eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.380.102
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: eBay - pitanja i odgovori
ivo0 kaže...
Bog svima. Imam jedno pitanje vezano uz preprodaju s ebaya. Naprimjer ja kupim s ebaya sat za 10 kn,prodam ga kod nas za 20kn,a od tih 20kn 25% platim drzavi. Da li je to legalno tako raditi ili nijs,mislim sto nebi bilo zadovoljan i ja i drzavni aparat.

Hahahahah, skoro sam pao sa stolice.

Preporučam da se prvo javiš u poreznu upravu sa svojim poduzetničkim planom.

13 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori
Šta se ti bunis ak nemas sta pamtno rec,bolje suti.
why drink and drive when you can smoke and fly
Moj PC  
1 7 hvala 0
13 godina
ivo0 kaže...
Šta se ti bunis ak nemas sta pamtno rec,bolje suti.

Inače, ako već planiraš postati poduzetnik i baciti se u trgovačke vode, onda ti sigurno nitko neće dati recept za uspjeh na forumu.

Sam proučavaj i planiraj, nitko ti tu ne može, a ni neće htjeti, pomoći.

BTW: za taj tvoj plan uz profit od 7,5kn po satu, za zaradu od 1000kn trebaš prodati 133 sata. Jel ti se to čini realno?

17 godina
moderator
ivo0 kaže...
Bog svima. Imam jedno pitanje vezano uz preprodaju s ebaya. Naprimjer ja kupim s ebaya sat za 10 kn,prodam ga kod nas za 20kn,a od tih 20kn 25% platim drzavi.

Porezni sustav u Hrvatskoj ne funkcionira tako. {#} Dakle, čak i kad bi plaćao 25% PDV-a državi, svejedno bi poslovao nelegalno. Trebao bi otvoriti obrt ili firmu.

13 godina

najveci je problem sta nemozes za sebe osobno naruciti 500 satova i prodavat. Skuzit ce te odmah.

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Da li bi se dalo otvoriti neki obrt koji bi se bavio posredovanjem.
why drink and drive when you can smoke and fly
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

ljudi jel iko kupuje micro usb kablove preko e-baya? koji god da narucim katastrofa, ako uopce moze puniti mobitel puni duplo duze nego sa originalnim kablom ili sugavi konektor ne valja pa se klima ili stoji koso

Ako si opalio TU, opali i HVALA da znam tko si
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
domac5 kaže...

ljudi jel iko kupuje micro usb kablove preko e-baya? koji god da narucim katastrofa, ako uopce moze puniti mobitel puni duplo duze nego sa originalnim kablom ili sugavi konektor ne valja pa se klima ili stoji koso

Govoriš o kablovima ili o punjačima, tj. AC/DC adapterima? Ako govoriš o punjačima, onda trebaš obratiti pažnju na jakost struje koju daju. Ako ti je originalni punjač davao 1000 mA, a ovaj kojeg si naručio preko eBaya 500 mA, onda normalno da će ti punjenje trajati duplo dulje.

Inače, mnogi ti jeftini kineski punjači su katastrofalne kvalitete - izrazito loše napravljeni, sigurnost im je upitna i pitanje je mogu li isporučiti deklarirano (znači da ako piše 1A, da da 1A, a ne 0,5 A). Ako hoćeš biti pri miru, kupi punjač neke renomirane marke, možda kod nas, osim ako nisi 100% siguran da ćeš preko eBaya kupiti originalni, a ne fejk proizvod.

15 godina
domac5 kaže...

Ja sam ih uzeo par za 1$ te još Nintendo 3DS USB kabel, svi su ok kvalitete. Možda malo plastičniji nego ovi skuplji ali nemam nikakvih problema.

Swedish latin super funk.
15 godina
odjavljen

Ti kabeli vjerojatno nemaju data žice, pa mobitel ne zna da je spojen na punjač i zato se puni samo s 500mA.

Svi smo mi Mentalist.

0 0 hvala 0
14 godina

bas mislim na kablove posto mi je originalni prekratak...mozes mi dat par linkova od tih sta si uzeo na pm pa da vidim

Ako si opalio TU, opali i HVALA da znam tko si
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ja sam isto uzimao jeftine kineske kabele i da, jako sporo pune, bez obzira spojio ih ja na origigi punjac, autopunjac ili komp, u svakom slucaju pune dosta sporije od originalnih. Mozda kroz zicu ne moze proci dovoljno struje (pretanka zica??).

Rvat katolik!

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Dva posta gore ti je objašnjenje... {#}

Svi smo mi Mentalist.

1 1 hvala 0
17 godina
Jakovp kaže...

Dva posta gore ti je objašnjenje... {#}

Nije u tome problem, kada punim preko USB porta koji takodjer daje max 500mA, normalni kabel puni dosta brze od ovih kineskih smeca.

Rvat katolik!
15 godina
odjavljen

A onda bi morali imati brutalno tanak kabel, jer 500 mA je nikakva struja, čak i za ona tanka govna šta stavljaju u te kabele. Prije bih posumnjao u interne loše kontakte, oni vrlo lako ograniče struju.

Svi smo mi Mentalist.

0 0 hvala 0
17 godina
Jakovp kaže...

A onda bi morali imati brutalno tanak kabel, jer 500 mA je nikakva struja, čak i za ona tanka govna šta stavljaju u te kabele. Prije bih posumnjao u interne loše kontakte, oni vrlo lako ograniče struju.

Moguce da je problem u tome. Uglavnom, kada punim preko kompa, puni mi skoro pola sata 1%, dok sa normalnim kabelom to ide visestruko brze. Takodjer, autopunjac puni jako sporo, a trebao bi puniti minimalno kao na racunalu.

Rvat katolik!
15 godina

Prije bih rekao da nije kvalitetan bakar koji se koristio za proizvodnju. Treba izmjeriti otpor i to će dati odgovor. Sjetimo se Ohm-ovog zakona koji kaže da je I=V/R.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

ovako imam jedno pitanje, prodajem neke stvari preko ebaya i jedan kupac je naručio od mene neke stvari i platio, ja sam poslao nakon 2 dana pošiljku da bi nakon mjesec dana otvorio slučaj na ebayu i zaustavio transakciju na paypalu i pare koje su bile na "Available balance" su nestale sa "Available balance". Odgovorio sam mu da sam poslao posiljku i zamolio ga za malo strpljenja ali kupac ništa ne odgovara nakon sedmicu dana. Pa me interesuje do kada će biti otvoren slučaj ima li kakva mogućnost da se uradi da bi se taj slučaj mogao zatvoriti.

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Netko te pokušava prevariti, probaj se obratiti ebay seller protectionu. Samo slučajno nemoj ne odgovoriti! Napiši kao odgovor da si poslao, i da ti kupac ne odgovara ili tako nešto.

Svi smo mi Mentalist.

0 0 hvala 0
12 godina

imam jedan problem...svako tolko mi se desi kad se sa istim podacima spojim na drugi ebay, znaci njihove domene....

malo prije sam se logirao na ebay.de i bidao nes i stigao mi je mail MC010 unauthorizes use of your account -- action required

To mi se vec par puta dewsavalo al mi nikad nista nije ukradeno jer mi je ebay spojen sa paypal acc.

Dali je to razlog jer iste podatke koristim za sve ebay domene ili je neki drugi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Od koga je došao mail? E-Bay ili netko drugi? Možda je mail samo mamac da popuniš u njega svoje podatke "sigurno"?! Budi oprezan i ne otvaraj mail sa nepoznatih adresa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
dennocro kaže...

malo prije sam se logirao na ebay.de i bidao nes i stigao mi je mail MC010 unauthorizes use of your account -- action required

Samo na e-mail ili ti je ta poruka i u porukama unutar eBaya (unutar .com ili .de?)?

dennocro kaže...

To mi se vec par puta dewsavalo al mi nikad nista nije ukradeno jer mi je ebay spojen sa paypal acc.

Lako moguće da je u pitanju samo prezaštitničko djelovanje eBayevog sigurnosnog sustava.

dennocro kaže...

Dali je to razlog jer iste podatke koristim za sve ebay domene ili je neki drugi?

Nemaš koje druge koristiti, osim ako se nanovo registriraš (ali ne znam možeš li više eBay računa povezati s istim PayPal računom). Ujedno, ne bi imalo smisla koristiti više računa jer it onda "zvjezdice" ne bi bile sve na istom računu.

14 godina

Pozdrav svima.

Čuo sam da imam neku pogodnost sada kada sam student pa da li mi može netko objasniti kako ja mogu otvoriti PayPal da mogu kupovati sa ebay-a i svu proceduru?

Hvala unaprijed. :)

Moj PC  
0 4 hvala 0
12 godina
mbaksa kaže...
dennocro kaže...

Samo na e-mail ili ti je ta poruka i u porukama unutar eBaya (unutar .com ili .de?)?

dennocro kaže...

Lako moguće da je u pitanju samo prezaštitničko djelovanje eBayevog sigurnosnog sustava.

dennocro kaže...

Nemaš koje druge koristiti, osim ako se nanovo registriraš (ali ne znam možeš li više eBay računa povezati s istim PayPal računom). Ujedno, ne bi imalo smisla koristiti više računa jer it onda "zvjezdice" ne bi bile sve na istom računu.

Stigla mi je i unutar ebay acc

Nije mi stiglo da popunim nikakve podatke nego mi pise da odem na ebay i promjenim pw i na mailu di mi je ebay acc regan.

mislim da ce biti ovo da je "prezastitnicki" jer mi jos nikad nije nis ukradeno niti bidano a ni kupljeno sto ja nisam kupio sam 

17 godina

Jel zna neko nesto vise po prodavanju digitalnih stvari preko ebaya? Ja bi htio prodati licencu za jedan program(kod) al me zanima tocna procedura kod toga, do sada nisam nista prdoavo.

[ Xfire: slickman25 ] [ Steam: ryou229 ] [ Battle.net: exzzy#2808 ] [ EUNE:exzzy ]
17 godina

Inace, samo da imate nekakvu referencu, item iz njemacke mi je stigao za manje od tjedan dana u HR.

Rvat katolik!

0 0 hvala 0
15 godina

Moj rekord je iz 2009.godine. Tri dana iz Kalifornije.

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina

Sad kad narucim npr.. slusalice sa "Free shiping" da li moram platiti ovu nasu dostavu u Hr.. ili kako to ide?

Nema labavo...xDD

0 2 hvala 0
14 godina
NeroX kaže...

Sad kad narucim npr.. slusalice sa "Free shiping" da li moram platiti ovu nasu dostavu u Hr.. ili kako to ide?

je takav problem malo prolistat ovdje? http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

[eune- SkumbagBrlinjo] [xfire- k4zii] [battlenet- SkumbagBrle#2207] [origin- itSUGARfree]
17 godina
moderator

Ajmo, tko će prvi biddat za zlatni beciklin? Početni bid je samo 500.000 američkih dolara! Navali narode! {#}

1 1 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice