eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.373.248
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: eBay - pitanja i odgovori
lolipopmen kaže...
Old Iggy kaže...
crazy_luđak kaže...
lolipopmen kaže...

U vrijednost proizvoda ulazi i shipping. Stoga se na cjelokupnu vrijednost računaju nameti.

Hvala na informaciji. Oldučio sam radije uzet bateriju na njemačkom ebayu jer puno brže će mi doći nego da naručujem sa američkog ebaya.

Uzet ću ovu bateriju, dali je cijena 17.50 eura + 6.90 eura poštarina ili ima nekaj skrivenog kaj ne vidim?

Ako stiže iz Njemačke, onda nema ništa posebno. No provjeri da stiže baš iz Njemačke, a ne da je prodavač od tamo, a roba negdje na dalekom istoku.

15 godina
odjavljen
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Daj procitaj prvi post, i shvatite da je ovo tema o ebayu a vi tu pitate koji mobitel da uzmete i takve stvari. Za to imate druge teme po forumu pa kad odlucite dodite tu i procitajte prvi post prije nego sta pitate.

Xfire: slickman25 Steam: ryou229
16 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
crazy_luđak kaže...
lolipopmen kaže...

Našao sam bateriju za laptop, cijena je 24.34$ + shipping 1.80$ (šalju u hr) znači sve zajedno cca 26$, na to ne plaćam naš pdv jer je roba do 30$ vrijednosti, jel tako?

Druga stvar kaj me zanima je dal ta cifra do 30$ bez pdv-a znači cijena proizvoda bez shippinga ili sa njim?

Vrijednost proizvoda, odnosi se na cijenu bez shippinga

U vrijednost proizvoda ulazi i shipping. Stoga se na cjelokupnu vrijednost računaju nameti.

Nameti se racunaju po vrijednosti proizvoda koja je oznacena na paketu, gdje se ne navodi shipping cost. Tu vrijednost vide carinici

Now the only thing a rambler needs is a suitcase and a gun. The only time he’s satisfied is when he’s on the run.
17 godina
moderator
THK kaže...

Pozdrav, planiram prvi put kupovat preko eBaya.

Da kupujete, koji od ova dva bi vi odabrali i koliko bi se na njih otprilike platili carina i PDV?

Ne upuštaj se u kupovanje prije nego pročitaš prvu poruku u ovoj temi: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

Nakon što je pročitaš, više nećeš imati potrebe pitati koliko bi "otprilike platili carina i PDV". {#}

17 godina
moderator
crazy_luđak kaže...
Old Iggy kaže...

Nameti se racunaju po vrijednosti proizvoda koja je oznacena na paketu, gdje se ne navodi shipping cost. Tu vrijednost vide carinici

U kojem svijetu i kojoj državi ti živiš? U Hrvatskoj sigurno ne. Pročitaj prvu poruku: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

14 godina
neaktivan

Ispričavam se što nisam prije vidio da si dao link.

Vidim da ima preko 750 tisuća prodanih predmeta, 99% pozitivnog Feedbacka, znači da je jedan o najpouzdanijih prodavača, a i lokacija odgovara svugdje (nekad malim slovima piše da se šalje iz Kine).

Ako imaš više od 3 tjedna za rok, traži da ti ponovno pošalje, ako manje onda bolje povrat novca pa kupi ponovno od istog lika.

Problem je u pošti i malom paketu a ne u prodavaču.

I ne zaboravi mu ostaviti pozitivan Feedback {#}

Please state the nature of the tehnical emer... oh, it's you. Have you tried turning it off and on again?
17 godina
crazy_luđak kaže...
Old Iggy kaže...

Sama proizvodna cijena proizvoda nema veze s vrijednošću proizvoda. Službeno se nameti plaćaju na sve, ne na plaćeni iznos robe.

Vrijednost proizvoda raste kako se udaljava od tvornice prema korisniku.

15 godina
xhopeon kaže...

Ispričavam se što nisam prije vidio da si dao link.

Vidim da ima preko 750 tisuća prodanih predmeta, 99% pozitivnog Feedbacka, znači da je jedan o najpouzdanijih prodavača, a i lokacija odgovara svugdje (nekad malim slovima piše da se šalje iz Kine).

Ako imaš više od 3 tjedna za rok, traži da ti ponovno pošalje, ako manje onda bolje povrat novca pa kupi ponovno od istog lika.

Problem je u pošti i malom paketu a ne u prodavaču.

I ne zaboravi mu ostaviti pozitivan Feedback {#}

Narucio sam item 16.1.2014. znaci prije 35 dana,  a tamo pise ''Estimated Delivery: Wed. Jan. 22 - Mon. Jan. 27''. Ja sam u međuvremenu našao taj proizvod i kupio tu u Hrvatskoj tako da mi on uopće ni ne treba. Dal mogu traziti povrat novca?

17 godina

Možeš ga samo vratiti nakon što ga dobiješ pa ti onda prodavač vrati lovu. Ali to ti se ne isplati jer ćeš platiti dosta poštarinu. Za 40kn nećeš propasti, prodaj to nekome ili si ostavi za rezervu.

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
15 godina
eBay - pitanja i odgovori

evo stigao mi taj item bas danas :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

S4 za 20$?

EDIT: Ended!

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.2.2014 23:15 (sudy_freak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
sudy_freak kaže...

Ma naravno.Prodavač ima feedback 85 i to za sunčane naočale i satove.

Reality is wrong. Dreams are for real.
11 godina
protjeran

pozdrav ljudi

narucio sam jedan mali item za 5$.proslo je 3 tjedna i jos nije dosao.ja udem u svoj profil da pogledam detalje kada samkupio i ividim da sam narucio onaj koji mi zapravo netreba.Cinii mi se da item nece ni doci (nadam se da nece)

pa me zanima dali mogu otvoriti Case i dali ce biti uvazen.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Boixus Nois PS kaže...

pozdrav ljudi

narucio sam jedan mali item za 5$.proslo je 3 tjedna i jos nije dosao.ja udem u svoj profil da pogledam detalje kada samkupio i ividim da sam narucio onaj koji mi zapravo netreba.Cinii mi se da item nece ni doci (nadam se da nece)

Doći će ako si ga naručio iz Kine. Nije sellerova greška što si ti naručio item koji tebi ne treba.

When all else fails - crowbar the fucker
11 godina
protjeran
username kaže...
Boixus Nois PS kaže...

pozdrav ljudi

Doći će ako si ga naručio iz Kine. Nije sellerova greška što si ti naručio item koji tebi ne treba.

znam da nije njegova greska.Jel mogu to napraviti?

16 godina
neaktivan

znam da nije njegova greska.Jel mogu to napraviti?

Zašto bi to napravio? Pa item će ti doći! Ne znam je li pratiš aktivno ovu temu ali zna se dogoditi da itemi iz Kine ne dođu 2 mjeseca, ako ne i više. Meni osobno je par komada došlo nakon 2 i pol mjeseca, nisam otvarao case jer ga otvara što više ljudi i rezultat toga je da sve više kineza ne šalju u hrvatsku.

Jedna poruka svima:

NE NARUČUJTE IZ KINE AKO NEMATE STRPLJENJA ČEKATI!

When all else fails - crowbar the fucker
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.2.2014 16:34 (username).
12 godina
neaktivan

poz svima ja bi htio nesto da prodam preko ebaya digitalna stvar u pitanju znaci nije potrebno neka postarina i slicno ... mene sad zanima na koji nacin to ide kad ja prodajem da li ebay meni naplacuje nesto za reklamu mislim konkretno za objavu artikla ili samo uzmu neku proviziju kad se proda ta stvar ???

0 0 hvala 0
15 godina

Ja osobno kad naručujem iz kine, a to su najčešće neke stvarčice za 1$ niti ne pomišljam otvarati case, jednostavno mi se ne da misliti o tome, ako ne dođe jednostavno se pomirim s činjenicom da sam izgubio 5kn, zasad je sve došlo. Doduše nešto prije a nešto kasnije no sve je stiglo. A sve kupujem od sellera koji imaju 10k+/99% feedback.

Swedish latin super funk.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
casanovaZL kaže...

poz svima ja bi htio nesto da prodam preko ebaya digitalna stvar u pitanju znaci nije potrebno neka postarina i slicno ... mene sad zanima na koji nacin to ide kad ja prodajem da li ebay meni naplacuje nesto za reklamu mislim konkretno za objavu artikla ili samo uzmu neku proviziju kad se proda ta stvar ???

paypal uzima proviziju ali na ebayu nesmijes takve stvari prodavat, ja sam htio proda key al nis od toga

12 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...
casanovaZL kaže...

paypal uzima proviziju ali na ebayu nesmijes takve stvari prodavat, ja sam htio proda key al nis od toga

jesi siguran u to ... ja cesto vidjam na ebayu kako bude objavljen takav artikal u pitanju je skup ingame item dragonclaw hook moze da se proda po cijeni od skoro 200 dolara

15 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

Ja sam prodao Steam gift bez problema, to je skoro kao i key

http://www.speedtest.net/result/3149309179.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
11 godina
neaktivan

e bok novi sam na ovoj stranici i mislio sam kupiti iphone 5 na ebayu.

ako ja to kupim moći će raditi kao da sam ga kupio ovdje da  imam svoj broj i da me drugi mogu zvati

ga
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.2.2014 11:43 (Ferio).
Moj PC  
0 3 hvala 0
11 godina
neaktivan

Gdje je sigurnije kupovati na ebayu ili amazonu?

ga
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ferio kaže...

e bok novi sam na ovoj stranici i mislio sam kupiti iphone 5 na ebayu.

ako ja to kupim moći će raditi kao da sam ga kupio ovdje da  imam svoj broj i da me drugi mogu zvati

Ferio kaže...

Gdje je sigurnije kupovati na ebayu ili amazonu?

Pročitaj Ebay FAQ i postoji opcija "Uredi" a ne da pišeš 2 posta u par minuta

http://www.speedtest.net/result/3149309179.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
16 godina
obadvoje ti je sigurno...uvijek mozes pisati case ukoliko nesto ne dode, ja vec najmanje godinu dana trgujem i nisam imao dosad taj slucaj..
11 godina
neaktivan

Hvala

ga
13 godina
neaktivan

jel mi moze netko reci sta ovo znaci?kupio na ebayu, ja nisam nist slao

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.2.2014 3:44 (golatificon).

0 0 hvala 0
17 godina

A sta bi znacilo? Poslan ti je paket iz singapura!

15 godina
neaktivan
golatificon kaže...

jel mi moze netko reci sta ovo znaci?kupio na ebayu, ja nisam nist slao

Otvori tracking number na njihovoj pošti, i otvori na svojoj, vidjet češ drukčije podatke o lokaciji. A što znači to što vidiš, kao što je i kolega rekao, pošiljka ti je iz singapura {#}

My code is not working - Don't know why! My code is working - Don't know why!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice