eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.375.823
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: eBay - pitanja i odgovori
cro_denis kaže...

Ahaa.. Mislio sam da svi nude tracking broj. Ok, sad mi je jasno. Prvo moram pitati da li nudi tracking broj, onda tek naručiti proizvod. I još jedno pitanje, čitam par puta i nema u FAQ. Ako je tracking number običan broj, što onda? Za jedan proizvod imam ovakav tracking broj 44829407716?

Najbolje upitas da ti posalje link gdje ces pratiti posiljku tako ja radim,pola njih ti ima brojeve tek toliko koji su bezveze upisali,ali ti i kazu kad ti ne mogu poslat link.

15 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
Pentium100 kaže...

Jel zna neko kakva je situacija sa carinom? Doslo mi je jucr da moram doc i donjeti racun. Posiljka je vrijednosti 49$
Ima neko neka iskustva ili savjete? Do kolko love se smije uvazati bez carine?

Baš moraš nositi, ne možeš poslati mailom?

Do 150 eura bez carine, no do samo 22 eura bez poreza.

A kaj ak se "negde nade" racun koji je taman ispod 22€ i sa istim brojem koji i racun za tu posiljku?

Jer mislim da prodavac nije nis napiso na paket, jer inace nebi mene pitali kolko je paket kostal.

Ovo sam dobil doma:

Pravi programeri programiraju binarno!
17 godina
Pentium100 kaže...
Old Iggy kaže...

Baš moraš nositi, ne možeš poslati mailom?

Do 150 eura bez carine, no do samo 22 eura bez poreza.

A kaj ak se "negde nade" racun koji je taman ispod 22€ i sa istim brojem koji i racun za tu posiljku?

Jer mislim da prodavac nije nis napiso na paket, jer inace nebi mene pitali kolko je paket kostal.

Ovo sam dobil doma:

Tu ti i piše mail.

"Ako se nađe račun"? Ako je jako uvjerljivo, možda (ne i sigurno).

Ako je neuvjerljivo, zaboravi.

Inače ti često ne vjeruju ciframa na paketu.

11 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori
Kako da se registriram na ebay u svrhu prodaje nekih mojih rucnih radova.Ako može malo pobliže sto mi sve treba,kako ide s poštarinom i slicno.Molim nekoga s iskustvom
Hvala unaprijed

0 0 hvala 0
16 godina

Otvorio sam dispute na eBayu jer mi item u vrijednosti 30 $ nije dosao,seller prvo htio dati pola refunda,trazio sam full refund i na kraju dobio full refund.
Posto sam platio karticom,refund necu dobiti pretpostavljam do 1.11 jel tako ?

Obecao sam ostaviti pozitivan feedback,jel moze on kako zatraziti chargeback tog svog refunda,nemam bas ugodnih iskustava sa Kinezima i ne bi htio ostaviti + feedback da me zezne jos naknadno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...

Otvorio sam dispute na eBayu jer mi item u vrijednosti 30 $ nije dosao,seller prvo htio dati pola refunda,trazio sam full refund i na kraju dobio full refund.
Posto sam platio karticom,refund necu dobiti pretpostavljam do 1.11 jel tako ?

Obecao sam ostaviti pozitivan feedback,jel moze on kako zatraziti chargeback tog svog refunda,nemam bas ugodnih iskustava sa Kinezima i ne bi htio ostaviti + feedback da me zezne jos naknadno.

Kad se radilo o refundu novce sam uvijek dobil direktno natrag na karticu za cca 5 dana.

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
13 godina
neaktivan

Pozdrav, prodao sam item za oko 360$, ali u međuvremenu kupac je tražio povrat te sam mu vratio novce, nakraju mjeseca mi sad eBay šalje poruku u kojoj je račun odnosno njihov dio od prodaje fee, i sve to. Kako da im objasnim da neću to platiti jer nisam niti prodao item, jer me kupac zaj...? Imali načina ili... Neki savjet za sličnu situaciju, probao sam ih kontaktirati ali imaju samo telefon, izgleda da su ukinuli email i chat support.

Let it be

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
duzda kaže...

Pozdrav, prodao sam item za oko 360$, ali u međuvremenu kupac je tražio povrat te sam mu vratio novce, nakraju mjeseca mi sad eBay šalje poruku u kojoj je račun odnosno njihov dio od prodaje fee, i sve to. Kako da im objasnim da neću to platiti jer nisam niti prodao item, jer me kupac zaj...? Imali načina ili... Neki savjet za sličnu situaciju, probao sam ih kontaktirati ali imaju samo telefon, izgleda da su ukinuli email i chat support.

Ovdje i ovdje imaš nešto o tome.

14 godina

Pošto sam novi u ovome, idućeg tjedna očekujem devizin račun za paypal koji bi koristio na ebay, stoga bi želio postaviti nekoliko pitanja te se nadam kako će mi netko od forumaša znati dati valjani odgovor:

1. Dal moram za username na ebay i paypal koristit svoje ime i prezime u obliku s hrv, dijakritičkim znakovima ili moram ići na recimo c umjesto ć, z umjesto z itd?

• Mislim da se prilikom registracije treba koristiti ista e-mail adresa na paypal i ebay, pa bih volio kad bi mi to samo netko mogao i potvrditi?
  1. Nakon kojeg iznosa se plaća carina na ebayu, odnosno do kojeg iznosa se može ići a da isti ne podlježe carinjenju?

2. Ako je malo "off topic", za koliko se dobije verifikacija odnosno potvrda paypal računa s debiznim računom (bankovnom karticom)?

1. Dal mi u banci trebaju dati neki dodatan kod (dal što moram naglasiti), kako bi izvršio uspiješnu regitraciju na paypal i ebay?

Hvala vam na svim odgovorima....

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.10.2015 10:54 (Gale92).

0 0 hvala 0
11 godina
Molim nove članove da mi ne šalju PM u vezi ETS 2 multiplayera jer više ne odgovaram na takve poruke. Sve je objašnjeno u temi! Dajte si malo truda i u par minuta ćete pronaći sve odgovore.
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Opet malo gnjavim. U ponedjeljak naručujem sportsku kamericu. Želim sve ispitati prije nego kupim. Vrijednost robe je manja od 150€ znači ne plaćam carinu nego samo pdv. To mi je sve jasno, to sam pročitao pod ebay česta postavljana pitanja. Interesira me ovo, kada se pdv uračunava? Kad naručujem robu ili kad dođe na adresu?

14 godina

hvala, svakako ću pročitati u ove dane
mada ja ne mislim preko ebay koristiti tj kupovati ništa skupo, već recimo maskice, slušalice, i to
al sve jedno hvala ti puno

17 godina
moderator
cro_denis kaže...

Opet malo gnjavim. U ponedjeljak naručujem sportsku kamericu. Želim sve ispitati prije nego kupim. Vrijednost robe je manja od 150€ znači ne plaćam carinu nego samo pdv.

Ako je tebi PDV "samo"... Na velik dio robe, pogotovo one koja se često naručuje izvana (elektronika, razne sitnice), ionako nema carine.

cro_denis kaže...

To mi je sve jasno, to sam pročitao pod ebay česta postavljana pitanja. Interesira me ovo, kada se pdv uračunava? Kad naručujem robu ili kad dođe na adresu?

Slabo si ti to onda čitao Često postavljana pitanja ako to pitaš. I to ti piše unutra. Samo ne piše za slučaj Global shipping programa (to bih trebao dopisati), kod kojeg se carinski dug plaća kod kupnje proizvoda.

12 godina

Pozz..

Prije par dana sam narucio telefon sa Ebay-a i ispisalo mi je tocno u kunama kolko je i u dolarima... I sad me zanima dali ce sta vise skinuti mislim , carina ili kako to vec ide ... Inace je besplatna postarina bila 

Finger Up :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Hoće, obično uzmu još toliko na carini. I još na to ide PDV naravno.

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
12 godina
Pero Dinamit kaže...

Hoće, obično uzmu još toliko na carini. I još na to ide PDV naravno.

Mob je bio 1600 kn... A lol... i sta ako ga se ne preuzme radi visoke cijene na carini , dali kako postoji mogucnost da se vrati i dobiju novci nazad ili nesta ? Inace nije nista pisalo o tome dok sam narucivao samo , cijena u konacnici i to je to 

16 godina
odjavljen

Cijena u konačnici kažeš... A ovako nešto nije bilo?

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
17 godina
razermario kaže...

Mob je bio 1600 kn... A lol... i sta ako ga se ne preuzme radi visoke cijene na carini , dali kako postoji mogucnost da se vrati i dobiju novci nazad ili nesta ? Inace nije nista pisalo o tome dok sam narucivao samo , cijena u konacnici i to je to 

Pa šta bi moralo pisati, svatko zna da se sve što je izvan EU plaća neki dodatni namet iznad nekog iznosa i o tome je bilo govora na svakoj stranici.

Za novce sumnjam da bi ih dobio natrag ako ne preuzmeš ciglicu (mob) jer ima i prodavač neko osiguranje sa svoje strane. Možda samo njegova dobra volja, ali sumnjam u to jer nije iznos tako mali da bi to oprostio samo tako.

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
12 godina

A jbt... ne znam , evo konkretno ovaj telefon

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
razermario kaže...

Ak još nisi pročitao FAQ, sad je krajnje vrijeme: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

Nemoj si komplicirati život, plati što imaš za platiti i gotovo. Pero Dinamit se zafrkavao kad je napisao "obično uzmu još toliko na carini. I još na to ide PDV naravno.". Platit ćeš PDV i troškove carinjenja. Sve ti to piše u FAQ-u.

15 godina
neaktivan
razermario kaže...

Možda da nađeš ovako neki iz UK i izbjegneš carinu i PDV ?

http://www.speedtest.net/result/3853013387.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
13 godina

Pozdrav svima

prije par dana naručio sam majci jaknu preko ebay-a od nekog kineza koji je imao 297 prodanih predmeta,i 100% pozitivni feedback.

Međutim danas mi je došao email od strane ebay-a  u kojem piše da sam naručio predmet od prevaranta i da ne kupujem ili odgovaram na njegove emailove.

Ali kako sam ja kupio prije nego što mi je došao taj mail of ebaya zanima me što sad?

Priložio sam sliku od maila da vidite o čemu se radi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Jurassic Park kaže...

prije par dana naručio sam majci jaknu preko ebay-a od nekog kineza koji je imao 297 prodanih predmeta,i 100% pozitivni feedback.

Međutim danas mi je došao email od strane ebay-a  u kojem piše da sam naručio predmet od prevaranta i da ne kupujem ili odgovaram na njegove emailove.

U mailu ne piše to, nego piše da mu je netko provalio u korisnički račun. Ako ti roba ne dođe, otvoriš case i vratit će ti se novac jer te štiti i eBay i PayPal.

13 godina
mbaksa kaže...
Jurassic Park kaže...

U mailu ne piše to, nego piše da mu je netko provalio u korisnički račun. Ako ti roba ne dođe, otvoriš case i vratit će ti se novac jer te štiti i eBay i PayPal.

Puno hvala,izgleda da sam od panike krivo pročito.

14 godina

Oprostite ako je, no zanima me pošto mi je sada poštardonio kuvertu od erste banke s pinom devizne kartice, koliko kartica može biti u banci a da korisnik ne dođe po nju (da ju ne podigne).
Jer sam trenutno na bolovanju i ne mogu se maknuti iz kuće... pa me zanim čisto koliko ista u banci stoji
(postavljam pitanju tu jel sam taj račun otvorio za ebay i paypal)

0 0 hvala 0
11 godina

Meni je istekla devizna kartica i stigla mi je obavijest da dođem po novu. Pošto sam bio zauzet, obavijest sam zametnuo i zaboravio sam na to.

Nakon nekih 2 mjeseca sam se sjetio, otišao u banku, teti na šalteru rekao da sam došao podignuti karticu i da sam zaboravio na to i nije bilo nikakvih problema. Pronašla ju je otraga u ladici gdje im stoje nove kartice, dala papir da se potpišem da sam preuzeo, staru mi je uzela i to je to.

U to vrijeme nisam naručivao ništa sa ebaya tako da mi nova kartica nije ni trebala, zato sam i zaboravio na nju.

Mislim da nema nekog ograničenja u kojem vremenskom roku možeš podići karticu. Kad riješiš bolovanje odi u banku i traži je. Nikakvih problema ne bi trebalo biti.

Molim nove članove da mi ne šalju PM u vezi ETS 2 multiplayera jer više ne odgovaram na takve poruke. Sve je objašnjeno u temi! Dajte si malo truda i u par minuta ćete pronaći sve odgovore.
Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

Uff, pomagajte.

Izbidao neki predmet, kako sam početnik u svemu tome nisam skužio da čovjek ne prima uplate preko PayPala (jer nema otvoren račun), nego samo preko uplate na račun u banci.

A preko računa da mu idem platiti koštat će me 10 eur transfer sa mog na njegov račun, a sam predmet košta 20 eur. Osim što je neisplativo ne da mi se zezati s tim jer nisam nikad to radio.

Dakle kako se dogovoriti, ako je moguće sa sellerom da otkažem kupovinu. Ako ne uspijem kakve me sankcije od strane eBaya očekuju?

0 0 hvala 0
11 godina

Jednom prilikom sam gledao nešto po Ebayu i greškom sam kliknuo Buy now.

Naravno, odmah mi je registriralo kao kupnju i stajalo je pod neplaćenim predmetima. Odmah sam poslao poruku selleru i napisao da sam greškom kliknuo i da nisam imao namjeru kupiti, te da se ispričavam.

Nakon nekih pola sata stigao je odgovor od sellera u kojem tip kaže da nema problema i da je pošiljka otkazana. Odmah nakon toga mi je stigla potvrda na mail od Ebaya da je pošiljka stornirana na zahtjev sellera. Nikakvih posljedica ni problema nije bilo.

U svakom slučaju, kontaktiraj sellera, napiši mu ovo što si i tu napisao i zamoli ga da ti poništi kupovinu. Vjerujem da neće biti problema i da će se sve riješiti u kratkom roku. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

OK. Ali ovo je bila aukcija koja je trajala neko vrijeme i čovjek je mogo prodati i bez mene. Budem mu pisao.

Inače kakave su kazne eBaya kod odustajanja nakon što je predmet izbidan? Zna li se?

14 godina

oprostite,

zanima me jedno
čekam onaj četveroznamenkasti kod za verifikaciju paypal računa
koliko se isti čeka, odnoso dal će mi transkacija biti prikazana pri mojem net bankarstvu?
primjetio sam da je sretstvo od 1$ skinuto, no ja ne vidim daj dokument tj taj četveroznamenkasti kod .....
gledam po izvršenim transkacijama ni iste nigdje....

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice