Vidim da pričate o Tracking number-u, pa meni je BUG forumaš naručio 3 pakete pa sam dobio di te Tracking numbere? Hvala
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Vidim da pričate o Tracking number-u, pa meni je BUG forumaš naručio 3 pakete pa sam dobio di te Tracking numbere? Hvala
Pogubio si neka slova? Ne razumijem što pitaš. BTW pisao sam nešto o tracking brojevima ovdje pa prvo tu provjeri: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx
Ima netko nekog prodavača za memorijske kartice?
Pouzdan, čuo sam da dosta varaju sa karticama(pola memorije zapravo radi, itd.).
Također, ako netko zna, kakve bi najbolje bile za DSLR. Mislio sam 8 ili 16gb(valjda je dosta, ipak ću sve na komp stavljati).
Pouzdan, čuo sam da dosta varaju sa karticama(pola memorije zapravo radi, itd.).
Također, ako netko zna, kakve bi najbolje bile za DSLR. Mislio sam 8 ili 16gb(valjda je dosta, ipak ću sve na komp stavljati).
Nemoj se igrati s tim - ne isplati se. Tim više što se na kartice obično daje po pet godina jamstva. Kupi kod nas. Kapacitet? Pa to ti valjda najbolje znaš. Ako slikaš u RAW-u, treba ti velika i brza kartica. Ako ne slikaš u RAW-u, zašto ne? 16 ti je idealno, 8 OK. Ako tu i tamo namjeravaš snimiti kakav video, onda uzmi barem 16 GB.
Pogubio si neka slova? Ne razumijem što pitaš. BTW pisao sam nešto o tracking brojevima ovdje pa prvo tu provjeri: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx
Pitam kamo se dobije dal number?na mail?

Odi u Purchase History - uz svaki kupljeni artikl ti piše Tracking number (već i tu možeš kliknuti na njega i dobiti neki status, iako mislim da tu ne piše ništa što se događa s paketom nakon što stigne u Hrvatsku - za to koristi ips.posta.hr). Ili Tracking number: -- ako ga nisi dobio. Da, dobije se i na mail, kad primiš obavijest o tome da je paket poslan.
ja sam davno prije kupio karticu od 8gb pa poslije od 16gb i bile su pravih 8 i 16gb a ne fejkane i još rade a svašta sam im radio :), a sad sam kupio kakti 32gb karticu od lika koji je imao 300 feedback-a , sve dobri.
u međuvremenu sam skužio da mu feed opada i da sve više ljudi kažu da vara sa tim karticama, prodaje 2gb pod 32gb ili pak uopće ne pošalje(meni nije poslao), tako da sam odmah otvorio case na ebayu i sad čekam.
Ako se s nečim ne vrijedi igrati, to su memorijske kartice. Ako ih recimo koristiš u fotoaparatu ili kameri, pa ti se dogodi da ostaneš bez slika, onda ćeš se sjetiti ovoga. Zato kažem - bolje kupiti karticu kod nas u dućanu, pa makar je (osjetno) više platio, jer znaš da je to provjerena stvar (pogotovo ako kupuješ SanDisk), a sve ostalo si naručuj iz Kine ili odakle već. Nije da ćeš karticu koristiti par puta i onda je baciti - koristit ćeš je godinama!
S druge strane, ako ti slike ili video koje snimiš nisu važni, onda je svejedno, zar ne? Ja sam si isto prije razmišljao da kartice naručujem izvana, ali kad sam malo bolje razmislio - a-a. Provjeren dućan, provjerena marka, pet godina garancije - to je pravi način za kupovanje memorijske kartice.
Ja ove vec imam pargodina i koristim ih iznadprosjecno i jos uvijek su super.. obje su sandisk.
Uglavnom imam sve online bekapirano tako da sve i da vrisne nije bitno :)
Kaj se tice ovog casea gore , seller nije imao tracking number pa mi je ebay refundirao pare.
Podrav,
kasne li vam pošiljke ovih dana? Pri tome ne mislim na one iz Kine već iz zapadnoeuropskih zemalja i SAD-a. Zvao sam Hrvatsku poštu, nemaju nikakvih informacija oko toga pa mi nisu mogli ništa odgovoriti niti potvrditi da imaju bilo kakve smetnje iako bi to zbog problema sa snijegom bilo i za očekivati.
Podrav,
kasne li vam pošiljke ovih dana? Pri tome ne mislim na one iz Kine već iz zapadnoeuropskih zemalja i SAD-a. Zvao sam Hrvatsku poštu, nemaju nikakvih informacija oko toga pa mi nisu mogli ništa odgovoriti niti potvrditi da imaju bilo kakve smetnje iako bi to zbog problema sa snijegom bilo i za očekivati.
kasne zbog Božića
Ako se s nečim ne vrijedi igrati, to su memorijske kartice. Ako ih recimo koristiš u fotoaparatu ili kameri, pa ti se dogodi da ostaneš bez slika, onda ćeš se sjetiti ovoga. Zato kažem - bolje kupiti karticu kod nas u dućanu, pa makar je (osjetno) više platio, jer znaš da je to provjerena stvar (pogotovo ako kupuješ SanDisk), a sve ostalo si naručuj iz Kine ili odakle već. Nije da ćeš karticu koristiti par puta i onda je baciti - koristit ćeš je godinama!
S druge strane, ako ti slike ili video koje snimiš nisu važni, onda je svejedno, zar ne? Ja sam si isto prije razmišljao da kartice naručujem izvana, ali kad sam malo bolje razmislio - a-a. Provjeren dućan, provjerena marka, pet godina garancije - to je pravi način za kupovanje memorijske kartice.
Nemora bit, ja sam kupio na eBayu original Adatinu microsd od 16GB, class 10, pakiranje jednako kao kod nas u trgovinama..platio sam ju 85-90kn mislim, a kod nas u trgovinama je tad bila 200.....
Kupovati samo u original pakiranjima od provjerenih i dobrih trgovaca i nema problema..
To sto ti radis je bacanje novaca i stvaranje panike bez veze. Bez uvrede.
Evo da pitam ovdje jer nemam pojma što da radim, naime zadnje 3 narudžbe iz Kine mi nisu stigle, već sam pričao sa sellerima i poslano je ponovno ali i to opet ništa nije stiglo, znaimljivo, čak niti jedna, problem je što su te narudžbe plaćene prije nekih 2-3 mjeseca tako da više nemam pravo tužbe, ne mogu im negativni feedback više ostavit, šaljem poruke, ali se naravno ne javljaju.Da li sam popušio ili ih mogu nekako natjerati na refund ili bilo što ?
Ista stvar se i meni dogodila i popusio sam 120kn zbog toga.
Ubuduce nemoj da ti salju ponovno paket ili ako ga salju ponovno, trazi novi racun, tako da ti se racuna od tog dana
kada je druga posiljka poslana.
Evo da pitam ovdje jer nemam pojma što da radim, naime zadnje 3 narudžbe iz Kine mi nisu stigle, već sam pričao sa sellerima i poslano je ponovno ali i to opet ništa nije stiglo, znaimljivo, čak niti jedna, problem je što su te narudžbe plaćene prije nekih 2-3 mjeseca tako da više nemam pravo tužbe, ne mogu im negativni feedback više ostavit, šaljem poruke, ali se naravno ne javljaju.Da li sam popušio ili ih mogu nekako natjerati na refund ili bilo što ?
Ista stvar se i meni dogodila i popusio sam 120kn zbog toga.
Ubuduce nemoj da ti salju ponovno paket ili ako ga salju ponovno, trazi novi racun, tako da ti se racuna od tog dana
kada je druga posiljka poslana.
Buncate s tim novim paketom. Meni ako se to desilo, inzistirao bi da mi se vrati novac, dao pozitivni feedback i onda ponovno kupio. Tako je najbolje i najpoštenije.
Buncate s tim novim paketom. Meni ako se to desilo, inzistirao bi da mi se vrati novac, dao pozitivni feedback i onda ponovno kupio. Tako je najbolje i najpoštenije.
Pa to hocu i rec. Vise nikada necu odobrit da mi posalju isti paket drugi puta.
Ubuduce uvijek refund...
Pa to hocu i rec. Vise nikada necu odobrit da mi posalju isti paket drugi puta.
Ubuduce uvijek refund...
Meni je tip rekao da će mi poslati paket ponovno, ja sam mu svejedno rekao da ću otvoriti case. Ja otvorio case, on rekao da je poslao ponovno, ali ujedno i vratio lovu. I sad ne znam što mogu očekivati - je li ponovno poslao ili nije. Međutim, danas mi je došao njegov paket - ne ovaj ponovno poslan, nego onaj prvi, koje sam naručio još krajem 10. mjeseca.
Pozdrav,
evo dok sam se dogovorao sa sellerom o predmetu koji mi nije stigao u određeno vrijeme,zapitao sam se kako on može znat da ja nisam dobio taj predmet?
Pozdrav,
evo dok sam se dogovorao sa sellerom o predmetu koji mi nije stigao u određeno vrijeme,zapitao sam se kako on može znat da ja nisam dobio taj predmet?
Ako ti nije poslao preporučenom pošiljkom (a onda valjda dobiješ tracking number), onda ne može, odnosno mora ti vjerovati na riječ.
Ovisi što terbaš, vjerujem da ovdje ima još njih koji kao ja tu i tamo kupe nekakav gadget koji nema smisla, tj. pripada kategoriji "kupiš da probaš kako šljaka" (kupio slušalicu sa mikrofonom, a za božić djevojka darovala nešto bolje).
Ovdje svaki dan gledaj, nije eBay, ali je slično pouzdano, možeš i na Ebayu pronaći neke stvari, možda i jeftinije.
Zna neko možda kolika je carina i porezi na robu iz inostranstva u Bih?
carinu ti moze udriti duplo od samog proizvoda, nije zajebancija. Meni je na techno audio opremu tuklo 70 posto,
ovako imam jedno pitanje dali se moze preko ebay-a narucivati komponente za komp znaci procesor,maticna itd jer sam cuo da treba imati neke posebne papire za to....???
ovako imam jedno pitanje dali se moze preko ebay-a narucivati komponente za komp znaci procesor,maticna itd jer sam cuo da treba imati neke posebne papire za to....???
Može. Kakve "posebne papire"?!
Može, ali je isplativnost upitna. Ovisi što se naručuje. Dosta toga ima istu, pa čak i višu cijenu ako naručuješ izvana i zaračunaju ti carinu/PDV na to. I još onda ili nemaš garanciju ili ti se robu ne bi isplatilo slati u inozemstvo ili čak na drugi kontitent na reklamaciju.
BTW prouči: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx
Sto poduzeti ako mi nakon 2 tjedna ne dode kabel kojeg sam narucio?

nista ,ako ti ne dode do 40 dana kontaktiraj sellera i otvori case na ebayu
Pitao sam doticnog sellera dali jos na lageru ima ovakve jedne LINK. I rekao je da imaju, ali da mozemo napravit paypal transakciju, e mene sad zanima dali sam ja ponda zasticen preko ebay-a ili ne posto ne ide preko ebaya? I sta je konkretno mislio na paypal transaction? Kako bi ja uopce znao da je on meni poslao paket?
Evo poruke
:
Dear friend
We also have the headset
If you need to buy, we can PAYPAL transactions
Please tell me your PAYPAL address, I send a bill to you
Waiting for your reply
Pitao sam doticnog sellera dali jos na lageru ima ovakve jedne LINK. I rekao je da imaju, ali da mozemo napravit paypal transakciju, e mene sad zanima dali sam ja ponda zasticen preko ebay-a ili ne posto ne ide preko ebaya? I sta je konkretno mislio na paypal transaction? Kako bi ja uopce znao da je on meni poslao paket?
Nisi stavio link, ali nema veze. Ako nisi kupio preko eBaya znači da nisi zaštićen preko eBaya. Logično!
Doduše, AFAIK i PayPal ima svoju zaštitu, iako pretpostavljam da se eventualni problemi puno lakše rješavaju ako kupuješ preko eBaya.
Prodavač te nagovara na PayPal jer mu vjerojatno tada ostane više novca (ne mora eBayu platiti proviziju). Preporučio bih ti da, ako je ikako moguće, pa makar te došlo par kuna više, da ne zaobilaziš eBay, odnosno njegovu zaštitu.
Ovako zanimaju me mobiteli preko ebay-a i amazona....dali su tamo predočene konačne cijene ili su to neke tarife,pretplate...???
jer kad gledam ponude tamo su mobiteli 20x jeftiniji pa me zanima;D