eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.401.531
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: eBay - pitanja i odgovori
zelenbic kaže...

Jel moguce da na carini netko sebi uzme paket?

naručio sam si naljepnicu na koju su mi isprintali "dobar je pas, čuvaj se vlasnika" i nema mi toga vec jedno 50 dana a sumnjam da bi me prodavac zeznuo za 20 kn

haha dobra fora {#}

Proud to be adicted to WoW
17 godina
vidikovac kaže...

haha dobra fora {#}

zacudio bi se

da, moze se desit da se izgubi u posti, pogotovo ako je mala vrijednost paketa, lagan paket itd, onda pogotovo nitko ne pazi na njih...

12 godina
eBay - pitanja i odgovori

jeste kad imali problema sa tracking numberom. za 2 item-a za koje ima broj, na par tracking stranica mi kaže da je error ili "No information, please check your item identifier" ?

0 0 hvala 0
16 godina

Pozdrav,

narucio sam rgb ledice od lika jednog ima 99% feedback i proslo je vec mjesec dana i nije nis doslo, poslan mail i reko je da ce ponvo poslat, na njegovoj stranici pise da ne daje TN..sto sad

Gamers dont die, they respawn! :)
17 godina
moderator
domeklija kaže...

jeste kad imali problema sa tracking numberom. za 2 item-a za koje ima broj, na par tracking stranica mi kaže da je error ili "No information, please check your item identifier" ?

Koga briga što piše "na par tracking stranica"? Imaš ips.posta.hr - ravnaj se po tome što tamo piše. I pročitaj: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

MilkMan kaže...

Pozdrav,

narucio sam rgb ledice od lika jednog ima 99% feedback i proslo je vec mjesec dana i nije nis doslo, poslan mail i reko je da ce ponvo poslat, na njegovoj stranici pise da ne daje TN..sto sad

Tracking number možda možeš kupiti uz proizvod - za ubuduće pogledaj kod prodavača dal ima proizvod "Tracking number" ili "Package insurance" ili "Registered packaga" ili tako nešto.

Što se tiče toga da će ponovno poslati - ti svejedno moraš otvoriti case, jer ako ne otvorišcase, onda si nezaštićen i ako ti ne pošalje ponovno, ne možeš više tražiti povrat novca.

12 godina
mbaksa kaže...
domeklija kaže...

Koga briga što piše "na par tracking stranica"? Imaš ips.posta.hr - ravnaj se po tome što tamo piše. I pročitaj: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

MilkMan kaže...

Pozdrav,

Tracking number možda možeš kupiti uz proizvod - za ubuduće pogledaj kod prodavača dal ima proizvod "Tracking number" ili "Package insurance" ili "Registered packaga" ili tako nešto.

Što se tiče toga da će ponovno poslati - ti svejedno moraš otvoriti case, jer ako ne otvorišcase, onda si nezaštićen i ako ti ne pošalje ponovno, ne možeš više tražiti povrat novca.

mene je briga {#}, ovo pod navodnicima i je sa ips.posta.hr

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.2.2013 9:54 (domeklija).
17 godina
moderator
domeklija kaže...

mene je briga {#}, ovo pod navodnicima i je sa ips.posta.hr

Koliko vremena je prošlo od kad si dobio tracking number?

12 godina

jedan je kupljen 07.02 a drugi 16.02. i odmah sam dobio number kad je označeno kao shipped.

17 godina
moderator
domeklija kaže...

jedan je kupljen 07.02 a drugi 16.02. i odmah sam dobio number kad je označeno kao shipped.

Sad pročitaj prvu poruku na stranici za koju sam ti dao link: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

12 godina
neaktivan

narucio sam paket vrijednost 200kn i tu mi nisu udarili carinu.Mislim da do vrijednosti 400kn ne udaruju carinu. Prije godinu paket mi je bio 3000kn a carinu su mi tukli duplo.nije za zaj za paketima i tom zaj carinom.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
herostas kaže...

narucio sam paket vrijednost 200kn i tu mi nisu udarili carinu.Mislim da do vrijednosti 400kn ne udaruju carinu. Prije godinu paket mi je bio 3000kn a carinu su mi tukli duplo.nije za zaj za paketima i tom zaj carinom.

Ne razumijem što ti tu imaš misliti kad je granica za carinjenje definirana. Sve to piše u linku kojeg sam dao u prethodnom postu. I još nekom prije toga.

16 godina

a kako otvorit case?

17 godina
moderator
MilkMan kaže...

a kako otvorit case?

Zar ne piše na linku koji sam dao?

16 godina
mbaksa kaže...
MilkMan kaže...

a kako otvorit case?

ups, nisam mislio da se to na mene odnosi, hvala na pomoci kolega {#}

17 godina
moderator
MilkMan kaže...
mbaksa kaže...

ups, nisam mislio da se to na mene odnosi, hvala na pomoci kolega {#}

Taj link/tema se odnosi na sve one koji su slabo upoznati s eBayom. {#}

15 godina

sta mislite o ovim slusalicama... 

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
moderator
maxy0 kaže...

sta mislite o ovim slusalicama... 

Zašto bi kupovao krivotvorene slušalice? I riskirao da ti to zaplijene na carini i da platiš uništavanje?

16 godina

Tko ima problema sa svojim smartphone-om i dugo je vani a nema gdje napuniti mobitel. Evo rjesenja koje sam ja kupio. 200 kn dode.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
RE: Kupnja preko ebay-a

sto ako prijatelj u njemackoj nije u stanu tj nema nikog su stanu, a dodje paket narucen sa ebay-a?

16 godina
RE: Kupnja preko ebay-a

Vjerojatno u pošti?

Lt.Lowenbrau prozvan cheaterom preko 9000 puta
12 godina
neaktivan

negdje sam procito da moze cak bit da vrate paket..al valjda je u posti 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

nisam našao odgovor na prvoj stranici pa pitam ovdje.

Jel ostavljate feedback sellerima koji vam nisu dali feedback za neki kupljeni proizvod?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Zašto ne, možda su zaboravili. Baš mi se to dogodilo za zadnjom kupnjom.

Pusti im ga, ako ne zbog sebe, onda bar zbog drugih korisnika eBay-a.

13 godina
neaktivan

Kakva je situacija sa Kinezima u zadnje vrijeme? Za koliko vam stizu paketi iz Kine?

http://forum.pcekspert.com/member.php?u=18841
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ja sam paket iz hong konga dobio za 5 dana {#} rekord. (ubiti pismo jer se radilo o zastitnoj foliji za ekran) ali ipak {#} 

Jos cekam zastitnu masku za mob i bluetooth dongle, naruceni 14.2..ocekujem ih kroz tjedan-dva.

Werdum Combat Team
16 godina
QuidZz kaže...

Kakva je situacija sa Kinezima u zadnje vrijeme? Za koliko vam stizu paketi iz Kine?

Meni je neki dan stigao auto držač tableta nakon 2 tjedna od narudžbe. Još čekam 2 itema od prije 3 tjedna.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
13 godina
neaktivan

Evo da ne otvaram novu temu u vezi ebaya ovdje ću napisati šta me zanima

Kupio bih nešto sa ebaya iz Amerike pa me zanima koliko je ta roba sigruna,jel ko ikad kupovo ššta iz amerike evo kupio bih ovo http://www.ebay.com/itm/NEW-Dell-Inspiron-17R-WINDOWS-8-Intel-Core-i5-3-1GHz-Turbo-6GB-1TB-17-3-BTOOTH-/350710903634 ubiti tako nešto cca 4000 5000 kn....kao što i sami vidite ta trgovina laptopima je ocijenjena sa skoro 100% feedbacka 

Jel to sigurna kupnja,jer se ispalti,šta vi mislite koji ste kupovali već nešto tako ?
recimo da proizvod košta 4500 kn sa poštarinom  na to još ide 10 % carine to je znači još + 450 kn i + 25 % PDV to je još onda 990 sve  zajedno je  5940,jel to konačna cijena jel se treba još šta ubrajat u to sve ? 
hvala svima :)) 

0 2 hvala 0
17 godina
moderator
Denis123 kaže...
recimo da proizvod košta 4500 kn sa poštarinom  na to još ide 10 % carine to je znači još + 450 kn i + 25 % PDV to je još onda 990 sve  zajedno je  5940,jel to konačna cijena jel se treba još šta ubrajat u to sve ?

Kako se carina obračunava i koji su drugi eventualni troškovi - piše ti ovdje: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

Na informatičku opremu nema carine, ali ako to naručiš putem UPS-a doći će ti još i kakvih 150-200 kuna špediterskih troškova. Uglavnom, ukupna cifra bi te ispala i manje nego si si ti proračunao. Mada mi nije baš jasan motiv - zar ne koštaju "tu negdje" i slični prijenosnici kod nas? A ovdje nećeš imati problema s garancijom (ne znam bi li ti kod nas priznali garanciju na taj prijenosnik - još k tome daju jednu godinu, a Dell tipično daje dvije ili tri, ako se ne varam).

13 godina
neaktivan

Maa baš za ovakve karakteristike gdje češ nači kod nas laptop za tu cijenu ?
ne znam meni se čini bolje ovako kupiti nego tu kod nas,ali još ću malo gledati cijene pa da vidim to :) 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
QuidZz kaže...

Ovaj je nesto usporio, narucen 6.2., poslat 7.2. ali ga jos nema(jedan dosao za 14, drugi za 22 dana, ali je bio dosta veci od prvog, i treci je na putu, priblizne velicine kao i prvi, prva dva su poslana singpost-om a ovaj je China Post-om), ali ne brinem se, doci ce do 25.02 najvjerovatnije, nije nikakva hrana da istekne rok pa da se pokvari :D

http://www.speedtest.net/result/2082576031.png
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice