eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.376.010
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Re: eBay - pitanja i odgovori
Lacko kaže...

moze onako jedno pitanjce.

narucio bi andorid mini pc  dode 75$ jer uzimam onaj koji ima AV out

kratko receno to je oko 430kn tako nes. e sad koliko znam ne carini se elektornicka oprema itd ili da.

pitanje je dali ce se carinit i pdv puknut ili ne ?

Sve ti tu piše. http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

Uglavnom, s obzirom da je > 160 kuna, podliježe carinjenju. Carinska stopa na tablet je 0%, a PDV znaš koji je.

14 godina
eBay - pitanja i odgovori
Eto stigao mani danas jedan od tri naručena paketa iz Hong Konga :) Ipak više ne kasne paketi ili ja imam sreće? :P Najvjerojatnije će još ovaj tjedan doć i preostala dva.
Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Stolnik kaže...
Eto stigao mani danas jedan od tri naručena paketa iz Hong Konga :) Ipak više ne kasne paketi ili ja imam sreće? :P Najvjerojatnije će još ovaj tjedan doć i preostala dva.

Moj je danas iz Singapura stigao u Hrvatsku. Znači, trebalo mu je dva tjedna. Nimalo loše. {#}

14 godina

meni isto danas iz SAD-a i hong konga ;)

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
btw, najvaznije sam zaboravio rec. Pakete sam narucio 5.12.2012, znaci samo 12 dana je trebalo da dode iz Kine ( jako jako brzo ) jel? :D
Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Meni ništa do sada nije došlo u roku od 2 tjedna. Uvijek 3-4.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Stolnik kaže...
btw, najvaznije sam zaboravio rec. Pakete sam narucio 5.12.2012, znaci samo 12 dana je trebalo da dode iz Kine ( jako jako brzo ) jel? :D

moj iz kine isto poslan 5.12 xD

12 godina
neaktivan

Evo stigo 1 od 4 paketa iz kine svi naručeni 27.11

13 godina
Fake_Alert kaže...

Sta napraviti onda?

Po reviewu sa buga, ok su, e sad po nekoj logici bolje da preko ebay-a to rijesimo nego ovako.

Narucis od nekog drugog sellera iste takve, ima ih bar desetak.

Evo ja sam prije 5 minuta narucio za 8,5USD :)

13 godina

Ja zadnjih mjesec dva nemam srece sa paketima narucenim s ebaya.

Od narucenih 7 do sada ih je stiglo tocno {#}

Isto tako par postova gore vidim covjek dobio paket iz Singapura u roku dva-tri dana a meni moj od 06.12 jos nije ni stigao u Zagreb, kad te nece onda te nece {#}

0 0 hvala 0
15 godina

Evo meni stigao danas paket naručen iz Hong Kong-a 10.12.

Problem je što je paket oštećen. Dal da odma tražin lovu nazad ili samo da obavjestin prodavača da je paket oštećen? Slanje nazad se definitivno ne isplati.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Jeli item u redu? Meni je navigacija došla i paket je bio malo zdrobljen, ali su se stvari bile u redu. Konktaktiraj prodavača....
15 godina

Item je zdrobljen. Evo baš uplodam fotografije pa ću mu poslat.

17 godina

Jeli itko ima problema sa dostavom elektronike iz Kine, konkretno u Os ? Naručio sam 2 xbox 360 (pc) gamepada, jedan početkom 10-og mjeseca ( dobio sam refund), a drugi je poslan 1.12 ( iako sam ga kupio tjedan dana prije toga, kod drugog prodavača). Ni traga ni jednom ni drugom. S druge strane bilo koji drugi item stiže u roku od 14-30 dana.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ja sam naručio kućište za eksterni hard disk i došlo mi je za 40-ak dana.....sve ostale pošiljke ne dolaze prije 30 kod mene, imam naručeno 27.11. i ne očekujem item prije nove godine haha.

15 godina
neaktivan
Space kaže...

Jeli itko ima problema sa dostavom elektronike iz Kine, konkretno u Os ? Naručio sam 2 xbox 360 (pc) gamepada, jedan početkom 10-og mjeseca ( dobio sam refund), a drugi je poslan 1.12 ( iako sam ga kupio tjedan dana prije toga, kod drugog prodavača). Ni traga ni jednom ni drugom. S druge strane bilo koji drugi item stiže u roku od 14-30 dana.

Ako ne dođe za više od 30 dana, kontaktiraj selera. Ako ne dođe nakon 35 dana, javi mu se opet i traži da ti vrati lovu. Reci mu da češ mu vratit lovu ako ti paket stigne. Tako ja uvijek pregovaram i uvijek bude sve o.k.

My code is not working - Don't know why! My code is working - Don't know why!
17 godina
neaktivan
kresok kaže...

Ja imam naručeno 3 manja paketa 23.11. i zasad ništa, isto iz Kine.. {#}

15 godina
neaktivan
John_Doe_11 kaže...
kresok kaže...

22.11. akustično pojačalo. I dalje ništa kod mene, uskoro će biti vrijeme za slanje poruka {#}

My code is not working - Don't know why! My code is working - Don't know why!
17 godina
neaktivan
pbandov kaže...
John_Doe_11 kaže...
kresok kaže...

22.11. akustično pojačalo. I dalje ništa kod mene, uskoro će biti vrijeme za slanje poruka {#}

A ja ne bum slao, kužim da je predblagdansko/blagdansko vrijeme i gužva pa sam strpljiv.. iako ti paketi kaj dolaze su trebali biti završni dio poklona koji kemijam, al dobro.. {#} Život je ku**a. {#}

17 godina
moderator
John_Doe_11 kaže...
A ja ne bum slao, kužim da je predblagdansko/blagdansko vrijeme i gužva pa sam strpljiv.. iako ti paketi kaj dolaze su trebali biti završni dio poklona koji kemijam, al dobro.. {#}

Za drugu godinu ćeš znati pa naručiti na vrijeme. {#}

14 godina
mbaksa kaže...
John_Doe_11 kaže...
A ja ne bum slao, kužim da je predblagdansko/blagdansko vrijeme i gužva pa sam strpljiv.. iako ti paketi kaj dolaze su trebali biti završni dio poklona koji kemijam, al dobro.. {#}

ja sam naručio 7.11 jer sam planirao takve gužve ali još nije došlo ništa sad refund i u shoping centar po poklone Bogataš

17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
John_Doe_11 kaže...

True, true.. {#} Nećkao sam se hoću-neću i naravno kako to kod mene biva - hoću, ali u zadnji tren. {#}

17 godina
Jel vam se dogodilo ikad da ste posumnjali ili čak bili sigurni da vam je na carini ukraden neki predmet?

Mislim da se meni upravo to dogodilo. Razumijem slučaj ako se naruči samo jedan predmet pa on ne dođe. I da ga carinici maznu (tipa neke ženske stvarčice, odjeća i sl.).
Ali ja sam u paketu trebao primiti 7 majica, a unutra ih je 6?! {#}
A na onom papiru zalijepljenom na samoj plastičnoj omotnici piše "Quantity: 7"!
Paket je otvaran na carini, zalijepljen selotejpom i takvog sam ga dobio. I tako je uvijek. Standardna procedura.
Konkretno, radi se o NBA dresovima. Ne znam tko bi išao ukrasti tu stvar. {#} I još ukrasti jedan, a ostale ostaviti u paketu. Uzimao sam već nekoliko puta te dresove, uvijek od istog sellera, uvijek ih je bilo po nekoliko u paketu i nikad nije bilo problema.
Seller tvrdi da je siguran da je u paketu bio i taj dres. Dok smo dogovarali detalje vezano za slanje potvrdio mi je 2 puta da je taj dres unutra. Tako da ne vjerujem da ga nije poslao. Kupujem uvijek u njega i stvarno je pošten.

Što sad mogu napraviti? Jel mogu nekako kontaktirati tu gubu s opisom problema? {#}Što da kažem?

Da ne spominjem kako stoka samo nabije stvari natrag unutra nakon što otvori paket. I da roba unutra bude u kompletnom neredu (a zna se i pritom oštetiti).
Prodajem NBA dresove! http://www.forum.hr/showthread.php?t=742955
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.12.2012 15:54 (bjede).
15 godina
neaktivan

da li je ovaj paket prosao carinu ili je jos na carini tj. dal cu morat platit carinu??

12/7/2012 10:12:00 AM CHINA 100614 Receive item from customer

12/19/2012 4:19:00 PM CROATIA ZAGREB 10003 Receive item at office of exchange (Inb)

12/19/2012 5:02:00 PM CROATIA ZAGREB 10003 Send item to domestic location

12/20/2012 11:52:00 AM CROATIA 10004 ZAGREB CARINASend item to domestic location

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.12.2012 18:28 (mrky101).

0 0 hvala 0
16 godina

proša je carinu mozda ti dode sutra a ako ne dode nista prije cetvrtka radi praznika

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them In the Land of Mordor where the Shadows lie.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Kupio sam pakete 27.11

i sad gledam karticu i piše da su mi računali tečaj 6.10  zašto tako visok tečaj???

radi se o visa kartici pbz-a

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Bavi li se neko prodajom stvari s ebaya? Koje se stvari najčešće prodaju i je li to uopće sigurno, tj. je li na carini bude sve u redu ako se šalje više komada nečega...

17 godina
moderator
Defa.psd kaže...

Bavi li se neko prodajom stvari s ebaya? Koje se stvari najčešće prodaju i je li to uopće sigurno, tj. je li na carini bude sve u redu ako se šalje više komada nečega...

Na ovome forumu bavimo se samo legalnim stvarima. Šverc-komerc dakle otpada, offtopic je.

17 godina
moderator

Pazite ovo: http://hongkongpost.hk/eng/publications/notices/2012/20121016a/index.htm

Piše da se iz Hong Konga zadnji paketi u 2012. godini u Europu (tj. druge europske zemlje) šalju 6.12.2012! Znači, ako ste naručili paket nakon 6.12... Ništa od toga ne samo ove godine, nego je i pitanje kad će stići u prvom mjesecu. Možda je slična situacija i s poštom u Kini.

0 0 hvala 4
14 godina

da sam bar to prije znao al ajde pouka za dogodine

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice