eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.374.649
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Imam par stvari koje bi htio prodati na ebay-u pa me zanima

Dali se novci mogu odma podići s paypala ili se mora čekati

Koliko su troškovi od ebay-a a koliki od paypala

Dali hrvatska pošta daje tracking number.

Kolika je najveća dimenzija pisma.

Ako neko možda zna odgovore molim da napiše 

unaprijed zahvaljujem

0 0 hvala 0
17 godina
Re: eBay - pitanja i odgovori

Sve iznad 160kn ima dosta velike carine, ležarine i slične namete koje moraš platiti ako carina pregleda.

A pošta omogućuje tracking number, sve možeš saznati na stranicama pošte

http://www.posta.hr/default.aspx?izracun

-Super potpis.Mora da je nov! -Ma ne,opran je s Perwollom.
17 godina
moderator
Axlus kaže...
Naravno, to mi se u početku činilo smiješno budući da se pored mene javilo desetak ljudi zainteresiranih za aukciju, koji bi na kraju trebali platiti i više od 1000$ - što je suludo budući da takva ista grafička u Hrvatskoj košta mnogo manje.

Ili isti ovakvi zeleni poput tebe ili njegovi prijatelji koji su dizali cijenu. {#}

14 godina
neaktivan

Imam pitanje. Jedan prijatelj je naručio preko Ebaya nešto još u 9. mjesecu i zaboravio je na to skroz, ja sam mu rekao da mi da podatke da to pogledam i imao sam što vidjeti. Ušao sam na profil od korisnika od kojeg je kupio predmet i profil mu je bio ugašen, svi su se žalili kako nisu dobili stvari koje su naručili, znate kako već ide. Zadnji dan koji mu je bio kada se mogao javiti službi onoj je bio 13/11, a ja sam to gledao 15/11, zakasnio sam 2 dana bio. Ima li ikakve šanse da vratim novce jer je bilo nekih 160 kuna taj predmet?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

u pravilu ne

zakasnio si za otvoriti case preko ebay-a a trgovac ti se vjerovatno nece javiti (pogotovo jer mu je zatvoren store na ebay.u) ali to ti je jednio preostalo, javiti se njemu pa vidjeti

CARPE DIEM
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Da se javim njemu on bi mi kao trebao vratiti novce?
17 godina
moderator
Wicked_Sick87 kaže...
Da se javim njemu on bi mi kao trebao vratiti novce?

Ne bi ti ništa trebao vratiti, pošto je rok za žalbu prošao. A s obzirom da je prevarant, možeš s velikom sigurnošću pretpostaviti da ni neće. {#}

16 godina
neaktivan
Ne bi trebao jer si zakasnio, vjerovatno niti nece, ali nista te ne kosta pokusati. Posalji mumail no ne nadaj se previse
CARPE DIEM
13 godina
neaktivan

Ovako zanima me šta meni ko i kako može da ja npr. kupim nešto na ebay-u i prodam na njuškalu??????

0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

A šta misliš kako ljudi nabave primjerice maske za mobitele pa prodaju na njuškalu?

14 godina

Pozdrav svima!

Kao prvo sry za Off Topic!

Al jel mi moze tko narucit 2 ventilatora i 100x100 thermalpad? sve skupa dode 80kn.

Hvala puno!

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

zelim zamjenuti staru karticu(prepaid visa) na paypalu sa drugom visa electron ,    na koji nacin je najbolje da dodam novu karticu

pitam jer jedan je kolega imao problema sa transakcijom novca nakon sto je dodao novu karticu na paypal

Pare nisu problem,para nema
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
pas101 kaže...

Ovako zanima me šta meni ko i kako može da ja npr. kupim nešto na ebay-u i prodam na njuškalu??????

Dođe ti čika Linić i zatvori te u rešt zbog neplaćanja poreza! {#} Ako na carini uoče da naručuješ stvari koje nisu za osobnu uporabu (dakle, često naručuješ iste stvari), pretpostavljam da će si tebe zapamtiti i lijepo ti sve takve pakete poslati na špediciju (carina + PDV + špediterski troškovi). To je što se tiče carine. Što se tiče trgovačkih ili kakvih već zakona i poreza, ti bi u osnovi prodavao "na crno", što je u najmanju ruku prekršaj za koji bi mogao dobiti globu ako te uhvate. Ne znam spada li to u kazneno djelo, možda je na temi netko upućeniji.

prototype sony kaže...

zelim zamjenuti staru karticu(prepaid visa) na paypalu sa drugom visa electron ,    na koji nacin je najbolje da dodam novu karticu

pitam jer jedan je kolega imao problema sa transakcijom novca nakon sto je dodao novu karticu na paypal

Pitaj u za to odgovarajućoj temi Paypal - pitanja i odgovori: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/paypal-pitanja-odgovori/22500.aspx

13 godina

Dobro veče ljudi evo ja sam sada odlučio napravit paypal acc da mogu naručivat stvari s ebay-a (ebay.de) pa me zanima gdje mogu kupiti one jednokratne kreditne kartice a da mogu direktno uplatit novac na paypal račun . i zanima me za koliko otprilike stigne paket iz hong konga i kolika je poštarina na back cover za mobitel u vrijednosti od 9 dolara :) Hvala 

So0ny ericsson live with wAlkaman
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Rucipe kaže...

Dobro veče ljudi evo ja sam sada odlučio napravit paypal acc da mogu naručivat stvari s ebay-a (ebay.de) pa me zanima gdje mogu kupiti one jednokratne kreditne kartice a da mogu direktno uplatit novac na paypal račun . i zanima me za koliko otprilike stigne paket iz hong konga i kolika je poštarina na back cover za mobitel u vrijednosti od 9 dolara :) Hvala 

jednokratne kreditne? 

za koliko stigne ovisi o samoj posti, nema ti pravila, moze doci za 15 dana a moze za mjesec

postarina ti je navedena kad kupuje item,ovisi od prodavača do prodavača

CARPE DIEM
13 godina

Ma frend mi je spominjo neke prepaid kartice koje su kao bon od moba npr . 

So0ny ericsson live with wAlkaman
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Rucipe kaže...

Ma frend mi je spominjo neke prepaid kartice koje su kao bon od moba npr . 

da ja sam koristio visa prepaid (poklon) kartice, karticu napravis u banci naravno
pravljenje kartice kosta 20kn uplatis koliko zelis i nakon

sto ju ispeglas mozes ju baciti,
ja sam do nedavno koristio takvu karticu za kupnju preko ebaya

nije bilo problema ; 

Pare nisu problem,para nema
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.12.2012 20:44 (prototype sony).
16 godina
neaktivan

da samo sta to nije kreditna kartica, zato sam i napisao tako

mozes u pbz-u, za njih znam da imaju

a pretpostavljam da ima i erstica i zagrebacka

CARPE DIEM
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Jel bi ja na iznos od 30 $ moro placad PDV i carinu ?

0 1 hvala 0
17 godina
moderator
Toni241 kaže...

Jel bi ja na iznos od 30 $ moro placad PDV i carinu ?

Sve ti tu piše: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

13 godina

Pozdrav svima,

Evo namjeravam kupiti Blu ray player preko eBay-a i nisam siguran što točno znači

Manufacturer refurbished tj. kakvo je to točno stanje.
Druga stvar je da li je cijena točno $58 ili se plaća još nešto dodatno(poštarina je besplatna).
I treća stvar je,ako itko ima vremena pogledati
Toshiba BDX2300

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16882116178

Trebam blu ray player a ovaj je dosta jeftin,gledao sam review od obadva i jedva da su uspjeli dobiti 2/5 zvijezda,pa me zanima vaše mišljenje da li je to dobar izbor
I još samo nešto,ako kupim USB memory stick od recimo 16 GB,da li mogu skinuti filmove na njega i onda ih gledati na blu ray-u?

PS možete li mi reći da li je region 1 i region 2 da mogu gledati američke i europske verzije filma?

Puno hvala

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.12.2012 1:13 (Jurassic Park).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Jurassic Park kaže...

Manufacturer refurbished tj. kakvo je to točno stanje. 

Znači da je već bio kod nekog tko ga je vratio proizvođaču - možda je bio ogreban ili pokvaren, pa je popravljen i obnovljen (refurbished) i trebao bi izgledati kao nov proizvod.

Jurassic Park kaže...

Druga stvar je da li je cijena točno $58 ili se plaća još nešto dodatno(poštarina je besplatna).

Ako kažeš da je cijena 58 dolara, onda je 58 dolara, a ne 250 dolara. Ako kažeš da je poštarina besplatna (i za dostavu u Hrvatsku), znači da prodavaču plaćaš samo cijenu proizvoda. S obzirom da je to veća vrijednost od 160 kuna, taj bi ti uređaj carinili kod nas.

Jurassic Park kaže...

I treća stvar je,ako itko ima vremena pogledati
Toshiba BDX2300

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16882116178

Trebam blu ray player a ovaj je dosta jeftin,gledao sam review od obadva i jedva da su uspjeli dobiti 2/5 zvijezda,pa me zanima vaše mišljenje da li je to dobar izbor

Uopće ga nemaju na skladištu, riječ je o playeru koji se više ne proizvodi (discontinued), dobio je 2/5 zvijezdica. Mislim, i sam možeš zaključiti koliko je to pametna kupnja.

Jurassic Park kaže...
PS možete li mi reći da li je region 1 i region 2 da mogu gledati američke i europske verzije filma?

AFAIK svaki uređaj ima mogućnost nekoliko promjena regija pa to ne bi trebalo predstavljati problem. Međutim, piše da je to NTSC uređaj, a za naše tržište su namijenjeni PAL uređaji. Kod Blu-raya to ne bi trebao biti neki problem, jer je HD rezolucija ista za NTSC i PAL, no ne znam kakva bi bila situacija s DVD-ovima. Također, ne piše na kojem naponu radi - ako radi samo na 110 V, onda bi imao problema.

12 godina
neaktivan
Jurassic Park kaže...

I još samo nešto,ako kupim USB memory stick od recimo 16 GB,

Obrati pozornost od koga kupuješ jer ima nekih koji prodaju 16 GB  i piše npr 16 gb a stvarna imaju 1 ili 2 

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.12.2012 4:16 (kresok).
16 godina
neaktivan

ima tko problema sa paketima kina -hrvatska(slavonija) ovo mi je 4. item za redom da mi nije došao u roku 45 dana, refund sam trazio

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Jumperrr kaže...

ima tko problema sa paketima kina -hrvatska(slavonija) ovo mi je 4. item za redom da mi nije došao u roku 45 dana, refund sam trazio

meni isto 2 sata nisu došla i gamepad.

16 godina
Jumperrr kaže...

Također, meni baterija za laptop. Kontaktirao sellera i poslali mi drugu drugim načinom slanja. Normalno, ako mi dođu obadvije dogovorio sam se da drugu neću primiti da mu se vrati nazad.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
17 godina
moderator

Čini se da Kina nešto šteka u zadnje vrijeme. Ja sam zadovoljan sa Singapurom.

14 godina
neaktivan

meni su stigla 2 svijetla za bicikl prije 1 tjedan..čekao sam paket oko 2 tjedna, nije bilo problema nikakvih do sad iz kine, bar meni

http://ppdzarada.net #1 Forum o PPD zaradi!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Evo i kod mene nikako da stigne sad se bojim uopće naručiti drugi proizvod. Kontaktirao sam sellera i rekao je da je opet poslao ali još nema ni jedne.
17 godina

Meni su prije tjedan dana stigle papučice za auto kolegi bez problema....

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice