednu stranicu.
Ja stvarno nevidim losu stranu toga da ljude koje poznam, kontakte koji mi trebaju zbog nekih "poslovnih" stvari, ribu dvije kojima bi vodu htio mijenjat imat na jednom mjestu, besplatno i po novom i preko mobitela.
Sigurno je da će facebook propasti jednog dana, no 10 godina je predaleko u ovakvome svijetu. Ja mislim da će facebook u najboljem slučaju izdržati još tri godine. Jer cijeli facebook je jednostavan i lagan za korištenje i kopiranje. On će ljudima jednostavno dosaditi.
Činjeica je da će broj korisnika jednog dana preći 1 milijardu no što tada činiti. Treba vam biti jasno da to nije jedan nezamjetni milijun već se raditi o skoro 1/6 svijeta, i dosta povelik dio ljudi koji koriste internet. Tada neće postojati puno novih potencijalnih kroisnika. Pa će tada svaka mala pogreška biti kobna. Tada će se od facebooka tražiti apsolutno saršenstvo što nije moguće.
FB se upgrejda konstantno, neznam zasto bi mi FB dosadio, po toj logici ce mi i bug forum dosadit, dosadit ce mi i internet, i glupi google koji vec godinama mi pruza ono sto trebam a homepage se promijenio jako malo. Syebat servis koji ima 500m korisnika je doseg koji ako se desi ce bit najgluplji u povijesti covjecanstva, a ekipa iz fb mi se ne cini kao poluidioti koji neznaju kako zadrzat postojece i dobit nove korisnike.
Trebaš uzeti u obzir da je facebook zamišljen kao mjesto gdje biraš koga hoćeš, a ne kao mjesto gdje dodaješ svakoga. I to je pravilno korištenje facebooka točno kao što si ti naveo. No to ne znači da je ono sigurnije. Podatke koje ti ostavljaš, ti većinom ostavljaš u "tragovima", dakle putem komentara i svojih aktivnosti na facebooku. Međutim kad ti takve informacije ostavljaš svaki dan, dosta tga se nakupi kroz dugo vrijeme. Te korz npr. par godina oni mogu dobiti 90% sliku tvoje psihe. Dakle tako pravilno korištenje facebooka je mnogo opasnije od prihvaćanja svakoga za prijatelje, doadavanje lažnih "lajkova" i sl. Jer ti time dosta olakšavaš analitičarima razliku između tvoje lažen i prave sposobnosti.
Dakle, idemo probat zamislit najgori moguci big brother scenario.
Ti si zuckberg FB je tvoj i imas : moj psiho profil, moje prijatelje,moje interese, apsolutno sve zna o meni sta se moze znat.
Sta ti to znaci u zivotu? Sta mozes sa tim podacima?
No molio bih da mi korisnici facebooka daju neke razloge za njegovo korištenje. To mi je potrebno za jednu analizu koju radim.
Komunikacija,interakcija sa prijateljima.
@Captain
Pa meni je draze da mi da tu reklamu o PCu nego o kuhinjskim plocicama. Moras biti pravi levat (to je taj 1/1000 sto si govorio) da to kliknes i gledas, a kamoli kupis, posebno u danasnje vrijeme, informacije su svuda, sve se moze negdj naci, pregledati, nema sto nema. Mene za osobno za reklame boli ona stvar
Ja uglavnom na face-u što komentiram su slike i to dosta rjetko a komentari tipa "lol" "xD" "hahahaha" "ajme vidi kako smješno si ispao" mislim da neće dobiti neku kvalitetnu analizu od toga. Jedino od statusa bi mi mogli više izvući jer tu se vide neke moje aktivnosti/hobiji, koje opet sam isto tako i ovdje na forumu ostavio(idem na faks, slušam techno, bla bla) Jedino što tamo još imaju podatke sa kim se družim pa me mogu grupno uvrstiti, dok me ovdje možeš kao pojedinca provjeriti.
I opet ponavljam, čemu analize ako reklama ne dolazi do mene?
Uostalom te analize im omogućuju ogromnu zaradu da bi nama usluga bila besplatna. Ja rađe biram to nego da imaš mjesečnu pretplatu na facebook ili bug forum ali da zato znam da sam "zaštićen"