Meni stigli paketi naručeni 28.12. i 18.12.
eBay - pitanja i odgovori
- poruka: 14.402
- |
- čitano: 5.366.619
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozdrav!
Šta bi značilo kad gledam tracking number "Insert item into bag"??????
Znam ja šta to znači u prijevodu, ali dali je to sad krenulo ili ne??????
Hvala.
Ipak, kad probam kupiti nešto preko ebaya, sve ide dobro do onog zadnjeg koraka kada trebam zadnji puta pritisnuti gumb Confirm and pay. Tada kaže:
To ensure that eBay remains a safe marketplace, we limit the quantity of items that can be bought or sold by a single account at one time. These limits may change over time and are determined by your previous site activity and overall performance.
Currently, your account has reached the limit for bidding and buying, but you can increase this limit by providing additional verification. Thank you for your understanding.
Please follow the directions below to continue.
I naravno tada nema nikakvih daljnjih uputa šta sad i u čemu je zapravo problem. Gledao sam po drugim forumima, vecinom kažu da je problem u tome što ljudi nisu utipkali taj četveroznamenkasti broj kako bi potvrdili valjanost kartice ili tako nešto. Ja mislim da sam napravio sve korake, ali očito nešto ne valja. Jel zna netko pomoci?
Ajde napišite odakle.
Šta bi značilo kad gledam tracking number "Insert item into bag"??????
Znam ja šta to znači u prijevodu, ali dali je to sad krenulo ili ne??????
Znači da je paket spreman za slanje. A sad kad točno će ga ubaciti u avion - to je pitanje.
Tek si se registrirao i ti bi sad naveliko kupovao! Pretpostavljam da će ti ukloniti ograničenje kroz koji mjesec, kad budeš imao nekoliko uspješnih kupoprodaja.
Tek si se registrirao i ti bi sad naveliko kupovao! Pretpostavljam da će ti ukloniti ograničenje kroz koji mjesec, kad budeš imao nekoliko uspješnih kupoprodaja.
Ali kako da napravim nekoliko uspješnih kupoprodaja ako ne mogu kupiti niti prvu stvar? :) Pokušavam kupiti bateriju za laptop koja košta 19$
Ali kako da napravim nekoliko uspješnih kupoprodaja ako ne mogu kupiti niti prvu stvar? :) Pokušavam kupiti bateriju za laptop koja košta 19$
Aha... Nisam registrirao da još nisi ništa kupio... Mislim da bi morao kontaktirati eBay, jer je valjda problem negdje u njihovom sustavu. A njih kontaktirati je problem - ili možeš zvati telefonski ili netko je tu na ovoj ili prošloj stranici spominjao da je bio s njima na online chatu preko ebay.co.uk stranice.
Sljedeći tjedan mi dolazi kartica koja je na ime od roditelja, jer trenutno sa 17 nisam u mogucnosti imati na svoje...
Pitanje je... čim dobijem karticu, i napravim paypal račun. Mogu li odmah staviti na "račun" i kupiti nešto sa Ebaya u vrijednosti oko 1200 kuna (cca.200 dolara), ili postoji limit koliko mogu potrošiti/staviti na/sa računa u nekom vremenskom razdoblju? U pitanju je ovaj mobitel, seller izgleda _pošten_...
Mogu li odmah staviti na "račun" i kupiti nešto sa Ebaya u vrijednosti oko 1200 kuna (cca.200 dolara), ili postoji limit koliko mogu potrošiti/staviti na/sa računa u nekom vremenskom razdoblju? U pitanju je ovaj mobitel, seller izgleda _pošten_...
Ne znam za limite, samo mi nešto nije jasno - živiš u SAD-u? Jer mobitel za koji si dao link koristi CDMA, a ne GSM mreže. I zaključan je na Verizon.
Mogu li odmah staviti na "račun" i kupiti nešto sa Ebaya u vrijednosti oko 1200 kuna (cca.200 dolara), ili postoji limit koliko mogu potrošiti/staviti na/sa računa u nekom vremenskom razdoblju? U pitanju je ovaj mobitel, seller izgleda _pošten_...
Ne znam za limite, samo mi nešto nije jasno - živiš u SAD-u? Jer mobitel za koji si dao link koristi CDMA, a ne GSM mreže. I zaključan je na Verizon.
To sam primjetio, upravo se raspitujem i o tome... Pošto je razlika u cijenu ogromna, ovdje se prodaju po oglasima za cca. 2000 kuna (polovni) a tu bi mogao dobiti na jednu ruku, novi mobitel za malo manje para (i da mi 25% PDV-a naplate)...
To sam primjetio, upravo se raspitujem i o tome... Pošto je razlika u cijenu ogromna, ovdje se prodaju po oglasima za cca. 2000 kuna (polovni) a tu bi mogao dobiti na jednu ruku, novi mobitel za malo manje para (i da mi 25% PDV-a naplate)...
Takav mobitel ne možeš koristiti ni na jednoj GSM mreži (a sve ove naše digitalne su GSM mreže). Dakle, čak i da je otključan, ne možeš ga koristiti kod nas.
Meni došao danas jedan paket nakon točno 3 mjeseca
.došao još jedan paket iz kine doduse sa dx-a narucen 17.12
Evo kupujem preko e-Baya već dulje vrijeme i nikada nisam imao nikakvih problema. Sve pakete sam preuzeo i dobio što sam i kupio.
Neki savjeti koje mogu podijeliti:
1. Kad kupujete iz Kine i okolnih zemalja uvjerite se 100 puta dal je original, pa čak i tada budite spremni da će vam prodat kopiju (nije mi se nikad dogodilo da sam dobio kopiju, ali nekim prijateljima je).
2. Kontaktirajte prodavatelja ukoliko nije dučan da vam pošalje pošiljku kao poklon ako želite izbjeći carinu (nekad ni to ne prođe)
3. Računajte +30% da će vam uzet za carinu i pdv na određene skuplje stvari (a posebne tarife se mogu vidjet na carina.hr)
4. Vežite tekući račun sa PayPalom jer su uplate na ŽR s kojima kasnije kupujete preko PayPal-a podložne obračunu poreza, pa ako pređete određenu cifru morat ćete platit porez na sve ukupno (neovisno dal ste ga već platili kod naručivanja) (više info u lokalnoj banci)
5. Ako vam prodavatelj ne može poslati paket gao poklon, zamolite ga da stavi najnižu realnu vrijednost (manji će vam bit pdv i carina)
... ako se još nešto sjetim, napišem :) Sretnu kupovinu vam želim!
Trebao bi naručit zvučnike za u auto jačina nije ni bitna samo da se normalno čuje radio!Ovo bi se dalo spojit u fiat punto?Dali bi ovi bili dovoljni samo za to??????
http://www.ebay.com/itm/2-pcs-12V-DC-Motorcycle-Motorbike-Car-Auto-Scooter-Speakers-Radio-MP3-Audio-iPod-/281015779923?pt=Car_Speakers&hash=item416dd88253&vxp=mtr
Trebao bi naručit zvučnike za u auto jačina nije ni bitna samo da se normalno čuje radio!Ovo bi se dalo spojit u fiat punto?Dali bi ovi bili dovoljni samo za to??????
http://www.ebay.com/itm/2-pcs-12V-DC-Motorcycle-Motorbike-Car-Auto-Scooter-Speakers-Radio-MP3-Audio-iPod-/281015779923?pt=Car_Speakers&hash=item416dd88253&vxp=mtr
nije ti ovo tema za takva pitanja to pitaj u nekoj temi o autima
Što se tiče Kine, Hong Konga, Singapura i sličnih, u pravilu svi šalju kao gift. I carinu u pravilu to ni najmanje nije briga. Tako da je to nepotreban korak.
Kako točno se obračunavaju carinska stopa i PDV piše u ovoj temi: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx
Možeš malo pojasniti to? AFAIK na sav iznos koji ti sjedne na žiro račun mora biti plaćen porez. Nisam čuo da bi trebalo plaćati porez i kod kupovanja preko žiro računa.
Pričaš o tekućim računima - kako konkretno se oni vežu s PayPalom? Putem neke Visa Electron kartice? Na to si mislio? Inače i za stvari oko PayPala imamo odgovarajuću temu: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/paypal-pitanja-odgovori/22500.aspx
Drugim riječima, preporučuješ forumašima neka zamole prodavača da napravi carinski prekršaj.
Ajde napišite odakle.
China i Hong Kong
4. Vežite tekući račun sa PayPalom jer su uplate na ŽR s kojima kasnije kupujete preko PayPal-a podložne obračunu poreza, pa ako pređete određenu cifru morat ćete platit porez na sve ukupno (neovisno dal ste ga već platili kod naručivanja) (više info u lokalnoj banci)
Ja sam radije s Paypal-om vezao žiro račun na kojem imam maximalno 50 kn nego tekući na koji primam plaću.Da se vratim na temu,prošli tjedan mi stigao paket (8 AAA baterija) naručen 02.12. a jučer mi stigle vezice za kablove naručene 23.12.Za ovaj drugi paket sam se iznenadio,nisam ga očekivao ovaj mjesec.
Kad smo već kod baterija, preporučio bih da ne bacate novac na takve jeftine kineske baterije. Radije kupite baterije s niskim samopražnjenjem, poput Eneloop (ali ne Eneloop Lite, osim ako ih ne mislite koristiti u slabim potrošačima poput daljinskog upravljača ili zidnog sata) ili Camelion AlwaysReady. Koštaju 4-5 puta više od ovih kineskih, ali jako sporo se samoprazne i lako je moguće da imaju i veći kapacitet ili barem dulje izdrže pod istim opterećenjem.
Kad smo već kod baterija, preporučio bih da ne bacate novac na takve jeftine kineske baterije. Radije kupite baterije s niskim samopražnjenjem, poput Eneloop (ali ne Eneloop Lite, osim ako ih ne mislite koristiti u slabim potrošačima poput daljinskog upravljača ili zidnog sata) ili Camelion AlwaysReady. Koštaju 4-5 puta više od ovih kineskih, ali jako sporo se samoprazne i lako je moguće da imaju i veći kapacitet ili barem dulje izdrže pod istim opterećenjem.
sasvim se slazem, eneloop su odlicne baterije
Meni su za daljince taman,u svaki po 2 i to je to.
Meni danas stigla baterija za laptop naručena prije 3 mjeseca iz Azije. Još ne mogu vjerovati.
Već sam se pomirio s time da je neću dobiti i dobro da nisam naručio drugu od drugog prodavača. Čak nisam bio ni case otvarao (najviše zbog neiskustva) jer mi je tip napisao da će mi poslati drugu i zamolio me da još ništa negativno ne napišem. U međuvremenu je bilo prošlo i onih 45 dana tako da sam već mislio da sam preveslan.
Ponovno mi se vratilo povjerenje u kupnju preko eBaya :)
Kako ide proces vračanja novaca gdje se meni novci prikažu na paypalu ili na računu ?
Kako ide proces vračanja novaca gdje se meni novci prikažu na paypalu ili na računu ?
Trebalo bi ti pisat i na paypal-u i naravno na računu kad sjednu.
na paypalu vidiš da je izvršen refund (na balance nećeš ništa vidjeti), nakon šta dobiješ mail od paypala da je izvršen refund, nakon 2,3 dana novci ti se nalaze na kartici
Pozdrav svima na forumu.
Želio bih da kupim jedan sat na ebay-u,evo vam link
http://www.ebay.com/itm/NEW-DIAL-WATER-QUARTZ-HOURS-DATE-SILVER-HAND-BLACK-MEN-STEEL-WRIST-WATCH-WV189-/261024483513?pt=Wristwatches&hash=item3cc64588b9
E sad me zanima nekoliko stvari:
Kako ide ta procedura,registrovao sam se na ebay?
Imam karticu,ali nisam napravio svoj PayPal account.
Da li je potreban uopšte PayPal account,ili mogu direktno preko kartice?
Da li se plaća samo cijena prozivoda,pošto vidim da je FreeShipping WorlWide,ili se mora još nešto uz to platiti?
Jel bolje da plaćam direktno preko kartice,ili preko PayPala.Ako je bolje preko PayPala,može li neko objašnjenje za registraciju PayPal account-a?
Koliko je sigurno da bih dobio ovaj sat,koji želim kupiti?
Koliko inače traje dostava,od dana kada sam kupio sat?
I šta znači kada na nekim proizvodima piše za ono BID-ovanje?
Mislim da bi to bilo to što me zanima.Ako imate još šta za dodati,recite.
Hvala Vam unaprijed na odgovorima.
I sretna Nova godina.
:D
1) Prvo napravi PayPal pa ajde na item koji zelis kupit i klikni buy now.
2)PayPal account je must-have, on ti je najsigurniji i pokriva te u slucaju da te prodavac prevari ( iako to i sam ebay radi)
3)Samo cijena proizvoda posto je free-shipping. Da pise Shipping is X.X$ onda bi to ulazilo u ukupnu cijenu.
4)PayPal. Samo prati upute na PayPalu nebi ti tribalo biti nista prekomplicirano.
5)99.999%, veca je njima steta nego tebi ako te prevari.
6)Iz Kine obicno, bar meni, minimalno 15ak dana, al redovito se otegne i na 25-30
7)Jedna vrsta aukcije, onaj koji najvise bid-a dobije item po cijenu kojom je bid-a
Sad mozes na miru kupit taj sat :)
Pozdrav svima na forumu.
Želio bih da kupim jedan sat na ebay-u,evo vam link
http://www.ebay.com/itm/NEW-DIAL-WATER-QUARTZ-HOURS-DATE-SILVER-HAND-BLACK-MEN-STEEL-WRIST-WATCH-WV189-/261024483513?pt=Wristwatches&hash=item3cc64588b9
E sad me zanima nekoliko stvari:
Kako ide ta procedura,registrovao sam se na ebay?
Imam karticu,ali nisam napravio svoj PayPal account.
Da li je potreban uopšte PayPal account,ili mogu direktno preko kartice?
Da li se plaća samo cijena prozivoda,pošto vidim da je FreeShipping WorlWide,ili se mora još nešto uz to platiti?
Jel bolje da plaćam direktno preko kartice,ili preko PayPala.Ako je bolje preko PayPala,može li neko objašnjenje za registraciju PayPal account-a?
Koliko je sigurno da bih dobio ovaj sat,koji želim kupiti?
Koliko inače traje dostava,od dana kada sam kupio sat?
I šta znači kada na nekim proizvodima piše za ono BID-ovanje?
Mislim da bi to bilo to što me zanima.Ako imate još šta za dodati,recite.
Hvala Vam unaprijed na odgovorima.
I sretna Nova godina.
:D
napravi paypal 5 min. posla a sigurniej je i jednostavnije plačat s njim,
nemoraš platiti ništa poštarine više
uvjek je bolje preko paypala jer je sigurnije
sellet ima 99.2% positive feedback i vec je prodao preko 1500 satova tako da je poprilicno sigurno a ako ne dobijes u roku 43 dana pokrenes claim
bidovanje ti je aukcija tko najviše ponudi(bida) nosi stvar
1) Prvo napravi PayPal pa ajde na item koji zelis kupit i klikni buy now.
2)PayPal account je must-have, on ti je najsigurniji i pokriva te u slucaju da te prodavac prevari ( iako to i sam ebay radi)
3)Samo cijena proizvoda posto je free-shipping. Da pise Shipping is X.X$ onda bi to ulazilo u ukupnu cijenu.
4)PayPal. Samo prati upute na PayPalu nebi ti tribalo biti nista prekomplicirano.
5)99.999%, veca je njima steta nego tebi ako te prevari.
6)Iz Kine obicno, bar meni, minimalno 15ak dana, al redovito se otegne i na 25-30
7)Jedna vrsta aukcije, onaj koji najvise bid-a dobije item po cijenu kojom je bid-a
Sad mozes na miru kupit taj sat :)
Da te pitam još i ovo.
Nebih mi trebalo biti koplikovano naprivit PayPal account.
Samo da te pitam,jeli se mora šta platiti za kreiranje account-a.Ili se jednostvano registrujem ukucam podatke kartice i to je to.
Ili se mora ići šta i do banke i slično.
Da te pitam još i ovo.
Nebih mi trebalo biti koplikovano naprivit PayPal account.
Samo da te pitam,jeli se mora šta platiti za kreiranje account-a.Ili se jednostvano registrujem ukucam podatke kartice i to je to.
Ili se mora ići šta i do banke i slično.
Evo ti tema za paypal:
http://www.bug.hr/forum/topic/internet/paypal-pitanja-odgovori/22500.aspx
U prvom postu je sve objašnjeno.
EDIT:
Pročitaj si ovo, dobro će ti doći:
http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx