eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.376.535
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
eBay - pitanja i odgovori

Ebay mi je javio da sam dobio refund od prodavača, ali na PayPalu mi ništa ne piše pod "Payments received".

Zbog nekog razloga pod "My recent activity" piše da sam dobio refund ali odmah nakon toga da je taj iznos "povučen".

Pokušava li me to prodovač prevariti ili ja nešto propuštam?

Nakon koliko dana je vidljiv refund (trenutno mi piše "PayPal balance:   $0.00 USD")? I jeli moguće da prodavač "povuče" taj refund i ja izgubim te novce?

Recent activity Recent activity
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.9.2015 13:16 (Avensac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: eBay - pitanja i odgovori
Avensac kaže...

Ebay mi je javio da sam dobio refund od prodavača, ali na PayPalu mi ništa ne piše pod "Payments received".

Zbog nekog razloga pod "My recent activity" piše da sam dobio refund ali odmah nakon toga da je taj iznos "povučen".

Pokušava li me to prodovač prevariti ili ja nešto propuštam?

Nakon koliko dana je vidljiv refund (trenutno mi piše "PayPal balance:   $0.00 USD")? I jeli moguće da prodavač "povuče" taj refund i ja izgubim te novce?

nakon dva-tri dana ti bude vraćen refund i to na kreditnoj kartici bi ti trebalo biti vidljivo

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
11 godina

Sve je uredu. Ovo je prvi put da sam dobio refund pa nisam znao da se automatski novci prebace sa PayPal-a na karticu.

17 godina
neaktivan
Avensac kaže...

Sve je uredu. Ovo je prvi put da sam dobio refund pa nisam znao da se automatski novci prebace sa PayPal-a na karticu.

obično kad se radi o refundu novce uvijek prebace natrag na karticu(barem je tak kod mene bilo) s tim da sam uvijek čekal 2-3 dana kad mi nisu prebacili baš na karticu makar mi je pisalo na paypalu kak i tebi da je odrađen refund.

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
11 godina

Kakav feedback dati u slučaju da ne dobijete naručeni item i kupac vam odmah nakon prve poruke pritužbe bez pogovora da full refund?
Nisam se nikada našao u takvoj situaciji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Avensac kaže...

Kakav feedback dati u slučaju da ne dobijete naručeni item i kupac vam odmah nakon prve poruke pritužbe bez pogovora da full refund?
Nisam se nikada našao u takvoj situaciji.

On tebi vrati povrat novca i nisi oštećen. Normalno da ćeš mu dati pozitivan feedback!

11 godina

ajde pls ljudi pomoc na ebayu vidim da se moze preko paypala placati sa maestro karticom,a kada je zelim dodati na paypalu jednostavno nemam tu opciju pls pomoc  -- >  http://i.imgur.com/A4GNYJR.jpg?1

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
To je mastercard, ne maestro (nisu iste kartice). Na ebay ne možeš stavit maestro. Znam, jer imam i ja :D ja sam napravio još jedan račun, devizni, VISA electron kartica, prolazi svugdje, odlična stvar. Sa njime preko ebaya bez beda :)
|| EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
11 godina
tonchy kaže...
To je mastercard, ne maestro (nisu iste kartice). Na ebay ne možeš stavit maestro. Znam, jer imam i ja :D ja sam napravio još jedan račun, devizni, VISA electron kartica, prolazi svugdje, odlična stvar. Sa njime preko ebaya bez beda :)

ma da sad sam vidio da se moze preko paypala placati sa maestrom na ebayu ali samo u UK-u i Italiji i mozda jos nekim zemljama,znam da je to mastercard mene je zanimalo zasto mi pored mastercarda ne izbacuje maestro,sad sam vidio da nije u Hrv. moguce placati sa maestrom,a morat cu napraviti mastercard :)

16 godina
neaktivan

Pozz

Zanima me dali netko zna kako da se poveća limit prodaje na ebayu? Do sad sam prodao neke 3-4 stvari preko ebaya i stalno mi je limit 500.000 dolara, i neznam kako, koliko dugo i šta moram napraviti da bi se limit povećao?

Ćitao sam malo tamo na eng. sta su napisali ali tamo ima cijela biblija opisana. Ako netko moze ukratko da objasni šta je potrebno, Hvala  

0 0 hvala 0
17 godina

A zašto je to potrebno? Za šta služi uopće taj limit?

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
16 godina
neaktivan

imam limit 500.000 dolara za stavit oglase, limit se valjda povecava sa uspjesnom prodajom ili kako oni to vec gledaju neznam 

0 0 hvala 0
17 godina

Pola milje za trošit, zaraditi? Ne kužim, a vjerujem ni drugi kada nitko već ne odgovara...

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
13 godina
neaktivan
bongy kaže...

imam limit 500.000 dolara za stavit oglase, limit se valjda povecava sa uspjesnom prodajom ili kako oni to vec gledaju neznam 

Nije 500.000 nego 500.00 (500 dolara) ili 10 oglasa mjesečno.

Da bi povećao limit moraš nazvati eBay i moraš im odgovoriti na neka pitanja i onda oni odluče da li će ti povećati limit.

https://www.facebook.com/freegamesinfo
16 godina
neaktivan

heehehe... da 500 dolata porgresno sam napiso. a ko ce njih zvat i disutirat s njima neznam tako dobro engleski :(

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Planiram kupiti tablet preko eBaya iz Amerike i prodavač šalje preko Global Shipping Programme.

E sad računica okvirno:

Tablet - 2000kn

Shipping - 200kn

Import charges - 200kn

Ako platim import charges da li moram plaćati carinu, tj kako će carina znati da sam ja platio import charges eBayu?

I jedno općenito pitanje...

Da li se plaća carina i koliko % ona iznosi na tehničku robu, informatiku? nigdje nemogu naći link na carina.hr

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.9.2015 13:49 (reflexfx).

0 0 hvala 0
17 godina

Ukoliko već tamo plaćaš import charges nećeš morati plaćati opet

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Hacker002 kaže...

hvala na odgovoru, no nije mi jasno kako eBay zna kolika je carina u Hrvatskoj te kako će carina znati da je carina plaćena?

17 godina
moderator
reflexfx kaže...
Hacker002 kaže...

hvala na odgovoru, no nije mi jasno kako eBay zna kolika je carina u Hrvatskoj te kako će carina znati da je carina plaćena?

http://pages.ebay.com/help/sell/shipping-globally.html

"International shipping experts manage the international shipping and customs process and send the item to the buyer."

16 godina
neaktivan

Dobar večer.

Znam da je ovo pitanje postavljeno nekoliko puta,ali ne mogu pronaći .Naručio bi preko ebaya sportsku kameru SJ4000 ,cijena 300-350 kn .E sad ,zanima me do kojeg iznosa naplaćuju PDV i carinu ?

17 godina
moderator
cro_denis kaže...

Znam da je ovo pitanje postavljeno nekoliko puta,ali ne mogu pronaći .Naručio bi preko ebaya sportsku kameru SJ4000 ,cijena 300-350 kn .E sad ,zanima me do kojeg iznosa naplaćuju PDV i carinu ?

http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

17 godina
cro_denis kaže...

Dobar večer.

Nisi se ni potrudio pronaći ga, ne seruckaj. Na svakoj drugoj stranici barem jednom se postavi jedno te isto pitanje. 

Mbaksa kako ti se samo da svaki puta linkati? Lupi im karton za lijenost pa neka traže malo...

13 godina
neaktivan

Znam da se plaća PDV na pošiljke cijene veće od 22 €. E sad, ja sam naručio na Gearbestu odjednom 3 ista proizvoda, svaki vrijedi 80 kn, dakle ukupno više od 22€. Hoću li morati platiti PDV?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Peruneph kaže...

Znam da se plaća PDV na pošiljke cijene veće od 22 €. E sad, ja sam naručio na Gearbestu odjednom 3 ista proizvoda, svaki vrijedi 80 kn, dakle ukupno više od 22€. Hoću li morati platiti PDV?

Sam si si odgovorio na pitanje. 

Druga je sad stvar ako se radi o nečem nevelikom ili neinteresantnom pa te vjerojatno ni ne bi tražili račun.

13 godina
neaktivan

A što ako im pošaljem račun a na njemu izmijenim cijenu u npr. $23? Kako oni mogu biti sigurni da sam ja taj uređaj(powebank) platio skuplje? Druga je stvar s mobitelima kod kojih nema šanse da ih se dobije ispod 22€. Recimo za ovo da sam uhvatio neku super akciju i platio 23 umjesto 35 USD.

16 godina
Peruneph kaže...

A što ako im pošaljem račun a na njemu izmijenim cijenu u npr. $23? Kako oni mogu biti sigurni da sam ja taj uređaj(powebank) platio skuplje? Druga je stvar s mobitelima kod kojih nema šanse da ih se dobije ispod 22€. Recimo za ovo da sam uhvatio neku super akciju i platio 23 umjesto 35 USD.

I... što ako te idu provjeravati, pa vide stvarnu cijenu uređaja? Ako ti je frka za platiti, svaki dan naruči jedan proizvod, da krenu u različitim paketima, pa nećeš platiti carinu.

13 godina
neaktivan
WackyZG kaže...
Peruneph kaže...

I... što ako te idu provjeravati, pa vide stvarnu cijenu uređaja? Ako ti je frka za platiti, svaki dan naruči jedan proizvod, da krenu u različitim paketima, pa nećeš platiti carinu.

Znam sad da sam se zeznuo, uzeo sam tri jer sam time dobio besplatno praćenje  pošiljke. Neću se natjerivati s njima, ali na koji način oni mogu dokazati da sam ja svoju pošiljku platio više od 22€? Mogu naći cijenu tog proizvoda na netu, ali svaki shop ima svoje cijene i akcije. Otkud njima znanje da idu procjenjivati vrijednost na tisuće različitih gadgeta koji svakodnevno stižu iz Kine i za mnoge od njih nemaju blage čemu uopće služe? Jedino ako bi išli kontaktirati trgovinu u kojoj sam kupio da im oni pošalju moj račun, ali onda su stvarno opaki. Uzimaju po 25% a da nisu ni prstom maknuli, nevjerojatno koja je to pljačka. Da nema tih nameta mislim da bi neke naše trgovine već mogle lagano zatvarati svoja vrata.

17 godina
moderator
Peruneph kaže...
Znam sad da sam se zeznuo, uzeo sam tri jer sam time dobio besplatno praćenje  pošiljke. Neću se natjerivati s njima, ali na koji način oni mogu dokazati da sam ja svoju pošiljku platio više od 22€?

Nemoj sad bezveze raditi drame. Opusti se. Paničarit ćeš ako dobiš poziv za dostavu računa. Dotad nema razloga da se žifciraš. Za stvari koje koštaju granično ionako obično ne traže račun. Lako je moguće da neće ni tebe.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.9.2015 3:47 (mbaksa).
16 godina
neaktivan

Ljudeki, naletio sam na jedan ne očekivani problem. Zapravo nikad nisam imao problema, do sada. Naručujem par godina na ebayu, bez ikakvih problema. Sve je dolazilo redovno i na vrijeme. Nemam negativan feedback, uglavnom. Posljednjih dva puta nisam dobio ono što sam naručio. I svaki puta seller javlja da se roba vrača njemu natrag? Da li je netko imao sličnih problema ?

17 godina

Šta naručuješ uopće? Ako su neke baterije moguće da nisu dobro pakirane pa mu se zato vraćaju. Znam da ima neka fora sa tim baterijama, samo nisam siguran je li u pakiranju stvar.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice