eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.401.601
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: eBay - pitanja i odgovori
Denis123 kaže...
jel to konačna cijena jel se treba još šta ubrajat u to sve ? 

Eventualni problemi s jamstvom.

13 godina
eBay - pitanja i odgovori

Kolko treba inače da manji paket(toner za printer) dođe iz Irske.

Poslan je 14.2 pa me zanima kad bi trebao doć.

0 0 hvala 0
17 godina
bed-boy11 kaže...

Kolko treba inače da manji paket(toner za printer) dođe iz Irske.

Poslan je 14.2 pa me zanima kad bi trebao doć.

ovisi koji tip slanja, zagušenost prometa... može ti doći već sutra, a može i za tjedan - dva.

14 godina
A koliko treba za paket iz UK poslan preko Royal Maila Airmailom tj najjeftinije.
robimarko@gmail.com
12 godina
neaktivan

Ima li netko kakvo iskustvo sa ovakvim slucajem: kupio sam externi disk na EBAY-u za odredjenu cijenu,uredno su mi skinuli sa racuna,da bi nekoliko trenutaka poslje toga dosla poruka da tip od kojega sam kupio disk nije vise na njihovim stranicama,jer su ga maknuli zbog ne pridrzavanja nekih njihovih pravila. Znaci: uredno mu je sjela moja uplata na racun koji je bio normalno aktivan kao i njegova ponuda, a nakon toga neeeema,popapala maca,maknuli ga sa EBAY-a. Ako se zalim ,nemam na cega,jer ne mogu ni ID da nadjem,jer ga nema,niti neznam na koji nacin uopce da se zalim i kome. Jer tu izgleda j...lud zbunjenog. Pa sada ti vidi...Ima li netko kakvu pametnu ideju?

0 0 hvala 0
14 godina
Pa napravi case i dobit ces povrat novca
robimarko@gmail.com
12 godina
neaktivan

Ja sam npr. dobio paket za 10 dana od uplate iz Hong Konga,ali zna to i da se produzi malo i vise

12 godina
neaktivan

hoces li reci na koji nacin,ako nije problem

14 godina
Pa kod kupljenog itema u purchase historyu u izborniku odaberes open case
robimarko@gmail.com
17 godina
GogyDoky kaže...

hoces li reci na koji nacin,ako nije problem

http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

12 godina
neaktivan

dakle na paypalu imam 26$ od bux.to , kartica je dodana i verificirana i na njoj imam 93 kn. hoću kupiti proizvod od 16$ i baci mi da:

We're sorry, but your transaction couldn't be completed using the selected card, Visa xxx. This happened because it has been denied by the card issuer.

sad me zanima, ako uplatim na karticu novce da bude dovoljno, vjerovatno ću moći kupiti, ali kako da potrošim ovih 26$ koji su na paypalu.. imam opciju withdraw, al mi je glupo plaćat 5$ za to..

hvala!

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
MirkoRenato kaže...

dakle na paypalu imam 26$ od bux.to , kartica je dodana i verificirana i na njoj imam 93 kn. hoću kupiti proizvod od 16$ i baci mi da:

Kolko ti je minimum koliko možeš imati na računu? 50 kuna? Znači s koliko novaca onda raspolažeš na računu? 7-8 dolara. A ti bi kupio nešto što košta 16 dolara.

MirkoRenato kaže...
imam opciju withdraw, al mi je glupo plaćat 5$ za to..

Onda čekaj. Koliko? Ne znam. Mjesec-dva? Pitaj na temi vezanoj za PayPal: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/paypal-pitanja-odgovori/22500.aspx

12 godina
neaktivan
Pozdrav

Uspio sam naci na ebayu nesto sto mi odgovara ...cak sam se i dogovorio sha kinezom ali sad mi kaze da ce paket slati China postom...kaze da mu je tako najjeftinije....jel to ok..ima li mana..znam da se paket nemoze pratit i treba dugo da dode.
Hvala na odgovoru

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Pozdrav ..opet ja
Radi se ovako.Kupio sam neka 4 reflektora,cijena je bila evidentno niska i skuzio sam da se prodavac sigurno zeznuo.
Ta cijena je bila prikladnija za jedan refkektor ali je prodavac naveo 1 lot(4 komada).
Ja sam to sad kupio i ceka isporuku da bi mi na kraju sad prodavac poslao poruku da se zeznuo i da je cijena za komad.Kaze da ili ponovno narucim ili trazim refaund ili ce on izgubiti puno novaca.
Sto mi je sad pametno napravit.Dakle naruđba ceka isporuku i pored narudbe stoji sat koji odbrojava 5 dana.
Ako nakon pet dana ne posalje narudba se ponistava.
Ljudi radi se o aliexpress stranici....nemojte se ljutit kaj pisem ovdje o toj stranici ali nemam gdje a radi na istom principu kao i ebay....
Dajte neki savjet jer neznam ni sam da cekam ili ne...jel ga mogu kako pritisnuti da posalje ili nesto drugi...
Hvala

0 0 hvala 0
12 godina
QuidZz kaže...

Kakva je situacija sa Kinezima u zadnje vrijeme? Za koliko vam stizu paketi iz Kine?

evo meni je danas stigao paket koj sam narucio u nedjelju

15 godina
neaktivan

mislim si kupiti neki ps3 sa e baya. Max cijena bila bi 1400 kn zanima me jel bi morao placati ccarinu koliko kako bi to islo moze li mi molim vas neko objasnit novi sam skroz u ovome hvala vam.

0 0 hvala 0
16 godina
buterino kaže...

mislim si kupiti neki ps3 sa e baya. Max cijena bila bi 1400 kn zanima me jel bi morao placati ccarinu koliko kako bi to islo moze li mi molim vas neko objasnit novi sam skroz u ovome hvala vam.

http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.2.2013 18:55 (pirat).
16 godina
15 godina
neaktivan

Jos me zanima evo ovo: Stopa carine ovisi o vrsti robe - za neke proizvode je 0% (tipično kompjutersku i drugu elektroničku opremu Jel to znaci da bi stopa carine bila 0 samo bih imao platiti pdv ako mogu dobiti jos odgovor na ovo pitanje.

0 0 hvala 0
17 godina
buterino kaže...

Jos me zanima evo ovo: Stopa carine ovisi o vrsti robe - za neke proizvode je 0% (tipično kompjutersku i drugu elektroničku opremu Jel to znaci da bi stopa carine bila 0 samo bih imao platiti pdv ako mogu dobiti jos odgovor na ovo pitanje.

Da, plus sitno carinskog postupka.

17 godina
moderator
buterino kaže...

Zašto nisi proučio stranicu: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

15 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
buterino kaže...

Zašto nisi proučio stranicu: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

jesam citao sam i jos me onda zanimalo ovo za elektronicku sta pise da mi neko potvrdi. Ali sad su mi rekli da nevalja kupovat ps3 priko e baya nesto da ako me carina uvati da cu vise platit nije mi jasno al eto ocitno nista :P

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.2.2013 20:56 (buterino).
17 godina
buterino kaže...
mbaksa kaže...
buterino kaže...

jesam citao sam i jos me onda zanimalo ovo za elektronicku sta pise da mi neko potvrdi. Ali sad su mi rekli da nevalja kupovat ps3 priko e baya nesto da ako me carina uvati da cu vise platit nije mi jasno al eto ocitno nista :P

izračunaš otprilike i vidiš da li ti se isplati. Carinski postupak u poštanskom prometu prouči i sve ti tamo piše za kakvu robu i koliko carine ide. Link imaš na linku iznad.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.2.2013 21:30 (denix).
12 godina
neaktivan

pozdrav svima!

Nemojte mi zamjerit ako ovakvo pitanje već negdje postoji ali 200 i nešto stranica mi se nije dalo citat jer sam u zurbi. Mozete li mi reći pri carinjenju stvari koje su naručene sa ebaya kako se određuje vrjednost tog proizvoda. naprimjer ako kupim mobitel koji ondje košta 400 kn sa free shippingom hoće li mi se carina i sve ostalo obračunavati na cijenu tog mobitela(400kn) ili carina ima neku svoju tarifu po kojoj oni to određuju. 

nadam se da sam bio dovoljno jasan. i zanima me odgovor koji je potpuno legalan bez ikakvog prepravljanja računa i igranja na sreću sa otvaranjem i ne otvaranjem paketa jer to sve vec znam...ali zanima me kakvo je stanje. 

0 2 hvala 0
13 godina
neaktivan
gloc kaže...

pozdrav svima!

Nemojte mi zamjerit ako ovakvo pitanje već negdje postoji ali 200 i nešto stranica mi se nije dalo citat jer sam u zurbi. Mozete li mi reći pri carinjenju stvari koje su naručene sa ebaya kako se određuje vrjednost tog proizvoda. naprimjer ako kupim mobitel koji ondje košta 400 kn sa free shippingom hoće li mi se carina i sve ostalo obračunavati na cijenu tog mobitela(400kn) ili carina ima neku svoju tarifu po kojoj oni to određuju. 

nadam se da sam bio dovoljno jasan. i zanima me odgovor koji je potpuno legalan bez ikakvog prepravljanja računa i igranja na sreću sa otvaranjem i ne otvaranjem paketa jer to sve vec znam...ali zanima me kakvo je stanje. 

Neznam se potpisat..xDD Ako sam ti pomogao pritisni Hvala !
14 godina
neaktivan

Čini mi se da je ovom forumu stvarno potrebno neko zaglavlje koje ostaje na svakoj stranici u određenoj temi...

EDIT: Da ne pišem u novi post i gušim temu, odgovor kolegi ispod, odnosno moja ispravka, znam za to, ali sam mislio na ono što zna biti na nekim drugim forumima, prvi post (ili neka važna obavijest) uvijek ostaje u zaglavlju (makar ni ovo nije loše, ali izgleda mnogi imaju probleme sa vidom).

Please state the nature of the tehnical emer... oh, it's you. Have you tried turning it off and on again?
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.2.2013 22:45 (xhopeon).
17 godina
xhopeon kaže...

Čini mi se da je ovom forumu stvarno potrebno neko zaglavlje koje ostaje na svakoj stranici u određenoj temi...

postoji i zaglavlje i podnožje, ali to rijetki uoče :D

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Paypal - pitanja i odgovori, eBay - Često postavljana pitanja (FAQ), Prevara na Ebay ili?

16 godina
neaktivan

Pozdrav,

Kod prve kupnje preko paypala skužio sam da su me oprali po njihovom nekom tečaju kod preračunavanja dolara u kune. Sada sam to promjenio i izabrao onu opciju "Bill me in the currency listed on the seller's invoice". Međutim, tako mi ne prolazi transakcija. Inače Visa karticu imam na žiro račun. U PBZ-u sam pitao, ali nemaju pojma. U čemu je problem? Može pomoć?

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
tomo007 kaže...

Kod prve kupnje preko paypala...

Potraži/pitaj na temi vezanoj uz PayPal: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/paypal-pitanja-odgovori/22500.aspx?page=173

17 godina
neaktivan

Ekipa pozdrav,

Imam jedno pitanje kupio sam preko ebay-a hard disc (85$) kupio sam ga još 08.01.2013 još nije stigao. Otišao sam na onaj ebay buyer protection i tamo su mi rekli da kontaktiram dobavljača ja sam mu poslo poruku on se nejavlja već 2 tjedna i reko dobro idem opet na taj buyer protection da vidim šta da radim i tamo mi piše da mi je rok žalbe bio 22.2.2013 je li ima neko sa sličnim ili istim problemom i je li ga uspio riješit ako je bio bi mu zahvalan za pomoć.

LINK

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.2.2013 14:29 (Alan).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice