Jednostavno upises podatke i broj kartice koju zelis koristit. Mislim da ti ebay uzme nesto sitno sa racuna, ali ti to vrati nakon sto se uspjesno registriras. Ne trebas ici na banku, osim ako nemas karticu koja podrzava internet kupovinu pa moras napravit novu.
eBay - pitanja i odgovori
- poruka: 14.402
- |
- čitano: 5.366.561
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Hvala na odgovorima.Dosta mi je pomoglo.
:D
Pozdrav svima na forumu.
Želio bih da kupim jedan sat na ebay-u,evo vam link
http://www.ebay.com/itm/NEW-DIAL-WATER-QUARTZ-HOURS-DATE-SILVER-HAND-BLACK-MEN-STEEL-WRIST-WATCH-WV189-/261024483513?pt=Wristwatches&hash=item3cc64588b9
E sad me zanima nekoliko stvari:
Kako ide ta procedura,registrovao sam se na ebay?
Imam karticu,ali nisam napravio svoj PayPal account.
Da li je potreban uopšte PayPal account,ili mogu direktno preko kartice?
Da li se plaća samo cijena prozivoda,pošto vidim da je FreeShipping WorlWide,ili se mora još nešto uz to platiti?
Jel bolje da plaćam direktno preko kartice,ili preko PayPala.Ako je bolje preko PayPala,može li neko objašnjenje za registraciju PayPal account-a?
Koliko je sigurno da bih dobio ovaj sat,koji želim kupiti?
Koliko inače traje dostava,od dana kada sam kupio sat?
I šta znači kada na nekim proizvodima piše za ono BID-ovanje?
Mislim da bi to bilo to što me zanima.Ako imate još šta za dodati,recite.
Hvala Vam unaprijed na odgovorima.
I sretna Nova godina.
:D
napravi paypal 5 min. posla a sigurniej je i jednostavnije plačat s njim,
nemoraš platiti ništa poštarine više
uvjek je bolje preko paypala jer je sigurnije
sellet ima 99.2% positive feedback i vec je prodao preko 1500 satova tako da je poprilicno sigurno a ako ne dobijes u roku 43 dana pokrenes claim
bidovanje ti je aukcija tko najviše ponudi(bida) nosi stvar
Ako već kažes da sigurnosti,evo ovaj od koga hoću da kupim sat ima 99.2% pozitivnog feedback.Što znaci da je siguran.
Jel ja mogu sigurno uzet direktno da platim preko kreditne kartice,ako mogu jel plaćam još šta uz to.
Ako već kažes da sigurnosti,evo ovaj od koga hoću da kupim sat ima 99.2% pozitivnog feedback.Što znaci da je siguran.
Jel ja mogu sigurno uzet direktno da platim preko kreditne kartice,ako mogu jel plaćam još šta uz to.
lijepo piše u opisu:
- We acept PAYPAL only
S 99.2 % je poprilično siguran.
Scrolaj malo dolje u Description i vidit ćeš pod payment da prihvaća samo paypal. Većina prodavača prihvaća samo paypal za plaćanje tako da ako misliš kupovat na eBay-u moraš napraviti Paypal račun.
Bog svima,
je li ovo spam?
Stvar je u tome što moja "Bug" strana mene govori da to jest spam ("Filipe, pogledaj samo taj ružni logo, a kakva je to uopće adresa?! Čisti primjer phishinga."), a druga kaže da nije.
Inače bi povjerovao svojoj "drugoj" strani, ali ovo je od FedExa, a moja pošiljka je HK Post sa trackingom, poslana tek trećeg-četvrtog 1. i nema ŠANSE da je stigla 6.-og u Rovinj (što je sam za sebe prip*dina, jer mora proći kroz Rijeku, pa na sortiranje, bla bla).
Uglavnom, mislim da sam sam sebi odgovorio na pitanje. I ne, nisam kliknuo na link.
Bog svima,
je li ovo spam?
Stvar je u tome što moja "Bug" strana mene govori da to jest spam ("Filipe, pogledaj samo taj ružni logo, a kakva je to uopće adresa?! Čisti primjer phishinga."), a druga kaže da nije.
Inače bi povjerovao svojoj "drugoj" strani, ali ovo je od FedExa, a moja pošiljka je HK Post sa trackingom, poslana tek trećeg-četvrtog 1. i nema ŠANSE da je stigla 6.-og u Rovinj (što je sam za sebe prip*dina, jer mora proći kroz Rijeku, pa na sortiranje, bla bla).
Uglavnom, mislim da sam sam sebi odgovorio na pitanje. I ne, nisam kliknuo na link.
normalno, ovo je moje mišljenje. Logo je drugačiji nego original FedEx, tak da ja ne bih dirao onu tipku na koju se može kliknut :D
pozdrav, poveza sam ebay racun sa paypal-om na koji sam stavi deviznu visa electron karticu splitske banke koja je u dolarim. nesto sam kupi i prije potvrde kupnje mi je dosla informacija "Conversion from:-6.46 HRKConversion to:$1.09 USD". zasto je to pretvorilo u kune kad mi je kartica u dolarima i koliko ce mi sada naplatiti na kartici tocno 1.09$ (koliko i proizvod kosta) ili po tecaju?
da li se sta zna kako će biti carina kad uđemo u EU?
npr. kod nas je prag za carinu 160kn, a koliki će biti kada uđemo u EU, te da li će biti onoga da prođe bez da podlježe carini ili pdv-u iako cijena prelazi prag zahvaljujuci njihvom (ne)radu? :D
npr. kod nas je prag za carinu 160kn, a koliki će biti kada uđemo u EU, te da li će biti onoga da prođe bez da podlježe carini ili pdv-u iako cijena prelazi prag zahvaljujuci njihvom (ne)radu? :D
Ako naručiš iz zemlje koja je u EU onda prolazi bez carinjena.
Ako naručiš iz kine onda ide na carinu.
ma zanima me npr. ako kupimo iz Kine ili SAD-a, da li će na carini biti isti prag od 160 kn, ili će ga povećati npr. na 100€ ili vise? :)
Ide uvijek na carinu,carini se sve preko 160 kn, osim ako imate sreće, ako je iz EU onda samo placate 25 % pdv, ako je iz ostatka svijeta onda imate 25% pdv i 10% carine
Ide uvijek na carinu,carini se sve preko 160 kn, osim ako imate sreće, ako je iz EU onda samo placate 25 % pdv, ako je iz ostatka svijeta onda imate 25% pdv i 10% carine
niti je točan odgovor, niti je ono što me zanimalo ;)
pročitaj još jednom moj post pa ćeš shvatiti..
Ako naručiš iz zemlje koja je u EU onda prolazi bez carinjena.
Ako naručiš iz kine onda ide na carinu.
ma zanima me npr. ako kupimo iz Kine ili SAD-a, da li će na carini biti isti prag od 160 kn, ili će ga povećati npr. na 100€ ili vise? :)
Opet sam ti odgovorio u prvom postu.
A očito ja pričam kineski.. sve ja razumijem da ce to ici na carinu, ako ide iz neke drzave koja nije u europskoj uniji. Ako je ta drzava iz EU-a ne ide na carinu i ide direktno na tvoju adresu bez pregledavanja. Taj dio razumijem već 1 godinu.
Nego konkretno me zanima da li će prag za carinu od 160 kn se dignuti na neki veći, tipa 100 €, te kakva je situacija u drugim drzavama u EU-u?
A očito ja pričam kineski.. sve ja razumijem da ce to ici na carinu, ako ide iz neke drzave koja nije u europskoj uniji. Ako je ta drzava iz EU-a ne ide na carinu i ide direktno na tvoju adresu bez pregledavanja. Taj dio razumijem već 1 godinu.
Nego konkretno me zanima da li će prag za carinu od 160 kn se dignuti na neki veći, tipa 100 €, te kakva je situacija u drugim drzavama u EU-u?
Očito!
Pa ulazak u EU tebi znači da nema carine na pakete koje dolaze iz EU tebi u Hrvatsku, dok sada moraš plaćati ukoliko prelazi 160kn.
Sve ostaje isto (limit)
Ali ulaskom u EU će se automatki promjeniti i zakon o carini, te se će se primjenjivati zajednička carinska tarifa. Što znači da nakon 1.7.2013. neće više limit biti 160 kn, nego neki drugi. Mene je bilo zanimalo koji je limit u Europi, tj. koji će biti i kod nas nakon 1.7.2013. Nadam se da razumiješ pitanje, jer već zadnja 3 posta odgovaras o tome da nece biti carine unutar EU-a. xD
edit: uvjek gledam s strane da paketi dolaze iz Kine ili SAD-a i znam da neće biti carine unutar EU-a
Jel problem ak sam koristio hrvatska slova u adresi i imenu. Valjd nije problem da skontaju ta naša slova. Sad mi u mailu potvrde koji sam primio poslje kupnje stoji ? umjesto č i ć.
Jel problem ak sam koristio hrvatska slova u adresi i imenu. Valjd nije problem da skontaju ta naša slova. Sad mi u mailu potvrde koji sam primio poslje kupnje stoji ? umjesto č i ć.
Nece biti problem. I meni je tako.
Ja imam u prezimenu i adresi hr znakove i nikad nije bilo problema.
Ali ulaskom u EU će se automatki promjeniti i zakon o carini, te se će se primjenjivati zajednička carinska tarifa. Što znači da nakon 1.7.2013. neće više limit biti 160 kn, nego neki drugi. Mene je bilo zanimalo koji je limit u Europi, tj. koji će biti i kod nas nakon 1.7.2013. Nadam se da razumiješ pitanje, jer već zadnja 3 posta odgovaras o tome da nece biti carine unutar EU-a. xD
edit: uvjek gledam s strane da paketi dolaze iz Kine ili SAD-a i znam da neće biti carine unutar EU-a
Carinski zakon je već prilagođen EU, tad su i uvedene ove norme i odobrenje za tih 160 kn (prije toga nije postojalo).
Ne bi trebalo biti dodatnih dizanja iznosa.
Kako cu izbrisati artikle na koje sam dao ponude na aukcijama, ali su dostigli cijenu koja mi ne odgovara i necu vise bidati, kako da ih obrisem s liste "Bids/Offers" , oznacim ih ja ali ne mogu skontat gdje je opcija "delete" :(
Nema brisanja bida. Prvo pravilo ebaya - ako si za nešto biddao, to moraš platiti ako si ponuđač sa najvećom ponudom na kraju aukcije.
Bid se sam makne kada istekne, tj. kada netko kupi item.
Nema brisanja bida. Prvo pravilo ebaya - ako si za nešto biddao, to moraš platiti ako si ponuđač sa najvećom ponudom na kraju aukcije.
Ne, nisi dobro razumio, moja zadnja ponuda je predjena, neko je ponudio vise nego sto sam ja, a ja sam ponudio onoliko koliko mi nije bilo skupo, i sada stoji crveno, a necu vise da nudim jer je sve preko skupo, ali i dalje mi ga pokazuje u ponudama, a to se itekako nakupilo...
Znaci nista, ne mogu ga ukloniti, OK
ako ima još dosta vremena možeš poništit samo kontaktiras ebay i kazes da si se zabunio ko kad sam ja išao bidati za neku glupost i stavim 10,20 umjesto 10.20$ :P
ej sta kazete dali je sigurno ovo uzet i pise free shiping pa se pitam koliko bi me carina i sve to ukupno izaslo kad bi npr bidao 100 dolara i za tolko ju dobio? i dali je to sigurno zbog refurbished ?
ej sta kazete dali je sigurno ovo uzet i pise free shiping
Živiš u SAD-u? Jer, koliko vidim, šalje samo u SAD.
pa se pitam koliko bi me carina i sve to ukupno izaslo kad bi npr bidao 100 dolara i za tolko ju dobio?
Tu ti sve piše: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx
i dali je to sigurno zbog refurbished ?
Imaš garanciju od 15 dana pa ti vidi isplati li ti se to.
evo ja imam jedno pitanje.... kupujem proizvod na koji sam vidio da je carina 6.5%, na ebayu mu je cijena sa poštarinom cca 650kn. Nije mi problem platiti tih 6.5% i 25% PDV-a koji vjerujem da će sigurno računati. Ono što me zanima je dali će mi još nešto extra naplatiti onaj preko kojeg stigne pošta? Kako uopće da znam preko koga će doć ta pošta? Neki dodatni još troškovi dali mogu biti, tipa špediter i sl ? hvala!!!
Kako uopće da znam preko koga će doć ta pošta? Neki dodatni još troškovi dali mogu biti, tipa špediter i sl ? hvala!!!
Ak ti ne znaš, kak da mi znamo?
Detaljno prouči http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx, pogotovo prvo pitanje&odgovor.
Kako uopće da znam preko koga će doć ta pošta? Neki dodatni još troškovi dali mogu biti, tipa špediter i sl ? hvala!!!
Ak ti ne znaš, kak da mi znamo?
Detaljno prouči http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx, pogotovo prvo pitanje&odgovor.
očito nisam dobro forumlirao pitanje...
znaći na ebayu piše da npr on šalje poštu putem USPS Priority Mail International-a, kod nas tko će mi dostaviti to? na to mislim, dal npr DHL ?