eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.368.867
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: eBay - pitanja i odgovori
anelko kaže...

Moze li preporuka nekog sellera sa usb stikovima, ali da je UK? Ne mogu cekati ove iz kine. I da li je ovo stvarna velicina sto pise ili pak dobijes manje gb i jesu li tacne brzine pisanja? pozzz

Nesto mi je post  :D ajmo raja, treba mi hitno da vcrs narucim. Planiram na njega staviti OS, da ne nosam vise CD-ove.

12 godina
protjeran
flux99 kaže...
habs kaže...

ljudi pomagajte!

jel neko zna sto bi ovo trebalo znaciti?

kupio sam taj item na ebyu i platio, a oni su mi poslali ovo poruku nakon jednog dana....

potvrdni mail da je pošiljka shipped nije još stigao....

znači ja sada nikako neznam jel to meni poslano, ili ja moram tražit novce nazad? 

to biti u kratkim crtama znacilo da taj item (taj proizvod) nije vise dostupan preko ebay-a. Sad trebas vidjeti oce li taj proizvod uopce doci.

Posto je shiped (kao fol poslan ) trebas pricekat da li ce proizvod uopce doci....

kad se ulogiras na ebay , pronadjes taj svoj item , onda mozes vidjeti do kad bi proizvod trebao doci , to ti pise Delivery between npr. 11.03 - 19.03 2015 , tek kad prodje zadnji dan za dostavu ( u ovom slucaju 19.03.2015) mozes otvoriti slucaj u resolution center ako uopce uspijes , ako ne obrati se pay-palu za pomoc

piše da još nije shipped, u tome i je problem..... neznam jel da cekam da bude shipped ili sto da radim.... i da-nekako je čarobno nestao iz purcache history....

prosinca jednostavno nema u purchache history..... ima itema do 11 mjeseca 2014. godine, i onda delje od 1.2015 godine....

jurehabs
17 godina
moderator
anelko kaže...
anelko kaže...

Moze li preporuka nekog sellera sa usb stikovima, ali da je UK? Ne mogu cekati ove iz kine. I da li je ovo stvarna velicina sto pise ili pak dobijes manje gb i jesu li tacne brzine pisanja? pozzz

Nesto mi je post  :D ajmo raja, treba mi hitno da vcrs narucim. Planiram na njega staviti OS, da ne nosam vise CD-ove.

Ovdje sam pisao o tome zašto nema smisla USB stickove naručivati izvana: http://www.bug.hr/forum/topic/tvrdi-opticki-diskovi/kako-provjeriti-disk-kojem-sumnjate-ispravnost/190794.aspx?page=9&jumpto=4561515&sort=asc&view=flat

14 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Pozdrav . Zanima me šta znaći unpaid invoices na ebayu. 

Im BATMAN !!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
cika batmen kaže...

Itemi koje nisi platio.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
14 godina
suspendiran

pozdrav ekipa, iam 2-3 privatne stvari za stavit na prodaju, ali čitam da ebay sada traži račun od stvari koje bi želio prodat. Jel mogu prodavat bez računa, imam narodnu nošnju staru pun k koju bi stavio na ebay, i kak da izmislim račun, hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Pranja kaže...
cika batmen kaže...

Itemi koje nisi platio.

Da ali ja sam bio platio taj jedan item i to mi još stoji .

Im BATMAN !!!
17 godina
moderator
cika batmen kaže...
Pranja kaže...
cika batmen kaže...

Itemi koje nisi platio.

Da ali ja sam bio platio taj jedan item i to mi još stoji .

Provjeri na PayPalu da su ti doista skinuli lovu za taj proizvod i da nije došlo do povrata love.

17 godina
neaktivan

Zdravo
Narucio neki novcanik/torbicu sa nekim 3D detaljima za prijatelja, e sad taj item nije dosao ni nakon 40 dana pa sam otvorio case. Prodavač se javio,ponudio mi da ponovo posalje item i ja sam to i prihvatio jer mi je tako prijatelj rekao,nije htio povrat novca. Uglavnom,par dana proslo,kinez se javlja kaze da ne moze poslat item dok se case ne zatvori,to i ucinim(sve preko resolution centra na ebay) i javlja se u toku dana da je poslao item i da provjerim order number (14 brojeva nekih). E do sada mi je sve jasno bilo,medjutim taj novi order number nigdje se ne pojavljuje ni na ebay ni na paypal. Par dana nakon toga je na ebay-u bio stari item sa staim order number ali ga sada nema.Na paypal transakcijama,kraj ove transakcije i sad stoji pod Order status "shipped". Gdje mogu provjerit taj order number novi,gdje bi se trebao pojaviti, i da li mogu jos dobit povrat novca preko paypal jer ni ovaj ne izgleda da ce stici ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Nyxem kaže...

Prodavač se javio,ponudio mi da ponovo posalje item i ja sam to i prihvatio jer mi je tako prijatelj rekao,nije htio povrat novca. Uglavnom,par dana proslo,kinez se javlja kaze da ne moze poslat item dok se case ne zatvori,to i ucinim(sve preko resolution centra na ebay) i javlja se u toku dana da je poslao item i da provjerim order number (14 brojeva nekih). E do sada mi je sve jasno bilo,medjutim taj novi order number nigdje se ne pojavljuje ni na ebay ni na paypal. Par dana nakon toga je na ebay-u bio stari item sa staim order number ali ga sada nema.Na paypal transakcijama,kraj ove transakcije i sad stoji pod Order status "shipped". Gdje mogu provjerit taj order number novi,gdje bi se trebao pojaviti, i da li mogu jos dobit povrat novca preko paypal jer ni ovaj ne izgleda da ce stici ?

eBay ne poznaje proces ponovnog slanja.  Od povrata novca preko eBaya si se oprostio zatvaranjem casea. Možda ti je stvarno poslao, možda nije - u svakom slučajju, nemaš više nikakvu zaštitu preko eBaya. Još eventualno možeš otvoriti case na PayPalu, a to je mislim 45 dana od kupnje ili tako nešto, a stvar je u tome da ti paket, ako ti ga je doista poslao, prilično sigurno neće stići u tom roku ako se šalje recimo iz Kine.

Jesi inače pročitao ovo? http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

13 godina
neaktivan

kolko kosta pravljenje prepaid kartice u otp banci?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Google/telefon/mail ne radi?

My name is Legion... For we are many!
14 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa, ovako prva stvar koja me zanima, idem platit nesto na ebayu preko paypala i naravno pise da mi je odbijeno, ali komotno si pay pal uzme 1 dolar ili tako nesto. To mi je i prije bilo ali neznam uopce dali vraca. a dovoljno novaca sam imao na kartici. i onda sam stisnuo da ne placam paypalom nego normalno i onda mi je prihvatilo. E sad druga stvar je ta da sam bas eure isao uplatiti u banku da ne gubim na vrijednosti i naravno stisnem platiti stvar kosta 141 € naravno pogledam na m-zabi meni je skinuto 148 i nesto. znaci 7 eura vise. Jel to mozda zbog onog nekog tecaja sta mi u kune preracunava na ebayu. Ali ako placam eurima trebalo bi toco bit. Mislim nije u redu. molim za pomoc. Hvala unaprijed :)

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ako plaćaš sa kunskog računa onda banka (ili Paypal, ovisi kako si podesio) radi obračun a ako si platio sa deviznog računa, onda bi trebalo biti točno u euro. Osim ako nije USD devizni onda ga hebi.

13 godina
odjavljen
anonymous_Zg kaže...

Odi radije u PBZ gdje možeš dobiti besplatan žiro račun.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
13 godina
neaktivan
Pranja kaže...
anonymous_Zg kaže...

Odi radije u PBZ gdje možeš dobiti besplatan žiro račun.

sta je to? nekuzim se bas u to jel mi mozes objasnit haha znam samo za taj prepaid

13 godina
odjavljen
anonymous_Zg kaže...

sta je to? nekuzim se bas u to jel mi mozes objasnit haha znam samo za taj prepaid

http://www.pbz.hr/ziroracun#.VQBI0nktGUk

http://limun.hr/main.aspx?id=13684

14 godina
suspendiran

može mi netko objasnit se može prodavat roba bez računa na ebay'u?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jel postoji šansa da će me na carini zafrkavat zbog ovih slušalica jer podsjećaju na beats ali nema znaka 

Link

Naručio sam ih jer su jeftine i jer mi uz slušalice dobro dođe i AUX kabel koji dolazi uz njih

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.3.2015 20:40 (nijo123).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

@mbaksa
I mislio sam da je sa ebay prica gotova :/
Ali na paypal-u kada otvorim transakciju tu,dole na dnu stoji " Having problems with this transaction? Please talk directly to the seller and try to resolve the issue with them.

You can still report the problem in the Resolution Centre within 180 days."- da li ovo znaci da ima jos nade? I da li je procedura otvaranja slučaja na paypal slicna onoj na ebay?

A da procitao sam pravila,davno doduse, imao sam par slucajeva povrata novca ili ponovnog slanja item-a ali se sve odigralo bez problema preko ebay resolution centra,ali ovo mi je novo. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.3.2015 23:25 (Nyxem).
17 godina
moderator
Nyxem kaže...

You can still report the problem in the Resolution Centre within 180 days."- da li ovo znaci da ima jos nade? I da li je procedura otvaranja slučaja na paypal slicna onoj na ebay?

Ako je 180 dana, onda još ima nade. Ne mogu ti reći ništa za povrat novca preko PayPala, s obzirom da u mom slučaju nikad nije došlo do toga.

12 godina
protjeran
anonymous_Zg kaže...

najjeftinije ti je u poštanskoj banci..

tamo sam ja napravio i samo jedamput platis 50 kn za karticu i to je to!

jurehabs
13 godina
dar01 kaže...

e-bay me prevario

kupio grafičku koja je neispravna. dogovorio se s prodavateljem da je vratim i ja je vratio "o svom trošku" znači + 300 kuna manje u mom đepu. 

evo tracking CP001921283HR

grafičku je podigao lik 8.12. ali to ne piše u tracking numberu već mi on preko dopisivanja rekao ali me zavlačio i nije htio vratit pare. Otvorio sam case i jučer mi odgovaraju da je case closed i da mi neće vratit pare.

??????????????

dođe mi da se ubijem

ŠTA MI JE ČINITI ILI SAM TOTALNO POPUŠIO?

Jakovp kaže...

Zadnja linija obrane -  tvoja banka, odi tamo, i objasni im situaciju.

Evo danas me zovu iz Zagrebačke banke i kažu da mi je na račun sjelo 238 eura. Žena u banci presretna sva cvrkuće od sreće a ja u šoku ne mogu vjerovati.

Uglavnom vjećali su u matičnoj banci i odlučili zatvoriti slučaj u moju korist. Nije mi žena znala reć da li su prodavaču uzeli s računa ili je banka svoju lovu dala.

Eto nakon točno 4 mjeseca ja se opekao preko E-Baya ali sam svu lovu dobio natrag. Hvala svima na forumu, savjetima.

Dakle ako zapne znajte da je vaša banka zadnja linija obrane.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.3.2015 15:03 (dar01).
10 godina
neaktivan
dar01 kaže...

Dakle ako zapne znajte da je vaša banka zadnja linija obrane.

I onda kažu da banke samo potkradaju naše ljude ;)

10 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

trazim eBay sellere (za USA market i njemački eBay) koji si žele osigurati odličnu zaradu pri prodaji hot itema.

(Vaš zadatak je samo listat item i kada se proda javiti mi tko je kupac)

ne prodajete moje iteme već hot iteme s tržišta

Uvjeti:
Seller account
Limit +$1300 ili 1250 eur
Dostupnost na Skype i email
Prednost ima no pending paypal acc

Za više informacija javite se na email feelproduct@yahoo.com

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.3.2015 12:35 (feelproduct).

0 9 hvala 0
16 godina
odjavljen
feelproduct kaže...
...

Za više informacija javite se na email feelproduct@yahoo.com

I onda prodaja ne prođe kako treba, "kupac" traži refund, posrednik popuši pare a ti se samo cerekaš sa strane dok paypal vraća lovu "kupcu" tj. tebi.

Jeftina fora...

13 godina
odjavljen

Necu otvarati novu temu posto vjerujem da nije neka bitna razlika,uglavnom zanima me kupovina odjece sa stranice ASOS.

Ima li ko kakvih iskustava? Posebno me zanima dio u vezi dodatnih placanja/davanja na postarine,carine,pdv-e i slicno.

0 0 hvala 0
17 godina

Pa davanja, carine i slične stvari su ti iste kao i da kupuješ sa ibeja, alibabe, Pere iz Amer'ke. Na paketu ne piše s koje stranice je kupljeno...

Sve to već piše, pročitaj samo koju stranicu prije.

Za stranicu ne znam kakva je, nikad kupovao s nje 

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
16 godina
odjavljen
feelproduct kaže...

Zašto pišeš gluposti ako nisi upoznat?

Osobno radim za dobavljača već 6 mjeseci, i nikada nisam imao nikakav problem,međutim nesmijem stavljati više od 10 itema mjesečno.

S obzirom da je potražnja velika potrebno mi je još sellera kako bi mogao više prodavat.

Druga stvar, za sve koji će raditi osobno ću se prije početka posla naći i osobno odgovarati ukoliko dođe do ikakvih problema. 

Tako da te molim da svoje frustracije ne liječiš na mojem postu i prilici da netko zaista zaradi.

I onda je svizac došao i zamotao čokoladu...

Ne navlači ljude na gluposti. Već smo imali par istih priča tu po forumu...

Moj PC  
9 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
ako ti se ne sviđa nemoj ni komentirati
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice