- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

Znači gospođa mi rekla da su troškovi carinjenja obično oko 50kn + (329*0.25)=~130Kn?
Jel itko kupio prek eBaya bežični iPhone punjač ,neki jeftin ?ak je koji ?Bio bih zahvalan ...Zanima me nesto slično ovima sa slike ...

Znam to ali ond amoras nositi to stalno sto je ruzno ili stalno stavljati a ond abezicno punjenje nema svrhe. Na note 4 recimo ispod poklopca su bili konketori na koje se stavi ovakav dodatak i ima bezicno punjenje a izvana se nista ne vidi.
Ako si isao na commit to bay poslije toga prodavac mora pristati na otkazivanje narudzbe ili ce se on zaliti ebayu. U principu ti ne mogu skoro nista osim ti dati negativnu ocjenu ili suspendovati nalog....
Sad je kasno. Kad si se obvezao na kupnju onda ili moraš kupiti/platiti ili tražiti od prodavača da ti otkaže narudžbu, kao što je kolega Torent objasnio. Tako nešto je greška koju nas valjda dosta napravi kad prvi put kupuje preko eBaya, samo doduđe ne pokušamo 4 put kupiti isti proizvod.
Pročitaj ovo i ne kupuj više ništa dok to nisi pročitao i usvojio da se ne bi uvalio u još neke neželjene situacije: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx
Ne sjećam se da sam to ikad vidio. U kojim slučajevima je to moguće napraviti?
Nije baš ebay, ali dovoljno slično...
Dakle naručio mbo za tv sa aliexpress-a i završila na carini, tražili me račun i ja im poslao ispis narudžbe sa aliexpressa jer račun nisam dobio nikakav i sad mi odgovore: "MOLIM ISPRAVAN RAČUN".
Što dalje?
Ispis narudzbe gdje se vidi broj narudzbe i izvod sa kartice gdje se vidi isto broj narudzbe? Ajd ti panjevima objasni da alixpres ne prihvata paypal....Ja narucivao nesto za svoje prijatelje i stiglo vise posiljki odjednom na razlicita imena ali na svima moj broj telefona jer ako njih nazove ne zanju nista reci... I meni carinik kaze da svi moraju imati paypal da bi mogli ostvariti povlasticu za uvoz tj ne plate carinu. Reko to znaci da j ane mogu platiti za nekog drugog? Gdje to pise ;) I tu je prica zavrsila pustio je sve...
Ispis narudzbe gdje se vidi broj narudzbe i izvod sa kartice gdje se vidi isto broj narudzbe?
Upravo to su i dobili, osim što ne piše broj narudžbe na ispisu banke...

Ispis narudzbe gdje se vidi broj narudzbe i izvod sa kartice gdje se vidi isto broj narudzbe?
Upravo to su i dobili, osim što ne piše broj narudžbe na ispisu banke...
Znači, dao si im screenshot narudžbe u AliExpressu, gdje se vidi da narudžba ide na tebe i gdje se vide nazivi i cijene svih naručenih proizvoda i ukupni iznos na kraju?
A onda ne možeš ništa drugo nego ih uvjeriti da AliExpress ne izdaje račune, da se ne naplaćuje preko PayPala i da je ispis narudžbe jedino što možeš napraviti i da se preko tog ispisa lako može doći do točne vrijednosti svakog naručenog proizvoda.
Dosad sam preko AliExpressa naručivao samo neke stvarčice za koje me nisu mogli tražiti račun, tako da ne znam kako carina funkcionira s tim.
Pa nista u principu jer si dao sve sto imas.... Zar carina ne bi trebal da moze provjeriti cijenu robe na alixpresu ako ne uvaze papire...Sta kazu oni sta podrazumijevaju kao racun...
Neka rade što hoće.
Napisao sam im da su dobili sve što im mogu dati a ako im ne odgovara neka vrate paket pošiljatelju.
Apsolutno ništa nisam dobio u mailu osim "MOLIM ISPRAVAM RAČUN", dakle u mailu piše samo to, velikim slovima i bez mrvice pristoje komunikacije.
Da ne bi bilo nikakvog nesporazuma - dobili su točno to što si attachao (znači odrezano s gornje i donje strane) ili su dobili tu cijelu stranu? Ako su dobili tu cijelu stranu, stvarno se nemaju što žaliti.
Pa nista im i ne moze vise dostaviti... To i izvod iz banke je jedini trag cijele transakcije....
Dobili su ovo gdje se sve lijepo vidi i još sliku plaćanja sa ezabe koju neću stavljat ovdje...
Neznam što više mogu...
U kojem si im formatu poslao?
Vec neko vrijeme nemam posla sa "carinom" pa se ne sjecam,ali jednom prilikom sam i ja dobio slicnu poruku.Zvao sam ih i rekli su mi da format koji sam poslao njihov sustav ne podrzava!?
E sada,zbilja se ne sjecam o kojem se formatu tocno radilo,ali mislim da cak dobijes te podatke u onoj automatskom odgovoru od carine.
Jer u ovom screenshotu se jasno vidi sve sto treba,cak i tracking no koji potvrduje da je to racun onoga sto si narucio.
Upravo ovako sam i ja to radio
Jbg ako jpg ne podrzavaju...
Pa nista im i ne moze vise dostaviti... To i izvod iz banke je jedini trag cijele transakcije....
Nisi me shvatio što ga pitam. Pitam ga da li je poslao ovo što mi vidimo na forumu (gdje se zapravo ne vidi koja je sve roba u paketu), ili ispis te cijele stranice. Ako je ispis cijele stranice, onda nema što drugo nego ih učiti njihovom poslu. Naime, u carininim uputama piše:
Poštanske pošiljke se podnose na carinjenje uz valjani dokaz o vrijednosti robe, npr. račun, potvrdu o plaćanju, internet narudžbu ili ispis zaključenja nadmetanja.
On im je poslao "internet narudžbu" i nemaju što prigovarati.
"onda nema što drugo nego ih učiti njihovom poslu."
Skontao sam ja sta ti kazes i samo sam se nadovezao da ako je poslao cijelu stranicu i izvod iz banke vise nista i ne postoji kao trag te transakcije osim to dvoje i mail u kojem ne pise nista sto nema u ova dva dokumenta....
Jbg ako jpg ne podrzavaju...
Mozda bi se i iznendio.
Koliko mi je ostalo u sjecanju i ja sam se iznenadio kada sam vidio format koji ne podrzavaju.
Jpg,Jpeg ili png....jedan od tih ne podrzavaju.
A cak i da im je poslao screenshoot kao i nama,u lijevom kutu se jasno vidi tracking no narudzbe koji se poklapa sa onim na paketu
Pa ti formati su podrzani na nivou OS-a...Svasta ces vidjeti od drzavnih sluzbenika ;)
A cak i da im je poslao screenshoot kao i nama,u lijevom kutu se jasno vidi tracking no narudzbe koji se poklapa sa onim na paketu
Nebitno je što se vidi tracking - bitno je što se ne vidi sva naručena roba - nazivi i cijene.
Što se tiče formata - šta imate slati JPEG-ove, šta, šta, šta? Lijepo otisneš stranicu u PDF i gotovo. Možeš još dopisati i PCP broj (ja uvijek u PDF velikim crvenim slovima napišem PCP broj).
Ako ne primaju JPEG-ove, pretpostavljam da je to zato jer im se ne da zajebavati s printanjem istih. A kad im lijepo daš PDF, samo ode na ispis i riješena stvar.
Da ne bi bilo nikakvog nesporazuma - dobili su točno to što si attachao (znači odrezano s gornje i donje strane) ili su dobili tu cijelu stranu? Ako su dobili tu cijelu stranu, stvarno se nemaju što žaliti.
Dobili su print to PDF cijele stranice i cijele stranice mojih transakcija tog datuma sa ezabe. Slika je samo za forum da ne radim upload pdf-a negdje :)
U kojem si im formatu poslao?
PDF kako i traže u pismu.