eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.374.348
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: eBay - pitanja i odgovori
Rasho kaže...

Da li dolaze vama paketi iz kine? Ja sam naručio 2 paketa 17.12. (znam da nije bas davno) te piše na ips.posta.hr vec 10 dana "Receive item from customer", dok je treći paket naručen tu negdje došao za 10 dana.

Zar su tolko nesposobni staviti paket u torbu, pa im za to treba pola mjeseca -.-''

meni danas stigo paket iz kine a narucen je 02.12.12 ,uz sve ove praznike treba bit jako strpljiv.

Heroes get remembered, but legends never dies.
14 godina
neaktivan

Danas mi došo paket iz Amerike, poštar ga bacio susjedu na terasu. -.-

17 godina
moderator
ljubo2mad kaže...
Rasho kaže...

Da li dolaze vama paketi iz kine? Ja sam naručio 2 paketa 17.12. (znam da nije bas davno) te piše na ips.posta.hr vec 10 dana "Receive item from customer", dok je treći paket naručen tu negdje došao za 10 dana.

Zar su tolko nesposobni staviti paket u torbu, pa im za to treba pola mjeseca -.-''

meni danas stigo paket iz kine a narucen je 02.12.12 ,uz sve ove praznike treba bit jako strpljiv.

Nije stvar u "svim ovim praznicima", nego u tome što pošta u prvoj polovici prosinca prestaje slati pakete u Europu.

15 godina
neaktivan
Rasho kaže...

Meni je jedan paket poslan 6.12, a drugi 16.12 i isto jos ni jedan nije stigao, te mi pise ista poruka kao tebi.

mbaksa kaže...

Nije stvar u "svim ovim praznicima", nego u tome što pošta u prvoj polovici prosinca prestaje slati pakete u Europu.

Je li to samo privremeno nebudu slali ili nebudu nikad zapravo stigli ti paketi?

17 godina
moderator
Osa kaže...
Je li to samo privremeno nebudu slali ili nebudu nikad zapravo stigli ti paketi?

LOL. Shvaćaš li da zapravo pitaš jesu li Kinezi ukinuli poštu?

17 godina

Nevjerojatno, kao da šaljem našom poštom paket lokalno.

26. 12 naručio paket LED trake, 27. poslano i nevjerojatno danas (tjedan dana) stiglo mi doma.

Brzina je super, poslano putem 4PX.

-Super potpis.Mora da je nov! -Ma ne,opran je s Perwollom.
17 godina
moderator
Ag008 kaže...

Nevjerojatno, kao da šaljem našom poštom paket lokalno.

26. 12 naručio paket LED trake, 27. poslano i nevjerojatno danas (tjedan dana) stiglo mi doma.

Brzina je super, poslano putem 4PX.

Odakle?

17 godina

Hong Kong. Stvar je kupljena super povoljno, RGB traka sa daljinskim no kvaka je da je uvijek China post ili neka druga pošta ali 4px je stvarno super brz.

Valjda sam imao i sreće 

-Super potpis.Mora da je nov! -Ma ne,opran je s Perwollom.
16 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Ja sam naručio točno 2502 stvari sa ebaya, večinom iz kine naravno (jer ostali često neće da šalju u europu). Prosječno se čeka 15-25 RADNIH dana, tj mjesec dana. Bilo je i slučajeva da stigne i za tjedan dana, ali to je rijetko. Tako da se nemojte živcirati što čekate, podrazumjeva se da oni šalju najjeftinijim načinom dostave te je zato spor. 

Iz iskustva vam mogu reči da ćete jako teško moći nešto kupiti da vam se isplati i da nije veće od boce od 2L zato jer je velika poštarina, i dobijete carinu + pdv ako je preko 160 kn (ne sječam se jel se u tu cijenu ubraja i poštarina, ali sam 80% siguran da da).

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
mbaksa kaže...
Rasho kaže...

Prouči dobro ovu poruku: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-pitanja-odgovori/29179.aspx?page=240&jumpto=3367038&sort=asc&view=flat

mislim da nije to tocno, pogle ovo: http://ips.posta.hr/IPSWeb_item_events.asp?itemid=RC263789982HK&Submit=Submit

to je taj treci paket iz HK

[url=http://profile.xfire.com/igorrasic][img]http://miniprofile.xfire.com/bg/sh/type/2/igorrasic.png[/img][/url]
17 godina
moderator
Rasho kaže...

mislim da nije to tocno, pogle ovo: http://ips.posta.hr/IPSWeb_item_events.asp?itemid=RC263789982HK&Submit=Submit

to je taj treci paket iz HK

These dates are subject to availability of flight services and may be altered at short notice. The public are advised to post earlier than the dates shown.

15 godina
a kakve imam sreće, doći će do Uskrsa.. morat ćemo čekati :(
[url=http://profile.xfire.com/igorrasic][img]http://miniprofile.xfire.com/bg/sh/type/2/igorrasic.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

e ekipa ima li koji dobrovoljac da mi nešto kupi na eBay radi se o tipkovnici za HP6720s

Uvijek budi nezadovoljan onim što jesi ako želiš postati ono što još nisi; jer tamo gdje si postao zadovoljan, tamo ćeš i ostati.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Pozdrav,

Upitao me čovjek mogu li poslati svoj item "thru non express way". Što to znači?

Puno hvala.

D=mc2, Deinstein
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Axlus kaže...

Pozdrav,

Upitao me čovjek mogu li poslati svoj item "thru non express way". Što to znači?

Puno hvala.

Običnom, "nepreporučenom" poštom? Kako si ti naumio slati paket, što si odabrao kod stavljanja artikla na eBay?

14 godina

ali to ti nije pametno slat osim ako nije neka sitnica

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Prijatelj bi htio naruciti kuciste za SGSII, pa ako netko zna koliko ide carina na to, i ako ima nesto jeftinije ?

http://www.ebay.ch/itm/NEW-GENUINE-SAMSUNG-I9100-GALAXY-S2-Touch-Screen-Display-DIGITIZER-WHITE-/160949863910?pt=UK_Replacement_Parts_Tools&hash=item25795c05e6#ht_1996wt_1163

17 godina
moderator
Marko5552 kaže...

Prijatelj bi htio naruciti kuciste za SGSII, pa ako netko zna koliko ide carina na to

Tu ti sve piše: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

16 godina
odjavljen
mbaksa kaže...
Axlus kaže...

Pozdrav,

Puno hvala.

Običnom, "nepreporučenom" poštom? Kako si ti naumio slati paket, što si odabrao kod stavljanja artikla na eBay?

Stavio sam "Standard Shipping" .

zelenbic kaže...

ali to ti nije pametno slat osim ako nije neka sitnica

Zašto nije pametno slati? Zar nije da kupac prvo pošalje "selleru" novce na Paypal?

Također me zanima treba li kupac platiti "shipping" ako se paket šalje na taj način.

D=mc2, Deinstein
17 godina
moderator
Axlus kaže...
mbaksa kaže...

Stavio sam "Standard Shipping" .

Valjda se nada nižoj poštarini.

Axlus kaže...
Zašto nije pametno slati? Zar nije da kupac prvo pošalje "selleru" novce na Paypal?

Također me zanima treba li kupac platiti "shipping" ako se paket šalje na taj način.

Ako nije u pitanju preporučena pošiljka, kupac može tvrditi da nije primio paket, a ti ne možeš dokazati da ga je primio.

12 godina
neaktivan

Iznenadio me danas paket iz kine. Znam da nisam ništa naručio prije 2-3 tjedna, no jesam 28.12. i vec je stigao. Odlicno.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.1.2013 12:21 (kpavl).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
kpavl kaže...

Iznenadio me danas paket iz kine. Znam da nisam ništa naručio prije 2-3 tjedna, no jesam 28.12. i vec je stigao. Odlicno.

Blago tebi. Meni ne stižu i ne stižu. Doduše, iz Hong Konga.

12 godina
neaktivan
I ovo je iz Hong Konga. Narucio sam jos 1 item taj dan od drugog prodavaca i nije stigao jos.
16 godina

meni stiga danas paket iz hong konga narucen 17.12(free shipping)

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them In the Land of Mordor where the Shadows lie.
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.1.2013 14:10 (ppetesic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Najprije da vas sve skupa lijepo pozdravim budući da mi je ovo prva poruka na ovom forumu {#}

Iščitavao sam ovu temu o Paypalu, ali nisam nigdje uspio naći odgovor na ovo što me zanima, a nisu mi znali točno odgovoriti niti u banci.

Naime, uz pay pal imam vezan multivalutni devizni račun na kojem imam sredstava u USD i u EUR-ima. Kad sam radio plaćanje preko Pay pala (u pitanju nije bila kupovina preko e-baya nego osobno plaćanje), iako sam kao valutu za uplatu označio EUR i primatelj je primio ta sredstva u EUR-ima s računa mi je prvo skinut iznos u USD a tek nakon što su mi potrošeni dolari dalje su skidani euri.

Zanima me da li negdje postoji neka opcija da se s računa skidaju sredstva u onoj valuti u kojoj sam i vršio plaćanje pa ako plaćam u USD da mi s računa skida USD, a ako plaćam u EUR da mi s računa onda skida njih.

Hvala unaprijed  

0 0 hvala 0
15 godina
gondomar kaže...

Najprije da vas sve skupa lijepo pozdravim budući da mi je ovo prva poruka na ovom forumu {#}

Iščitavao sam ovu temu o Paypalu, ali nisam nigdje uspio naći odgovor na ovo što me zanima, a nisu mi znali točno odgovoriti niti u banci.

Naime, uz pay pal imam vezan multivalutni devizni račun na kojem imam sredstava u USD i u EUR-ima. Kad sam radio plaćanje preko Pay pala (u pitanju nije bila kupovina preko e-baya nego osobno plaćanje), iako sam kao valutu za uplatu označio EUR i primatelj je primio ta sredstva u EUR-ima s računa mi je prvo skinut iznos u USD a tek nakon što su mi potrošeni dolari dalje su skidani euri.

Zanima me da li negdje postoji neka opcija da se s računa skidaju sredstva u onoj valuti u kojoj sam i vršio plaćanje pa ako plaćam u USD da mi s računa skida USD, a ako plaćam u EUR da mi s računa onda skida njih.

Hvala unaprijed  

Trebao si pitanje postaviti u Paypal temi, prije bi dobio odgovor.

Evo možda je ovo odgovor što te zanima:

http://www.bug.hr/forum/topic/internet/paypal-pitanja-odgovori/22500.aspx?page=140&jumpto=2968853&sort=asc&view=flat

13 godina
neaktivan
kpavl kaže...

I meni danas dosla 2 itema iz kine narucena prije 9 dana,ovo je stvarno rekordno vrijeme inace cekam mjesecima {#}

četri tisuče četristo četrdeset i četri četnika čekaju četvrtog četnika u čakovcu čekičajući čavlima po čeki čačkajući čizmom po čmaru i čurlićući čudno i čedno četvrtkom a čavka čuči na čamovom čamcu
16 godina

Zanima me, zna li netko kako stvari stoje na carini kad se na njoj nađe više itema sa istom odredišnom adresom, imenom i prezimenom (tj. više neovisnih paketa poslanih na istu adresu), a da njihova zasebna, a i sveukupna vrijednost NE prelazi 160 kn?

EDIT: *ne prelazi

Kada se kunem majkom možda lažem, ali kada se kunem ocem govorim istinu, majke mi!
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.1.2013 21:18 (felonterx).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
gondomar kaže...

Hvala unaprijed  

Nisam 100% siguran, ali ako imaš primarnu valutu u dolarima, onda ti je zbog toga prvo skinulo dolare, a euri su ti vjerojatno sekundarna valuta, pa onda njih skida nakon što potroši dolare. Ako ti dolari nisu primarna valuta na kartici, onda ne znam :D

12 godina
neaktivan

Ma čitao sam o eBayu i povezanosti s Paypalom pa sam automatski postavio pitanje ovdje.

Stavit ću tamo pitanje, ali moguće da je ovaj link što si mi stavio odgovor na pitanje.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice