eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.386.236
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: eBay - pitanja i odgovori

Iz vlastitog iskustva.

2 različita itema od istog sellera, poslani skupa. Pojedinačno - 110 i 90kn, dakle skupa 200kn. Naravno, na carini pokušali PDV opalit, ja poslao račune (koje bi volio nać da dokažem) i prošao bez PDVa.

Jesam ja imao sreće ili...?

http://nighthawk-software.blogspot.com/
17 godina
moderator
Sum_of_all_fears kaže...

Iz vlastitog iskustva.

2 različita itema od istog sellera, poslani skupa. Pojedinačno - 110 i 90kn, dakle skupa 200kn. Naravno, na carini pokušali PDV opalit, ja poslao račune (koje bi volio nać da dokažem) i prošao bez PDVa.

Poslani skupa, u istom paketu? Ili su se zabunili (vidjeli jedan račun manji od 160 kuna, a da drugi račun nisu ni registrirali pa pustili paket) ili su bili dobre volje pa ono... Nek ti bude.

Po propisima su ti to trebali cariniti: "Roba zanemarive vrijednosti (roba čija vrijednost po pošiljci ne prelazi 160,00 kuna)...". Ja sam ono jednom čak imao neugodnu situaciju kad su mi dva paketa došla u razmaku od par dana, jedan je bio iznad 160 kuna, drugi ispod i ocarinili su mi ih skupa, dakle oba, jer je riječ o "uzastopnoj pošiljci".

14 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Iz vlastitog iskustva.

To je onda super, ako je tako. 
Ja naruči posebno dva itema od istoge sellera, mislio sam da će poslati paket po paket kako sam naručio, i vidim ima tracking number za oba itema, ali broj je isti, pa skužio da je poslo sve u jednom paketu.

17 godina
moderator
Liverpool1892 kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

Iz vlastitog iskustva.

To je onda super, ako je tako.

Vidim da si poslao poruku takoreći istovremeno kad i ja, poruku u kojoj objašnjavam da nije tako.

Liverpool1892 kaže...
Ja naruči posebno dva itema od istoge sellera, mislio sam da će poslati paket po paket kako sam naručio, i vidim ima tracking number za oba itema, ali broj je isti, pa skužio da je poslo sve u jednom paketu.

Drugi put kontaktiraj prodavača pa mu reci da želiš robu u različitim paketima (iako te ni to nužno ne spašava plaćanja carine jer ti carina pakete koji dođu u kratkom vremenskom razmaku može smatrati uzastopnim pošiljkama i carini tih oba, pa čak ako im se zamjeriš imaju ti pravo uzastopne pakete slati na špediciju) ili jednostavno naruči jedan, pričekaj da ga pošalje pa onda naruči drugi.

Normalno da će iskombinirat uzastopne narudžbe u isti paket jer im je to manji trošak, a osim toga i ljudi obično žele robu u jednom paketu.

17 godina
eBay - pitanja i odgovori

Tako je, ako u razlici od par dana dođu na carinu mogu ih carini kao uzastopne pakete. Mbaksa je u pravu sve što govori.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

jel se to odnosi na stvari koje su došle od istog sellera ili na sve općenito?

jer što ako mi recimo stigne nešto iz USA recimo 100 kn i iz Kine isto 100kn-dakle različiti seller, nisam ja kriv što ovaj prodaje lopate, a ovaj drugi suncobrane (karikiram).

Can't find a better Jam!

0 0 hvala 0
17 godina

Makar ti drugi paket poslala i baba Mara iz Australije nema veze. To se smatra kao nekakva vrsta unošenja robe radi preprodaje i mogu cariniti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

preprodaja? hmm

ja konkretno govorim za svoj primjer

recimo da naručim majicu iz USA(15$) i svjetiljku iz kine(10$), dakle moram dobiti 2 paketa, a količina je za osobnu uporabu...?

preprodaja bi bila da sam naručio 5,10 lampi (pa ih podijelo u 4 paketa da izbjegnem car. troškove).

Can't find a better Jam!

0 0 hvala 0
15 godina

ne mogu nači temu, pa ču pitati ovdje, nadam se da nije problem 

Dali ima tko kakva iskustva sa iOfferom? 

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Gunner_V kaže...

preprodaja? hmm

ja konkretno govorim za svoj primjer

recimo da naručim majicu iz USA(15$) i svjetiljku iz kine(10$), dakle moram dobiti 2 paketa, a količina je za osobnu uporabu...?

Osim preprodaje, poanta toga je spriječiti/smanjiti uvoz robe mimo normalne maloprodaje. No, zapravo nije ni bitno - pravilo se tiče uzastopnih pošiljki i neće ti ništa pomoći što ti sad nas tu uvjeravaš da su ti to količine za osobnu uporabu kad je u pitanju pravilo za uzastopne pošiljke.

BTW carina ako hoće može ti na špediciju poslati i šarafciger vrijedan 5 kuna pod izlikom da se radi o robi za obavljanje djelatnosti. Zato se pred njima nije baš pametno praviti pametan. {#}

17 godina
odjavljen
ERROR1911 kaže...

Ja sam razmisljo od tamo naruciti Ralph Lauren majicu, ali cuo sam da zna bit problema s carinom, ako je proglase fejkom mozes dobit kaznu i onda je samo piz*arija. Kolke sam srece necu ni pokusavat narucivat.

Ja imam drugo pitanje:

Znam da uletavam, al moram ucit ovih dana pa nemam vremena ni volje trazit, pa bih vas molio da odgovorite ako znate.

1.7. postajemo clanicom EU-a i nece vise biti carine izmedju drzava Europske unije. I sad da recimo narucim PS3 preko uk amazona za 1200 kn ocu placat neke troskove. Kolko sam skuzio PDV vec tamo platim, tak da bi po meni to trebalo proci oke.

Jel ide to tim principom?

http://isvijet.com.hr
14 godina

Koja je najbolje kartica za ebay, i kupovinu preko interneta, i u kojoj banci? Molio bih pomoc. 

League of Legends EUW username: pomijac - https://plus.google.com/photos/105050429535093254023/albums/5793592120108881025

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
darko099 kaže...

Koja je najbolje kartica za ebay, i kupovinu preko interneta, i u kojoj banci? Molio bih pomoc. 

Osobno koristim - PBZ VISA Electron - žiro račun, napraviš i paypal račun i spojiš ih. (Detalje oko kreiranja Paypal računa i vezanja na žiro račun imaš detaljno objašnjeno ovdje ili ovdje)  Kad hoćeš nešto kupiti uplatiš iznos na račun, odabereš item na ebayu (plaćanje) preko paypal-a i direktno ti povuče sa žiro-računa.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.6.2013 2:38 (NeoOS).
16 godina
neaktivan
Edge kaže...
ERROR1911 kaže...

Ja sam razmisljo od tamo naruciti Ralph Lauren majicu, ali cuo sam da zna bit problema s carinom, ako je proglase fejkom mozes dobit kaznu i onda je samo piz*arija. Kolke sam srece necu ni pokusavat narucivat.

Ja imam drugo pitanje:

Znam da uletavam, al moram ucit ovih dana pa nemam vremena ni volje trazit, pa bih vas molio da odgovorite ako znate.

1.7. postajemo clanicom EU-a i nece vise biti carine izmedju drzava Europske unije. I sad da recimo narucim PS3 preko uk amazona za 1200 kn ocu placat neke troskove. Kolko sam skuzio PDV vec tamo platim, tak da bi po meni to trebalo proci oke.

Jel ide to tim principom?

to bi i mene zanimalo ali isto za amazon.de?

Proud to be adicted to WoW
16 godina
neaktivan

Jel ovo nešto novo, ili što je već, inače nikad nisam imao to:

http://ips.posta.hr/IPSWeb_item_events.asp?itemid=RF146240889SG&Submit=Submit

6/1/2013 2:32:00 PM SINGAPORE SINGAPORE SO5 Receive item at office of exchange (Otb)

6/1/2013 2:32:00 PM SINGAPORE SINGAPORE SO5 Insert item into bag 

6/7/2013 2:03:00 PM CROATIA ZAGREB 10003 Receive item at office of exchange (Inb)

6/7/2013 7:37:00 PM CROATIA ZAGREB 10003 Insert item into domestic bag 

6/10/2013 8:08:00 AM CROATIA 10805 Zagreb CUV Send item to customs (Inb)

6/10/2013 8:08:00 AM CROATIA 10805 Zagreb CUV Receive item at location 

Imao netko ovakav slučaj?

Đuro#2155,
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.6.2013 13:31 (Franjo15).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Franjo15 kaže...

Novo. S forum.hr-a: 

10805 Zagreb CUV - danas dobio odgovor iz pošte:

CUV - Carina uvoza! Pošiljka čeka pregled (carinika)...

16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Franjo15 kaže...

Novo. S forum.hr-a: 

10805 Zagreb CUV - danas dobio odgovor iz pošte:

CUV - Carina uvoza! Pošiljka čeka pregled (carinika)...

Zvao sam i ja poštu danas, i žene mi je tako super objasnila da ja mislim da niti sama nema pojma što mi je rekla. 

Uglavnom rekla mi je skrećeno: Da je prošlo carinu i da sutra dolazi kod mene.

U što sumnjam, jer sam i ja čitao po forum.hr i da ljudi dosta dugo čekaju s toga, i traže ih račune i ostalo.

A vidjeti ćemo što će biti kod mene, sutra ću znati kad dođe poštar.  

Đuro#2155,
12 godina
neaktivan

narucio sam ova 2 artikla http://prntscr.com/198bkm jos niti jedan artikal ne dolazi, dali je moguce da je seller oba artikla spakovao u 1 paket razlika je u 9 dana od kupovine jednog i drugog artikla, dali ce mi carina cariniti ove artikle. posto na slici ova zuta folija ima neki tracking broj dok plava nema nikakav broj pa kontam da seller nije spakovao sve u 1 paket, ipak je razlika u 9 dana.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Piše ti kad je poslano, dođi samo mišem na box (kutiju) koji vidiš i tu na slici. 

Sumnjam da će ti to cariniti, sigurno je poslano s običnom poštom.

Đuro#2155,
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.6.2013 18:01 (Franjo15).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Preživio sam izgleda ovo, što god to bilo. 

Tako da mislim da je sutra kod mene. 

http://ips.posta.hr/IPSWeb_item_events.asp?itemid=RF146240889SG&Submit=Submit

Đuro#2155,
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Kad hocu nesto kupiti na ebayu prije nego sto stisnem kupi, da li vec moram imati taj određeni iznos na paypalu ili mogu uplatiti kasnije recimo sutra itd
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Može pomoć za jednu pošiljku poslanu Singapurskom poštom sa trackingom

Prema tracking na ips.posta.hr stigla je u hrvatsku i danas ujutro je već izašla iz carine i to je jedini status sa carine što imam,nema uopće da je stigla na carinu.

Pa me zanima jesam li imao sreće pa da mi nisu opalili pdv.

Evo i SS sa detaljima

robimarko@gmail.com
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.6.2013 14:01 (robimarko).
14 godina
neaktivan

Pozz,

Sinoc sam otvorio prvi case zbog paketa koji mi nije pristigo nakon 32 dana, (vecina mi je dosad pristizala u roku 7-20 dana, jedan je dsmo kasnio skoro 30 dana). Javio sam se selleru i pitao ga da li da cekam jos paket ili da trazim novac nazad.

Kaze da je moguce da se zagubio negdje i ponudio mi povrat novca ili da posalje ponovo. Zatrazio sam da mi ponovo posalju i kazu da su poslali paket. Sve smo se super dogovorili i nadaju se da cu zatvorit case. Htjeo sam ga zatvorit odma, ali sam vidio da u slucaju ponovnog problema, necu ga moc otvorit opet.

Pa me zanima da li da cekam sve dok mi ne dođe paket, i do kad moze case bit otvoren?

Nisam dobio nikakav dokaz da mi je poslan paket? Mogu li sta zatrazit od njih? Je li neko ima iskustva slicna?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Cobralion kaže...

Pozz,

Sinoc sam otvorio prvi case zbog paketa koji mi nije pristigo nakon 32 dana, (vecina mi je dosad pristizala u roku 7-20 dana, jedan je dsmo kasnio skoro 30 dana). Javio sam se selleru i pitao ga da li da cekam jos paket ili da trazim novac nazad.

Kaze da je moguce da se zagubio negdje i ponudio mi povrat novca ili da posalje ponovo. Zatrazio sam da mi ponovo posalju i kazu da su poslali paket. Sve smo se super dogovorili i nadaju se da cu zatvorit case. Htjeo sam ga zatvorit odma, ali sam vidio da u slucaju ponovnog problema, necu ga moc otvorit opet.

Pa me zanima da li da cekam sve dok mi ne dođe paket, i do kad moze case bit otvoren?

Nisam dobio nikakav dokaz da mi je poslan paket? Mogu li sta zatrazit od njih? Je li neko ima iskustva slicna?

Rok ti je 45 dana, a ti već otvaraš case! Zašto? Pa i meni dođe nekad za 7 a nekad za 35-43dana! 
Inače, 40-42dan ako ne stigne kontaktiraš sellera pa se s njime dogovoriš, ili ako se ne možeš dogovortiti otvaraš tek onda case u najkrajnijem slučaju, a ne ovako 13dana prije reda!

16 godina
neaktivan

Dobro ti kolega kaže, nemojte raditi previše drame, jer ne treba nam da dođemo na crne liste, iako sam već svašta čuo šta naših ljudi radi. 

I kod nekih smo već odavno na crnim listama.

Pogotovo ne izmišljati kod itema koje ste platiti par dolara i onda očekujete da dođu kroz tjedan dana.

Iako evo ja sam naručio frendu 2para slušalica, po najmanjoj cijeni koja je bila na ebayu, 1.5$ i došlo mi je kroz 7dana.  

EDIT: 
evo da ne govore svi kako izmišljam evo i slike: 
Jučer stigle. 4.6. poslano, meni došle 10.6.

I ne kupujte si, užasne su, probao sam jedne, desna se jače čuje nego lijeva. A kako su plastične, plastike nisu baš nešto sve čvrste. 
I ono, za tu cijenu, nema se šta niti očekivati. I sigurno neću sad dizati case, i pljuvati po tome što sam dobio.

Jer i sam se zamislim, šta je sad tu skuplje, poštarina ili to što sam ja sebi kupio.  

Đuro#2155,
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.6.2013 15:11 (Franjo15).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ma nisam ja imo namjeru otvorit case. Rođak je nesto narucio i platio mi to, i sad mi dosađuje kad ce stic. Htjeo sam se samo javit selleru i pitat ga do kad trebam cekat.

Zbunilo me ovo, jer ne znam na sta se odnosi, nisam dosad imao problema sa dostavama ("30 days money back or item exchange").

Kao sto sam rekao, htjeo sam se javit samo selleru i pitat ga do kad da cekam, ali sam otvorio case, drugacije se nisam mogo javit, ili ne znam :/ I pito sam ga sta da radim, da cekam jos ili da trazim povrat novca.

Ponudio mi je da posalje povrat novca ili da ponovo posalje paket.. Pristo bi na to da jos sacekam, da mi je rakao koji je zadnji rok..

Mozda sam pogrijesio jer sam prerano ovorio, mada nisam htjeo da bude case otvoren :/

Drugi put cu znat kako i sta...

13 godina

po novom cim kontaktiras sellera on odmah automatski otvara case..

Znanstvenici kazu: ''Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi..'' E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
14 godina
neaktivan
majdo kaže...

po novom cim kontaktiras sellera on odmah automatski otvara case..

To je i kod mene napravilo problem, nisam zelio case, al ga samo otvori. Samo sam htio kontaktirat i raspitat se sta trebam uradit..

16 godina
neaktivan

Kako vam otvara case, čitao sam o tome, ali ja sam već par puta kontakrirao sa svojim prodavačima, i ne otvara mi case.

Idem uvijek na kontakt tamo gdje sam kupio proizvod, i contack seller.  

Đuro#2155,
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Imam pitanje recimo kupio sam monitor iz kine i sad se ispostavi da ne radi i reklamacija se uvaži kako cu ja to vratiti nazad..koliko bi me dosla postarina do kine ili kako bi se to vec izvelo
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice