eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.401.459
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Da li ce mo imat odma nakon sto udemo u eu mogucnost narucivanja preko ebaya bez carine . ili .?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

kaže ovaj da se neće sa menom uopće raspravljat da ako oću da mu vratim 20 eura vratim iz dobre volje, ako neću nema veze on će kupit trugu tipkovnicu za 20 eura ... neznam ni sam dali bi mu vratio jer nisat krivno nisam napravio da bi se ovo desilo

0 0 hvala 0
16 godina
Re: eBay - pitanja i odgovori
Soniccro kaže...

kaže ovaj da se neće sa menom uopće raspravljat da ako oću da mu vratim 20 eura vratim iz dobre volje, ako neću nema veze on će kupit trugu tipkovnicu za 20 eura ... neznam ni sam dali bi mu vratio jer nisat krivno nisam napravio da bi se ovo desilo

Ako mu je tipka ispala nek ju vrati natrag samo , ma nemoj mu ništa slat , prevarant sigurno .   

Ma znam da imaju na pošti kutije, ali sam mislio da su skuplje , al ako su stvarno jeftine kako kažeš ,  onda super  . Do sad sam koristio stalno svoje kutije koje su mi stizale s ebay-a .

17 godina
moderator
Soniccro kaže...
to je tipkovnica od commodore 64 koja košta na ebayu 20eura polovna poslao mi je sliku di se vidi da je jedno dugme ispalo, neznam dali uopće ja moram nešto da mu vratim ja ama baš ništa krivo nisam uradio dapače bio sam detaljan u svakoj sitnici baš radi ovakvih stvari

Ispalo pa se može vratiti ili slomljeno (ne znam kak se kod te tipkovnice tipka veže na tipkovnicu)? Daj nam sliku. Tipke se u pravilu kod svih tipkovnica daju iščupati.

markot kaže...

Da li ce mo imat odma nakon sto udemo u eu mogucnost narucivanja preko ebaya bez carine . ili .?

Kakve veze ima eBay s tim jesmo li ili nismo u EU? Neće biti carine na pakete poslane iz EU, iz ostatka svijeta će biti.

16 godina
Bubabug kaže...
Soniccro kaže...

Ako mu je tipka ispala nek ju vrati natrag samo , ma nemoj mu ništa slat , prevarant sigurno .   

Ma znam da imaju na pošti kutije, ali sam mislio da su skuplje , al ako su stvarno jeftine kako kažeš ,  onda super  . Do sad sam koristio stalno svoje kutije koje su mi stizale s ebay-a .

ja sam koristio osobno taj c64 radi bez greške , pazio sam na svaku i najmanju sitnicu kod pakiranja i slanja , dobio je sve , slike ,video zapis , sliku uplatincie sa pošte da sam poslao , tracking number, radio sam sve po ps-u bez i najmanje greške

kutije na pošti su velike sad neznam imaju li tako malih dimenzija , meni trebaju recimo bubble vrećice 5-7 cm u širinu i 15 cm u visinu nema ih nigdje i trebaju mi vrećice svih dimenzija obične ali ni tkoga nema nigdje

16 godina
mbaksa kaže...
Soniccro kaže...
to je tipkovnica od commodore 64 koja košta na ebayu 20eura polovna poslao mi je sliku di se vidi da je jedno dugme ispalo, neznam dali uopće ja moram nešto da mu vratim ja ama baš ništa krivo nisam uradio dapače bio sam detaljan u svakoj sitnici baš radi ovakvih stvari

Ispalo pa se može vratiti ili slomljeno (ne znam kak se kod te tipkovnice tipka veže na tipkovnicu)? Daj nam sliku. Tipke se u pravilu kod svih tipkovnica daju iščupati.

markot kaže...

Kakve veze ima eBay s tim jesmo li ili nismo u EU? Neće biti carine na pakete poslane iz EU, iz ostatka svijeta će biti.

to sam i ja mislio da ju je samo izvadio tako sam dobro upakirao da nema šanse da se oštetilo u transportu, evo slike tipke i mog pakiranja

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.2.2013 14:17 (Soniccro).
15 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Mislim da je na to i mislio, gledao sam da ima dosta dobrih stvari sto se u Njemackoj prodaje na ebay-u, sta se god naruci nema carine :)

Steta sto BiH nece uci ni za 50 godina u EU :(

http://www.speedtest.net/result/2082576031.png
16 godina
Haker_x kaže...
mbaksa kaže...

Mislim da je na to i mislio, gledao sam da ima dosta dobrih stvari sto se u Njemackoj prodaje na ebay-u, sta se god naruci nema carine :)

Meni skoro nista ne carini , pogotovo polovne stvari koje kupujem , cd-eove, djelove za kompjutere stare retro i nove za pc ... u njemačkoj ima vrh stvari i sad kad hrvatska uđe u EU isplatit će se kupovat i poštarina će biti manja kad si član EU-a imaju manje tarife

15 godina
neaktivan
Soniccro kaže...

u njemačkoj ima vrh stvari

Pogotovo dijelova za racunar kao sto je ram ili cpu, dosta sam (DDR2) ramova vidio iz njemacke na ebay-u...

17 godina
moderator
Soniccro kaže...
to sam i ja mislio da ju je samo izvadio tako sam dobro upakirao da nema šanse da se oštetilo u transportu, evo slike tipke i mog pakiranja

Iz te minijaturne slike se ništa ne vidi. Lako moguće je da je samo izvadio tipku - prvo sam si mislio da je onaj krug možda strgana plastika, no onaj krug bi trebao biti feder. Kad bi te zaista tražio da mu vratiš 20 eura, onda ti njega traži da ti vrati tipkovnicu. Ili nek si tipku zalijepi.

Haker_x kaže...
mbaksa kaže...

Kako za koga. Ovisi što čovjek naručuje. Meni to (vjerojatno) ne bi ništa značilo. Više bi mi značilo da uđemo u uniju s Kinom. {#}

16 godina
Haker_x kaže...
Soniccro kaže...

u njemačkoj ima vrh stvari

Pogotovo dijelova za racunar kao sto je ram ili cpu, dosta sam (DDR2) ramova vidio iz njemacke na ebay-u...

garantiram ti da za to nemaš i sad carine ni u BIH ja sam osobno kupio sebi iz amerike sa poštarinom CPU QUAD 6600 za 420kn , 350kn CPU i 70 poštarina ne mogu ti to cariniti stare djelove šta oni znaju koliko se prodaju cpu dođe ti u kuverti na kuću , evo ja sam iz engleske prošli tjedan doveo monior 13 funti i 46 funti postarina, prodavac je samo stavio racun na 13funti i rekao da je monitor toliko kostao, uveden kao second hend monitor za djelove ,,,, mozes uvest sta oces carinit ti nece 100% jedino da sad kupiš novi monitor i novi komp ili nov laptop pa bi te za toliko vjerojatno zvali ali i onda imaš mahinacija da platiš manju carinu

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.2.2013 15:35 (Soniccro).
16 godina
mbaksa kaže...
Soniccro kaže...

Iz te minijaturne slike se ništa ne vidi. Lako moguće je da je samo izvadio tipku - prvo sam si mislio da je onaj krug možda strgana plastika, no onaj krug bi trebao biti feder. Kad bi te zaista tražio da mu vratiš 20 eura, onda ti njega traži da ti vrati tipkovnicu. Ili nek si tipku zalijepi.

Haker_x kaže...
mbaksa kaže...

Kako za koga. Ovisi što čovjek naručuje. Meni to (vjerojatno) ne bi ništa značilo. Više bi mi značilo da uđemo u uniju s Kinom. {#}

znam da se ne vidi ništa , rekao sam mu da mi kaže što sam krivo uradio u pakiranju i transportu i našem cijelom dogovoru i da ću onda vratiti lovu, na što je on rekao da se ne zeli sa menom natezat vec da me lijepo pitao ako zelim vratiti da bi bilo fer od mene i, ja mu to necu vratit jer zam tocno sto sam i kako poslao... da sam napravio lose pakovanje ili poslao sa nekim lsabim sipingom ajde jos nekako ali ovako nema sanse

16 godina
odjavljen
Soniccro kaže...

garantiram ti da za to nemaš i sad carine ni u BIH ja sam osobno kupio sebi iz amerike sa poštarinom CPU QUAD 6600 za 420kn , 350kn CPU i 70 poštarina ne mogu ti to cariniti stare djelove šta oni znaju koliko se prodaju cpu dođe ti u kuverti na kuću...

Nebi se štel prtljat u moderatorski posao ali baksa, zašto se ovo tolerira?

Kao prvo, navođenje lažne vrijednosti je kazneno djelo, kao drugo carinici nisu glupi (dao bih se kladiti da par njih iz Carine prati ovu temu) a kao treće, ako ovo i prođe, prolazi rijetkima i to ne na svim carinarnicama. Šanse su dosta velike da će carinik ipak malo pogledati kakav je to paket bez obzira što na njemu piše 20$ ili takva prečesta-uobičajena cifra.

Ispričavam se na offtopicu ali u ovoj temi pola pitanja je oko prožvakanog što se i koliko carini a druga polovica je o tome kako zaobić carinu. De ljudi, ajmo malo poštenja.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
15 godina
neaktivan
Haker_x kaže...
mbaksa kaže...

Da na to sam mislio :)

13 godina
neaktivan

jel ima neko dobre duše da mi se javi u pp ko se kuži skroz u taj ebay da mi objasni neke stvari.... al evo za pocetak cu i tu pitat,danas sam se registrirala, i zanima me ova tipkovnica Logitech G510 , znaci da li se to isplati uzet, znaci tih 16.50$ +12$ shipping, znaci tipkovnica me izađe samo 161,50kn (1 americki dolar danas je 5,667) taman da moram platit jos i carinu ili? i znaci ja placam unaprijed?( i di pise da li se uopce dostavlja do Hrvatske) danas sam prvi put na ebay stranici tak da ništa ne kuzim, i trebala bi sate valjda provest sad da procitam kak se to korisit,pa ubiti ako se ta tipkovnica isplati (mislim znam da se po cijeni isplati,jer kod nas u ducanu kosta min 750kn) a ovoj i da pol tipki fali za 160kn necu propast,al neznam di pise sta kako u kakvom je stanju( ma joooj nis ne znam) ,ako ima neko {#} ko bi mi to naručio,ko vec ima iskustva s tim, naravno ja platim, to bi biloo super  {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
crna.pantera0406 kaže...

jel ima neko dobre duše da mi se javi u pp ko se kuži skroz u taj ebay da mi objasni neke stvari.... al evo za pocetak cu i tu pitat,danas sam se registrirala, i zanima me ova tipkovnica Logitech G510 , znaci da li se to isplati uzet, znaci tih 16.50$ +12$ shipping, znaci tipkovnica me izađe samo 161,50kn (1 americki dolar danas je 5,667) taman da moram platit jos i carinu ili? i znaci ja placam unaprijed?( i di pise da li se uopce dostavlja do Hrvatske) danas sam prvi put na ebay stranici tak da ništa ne kuzim, i trebala bi sate valjda provest sad da procitam kak se to korisit,pa ubiti ako se ta tipkovnica isplati (mislim znam da se po cijeni isplati,jer kod nas u ducanu kosta min 750kn) a ovoj i da pol tipki fali za 160kn necu propast,al neznam di pise sta kako u kakvom je stanju( ma joooj nis ne znam) ,ako ima neko {#} ko bi mi to naručio,ko vec ima iskustva s tim, naravno ja platim, to bi biloo super  {#}

neće ti za to naplatit carinu ... ja sam kupovao i veće informatičke stvari pa nisam plaćao carinu

17 godina
moderator
Sum_of_all_fears kaže...
Soniccro kaže...

garantiram ti da za to nemaš i sad carine ni u BIH ja sam osobno kupio sebi iz amerike sa poštarinom CPU QUAD 6600 za 420kn , 350kn CPU i 70 poštarina ne mogu ti to cariniti stare djelove šta oni znaju koliko se prodaju cpu dođe ti u kuverti na kuću...

Nebi se štel prtljat u moderatorski posao ali baksa, zašto se ovo tolerira?

Zašto smatraš da sam vidio tu poruku? Nadalje - je li ta poruka zaista protiv pravila foruma? Kojeg konkretno pravila? Zašto je onda nisi prijavio?

Sum_of_all_fears kaže...
Kao prvo, navođenje lažne vrijednosti je kazneno djelo, kao drugo carinici nisu glupi (dao bih se kladiti da par njih iz Carine prati ovu temu) a kao treće, ako ovo i prođe, prolazi rijetkima i to ne na svim carinarnicama. Šanse su dosta velike da će carinik ipak malo pogledati kakav je to paket bez obzira što na njemu piše 20$ ili takva prečesta-uobičajena cifra.

Nisam baš siguran da je to kazneno djelo. Možda u SAD-u - sumnjam da je kazneno djelo u recimo Kini. Prije bih rekao carinski prekršaj. Neka me netko ispravi ako sam u krivu.

Međutim, istina - traženje od pošiljatelja da napiše krivu vrijednost je navođenje pošiljatelja na kršenje zakona, što nije u redu. Valja napomenuti i to da hrpa prodavača sami pišu niže cijene, čak i kad ne treba - tipa proizvod košta 20 dolara, a oni napišu 5 dolara - kao da će primatelj imati nekakve koristi od toga. Meni su pak jednom samoinicijativno za stativ od preko 200 dolara napisali vrijednost od 30 dolara. Kao da će carinici povjerovati nešto tako veliko i teško košta tako malo, a čak i da košta tako malo, to nama ništa ne znači jer je preko one granice od 160 kuna. Što se mene tiče, bilo bi pametnije da su napisali pravu vrijednost i račun stavili u paket - poštedili bi me onih 9,5 kuna za pismo za dostavu računa na carinu.

Sonicro se inače kasnije dotakao jednog problema - šverca ili pak jednostavno puke preprodaje. Koliko se da vidjeti, preko Njuškala se mogu kupiti identični kineski proizvodi za 50% ili čak više posto višu cijenu. Ipak, neki od preprodavača izgleda da imaju svoj biznis pa nude i garanciju. Sad je na na kupcu da si razmisli vrijedi li mu garancija toliko više cijene. Ili mu proizvod treba odmah, a ne za mjesec ili više dana, i to pod upitnikom.

17 godina
moderator
crna.pantera0406 kaže...

jel ima neko dobre duše da mi se javi u pp ko se kuži skroz u taj ebay da mi objasni neke stvari.... 

Prije nego kreneš u daljnje ispitivanje, dobro prouči prvu poruku u ovoj temi: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

Pročitaj je cijelu, dvaput ako treba. {#}

13 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
crna.pantera0406 kaže...

jel ima neko dobre duše da mi se javi u pp ko se kuži skroz u taj ebay da mi objasni neke stvari.... 

Prije nego kreneš u daljnje ispitivanje, dobro prouči prvu poruku u ovoj temi: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

nisam ni mislila krenut u daljnje ispitivanje,pitala sam sto me zanimalo...procitala sam prije nego sam krenula ista i pitat sva ta pitanja,ali nema konkretni odgovor na moje pitanje,a uostalom tema je namjenjena postavljanju pitanja vezano za ebay,a meni je to stvarno prvi susret sa ebay-om ( bukvalno neznam ništa ) i sad da idem čitat 250 str tu na forumu da vidim ko je sta pitao pa da mozda nadjem odgovor mislim da nema smisla, ovak je jednostavnije pitanje odgovor i bok {#} sry

{#}

16 godina

znači većina prodavača i ne šalje cijene po kojima ste kupili polovni dio na ebayu zapravo mogu biti i precizniji 95% prodavača to ne radi zato što su to ljudi kao i vi a ne firme ( ima i firmi koji rade sa polovnim djelovima ali samo sam par puta dobio račun na papiru od 1000 transakcija) , nadalje kad dođe na carinu polovnu tehničku robu staru 4,5 godina i više neće cariniti (osim ako niste kupili nešto opće poznato tipa ogromni LCD TV) ako je kojim slučajem i carine (meni nisu niti jednu a samo tehnike sam kupio cca 100 stvari bez cd-eova koje sam naručivao hrpe) a nema računa jer ga seller nije poslao onda se carina ravna po nekim cijenama koje imate na ebayu ili njuškalu jer većinom ne žele sazivati komisiju da ustanovi vrijednost jer su to sitne cijene i neda im se gubit virjeme na tome pa onda oni pogledaju taj ebay a tamo je ionako jeftino i platite sitnu carinu ovo ponavljam meni se nikad nije desilo za tehniku jednom jeste kad sam kupio polovni dio za auto i pustili bi oni to ali je ima znak BMW pa su pomislili da nešto vrijedi (a  na kraju se razočarali jer su carinili 200kn vrijednost), oni kad vide proccesor u kuverti ili neki stari manji diosamo proslijede dalje to je sitno , isto tako i da kupite nekstari dio za komp boli njih uvo , pun prašine vidno korišten nema se tu šta carinit to je sića puštaju sve...

evo prije neki dan iz engleske mi dođe monitor ništa nisam platio ni lipe posalno sa TNT shipping firmom, iz njemačke mi dođe kutija od metra u njoj: 100 disketa sa igrama za c64, c64 floppy koji je ogorman, zapakiran kazić za c64, dva joysticka , znate kolika je carina: 0

neće vam te stvari ništa cariniti je korišten nekoliko godina kompjuterski dio nema nikakvu vrijednost ....  nadalje recimo cd-eovi kupio sam na ebayu oko 600 original kompilacija u 3 mjeseca, dobijao sam i kutije sa 60 duplih kompilacija znate kolika je carina: 0

znači na bug-u , pcexpertu, njuskalu , oglasnicima kupujete ono što se ne isplati kupiti na ebayu od polovne tehnike , sve što ovi naši seller nabijaju cijene nasmijete se i kupite online i prođete puno jeftinije da ne pričam o izboru koje je 100 puta veći.... a sad kad uđemo u EU i još malo u Hrvata poraste internet kupovina ovi sa foruma i njuškala će ili spustiti cijene ili će godinu dana obnaljati oglase i imati kupce samo u nestrpljivima kojima se neda čekati iz njemačke 7-10 dana da dođe ...

nadalje kako se bliži EU i oni sve više puštaju ono što dolazi iz EU-a ionako za par mjeseci neće ni biti carine

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.2.2013 22:39 (Soniccro).

0 0 hvala 0
17 godina
crna.pantera0406 kaže...
  1.  znaci da li se to isplati uzet, znaci tih 16.50$ +12$ shipping, znaci tipkovnica me izađe samo 161,50kn (1 americki dolar danas je 5,667) taman da moram platit jos i carinu ili?
  2. znaci ja placam unaprijed?
  3.  di pise da li se uopce dostavlja do Hrvatske

1. imaj na umu da je ovo aukcija (možeš bidat), odnosno, nosi onaj tko na kraju da najviše, a do kraja aukcije ima još više od jednog dana, pa će pri kraju, vjeruj mi, narast cijena, pošto mislim da svi čekaju kraj aukcije.

2. da, plaća se odmah, odnosno, piše uglavnom u opisima proizvoda koji je rok za plaćanje (npr. do 3 dana od kupnje proizvoda). Po meni, bolje je odmah, tak da prodavač pripremi predmet za slanje i šalje ga što prije, kako bi mogao putovati više dana u onom roku od 45 dana do kada imaš ebay buyer protection. Možda se s ovom opcijom BillMeLater može odgoditi plaćanje, ali nisam je koristio, pa ne znam što je to ni kako funkcionira.

3. prvo pogledaj pod shipping and payments da li možeš u padajućem izborniku odabrati Croatia, Republic of. Ako ne, ne šalje k nama (ako je predmet baš potreban, može se pitati prodavača prije kupnje da li bi ipak bio voljan poslati). Ako ima, onda je još dobro pročitati i description, jer sam naletio nekoliko puta (koliko me sjećanje služi,kod tomtopa, poznatog jeftinog kineskog prodavača) da se Croatia, Republik of može odabrati, ali je u descriptionu još posebno navedeno da ipak tamo ne šalje. Znači, treba sve dobro pročitati.
Ovu tipkovnicu prodavač ne šalje k nama.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.2.2013 22:40 (denix).
17 godina
moderator
crna.pantera0406 kaže...
mbaksa kaže...
crna.pantera0406 kaže...

nisam ni mislila krenut u daljnje ispitivanje,pitala sam sto me zanimalo...procitala sam prije nego sam krenula ista i pitat sva ta pitanja,ali nema konkretni odgovor na moje pitanje,

Na linku koji sam ti dao piše ti odgovo vezan uz carinu.

Pitaš plaćaš li kupljeni proizvod unaprijed? Pa naravno. Ako bi morala platiti i carinu/PDV, to plaćaš nakon što ti carinarnik ocarini paket. Uglavnom, paket ti neće biti poslan prije nego ga platiš i, ako treba platiti carinu/PDV, nećeš ga primiti prije nego to platiš.

Dostavljaju li u Hrvatsku? Kad gledaš neki proizvod, imaš malo niže kartice Description i Shipping and payments. Pogledaj u "Shipping and payments" - tu si promijeni Change country u Croatia, ako ti već nije i klikni na Get Rates. Ako ne možeš odabrati Croatia, onda znači da ne dostavljaju u Hrvatsku. A onda ti i iznad toga piše Excluded: ... i onda popis zemalja, u kojima se nalazi i Hrvatska.

Tipkovnica koju si gledala je rabljena - imaš tamo pri vrhu, piše ti za Item Used.

15 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
Soniccro kaže...

Šanse su dosta velike da će carinik ipak malo pogledati kakav je to paket bez obzira što na njemu piše 20$ ili takva prečesta-uobičajena cifra.

Nisu u nas carinici toliko glupi, otvore preko 85% manjih posiljki bez obzira na cijenu, a velike sve otvaraju, pri tome 85% je sigurno da ce me uhvatiti i da cu morati platiti carinu ako narucim nesto preko 50KM (~200kn), zato se drzim te granice od 50KM

Sum_of_all_fears u potpunosti si u pravu, zasto rizikovati...

13 godina
neaktivan

hvala vam puno na odgovoru  {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav stovanim forumasima

prvo se ispricavam sto cu pisati ovdje jer neznam jesam li u dobroj temi..

I sam bih nesto narucio iz Kine ali sam vise zbunjen sa svim informacijama pa da vas pitam koji imate iskustva sa carinom i time...

Kupio bih ali ne preko ebay-a...na ebay-u sam regan i sve mi je jasno kako funkcionira...

Kupio bih preko stranice aliexpress.com ili preko alibaba.com...neznam jel netko od vas tamo uzimao ali sistem je isti kao i ebay ali na ebay-u su te iste stvari ponesto skuplje..

evo linka

http://www.aliexpress.com/store/product/60W-LED-Spot-Moving-Head-Light-2gobo-wheel/813617_712296624.html

E sad me zanima ta carina itd....

-pod koji proizvod ulazi ovaj moving head ako to uopce ima veze

-kinezi mi kazu da ce navesti manju cijenu na paket ili da ce napisati "roba bez komercijalne vrijednosti"....pomaze li to ili samo komplicira stvar

-po ovome prethodnom znaci da kinez ne salje original racun...

-kaj ako mene traze racun

eto to su pitanja koja mi bas i nisu jasna...

hvala svima koji nađu vremena i dobre volje da napisu nesto

0 3 hvala 0
17 godina
bubnjar123 kaže...

...

pročitaj zadnje 2-3-4 stranice

14 godina
neaktivan
Soniccro kaže...
mbaksa kaže...
Soniccro kaže...
to sam i ja mislio da ju je samo izvadio tako sam dobro upakirao da nema šanse da se oštetilo u transportu, evo slike tipke i mog pakiranja.....

znam da se ne vidi ništa , rekao sam mu da mi kaže što sam krivo uradio u pakiranju i transportu i našem cijelom dogovoru i da ću onda vratiti lovu, na što je on rekao da se ne zeli sa menom natezat vec da me lijepo pitao ako zelim vratiti da bi bilo fer od mene i, ja mu to necu vratit jer zam tocno sto sam i kako poslao... da sam napravio lose pakovanje ili poslao sa nekim lsabim sipingom ajde jos nekako ali ovako nema sanse

napisi mu da dajes full refund novca ako posilku vrati nazad , naravno uz tracking number, najvjerovatnije ce odustati jer je sudeći po slikama posiljka i previse dobro bila zapakirana da bi tipka samo tako otpala

najvjerovatnije je lik tipku iscupao da bi iskamacio koji euro

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.2.2013 18:25 (McD).
12 godina
neaktivan
Ma procitao sam vise stranica na ovoj temi...recite mi barem mora li kinez slati racun da posiljkom...ako mene carina trazi racun,koji racun im moram prikazati

hvala
17 godina
bubnjar123 kaže...
Ma procitao sam vise stranica na ovoj temi...recite mi barem mora li kinez slati racun da posiljkom...ako mene carina trazi racun,koji racun im moram prikazati

hvala

Kinez ništa "ne mora", ali bi bilo pametno.

Kad carina zatraži račun, trebaju dobiti dovoljno uvjerljiv dokument na osnovu kojeg će izvršiti proceduru carinjenja. bez toga će raditi procjenu, a onda nastaju mogući problemi.

14 godina

Jel moguce da na carini netko sebi uzme paket?

naručio sam si naljepnicu na koju su mi isprintali "dobar je pas, čuvaj se vlasnika" i nema mi toga vec jedno 50 dana a sumnjam da bi me prodavac zeznuo za 20 kn

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice