eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.405.604
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: eBay - pitanja i odgovori
drshapes kaže...

Pročitaj: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

To je doplata za mali paket. Ne možeš izbjeći. Mada nekim sretnicima poštari i dalje to ne naplaćuju. A prodavači polako sve više i više šalju isključivo tom uslugom.

Može se izbjeći na način da ne preuzmeš paket od poštara nego ga podigneš direktno na pošti s onim žutim papirićem koji poštar ostavi.

Kako kolega kaže, ne može. To nije više onih 5kn dostave do vrata. Ovo je doplata za "mali paket", na žalost, na koji god način ga dobiješ.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
14 godina
eBay - pitanja i odgovori

Evo, danas mi došla poštarica i rekla je da moram platiti 4.5 kuna za mali paket. Ona je rekla da sad po novome, ti paketi imaju ovu famoznu naljepnicu, i onda se to mora platiti. Da nisam podignuo ispred zgrade, odnosno kod kuće, bilo bi mi svejedno jer bih to morao platiti u pošti. Evo primjera koji je došao meni na paket.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011 David Bowie 1947-2016
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Sad sam gledao i izmijenili su to prije mjesec dana. Očito se sad svugdje plaća tih 4,50 kn. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.7.2016 13:00 (drshapes).

0 0 hvala 0
17 godina

Meni je najbolje što mi poštar ostavi taj papirić pa ja moram ići u poštu po paket koji je iste debljine kao pismo. Zašto to radi?

I onda opet platim tih 4,5kn. Nabijem ih 

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Pero Dinamit kaže...

Meni je najbolje što mi poštar ostavi taj papirić pa ja moram ići u poštu po paket koji je iste debljine kao pismo. Zašto to radi?

I onda opet platim tih 4,5kn. Nabijem ih 

Možda te nije bilo doma?

17 godina

Fora je u tome da sam taj dan bio ćiku, baš mi je to zato čudno.

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
17 godina

Jesam li iznimka, ili još kome jako kasne stvari naručene iz UK? Za dva paketa, jedan naručen negdje u travnju, drugi u lipnju trebalo je po 3 - 4 tjedna da mi napokon dođu, za jedan sam već bio otvorio dispute. Iz SAD-a, nedavno, slano njihovom poštom, paket mi je stigao kroz desetak dana. Iz UK-a mi je inače sve dolazilo kroz 7 - 15 dana.

Update - ovo što je stiglo danas, a poslano 13.06., je s MyMemory.co.uk, koji su prije slali u HR i preko eBaya, a sada preko njihovog webshopa. No, interesantno je da se na računu navodi švicarska adresa (firme), a na samoj poštanskoj omotnici nizozemska pošta, tako da izgleda to UK-a nije vidjelo. Čini mi se da su prije slali baš iz UK-a, možda ovisi o artiklu.

A legend says that Chuck Norris was intended to be included as a wonder/unit in Civ4 but was removed due to a seemingly irreparable bug that allowed his creator to defeat UN in less than one turn.
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.7.2016 18:28 (Leprechaun).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Stigel paket iz UK narucen negdje u 5 mj za 7 dana..tak da
9 godina
neaktivan

Plaća li se PDV na robu iz EU ako je iznad 160 Kn?

Btw. ima li gdje jeftini vanjski blu-ray pisač za kupiti?

https://en.wikiquote.org/wiki/Mikhail_Bakunin
Moj PC  
0 1 hvala 0
9 godina
neaktivan
Ne placa se nista ak je iz eu
15 godina

Pitanje ovakvu situaciju nisam imao..narucio sam smartwatch i prošlo je mjesec i 10 dana...prošao je rok isporuke i zatrazio sam full refund i kao rok je do 8.7 da se prodavac javi i izjasni se...što ako se do sutra nejavi što mi je ciniti da dobijem novce natrag..hvala

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.7.2016 14:33 (galinjo24).
9 godina
odjavljen

Odes u resolution center, nadjes svoj case i imas tipku escalate. Pritisni i cekaj da ti pare legnu na racun ;) Traje jedno dva ili 3 dana...

9 godina
neaktivan
Foz-matija kaže...
Ne placa se nista ak je iz eu

Si siguran?

17 godina

Ništa danas nije sigurno. 

Ajd pročitaj barem stranicu prije nego lupiš jedno te isto pitanje koje svi stalno pitaju. Ja bi ti naplatio još toliko samo zato što si lijen pročitati koju stanicu prije. 

15 godina
Torent kaže...

Odes u resolution center, nadjes svoj case i imas tipku escalate. Pritisni i cekaj da ti pare legnu na racun ;) Traje jedno dva ili 3 dana...

To da napravim kad istekne vrijeme za odgovor prodavaca?

9 godina
odjavljen
Prije ti ta opcija nece biti ni omogućena
15 godina
Torent kaže...
Prije ti ta opcija nece biti ni omogućena

Jel moram sto se javljat paypal ili ce to automatski se odradit?

9 godina
neaktivan
Kad otvoris case, cekas nekoliko dana prije nego mozes stianut "claim" ..

Uglavnom sve ti dolazi na mail
15 godina
Foz-matija kaže...

Hvala vam..baš sam baksuz naletim na lika koji je imao postivie 99% od 60 prodaja i onda zadnjih 10 narudbi sve je slagao i nije poslao feedback mu sad na 60%..heh

9 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...

Ajd pročitaj barem stranicu prije nego lupiš jedno te isto pitanje koje svi stalno pitaju. Ja bi ti naplatio još toliko samo zato što si lijen pročitati koju stanicu prije. 

Pitam zato jer ova stranica kaže jedno:
http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

A ova drugo:
http://www.bug.hr/forum/topic/vijesti-by-forumasi/112015-pdv-kupnju-putem-interneta-25/214753.aspx

Jeli ebay možda automatski uračuna u cijenu PDV?

U iti prvenstveno želim izbjeći da mi sa carine šalju papire i cijeli taj postupak.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.7.2016 18:19 (GNU+Linux).
17 godina
moderator
galinjo24 kaže...
Foz-matija kaže...

Hvala vam..baš sam baksuz naletim na lika koji je imao postivie 99% od 60 prodaja i onda zadnjih 10 narudbi sve je slagao i nije poslao feedback mu sad na 60%..heh

Link na sat koji si kupio ili barem na prodavača?

9 godina
odjavljen
galinjo24 kaže...
Foz-matija kaže...

60 ocjena na ebayu je nista... Toliko ih moze sam sebi ostaviti za par dana....

9 godina
neaktivan
Pdv je uracunat u cijenu (npr vat 19% njemacka)..uglavnom narucis i dode ti do vrata i to je to nema brige ak je iz drzave koja je u eu
17 godina
moderator
GNU+Linux kaže...
Pero Dinamit kaže...

Pitam zato jer ova stranica kaže jedno:
http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

A ova drugo:
http://www.bug.hr/forum/topic/vijesti-by-forumasi/112015-pdv-kupnju-putem-interneta-25/214753.aspx

Tebe se ne tiče ono s drugog linka. Prouči malo bolje - tj. prouči što kaže dokument iz prve poruke na tom linku.

The change in place of supply rules concerns only digital services, being telecommunications, radio and television broadcasting and electronic services, supplied to private consumers. These can be, for example, phone or satellite TV subscriptions, downloadable software, songs or e-books. Any other e-commerce activity is not covered by the change. For instance, distance selling of physical goods or of other services that involve human intervention, even though the communication is done by email (i.e. legal services carried out at distance; education at distance involving assistance by the teacher) are not covered by the changes.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.7.2016 20:27 (mbaksa).
15 godina
mbaksa kaže...
galinjo24 kaže...
Foz-matija kaže...

Link na sat koji si kupio ili barem na prodavača?

Sat je ovaj

http://www.ebay.com/itm/272186293112?_trksid=p2057872.m2748.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

prodavac-http://www.ebay.com/usr/ovilla-c?_trksid=p2047675.l2559

17 godina
15 godina

Jbg bio sam brzoplet i narucio....

17 godina
moderator
galinjo24 kaže...

Jbg bio sam brzoplet i narucio....

Kolko love je tražio za njega?