eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.365.241
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: eBay - pitanja i odgovori
mbaksa kaže...
Sime001 kaže...

Došla mi je jedna pošiljka sa ebaya koju nisam naručio. Netko ju je vjerojatno naručio na moju adresu. Na koverti piše ime i adresa trgovca. Budući da su na ebayu svi trgovci pod nickname-om kako ja mogu kontaktirati tog trgovca da mi da ime toga tko mi je to poslao?

Teško. {#} A gle, ako ima tvoju adresu onda je vjerojatno ili prodavač od kojeg si već naručivao ili prodavač od kojeg je netko drugi na tvoju adresu naručio nešto (jesi koga kad prije tražio da ti naruči nešto?) pa je zaboravio promijeniti adresu za dostavu. Ako nikad nitko za tebe nije naručivao, onda dobro pregledaj paket i nazive i e-mail adrese u Purchase Historyju na eBayu i na računima s PayPala.

Rekao bih da je to neki anonimni poklon, pa bi sad htio saznati od koga je.

16 godina
neaktivan
Sime001 kaže...

Rekao bih da je to neki anonimni poklon, pa bi sad htio saznati od koga je.

Prodavača možda otkriješ ali kupca sigurno nećeš.

When all else fails - crowbar the fucker
12 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Kupio bih ovaj tablet sa ebay-a pa me zanima da li na njega ima porez/carina. Pročitao sam ono za do 22 eura ali radije bih tu pitao pa ako netko moe odgovoriti. Hvala...

http://www.ebay.com/itm/301062303183?_trksid=p2055119.m1438.l2649&var=600198941451&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.3.2014 16:38 (ivanmadridista).

0 3 hvala 0
17 godina
moderator
ivanmadridista kaže...

Kupio bih ovaj tablet sa ebay-a pa me zanima da li na njega ima porez/carina. Pročitao sam ono za do 22 eura ali radije bih tu pitao pa ako netko moe odgovoriti. Hvala...

http://www.ebay.com/itm/301062303183?_trksid=p2055119.m1438.l2649&var=600198941451&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Upute su i više nego jasne: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

Na tom linku imaš barem dva opsežna odgovora koja se bave time, a to su odgovori na pitanja:

• Hoću li platiti carinu na predmet xy vrijednosti?
  • Koliko carine ću platiti?

Ako na temelju toga ne znaš odrediti hoćeš li ti paket cariniti i koliko bi te koštali carina/PDV, onda se radije ostavi on-line šopinga.

15 godina

malo mozda nevezano za temu.. nije mi bas jasno ovo praćenje predmeta.. ovo bi znacilo da je 1.3.2014 u zagrebu item bio?

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
moderator
maxy0 kaže...

malo mozda nevezano za temu.. nije mi bas jasno ovo praćenje predmeta.. ovo bi znacilo da je 1.3.2014 u zagrebu item bio?

Što kaže ips.posta.hr?

15 godina
mbaksa kaže...
maxy0 kaže...

Što kaže ips.posta.hr?

Kaže ovo na slici... dobro sad je jasnije, u zg je bilo 1.3.. da jos usput pitam, koliko se otprilike ceka da dode, mogu ga sutra ocekivat? zivim oko 40 km od zagreba

17 godina

Zasto nemogu nikako ostavit feedback za iteme starije od 60dana? Zaboravio sam otvorit case za jedan item koji mi nije doso, a tip se na javlja kad sam ga trazio refund ovako pa bi mu zaljepio negativni feedback.

Xfire: slickman25 Steam: ryou229
11 godina
protjeran

Kada narucujem vise stvari od iste osobe jeli se placa neka dodatna cijena ili troskovi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Boixus Nois PS kaže...

Kada narucujem vise stvari od iste osobe jeli se placa neka dodatna cijena ili troskovi?

LOL. Ne. Eventualno te može manje koštati. Ako je velika poštarina, dodaj proizvode u košaricu i onda klikni na Request total from seller pa ti možda smanji račun time da ti manje zaračuna dostavu.

16 godina
neaktivan

Dobar dan želim.

Kupujem već neko vrijeme preko ebaya.Koristim visa electronic od pbz-a .Do sada je sve bilo u redu .Dok nisam jučer uplatio novac i odlučio naručiti nešto .Javlja mi da je kartica disable i da više se ne može naručivati sa tom karticom .Sada sam bio u poslovnici pbz-a i sve je uredu .Kartica ,nije blokirana,novac je na računu i sve je uredu .Ne kužim zašto me odbija e-bay ?A na paypalu ,dobivam ovakvu poruku:

Ne kužim zašto mi je kartica odbijena ?Stvarno molim za pomoć ...

Re-enable your card with PayPal

You have reached the limit of attempts allowed to confirm your card. If you'd still like to use this disabled card with PayPal, we need you to send us some documents.

Please upload the following documents:
  1. A valid photo ID (front/back copy)
  2. A recent card statement showing the last four digits of the card, your billing address and your full name as registered on your PayPal account

The documents uploaded should be in English or translated into English and certified by a government agency. We'll contact you within 7-10 business days to complete the procedure. If you have any problems uploading the file, please contact our Customer Support for help.

16 godina
neaktivan

1. A valid photo ID (front/back copy)
  2. A recent card statement showing the last four digits of the card, your billing address and your full name as registered on your PayPal account

The documents uploaded should be in English or translated into English and certified by a government agency. We'll contact you within 7-10 business days to complete the procedure. If you have any problems uploading the file, please contact our Customer Support for help.

Mislim da ti nema velike filozofije ovdje. Jednostavno pošalji što se traži pod točkama 1 i 2 i problem riješen. Pošalji kopiju osobne i izvadak neke transakcije na kojoj se vidi broj kartice (super bi bilo da imaš intenet bankarstvo).

17 godina
moderator
cro_denis kaže...

You have reached the limit of attempts allowed to confirm your card.

Jesu se tu oni zabunili ili ti doista nisi potvrdio svoju karticu ukucavanjem one četiri znamenke koji ti se nalaze u opisu prve PayPalove transakcije od 1,95 dolara ili koliko je već sad?

16 godina
neaktivan

Ne kužim zašto odjednom to traži .Prije me nije ništa tražilo i normalno bi izabrao plačanje putem vise ,upisao broj kartice i ona tri broja i naručio proizvod .Nije mi jasno kakve su to promjene ?

mbaksa - da nisam ništa ukucavao ..ubiti nisam ni koristio paypal ..Nego bi preko ebaya ,pritisnuo buy,izabrao plačanje putem vize ,u ddrugom izborniku napisao broj kartice i ona tri broja i pritisnuo pay .I sve bi bilo uredu ...

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.3.2014 10:10 (cro_denis).
16 godina
neaktivan
cro_denis kaže...

Ne kužim zašto odjednom to traži .Prije me nije ništa tražilo i normalno bi izabrao plačanje putem vise ,upisao broj kartice i ona tri broja i naručio proizvod .Nije mi jasno kakve su to promjene ?

mbaksa - da nisam ništa ukucavao ..ubiti nisam ni koristio paypal ..Nego bi preko ebaya ,pritisnuo buy,izabrao plačanje putem vize ,u ddrugom izborniku napisao broj kartice i ona tri broja i pritisnuo pay .I sve bi bilo uredu ...

Čini mi se kao da te žele prisiliti da koristiš PayPal...

17 godina
moderator
cro_denis kaže...

E, je*iga sad. Nije sad to "odjednom" - imao si dovoljno vremena da si potvrdiš karticu, što nisi učinio. Zbog čega bi ti dalje dozvolili da se koristiš tom karticom, ako ne znaju da je to tvoja kartica? Ulogiraj se u PayPal > Profile i vidi si za tu karticu da li ti dozvoljavaju da uneseš taj 4-znamenkasti kod. Ako ti ne dozvoljavaju, onda ćeš morati napraviti navedeno ili obrisati tu karticu i dodati novu.

16 godina
neaktivan

A da jbg ...Da sam znao da je potrebno onda bi to napravio ..Ništa sada ću im sve poslati ,pa ću vidjeti da li će mi potvrditi karticu ,da ne moram ispočetka sve raditi ponovo ..Još jedno pitanje tih 1,50 ili koliko već za potvrdu to svaki mjesec uzima ili samo jednom ?

17 godina
moderator
cro_denis kaže...

A da jbg ...Da sam znao da je potrebno onda bi to napravio ..Ništa sada ću im sve poslati ,pa ću vidjeti da li će mi potvrditi karticu ,da ne moram ispočetka sve raditi ponovo ..Još jedno pitanje tih 1,50 ili koliko već za potvrdu to svaki mjesec uzima ili samo jednom ?

Ne, to je samo kad se registriraš na PayPal - PayPal napravi jednu takvu sitnu transakciju, u čijem opisu piše četveroznamenkasti kod. I onda ti taj kod ukucaš u PayPal i onda oni znaju da je to tvoj kartica, jer je za očekivati da samo ti imaš pristup popisu transakcija na svom računu.

16 godina
neaktivan

Hvala na pomoći,sada sam sve poslao ,pa budemo vidjeli da li će uspijeti .Iskreno se nadam da će imati razumjevanja jer sam sve poslao ,da ne moram opet ispočetka zatvarati i otvarati račun.

15 godina

narucivao sam dosta već itema s ebaya i sve su bile free shipping... za oko mi je zapeo ovaj item al treba se platiti postarina i dolje pod shipping imaju dvije cijene i jos ima ovaj each additional item, sta one znace? i jos me zanima, znam da iz kine treba oko mjesec dana da dode, koliko treba iz velike britanije otprilike?

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.3.2014 12:40 (maxy0).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
maxy0 kaže...

narucivao sam dosta već itema s ebaya i sve su bile free shipping... za oko mi je zapeo ovaj item al treba se platiti postarina i dolje pod shipping imaju dvije cijene i jos ima ovaj each additional item, sta one znace? i jos me zanima, znam da iz kine treba oko mjesec dana da dode, koliko treba iz velike britanije otprilike?

Each additional item znači da ako budeš naručivao još jedan item neće ti poštarina za taj dodatni item biti 1,99€ BBP nego 1 GBP. Meni iz GB itemi dođu za 7-10 dana.

15 godina
username kaže...
maxy0 kaže...

Each additional item znači da ako budeš naručivao još jedan item neće ti poštarina za taj dodatni item biti 1,99€ BBP nego 1 GBP. Meni iz GB itemi dođu za 7-10 dana.

aha, jos me zanima ima ova postarina 1.99GBP i 7.99 GBP, koju ce mi naplatit, dal se moze odabrati ova manja

16 godina
neaktivan
maxy0 kaže...

aha, jos me zanima ima ova postarina 1.99GBP i 7.99 GBP, koju ce mi naplatit, dal se moze odabrati ova manja

Prilikom kupnje ćeš imati opciju odabira načina slanja.

17 godina

Nije ebay nego dx.com ali mi je cudan ovo sve, prvo uzasno mu je puno trebalo da posalju sad dva puta imam insert item in the bag

http://ips.posta.hr/IPSWeb_item_events.asp?itemid=RC484484479CN&Submit=Submit

17 godina
moderator

Ako je tracking točan, onda ti se paket zagubio negje u Kini, valjda u nekom skladištu. Mogao bi ga dobiti u roku tjedan dana.

15 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Ako je tracking točan, onda ti se paket zagubio negje u Kini, valjda u nekom skladištu. Mogao bi ga dobiti u roku tjedan dana.

To se i meni dogodilo...stigao za 4 mjeseca....{#}

My code is not working - Don't know why! My code is working - Don't know why!
17 godina

A nista onda napravit escalate case na paypalu i gotovo.

11 godina
neaktivan

Pozdrav,

Danas sam se normalno ulogirala na ebay i nakon par klikova se otvori stranica kako mi je račun blokiran i da bih ga odblokirala moram upisati broj creditne kartice.

Sve mi je ovo malo sumljivo jer se plaća paypalom a ne direkt karticom.

pokušala sam opet par puta i svaki put isto. Ulogiram se i nakon par klikova opet isto...

Na mail nisam dobila ništa, u porukama također ništa.....nikakav razlog.

Da li se ovo nekom desilo i na koji način je rješeno.

Nova sam u ovom i nisam neki maher što se tiče internet kupovine

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Marya kaže...

Danas sam se normalno ulogirala na ebay i nakon par klikova se otvori stranica kako mi je račun blokiran i da bih ga odblokirala moram upisati broj creditne kartice.

Sve mi je ovo malo sumljivo jer se plaća paypalom a ne direkt karticom.

A koja je adresa stranice s koje te se traži upis kreditne kartice?

11 godina
neaktivan

http://my.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?MyeBay

dopušta mi par klikova...uspijem vidjeti kako nemam poruka od ebay

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice