.
eBay - pitanja i odgovori
- poruka: 14.402
- |
- čitano: 5.374.935
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozdrav svima!
Htio sam si kupit gamepad Logitech F310
e sad posto sam stvarno noob oko kupovine sa e-baya molio bih pomoc od nekoga sa vise iskustva
ovo ce mi biti prva kupnja na taj nacin
Sad mene zanima dali je ovo naj ponuda za navedeni gamepad?
EDIT: Jos me zanima znaci ovaj gamepad kosta 17.98 dolara,dolje sam pod shipping izabrao nasu zemlju i pise jos dodatno da je shipping and handling 14.99 $ i each additional item 8 $
pa nije valjda da bi to na kraju sve izaslo oko 41 $
cijena gamepada ti je tih 18$ + shipping od 15$ = 33$
sto se tice ovih 8$, za toliko ti se poveca shipping ako uzmes 2 gamepada (cijena za 2 bi bila 59$)
.
sto se tice ovih 8$, za toliko ti se poveca shipping ako uzmes 2 gamepada (cijena za 2 bi bila 59$)
aha sad mi je jasnije,eto prema novim saznanjima bar u slucaju navedenog gamepada je kupnja preko ebaya bespotrebna
jer ga ima uzeti i kod nas po istoj cijeni
Imaj na umu i to da je taj na eBayu "manufacturer refurbished", iliti "tvornički obnovljen" - štogod da im to značilo.
aha sad mi je jasnije,eto prema novim saznanjima bar u slucaju navedenog gamepada je kupnja preko ebaya bespotrebna
jer ga ima uzeti i kod nas po istoj cijeni
Imaj na umu i to da je taj na eBayu "manufacturer refurbished", iliti "tvornički obnovljen" - štogod da im to značilo.
Može značiti više toga. Najčešće je slučaj da je vraćeno tvornici jer ima neka blaga mehanička oštećenja ili čak ogrebotine. Također može značiti i da je naručeno pa vraćeno ali da je samo kutija otvorena ili milijun toga. Jasno ako je vraćeno oštećeno da tvornica to popravi ili zamjeni djelove pa prodaje po puno nižim cijenama iako realno kvaliteta uopće nepadne, već sama riječ to malo odaje. Većina daje i jamstvo i nije rizik kupovati refurbished proizvode.
Prodavac mi je poslao 2 itema jer prvi nije radio i sve se odvilo unutar 45 dana. Tj ima jos 7 dana negdje do tog roka. I sad on meni nudi refund tj rekao je da ce me refudnat i to je to. Sta cu ja sad sa njegovim feedbackom ? I sta ako mi ne posalje refund u roku od tih 45 dana? Kako to ide.
Prodavac mi je poslao 2 itema jer prvi nije radio i sve se odvilo unutar 45 dana. Tj ima jos 7 dana negdje do tog roka. I sad on meni nudi refund tj rekao je da ce me refudnat i to je to. Sta cu ja sad sa njegovim feedbackom ?
Sve je obavio korektno, zar ne? Kad primiš povrat novca daš mu 5 zvjezdica.
I sta ako mi ne posalje refund u roku od tih 45 dana? Kako to ide.
Otvorišcase prije nego istekne tih 45 dana. http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx
Pitanje. Na mobu sam pa...frend je naručio amp ili sub za auto, iznos je cca 1000 kn, da li ide carina na to i pdv i koliko otprilike če to izači sve skupa ?Neka okvirna cifra. Hvala
Pitanje. Na mobu sam pa...frend je naručio amp ili sub za auto, iznos je cca 1000 kn, da li ide carina na to i pdv i koliko otprilike če to izači sve skupa ?Neka okvirna cifra. Hvala
Pročitat ćešhttp://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx i sve ćeš znati.
Htio bi kupiti jedan item s ebaya, ali na žiro računu trenutno nemam dovoljno para. E sada me zanima-postoji li šansa da omogućim da paypal povuče pare s mojega deviznoga računa? Imam devizni sa dolarima gore/koristim net banking...
A sad mi je glupo da mjenjam te dolare u kune po 5.72 i onda mi ih paypal tokom kupnje ponovno zaračunava u 6kn... Nadam se da ste me skužili heh
(ako je pitanje više pogodno za PayPal temu, mod može slobodno premjestiti :) )
Htio bi kupiti jedan item s ebaya, ali na žiro računu trenutno nemam dovoljno para. E sada me zanima-postoji li šansa da omogućim da paypal povuče pare s mojega deviznoga računa? Imam devizni sa dolarima gore/koristim net banking...
A sad mi je glupo da mjenjam te dolare u kune po 5.72 i onda mi ih paypal tokom kupnje ponovno zaračunava u 6kn... Nadam se da ste me skužili heh
(ako je pitanje više pogodno za PayPal temu, mod može slobodno premjestiti :) )
Ako imaš karticu koja povezuje tvoj devizni račun onda naravno da možeš. Idealno VISA zbog mogućnosti isplate ali ako je amex ili mc ili čak diners i dalje je ok.
Danas mi došao HDMI kabel i morao sam poštaru platiti jedno 3 kn neke naknade jer je kao mali paket jel to nežto novo ili?
Meni prvi glas, do sad sam eventualno potpisao nešto ali bez plačanja.
Netko naručivao SDHC kartice za fotiće preko ibeja? Kakve su kvalitete?
Našao sam dosta sdhc class 10 16gb za 13ak zelembača pa me zanima kako se ponašaju, je li im dovoljna brzina za full hd snimanje kao što je i deklarirano?
Netko naručivao SDHC kartice za fotiće preko ibeja? Kakve su kvalitete?
Našao sam dosta sdhc class 10 16gb za 13ak zelembača pa me zanima kako se ponašaju, je li im dovoljna brzina za full hd snimanje kao što je i deklarirano?
Zar ti nisu dovoljno jeftine kod nas?
Po meni se ne isplati čekati toliko dugo za tako malu razliku u cijeni.
Baksa je nekoliko puta ponavljao da se ne isplati riskirati kupovat memorijske preko ebaya pogotovo no name, jer ipak idu u fotic i nikad ne znas kad moze ne radit vise i odu slike. Mislim da su kod nas jos uvijek jeftine naspram ebaya i cekanja da dodu.

Pozz,htio sam prodati cd key za jednu igru na ebayu,sad me zanima kako bi se ta transakcija odvijala.On meni uplati novce na paypal ja njemu key?
Jer citam tu po forumima da neki kupci nakon sto kupe proizvod i dobiju ga,traze refund od ebaya ili cak od paypala kao da su se predomislili ili su prevareni.,dobiju refund a ja moram platiti tu transakciju u punoj cijenu
Nezelim biti prevaren pa pitam,prvi puta prodajem preko ebaya :)
Baksa je nekoliko puta ponavljao da se ne isplati riskirati kupovat memorijske preko ebaya pogotovo no name, jer ipak idu u fotic i nikad ne znas kad moze ne radit vise i odu slike. Mislim da su kod nas jos uvijek jeftine naspram ebaya i cekanja da dodu.
Napomenuo bih da je to moj osobni stav. Javili su se na temi i neki koji su po svemu sudeći dobili legitimne memorijske kartice nekih brendova u savršenom stanju. Ako je u pitanju originalni SanDisk, originalni Lexar ili štoveć i stigao je u savršenom stanju i razlika u cijeni opravdava nepostojanje tipično petogodišnje garancije (iako, neki s eBaya navode "worldwide" garanciju - ne znam funkcionira li to kod nas) - OK. No name doduše nikako ne bih preporučio.
Osobno na memorijske kartice ne gledam kao na potrošnu robu (iako se možda nekom čini da su mem. kartice potrošna roba poput CD/DVD-ova), one se ne kupuju svaki dan - gledam ih isto kao što bih gledao recimo i na hard disk. Na memorijske kartice snimam nešto što mi je od iznimne važnosti i za "par kuna" (pa makar to bilo i 50 ili 100) razlike u cijeni ne isplati mi se zafrkavati s tim. Ionako dok snimiš nešto na karticu, skipaš to na disk (ili na dva diska, radi sigurnosti) i poslije je ponovno koristiš.
Ako netko ne može jednom dati nekih 130 kuna za 16-gigabajtnu SanDiskovu ili čiju već memorijsku karticu klase 10, onda mi nije jasno kako je uopće došao u posjed uređaja u kojem će memorijsku karticu koristiti. Opet - ako nekog nije briga za ono što snima na memorijsku karticu - tko sam ja da ga uvjeravam suprotno? Svatko od nas sam odgovara za svoje postupke.
Pozz,htio sam prodati cd key za jednu igru na ebayu,sad me zanima kako bi se ta transakcija odvijala.On meni uplati novce na paypal ja njemu key?
Jer citam tu po forumima da neki kupci nakon sto kupe proizvod i dobiju ga,traze refund od ebaya ili cak od paypala kao da su se predomislili ili su prevareni.,dobiju refund a ja moram platiti tu transakciju u punoj cijenu
Nezelim biti prevaren pa pitam,prvi puta prodajem preko ebaya :)
Očito počinješ s prodajom krive stvari. I samome ti je jasno da se ne možeš zaštititi od moguće prevare.
Nema baterija ( u mojem slucaju za laptop ) u popisu, sta sad?

Nema baterija ( u mojem slucaju za laptop ) u popisu, sta sad?
Uracunaj 25% PDV-a i pribliznu stopu carine koja bi mogla da bude za laptopske baterije i izracunas(nisam iz HR pa ne znam tacno koliko bi moglo da bude), ako je carinska stopa na laptopske baterije 0% onda ces samo platiti PDV 25%
Hvala na odgovoru :D
odgovor sam sebi dajes
moja preporuka su ove
slusalice imaju raspon od 18-25000hz i stvarno
na njima se cuju beatovi koji se na drugim jeftinim slusalicama necuju
uz njih dobijes tri velicine onih gumica, slusalice imaju mikrofon i gumb za javljanje i ostalo
http://www.ebay.com/itm/New-Super-Bass-Metal-Headphones-Earphones-Headset-with-Microphone-Awei-Q3i-Black-/350737236654?pt=US_Headphones&hash=item51a99182ae
jel ima ovo igdje jeftinije?
ovo mi je skupo zbog poštarine a ti nastavci mi najbolje pašu
Ovako, bio je jedan frend kod mene i nešto smo gledali na Ebayu i on je slučajno stavio u košaricu jedan proizvod.
Kako da to maknem iz košarice ako se ikako može, jer meni sada piše You bought this item Pay Now.
On je to samo stavio u košaricu, a ako ne platim neće mi poslat ili?
Reci mu da si zabunom stavio pa nek ti ponisti transakciju.