eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.374.566
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
eBay - pitanja i odgovori

Jedno off-topic pitanje...

Rođak mi je otputovao u SAD, i ja bi ga zamolio, ako je moguće da on tamo uzme Nexus 4 (299$) i po mogućnosti meni poštom pošalje. U HR tog mobitela uopće nema(za sada), a van Google store-a LG ga prodaje po astronomskim cijenama... Pa bi mi to tribalo biti najpovoljnije, sada... Pošto će on slati tako uređaj, mogu li ga na granici cariniti? Ili naplatiti bilo kakav porez/PDV?

Jeli mobitel mora biti korišten da se zaobiće dodatni trošak, ili što već? Ovdje je veća šansa da netko sa takvim iskustvom vidi, nego da otvorim drugu temu...

Hvala i nhf za off-topic.

Ubi bene, ibi patria.

0 0 hvala 0
14 godina

kolko ja znam na elektroniku nema carine ali ima pdv sa njim bi bilo 375$.

neznam jel bi radio uopče na našim mrežama to sam čuo nešto na forumu ali neznam detaljno to pitaj nekog drugog,a mislim da bi jednostavnije bilo da ti ga frend otvori stavi u dzep i nosi koda je njegov mislim da bi tako izbjegao sve

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
Re: eBay - pitanja i odgovori
Et_Tu_Brute? kaže...

Rođak mi je otputovao u SAD, i ja bi ga zamolio, ako je moguće da on tamo uzme Nexus 4 (299$) i po mogućnosti meni poštom pošalje. U HR tog mobitela uopće nema(za sada), a van Google store-a LG ga prodaje po astronomskim cijenama... Pa bi mi to tribalo biti najpovoljnije, sada... Pošto će on slati tako uređaj, mogu li ga na granici cariniti? Ili naplatiti bilo kakav porez/PDV?

Jeli mobitel mora biti korišten da se zaobiće dodatni trošak, ili što već? Ovdje je veća šansa da netko sa takvim iskustvom vidi, nego da otvorim drugu temu...

Naravno da će ga cariniti. Šanse da ga "ne vide" i da prođe bez nameta su minimalne.

Nema nikakve osnove za neplaćanje davanja.

14 godina
Old Iggy kaže...
Et_Tu_Brute? kaže...

Naravno da će ga cariniti. Šanse da ga "ne vide" i da prođe bez nameta su minimalne.

samo ce platiti pdv od 25% jer je carinska stopa na mobitele 0% http://www.carina.hr/Carina/CarinskiPostupakPosta.aspx#P18 piše ipad,ipod,iphone,e reader sad je jel se to odnosi na sve mobitele ili samo applove :P

Što ako je carinska stopa 0%? Valjda ste dovoljno inteligentni da znate broj pomnožiti s nulom, zar ne? To dakle onda u praksi znači da na ukupni iznos paketa plaćate samo PDV (plus poziv za carinjenje i troškove carinjenja, znači još plus nekih dvadesetak kuna).

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.1.2013 23:06 (zelenbic).
17 godina
zelenbic kaže...
Old Iggy kaže...

samo ce platiti pdv od 25% jer je carinska stopa na mobitele 0% http://www.carina.hr/Carina/CarinskiPostupakPosta.aspx#P18 piše ipad,ipod,iphone,e reader sad je jel se to odnosi na sve mobitele ili samo applove :P

Što ako je carinska stopa 0%? Valjda ste dovoljno inteligentni da znate broj pomnožiti s nulom, zar ne? To dakle onda u praksi znači da na ukupni iznos paketa plaćate samo PDV (plus poziv za carinjenje i troškove carinjenja, znači još plus nekih dvadesetak kuna).

Naravno. Naplata PDV-a je integralni dio carinjenja.

17 godina
Et_Tu_Brute? kaže...

A da probas reci rodaku da u paket s mobitelom stavi cestitku i na njoj napise npr sretan Bozic i nova godina sa malo zakasnjenja, tako da ispadne ko poklon, da stvarno nisi znao.. :)

13 godina
Hacker002 kaže...
Et_Tu_Brute? kaže

A da probas reci rodaku da u paket s mobitelom stavi cestitku i na njoj napise npr sretan Bozic i nova godina sa malo zakasnjenja, tako da ispadne ko poklon, da stvarno nisi znao.. :)

Zvuči nekako, "naivno" :)...

Iako mi je rođendan bio ima tjedan i nešto...

Ionako bi se mora placati PDV...

Ubi bene, ibi patria.
13 godina
neaktivan

Dali je ova torba prava mislim dali bi morao na to platit onih 500 kuna za uništenje??????

Ja mislim da ne jer nema nikakve marke!!!!!!

http://www.ebay.com/itm/New-Fashion-Korean-Style-Lady-Women-Hobo-PU-leather-Handbag-Shoulder-Bag-Purse-/221078909107?pt=US_CSA_WH_Handbags&var=&hash=item33795470b3

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.1.2013 13:51 (pas101).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
pas101 kaže...

Dali je ova torba prava mislim dali bi morao na to platit onih 500 kuna za uništenje??????

Ja mislim da ne jer nema nikakve marke!!!!!!

Ak na sebi nema oznaku nikakve marke, po kojoj logici bi mogla biti lažna?

Osim ako eventualno dizajn nije dobro iskopiran do poznate marke - opet, svi mi se jako dobro razumijemo u torbice i odmah na prvi pogled znamo da je to prošlogodišnji Guccijevi ili Fendijev ili kak se već sve te marke zovu - model.

16 godina

Evo danas mi dosla 2 paketa iz Kine,1 iz Tajlanda i 1 iz Australije

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them In the Land of Mordor where the Shadows lie.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
ppetesic kaže...

Kad si ih naručio?

14 godina
neaktivan
ppetesic kaže...

I meni 2 iz Kine, još 4 čekam, prvi je naručen (kao i jedan od ova 4) 03.12., drugi, a i ostali, 20.12.

Dakle, pravila nema kada će što doći, čak je i koverta ovoga kasnije naručenog manja (a i predmet mi se čini veći od ostalih stvari naručenih 20.).

Još malo i dobivam tirkiznu zvijezdu (100+ pozitivnog feedbacka) {#}

Please state the nature of the tehnical emer... oh, it's you. Have you tried turning it off and on again?
16 godina

31.11

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them In the Land of Mordor where the Shadows lie.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
alen4430 kaže...

hej ljudi..trebao bih naručiti jedan helikopter preko e-baya koji košta 15 dolara. To je manje od 160 kuna,tako da mi ne bi trebali udarit carinu. Zanima me mogu li oni otvoriti paket, ako im se učini sumnjivim ili nešto? Isplati li se to naručivati? :D

Itko? :)

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.1.2013 19:43 (alen4430).
13 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
pas101 kaže...

Ovako zanima me šta meni ko i kako može da ja npr. kupim nešto na ebay-u i prodam na njuškalu??????

Dođe ti čika Linić i zatvori te u rešt zbog neplaćanja poreza! {#} Ako na carini uoče da naručuješ stvari koje nisu za osobnu uporabu (dakle, često naručuješ iste stvari), pretpostavljam da će si tebe zapamtiti i lijepo ti sve takve pakete poslati na špediciju (carina + PDV + špediterski troškovi). To je što se tiče carine. Što se tiče trgovačkih ili kakvih već zakona i poreza, ti bi u osnovi prodavao "na crno", što je u najmanju ruku prekršaj za koji bi mogao dobiti globu ako te uhvate. Ne znam spada li to u kazneno djelo, možda je na temi netko upućeniji.

Mislim da je to bila šala jer bi onda pola njuškala onda bila u zatvoru!!!!!!

17 godina
moderator
alen4430 kaže...
alen4430 kaže...

hej ljudi..trebao bih naručiti jedan helikopter preko e-baya koji košta 15 dolara. To je manje od 160 kuna,tako da mi ne bi trebali udarit carinu. Zanima me mogu li oni otvoriti paket, ako im se učini sumnjivim ili nešto? Isplati li se to naručivati? :D

Ne kužim u čem je problem ako otvore paket. Misliš švercati drogu ili što, pa te trta?

13 godina
neaktivan
Dosad najvece zadovoljstvo i brzinu dostave sam imao sa pošiljkama iz UK-a. Platim poštarinu 25 kuna, al zato paket dodje za točno 7 dana. I ne govorim o jednom paketu, nego o više njih koji su došli u tom roku. Također znalo je bit slučajeva kad mi paket nije došao, ali uredno sam dobio money back. Čak je bilo puta kad sam dobio money back, a stvar mi dodje par dana poslje. Mislim da je seller nakon 45 dana dužan poslati ponovno ili vratit novac? P.S. jednom sam cak narucio maskicu iz Kine za 6kn, free shipping, došla za 1,5 tjedan, nisam mogao vjerovat.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Pozdrav,

Dakle, dobio sam ponudu na Ebayu za grafičku karticu. Paket bih trebao poslati u Rusiju standardnim shippingom.

Gdje i kako da to napravim?

Također, koliko bi koštao shipping grafičke kartice u drugu zemlju?

D=mc2, Deinstein
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.1.2013 12:59 (Axlus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Axlus kaže...

Pozdrav,

Dakle, dobio sam ponudu na Ebayu za grafičku karticu. Paket bih trebao poslati u Rusiju standardnim shippingom.

Za to si se trebao raspitat prije nego što si stavio oglas..

14 godina
Axlus kaže...

Pozdrav,

u pošti ali mislim da ce to biti jako skupo  http://www.posta.hr/cjenik-on-line 

ako šalješ u rusiju a paker je od 251-500 g onda ti je 60 kn poštarina(preporučeno)samo tako i šalji da nebi neki poštar sebi pokupio nebi bilo prvi put...

16 godina
odjavljen
zelenbic kaže...
Axlus kaže...

Pozdrav,

u pošti ali mislim da ce to biti jako skupo  http://www.posta.hr/cjenik-on-line 

ako šalješ u rusiju a paker je od 251-500 g onda ti je 60 kn poštarina(preporučeno)samo tako i šalji da nebi neki poštar sebi pokupio nebi bilo prvi put...

I to je sve što trebam platiti kako bih poslao paket u Rusiju?

D=mc2, Deinstein
14 godina

mislim da bi to trebalo biti to ali najbolje da nazoveš poštu i njih pitaš i reci kupcu da bi mogao platiti carinu da se nebi neugodno iznenadio

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
mbaksa kaže...
alen4430 kaže...
alen4430 kaže...

Ne kužim u čem je problem ako otvore paket. Misliš švercati drogu ili što, pa te trta?

Ma ne mislim švercat ništa,naravno.Hehe..:)

Nego me zanima,da mi ne udare još neki jarac na to kaj je proizvod velik il tak nešt..Jer čuo sam od ljudi da trebaju plaćati 20-tak kuna neki papir koji im dođe na adresu,da odu na carinu i pokažu račun,tako nešto..:)

:D

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011
12 godina
neaktivan

To je u slučaju da je proizvod preko 160 kuna onda se poziva ljude u carinu. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
kpavl kaže...

To je u slučaju da je proizvod preko 160 kuna onda se poziva ljude u carinu. 

carina 10% + na to sve skupa (cijena+carina) pdv 25%

12 godina
neaktivan

U slučaju da je proizvod preko 160 kuna onda da.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
moderator
alen4430 kaže...
Nego me zanima,da mi ne udare još neki jarac na to kaj je proizvod velik il tak nešt..Jer čuo sam od ljudi da trebaju plaćati 20-tak kuna neki papir koji im dođe na adresu,da odu na carinu i pokažu račun,tako nešto..:)

Sve ti tu piše: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

15 godina

Da li dolaze vama paketi iz kine? Ja sam naručio 2 paketa 17.12. (znam da nije bas davno) te piše na ips.posta.hr vec 10 dana "Receive item from customer", dok je treći paket naručen tu negdje došao za 10 dana.

Zar su tolko nesposobni staviti paket u torbu, pa im za to treba pola mjeseca -.-''

[url=http://profile.xfire.com/igorrasic][img]http://miniprofile.xfire.com/bg/sh/type/2/igorrasic.png[/img][/url]
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.1.2013 18:33 (Rasho).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Rasho kaže...

Da li dolaze vama paketi iz kine? Ja sam naručio 2 paketa 17.12. (znam da nije bas davno) te piše na ips.posta.hr vec 10 dana "Receive item from customer", dok je treći paket naručen tu negdje došao za 10 dana.

Zar su tolko nesposobni staviti paket u torbu, pa im za to treba pola mjeseca -.-''

Ja iskreno ne preferiram narucivat iz kine, pogotovo ako je loš feedback na prodavača (što nije rijedak slučaj), ali naručivao sam i sve je uredno došlo, nešto za 2 tjedna, nešto za mjesec dana.. 

17 godina
moderator
Rasho kaže...

Prouči dobro ovu poruku: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-pitanja-odgovori/29179.aspx?page=240&jumpto=3367038&sort=asc&view=flat

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice