eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.378.163
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: eBay - pitanja i odgovori

Na emailu mi piše da je item poslan, točnije: "Your item is marked as shipped.", a kada uđem u paypal pod My recent activity, ispod Order status/Actions ne piše ništa, kome da vjerujem?

15 godina
eBay - pitanja i odgovori

koja j eprocedura ako se dobije defektan proizvod
ja ga moram poslat nazad ako bi htio povrat novca, ili mogu dobit povrat novca ako ne pošaljem, i dal mora bit zatvoren tvornički ?
jer kad sam otvorio proizvod vidio sam da nije kako treba

i isto koliko bi bilo para da moram slat nazad, tj dal mi se isplati slat jer je poslano iz amerike :/

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ja ne!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
matija656 kaže...

koja j eprocedura ako se dobije defektan proizvod
ja ga moram poslat nazad ako bi htio povrat novca, ili mogu dobit povrat novca ako ne pošaljem, i dal mora bit zatvoren tvornički ?
jer kad sam otvorio proizvod vidio sam da nije kako treba

i isto koliko bi bilo para da moram slat nazad, tj dal mi se isplati slat jer je poslano iz amerike :/

Kontaktiraj prodavača i pokušaj s njime dogovoriti da mu ne šalješ item nazad nego da mu možda pošalješ sliku ili video na kojemu je vidljivo da je item neispravan.Sve ti zavisi od prodavača.Meni je tako jednom upalilo.

Reality is wrong. Dreams are for real.
15 godina
ja,vrba kaže...

Kontaktiraj prodavača i pokušaj s njime dogovoriti da mu ne šalješ item nazad nego da mu možda pošalješ sliku ili video na kojemu je vidljivo da je item neispravan.Sve ti zavisi od prodavača.Meni je tako jednom upalilo.

tako sam nekako i mislio, da slikam pa da mu pošaljem da vidi

ako uspijem dobit povrat novca ok, ako ne, nije problem, budem nekako pokušao sredit sa super ljepilom, ipak je to dodatak za kontroler

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ja ne!!!!
14 godina
Stolnik kaže...

Pozdrav svima!

Kao prvo sry za Off Topic!

Al jel mi moze tko narucit 2 ventilatora i 100x100 thermalpad? sve skupa dode 80kn.

Hvala puno!

Jel moze tko?

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite
14 godina
neaktivan

Imam pitanje... jel ovi na carini kada se donese račun paypal-a jel ga oni nekako provjeravaju na paypal-u prema transaction ID-u ili sl????

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Prim kaže...

Imam pitanje... jel ovi na carini kada se donese račun paypal-a jel ga oni nekako provjeravaju na paypal-u prema transaction ID-u ili sl????

Iz mog iskustva ne, uglavnom uspoređuju cijene i datum transakcije sa brojem prodavača ili slično. Ali ti treba i izvod eBay transakcije.

If applications are created with vb.net, what created vb.net ?
17 godina
neaktivan

Već duže vrijeme me drži želja da krenem sa prodajom na eBayu i napokon sam odlučio krenut s tim. No, imam podosta pitanja kod vas iskusnijih prodavača pa ako vam nije problem.. {#} Ako vam se ne da, ne trebate odgovoriti na sve. Bio bih jako zahvalan makar i na jednom od odgovora. {#}

1.) xy predmete bih prodavao po cijeni od oko 11-12£ (sa uključenim šipingom); znači kupac plati 11-12£, a od toga se uzima cca 15% sveukupnih provizija? (PayPal je 4.6%, a ostalo eBay jel?). GRUBO gledajući, meni ostane oko 9.5-10£ dobiti?

Ili ako uključim Ameriku, mislio sam oko 18-19$ + 7-8$ šiping (ukoliko se plaća cca 40kn za preporučenu pošiljku).

- ne namjeravam imati previše opcija; Buy It Now, 2-3 slike/item-u... i ne znam što mi još treba..? Što jednostavnije.

2.) Namjeravam slati u onim žutim kuvertama sa mjehurićima unutra i šaljem kao: preporučenu pošiljku? Ili vrijednosnu pošiljku? Ako šaljem preporučeno, da li je u tu cijenu uključen i tracking number? Plaćaju li se kakve dodatne kerefeke?

3.) Predmet stavim u kuvertu i NE zatvaram (jer djelatnik u pošti mora vidjeti kaj se šalje), na zadnju stranu napišem adresu kupca, a sa prednje svoju adresu ukoliko se treba vratiti.. ok, i to predam na poštu i to je to? Mislim, neke carinske deklaracije/ovo-ono ne treba s obzirom da je cijena relativno mizerna..?

4.) S obzirom da sam novi seller, imam mjesečno ograničenje: mogu li stavit 5 itema i svaki item da je raspoloživo više od 10kom?

5.) Vjerojatno postoji, ali.. neka granica (mjesečnog) iznosa do kojeg ne moram carini/državi/kome već prijavit "poslovanje"? U slučaju da moram, kako to ide i koliko % moram dati?

6.) Na koje stvari moram najviše obratiti pozornost prilikom kreiranja listinga?

7.) Povrat novaca bih omogućio, no konkretno: ne znam što bih sve trebao staviti kao opcije u opisu item-a da se osiguram, kako to sročit.. ne znam kako da se izrazim, valjda bute skužili na kaj mislim {#}

Mislim da je to "to", barem trenutačno. {#} Slobodno me iskritizirajte, posavjetujte, pošaljite na neki link ili nešto sedmo. {#}
Imam dosta pitanja jer sam bio zvao i poštu i carinu pa su bili malo bezobrazni, nije im se dalo pričati.. a ja imam 0% tolerancije za takve ljude {#}

2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav

Naručio sam nešto iz Hong Konga, poslano je Swiss Post-om. Već tjedan dana mi tracking pokazuje ovo:

Tue

27.11.2012

10:40

Mailed

Swiss Post SINGAPORE

Tue

27.11.2012

10:40

Arrival at border point of origin country

Swiss Post SINGAPORE

Tue

27.11.2012

11:45

Departed transit country

Swiss Post SINGAPORE

Tue

27.11.2012

11:45

Departure from border point of origin country

Swiss Post SINGAPORE

Da li možda tko zna da li je to normalno i koji je slijedeći korak? 

Hvala

0 0 hvala 0
17 godina
John_Doe_11 kaže...

3.) Predmet stavim u kuvertu i NE zatvaram (jer djelatnik u pošti mora vidjeti kaj se šalje), na zadnju stranu napišem adresu kupca, a sa prednje svoju adresu ukoliko se treba vratiti.. ok, i to predam na poštu i to je to? Mislim, neke carinske deklaracije/ovo-ono ne treba s obzirom da je cijena relativno mizerna..?

?? haha otkad to djelatnik mora vidjet šta se šalje?? ja kad god sam slao normalno da sam zatvorio i zaljepio, ak me pita šta je unutra odgovorim mu sa protupitanjem, tipa zašto, onda on pita da znam jel lomljivo, ja kažem da ili ne i gotovo. šta njih briga šta ja šaljem.

a ako šalješ van dobiješ onaj carinski papirić na koji pišeš šta je unutra i vrijednost. naravno, tu se uvjek piše jako mala vrijednost baš zbog carine

17 godina
neaktivan

To sam napisao zato što sam negdje naletio na post o tome (ne ovom forumu) i tak mi je jednom žena na pošti bila kenjala i prigovarala, pa mi je naplatila novu kuvertu i bezobrazno ustrajala da moram kupit novu.. {#}

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
John_Doe_11 kaže...

Već duže vrijeme me drži želja da krenem sa prodajom na eBayu i napokon sam odlučio krenut s tim.

Nažalost ali ne mogu ti odgovoriti na niti jedno pitanje.... ali ako dođeš do odgovora bio bih ti jako zahvalan da podijeliš s nama ostalim forumašima kako si krenuo prodavati tj. da napišeš kratki vodič za nas ostale. Ja sam se pokušao informirati u pošti glede pošiljki ali teta na šalteru je bila toliko nad**ana da me je jednostavno otkantala u startu. Sretno i hvala {#}

When all else fails - crowbar the fucker
15 godina

Kada bi mi rodjak iz Amerike poslao tipa 10 komada odjece i stavio vrijednost 300 kn i besplatan shipping dali bi mi carinili?

lnova65

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
lnova65 kaže...

Kada bi mi rodjak iz Amerike poslao tipa 10 komada odjece i stavio vrijednost 300 kn i besplatan shipping dali bi mi carinili?

Da
Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :)
15 godina

Ne gleda djelatnik poste nego djelatnik carine.

Ako saljes paket u inozemstvo uvijek gleda!!!!

A ti fino zapakiraj pa ce ti onda oni to raskupusati i zaljepiti sami ponovo.

Ja sam uvijek predavao otvoreno i na salteru su zatvarali u nazocnosti carinika.

Ako saljes kao paket u inozemstvo moras ici preko carinske poste (u Zg je to jedino u Branimirovoj i rade do 15 ili 16h samo, provjeri)

Znam da za ove kuverte tj. klasicne pismovne posiljke nema osiguranja i jos nekih postanski usluga koje mozes nadoplatiti za paketnu dostavu.

Za pakete ispunjavas onu izjavu, carinsku deklaraciju ili kao se vec zove.....

U manjim postama uglavnom za to neznaju, pa ti prime i paket za inozemstvo, makar nebi smjeli.

Da se nebi iznenadio kad ti ga carina vrati doma za 3 dana :)

17 godina
Hacker002 kaže...

?? haha otkad to djelatnik mora vidjet šta se šalje?? ja kad god sam slao normalno da sam zatvorio i zaljepio, ak me pita šta je unutra odgovorim mu sa protupitanjem, tipa zašto, onda on pita da znam jel lomljivo, ja kažem da ili ne i gotovo. šta njih briga šta ja šaljem.

a ako šalješ van dobiješ onaj carinski papirić na koji pišeš šta je unutra i vrijednost. naravno, tu se uvjek piše jako mala vrijednost baš zbog carine

Naravno da ih je briga što, kako i gdje šalješ i tako je u većini zemalja. S http://www.posta.hr/postanske-usluge/saljem-posiljku/-u-inozemstvo/paket/predaja-paketa :

Svoj paket možete predati u bilo kojem poštanskom uredu. Paket treba predati otvoren, zbog carinskih propisa, zajedno s popunjenom Paketskom adresnicom (obr. CP72 ili CP72a) na kojoj se nalazi otisnuti prijamni broj (npr. CP123456789HR ili CC123456789HR). Paketska adresnica (set obrazaca) sastoji se od potvrde o primitku, dvije popratnice i dva obrasca Carinske deklaracije CN23. Potrebne obrasce dobit ćete u poštanskom uredu. Prilikom predaje paketa djelatnik Hrvatske pošte izdvojit će iz seta obrasca Paketske adresnice potvrdu o primitku te vam je predati.

12 godina
neaktivan
Naručio sam item prije više od 30 dana. Poslao sam mail prodavaču. Mora li mi on refoundati novce?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Otvori case na ebayu
CARPE DIEM
12 godina
neaktivan
simeparanoja kaže...
Otvori case na ebayu

Ako ne odgovori u 2-3 dana, otvoriti ću. Hvala. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.12.2012 17:27 (kpavl).
17 godina
neaktivan
username kaže...
John_Doe_11 kaže...

Već duže vrijeme me drži želja da krenem sa prodajom na eBayu i napokon sam odlučio krenut s tim.

Nažalost ali ne mogu ti odgovoriti na niti jedno pitanje.... ali ako dođeš do odgovora bio bih ti jako zahvalan da podijeliš s nama ostalim forumašima kako si krenuo prodavati tj. da napišeš kratki vodič za nas ostale. Ja sam se pokušao informirati u pošti glede pošiljki ali teta na šalteru je bila toliko nad**ana da me je jednostavno otkantala u startu. Sretno i hvala {#}

Nema problema, vrlo rado ću pomoći i proslijedit informacije. {#} A što se tiče tete u pošti-nažalost, znam kako ti je bilo. {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.12.2012 18:25 (John_Doe_11).
17 godina
neaktivan
Wespen kaže...

Ne gleda djelatnik poste nego djelatnik carine.

Ako saljes paket u inozemstvo uvijek gleda!!!!

A ti fino zapakiraj pa ce ti onda oni to raskupusati i zaljepiti sami ponovo.

Ja sam uvijek predavao otvoreno i na salteru su zatvarali u nazocnosti carinika.

Ako saljes kao paket u inozemstvo moras ici preko carinske poste (u Zg je to jedino u Branimirovoj i rade do 15 ili 16h samo, provjeri)

Znam da za ove kuverte tj. klasicne pismovne posiljke nema osiguranja i jos nekih postanski usluga koje mozes nadoplatiti za paketnu dostavu.

Za pakete ispunjavas onu izjavu, carinsku deklaraciju ili kao se vec zove.....

U manjim postama uglavnom za to neznaju, pa ti prime i paket za inozemstvo, makar nebi smjeli.

Da se nebi iznenadio kad ti ga carina vrati doma za 3 dana :)

Zasad do određenog vremena ne mislim niti razmišljati o paketima, tako da sam orijentiran na kuverte. No nekako mi (barem meni) nije logično da ako pošaljem kao preporučenu/vrijednosnu pošiljku nemam opciju za osiguranje..? Totalno besmisleno.

13 godina
neaktivan

Molim vas može li mi neko dat link za aparat za pečenje kokica??????

0 0 hvala 0
16 godina

Evo da pitam ovdje jer nemam pojma što da radim, naime zadnje 3 narudžbe iz Kine mi nisu stigle, već sam pričao sa sellerima i poslano je ponovno ali i to opet ništa nije stiglo, znaimljivo, čak niti jedna, problem je što su te narudžbe plaćene prije nekih 2-3 mjeseca tako da više nemam pravo tužbe, ne mogu im negativni feedback više ostavit, šaljem poruke, ali se naravno ne javljaju.Da li sam popušio ili ih mogu nekako natjerati na refund ili bilo što ?

Bilo bi zgodno......, ali nije potrebno !
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.12.2012 18:49 (perkoxcar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Isto ovdje ako te tješi, još ništa nisam dobio.
13 godina
neaktivan
pas101 kaže...

Update!!!!!!

17 godina
-Super potpis.Mora da je nov! -Ma ne,opran je s Perwollom.
17 godina
pas101 kaže...
pas101 kaže...

Update!!!!!!

izvoli!!!!!

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.12.2012 20:46 (denix).
13 godina
neaktivan

mISLIO SAM NA ONE NA ZRAK!!!!!!

0 0 hvala 0
17 godina
pas101 kaže...

pa jel bio takav problem to napisat (nema nitko kristalnu kuglu)? Uostalom, da li vam nije jednostavnije da sami potražite?

17 godina
neaktivan
pas101 kaže...

Molim te da ne pišeš isključivo VELIKIM slovima jer je poznato da se to tumači kao DERANJE. ISKLJUČI caps lock i slobodno napiši MALIM slovima, svejedno će post biti vidljiv. {#}

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice