eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.374.555
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: eBay - pitanja i odgovori
Fake_Alert kaže...

Reci mu da si zabunom stavio pa nek ti ponisti transakciju.

Kako to?

Battlelog: Login_HR
17 godina
moderator
Bruno_K!ng kaže...

Ovako, bio je jedan frend kod mene i nešto smo gledali na Ebayu i on je slučajno stavio u košaricu jedan proizvod.

Kako da to maknem iz košarice ako se ikako može, jer meni sada piše You bought this item Pay Now.

On je to samo stavio u košaricu, a ako ne platim neće mi poslat ili?

Piše ti u temi: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

Pročitaj cijelu temu, a pitanje koje se odnosi na tvoj problem je "P: Pogreškom sam uzeo dva (ili više) istih itema. Kako poništiti narudžbu?"

Ne eBayu, ako klikneš na Buy i prođeš dalje, onda si proizvod kupio (iako ga možda još nisi platio). Za dodavanje u košaricu isključivi gumb je Add to cart - ako ga nema, onda taj artikl ne možeš dodati u košaricu, nego ga eventualno možeš samo kupiti (ili recimo dodati na neku listu - Watch ili Wish list).

16 godina
Bruno_K!ng kaže...
Fake_Alert kaže...

Kako to?

Kontaktiraj ga, posalji mu PM.

13 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...
Bruno_K!ng kaže...
Fake_Alert kaže...

Kako to?

Kontaktiraj ga, posalji mu PM.

Pa kako, na profilu sam mu i nigdje nema ima samo Contact member ali onda trebam staviti neki broj a nemam pojma šta je to!

16 godina
neaktivan
Bruno_K!ng kaže...

Pa kako, na profilu sam mu i nigdje nema ima samo Contact member ali onda trebam staviti neki broj a nemam pojma šta je to!

Pa i moraš ga kontaktirati da si zabunom kupio, na tom što kao moraš platiti stisni contact i pošalji poruku u čemu je problem. I problem će se riješiti ako ti prihvati prodavač. 
Ali svi su prodavači manje više  ok. Tako da nema problema oko toga.  

Đuro#2155,
13 godina
neaktivan
Franjo15 kaže...

Pa i moraš ga kontaktirati da si zabunom kupio, na tom što kao moraš platiti stisni contact i pošalji poruku u čemu je problem. I problem će se riješiti ako ti prihvati prodavač. 

Ma jesam, još oko 15 h sam mu poslao poruku ali još ništa nije odgovorio!

14 godina
Bruno_K!ng kaže...
Franjo15 kaže...

Ma jesam, još oko 15 h sam mu poslao poruku ali još ništa nije odgovorio!

uskrs je...

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
14 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Pozdrav svima... zamolio bih Vas za nekoliko informacija... nedavno sam kupio preko ebay-a slušalice za trčanje konkretno http://www.ebay.com/itm/Sennheiser-CX-680-Earfin-Sports-Earbuds-In-Ear-Heaphones-Sports-Earphones/271174511579?ssPageName=WDVW&rd=1&ih=017&category=112529&cmd=ViewItem ... uredno su mi stigle ali u ured carine i naravno platio sam carinu oko 80kn... pa me zanima da li ćemo ulaskom u EU tj od 01.07.2013. i dalje plaćati carinu na ovako nešto ili se to ukida i može se naručivati s ebay-a i do koje svote novca ili nema ograničenja??

Možda negdje ovdje piše to, ali ima puno postova za čitati..... nadam se pozitivnom odgovoru... sa štovanjem, živili

0 0 hvala 0
17 godina
Prim kaže...

Pozdrav svima... zamolio bih Vas za nekoliko informacija... nedavno sam kupio preko ebay-a slušalice za trčanje konkretno http://www.ebay.com/itm/Sennheiser-CX-680-Earfin-Sports-Earbuds-In-Ear-Heaphones-Sports-Earphones/271174511579?ssPageName=WDVW&rd=1&ih=017&category=112529&cmd=ViewItem ... uredno su mi stigle ali u ured carine i naravno platio sam carinu oko 80kn... pa me zanima da li ćemo ulaskom u EU tj od 01.07.2013. i dalje plaćati carinu na ovako nešto ili se to ukida i može se naručivati s ebay-a i do koje svote novca ili nema ograničenja??

Možda negdje ovdje piše to, ali ima puno postova za čitati..... nadam se pozitivnom odgovoru... sa štovanjem, živili

Plaćat ćemo jer roba nije iz EU, na način kao i do sad.

13 godina
neaktivan

Što se desi ako ja naprimjer pobjedim na aukciji a odustanem od itema. I ne kontaktiram prodavača? Prodavač daje negativan feedback ili snosim nekakve sankcije od strane E-bay.a .

Let it be

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Pokupiš UPI (unpaid item). 5 takvih i bye-bye.

Moguće da kod kupovine nečeg skupljeg seller neće htjeti surađivati s tobom jer imaš negativan feedback.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
13 godina
neaktivan

A ukoliko u međuvremenu platim, odnosno nakon što "pokupim UPI", može li seller maknuti tu oznaku?

Let it be
16 godina
odjavljen

U kojem međuvremenu? Imaš obično 7 dana da platiš (od aukcije) i to je to. Ako ne platiš u tom roku, UPI.

15 godina

Jedno kratko pitanje u vezi carine.

Snimljeni mediji: audio i video kasete, CD, DVD i blue ray diskovi - 0%.

Spadaju li tu i vinilne ploče za gramofon?

Swedish latin super funk.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

pozzz ljudi...e ovako..prijatelj mi je izgubio na-ebayu ono ebay buyer protecion jer je trazio puno refunda...sad dal su mu dosli temi il ne...to neznam...pa se ja sad bojim da ne bi i meni tako bilo jer sam dva putadobio refund...pa me sad zanima kolko treba imati tih refunda u odnosu na kuplljene stavri da ti uzmu taj pretection buyer...hvala

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
goran___1992 kaže...

pozzz ljudi...e ovako..prijatelj mi je izgubio na-ebayu ono ebay buyer protecion jer je trazio puno refunda...sad dal su mu dosli temi il ne...to neznam...pa se ja sad bojim da ne bi i meni tako bilo jer sam dva putadobio refund...pa me sad zanima kolko treba imati tih refunda u odnosu na kuplljene stavri da ti uzmu taj pretection buyer...hvala

Samo nam treba još da dođemo na crnu listu, kao neke države do nas, jer su se djeca uhvatila kartica i hoće varati na ebayu.

Đuro#2155,
17 godina
Franjo15 kaže...

Samo nam treba još da dođemo na crnu listu, kao neke države do nas, jer su se djeca uhvatila kartica i hoće varati na ebayu.

Kod mnogih već jesmo.

16 godina
neaktivan
goran___1992 kaže...

I koliko je to refunda koje ti je frend tražio, a koliko si ti tražio ukupno. 

Nisam nikad čito o tome, jer mislim stvarno, ako već dobiješ to što si naručio, čemu ići ljude varati okolo.

Ja sam kupac koji ima preko 100 kupnji (da svi ostavljaju feedbackove imao bih ih sad preko 100, ovako imam ako s ene varam oko 89), i imao sam refunda, ali to uglavnom sve dogovorno, jer neki itemi mi nisu stigli, a neki što su došli nisu bili najbolji.
I uvijek mi je prodavač ponudio, ili refund ili resend.  

A drže mi je da mi pošalje ponovno ako sam već platio, osim ako je nešto što je baš škart i ne želim to.

Kao neki usb što sam bio kupio 64gb za 30$ i nije radio, i nije mi htjeo refund napraviti, ali stalno je pokušavao poslati novi, nisam htjeo. 

I na kraju kako nisam od onih koji prati na sve dane kad je 45 dana i ostalo. Prošlo je 45dana i više mi se nije javljao, i nije htjeo poslati ponovno.

To je jedna od kupnji koje sam izgubio.  

Đuro#2155,
16 godina
odjavljen
goran___1992 kaže...

Kupujem na ebayu već godinu dana i niti jednom nisam case otvarao a dolazili su neispravni itemi. Sve lijepo preko poruka i nikad problema.

Zbog ovakvih ćemo na blacklistu -.-

15 godina
neaktivan

Sta mislite o ovom ebay korisniku "cssuper2011" , hocu da narucim sebi kompletno kuciste sa oklopom za Nokiu 5130 XM, ali mi je praavo sumnjiv, mogao bi mi podvaliti oklop neki najlosije kvalitete, a dojmove sve sakriva, pa sumnjam da vara na dojmovima, da ima vise acc-a pa da tako sebi napucaje dojmove, sta vi mislite?

http://www.speedtest.net/result/2082576031.png
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
moderator
Haker_x kaže...

Sta mislite o ovom ebay korisniku "cssuper2011" , hocu da narucim sebi kompletno kuciste sa oklopom za Nokiu 5130 XM, ali mi je praavo sumnjiv, mogao bi mi podvaliti oklop neki najlosije kvalitete, a dojmove sve sakriva, pa sumnjam da vara na dojmovima, da ima vise acc-a pa da tako sebi napucaje dojmove, sta vi mislite?

"Podvalit" će ti isti takav oklop kakav će ti i drugi podvaliti koji prodaju takav oklop. Gdje tu u igru ulazi prodavač?

13 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

U kojem međuvremenu? Imaš obično 7 dana da platiš (od aukcije) i to je to. Ako ne platiš u tom roku, UPI.

Pa meni nije dao UPI, a nisam platio 1 mj. od aukcije i sad sam ga kontaktirao i riješio te nikome ništa (kupio sam item), hvala na odgovoru :)

Let it be
15 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

"Podvalit" će ti isti takav oklop kakav će ti i drugi podvaliti koji prodaju takav oklop. Gdje tu u igru ulazi prodavač?

Da mi je bar da mu se boja ne oljusti sama, ima tako losih oklopa, sama mu se boja ljusti i otpada, evo mislim da je ovaj iste kvalitete, ali je koliko-toliko jeftiniji od onog, ovaj bar nije skrivao dojmove, sad cu pitat ove koji su kupovali ovaj oklop od njeg kakve je kvalitete, nije nikako skup ako mu se boja ne ljusti, cuvao bi ga u futroli :)

Edit:

Super, vidim da ima kupaca iz Hrvatske, za sada ih 6 nasao, lijepo pitam kakve je kvalitete, svi su dali pozitivne dojmove, mora da su zadovoljni

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.4.2013 11:52 (Haker_x).
15 godina
neaktivan
Pozzz... Nov sam u prodavanju na ebayu...pa sam 29.12.2012 prodao svoju prvu stvar na ebayu...i poslo sam ja to njemu u njemacku...ali on sada...3 mjeseca poslije...otvorio case na ebayu i kaze da nije dobio taj item...sta se nije prije javio...i kak je to moguce da otvori case 3 mjeseca poslije?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ima li itko iskustva s nabavljanjem slušalica? Želio bi kupiti ove slušalice http://www.ebay.com/itm/New-SMS-Audio-Sync-Street-by-50-Cent-Over-Ear-Wired-Stereo-DJ-Headphones-White-/151017114216?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2329524a68

i kako ja mogu znati da su one orginal?

https://www.facebook.com/pages/Nemoj-dopustiti-da-ti-sru%C5%A1e-snove-jer-ti-nitko-nije-pomogao-da-ih-sagradi%C5%A1/161955973912145
17 godina
16 godina
neaktivan

Prije svega, šalje se iz Kine.

Drugo, gledate prodavače sa 97% feedbackom-ne znam, ja uvijek gledam samo one sa najvećim ocjenama

Obavezno im pogledati feedback i vidjeti šta kažu ostali kupci.

Can't find a better Jam!

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Gunner_V kaže...

I isto tako gledati da nije vecina feedback-a sakrivena, ti feedback-i najvjerovatnije nisu dobijeni posteno

14 godina
neaktivan
Haker_x kaže...
Gunner_V kaže...

I isto tako gledati da nije vecina feedback-a sakrivena, ti feedback-i najvjerovatnije nisu dobijeni posteno

To nije istina, meni u zadnjih 10-tak kupovina kada sam ostavio feedback bio je sakriven (private) a sve uredno kupljeno.

15 godina
neaktivan
Liverpool1892 kaže...
Haker_x kaže...
Gunner_V kaže...

To nije istina, meni u zadnjih 10-tak kupovina kada sam ostavio feedback bio je sakriven (private) a sve uredno kupljeno.

Nije 100% ali najvjerovatnije, ima dosta tih prevara tako, npr gledam ima 2000+ pozitivnih feedbacka, svi sakriveni i preko 100 negativnih u proteklih 12 mjeseci(takodjer sakriveni), meni je odmah presumnjiv

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice