Ovako, zanima me kako na paypalu umjesto kreditne kartice staviti račun koji napravim u banci
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ovako, zanima me kako na paypalu umjesto kreditne kartice staviti račun koji napravim u banci
To se ne može kod nas.
btw. imaš temu paypal pitanja i odgovori :D
kako misliš ne može, obična visa electron erste banke (žiro račun) ti je dovoljna to je ovo što je on pitao koliko se meni čini
I onda te item od 106 dolara na kraju s carinom dođe 200! To je stvarno nevjerojatno...
DHL je sve napravio po PS-u. Drugi put pripaziti.
Sama je sebi izbila pare iz džepa.
Fakat. Upravo sam na tako nešto ciljao (jel ti sad jasno zašto sam tražio link?), ali nisam pažljivo gledao (preletio sam po opisu i nisam uočio) - fakat su to prefrigano sakrili u opis. Ona se eventualno može žaliti prodavaču ili ga tužiti eBayu, jer je prodavač napravio "prekršaj" - krivo je ispunio eBayevo polje "Shipping" - trebao je tu odabrati "Expedited...".
I ima li uopće pravo na to kad je u opisu predmeta navedeno da dostavu vrši špediterska tvrtka?
Telefon u ruke i neka zove DHL. Ili nek im pošalje e-mail. Ili nek ćuti i plati.

Shipping?
A kod nas bi je koštao koliko - 250? 300?
Ona se eventualno može žaliti prodavaču ili ga tužiti eBayu, jer je prodavač napravio "prekršaj" - krivo je ispunio eBayevo polje "Shipping" - trebao je tu odabrati "Expedited...".
Reći ću joj da pokuša.
A s kojim obrazloženjem? Mislim da ovdje nema temelja za oslobađanje tog plaćanja.
Pa znam da je shipping, ali on je opet išao SAMO preko DHL. Znači, plaća njima 2 puta?!

Ja se ne razumijem u to, ali čini mi se da je odjeća, pogotovo ova ajmo reći luksuznija tipa večernje haljine, skuplja minimalno 100-200 % pa naviše. Aj ti kupi nešto ovakvo u nekoj našoj fency dizajnerskoj trgovini za 100-injak dolara. Nema šanse. Ovo je još šivano po narudžbi, dane su mjere!
A s kojim obrazloženjem? Mislim da ovdje nema temelja za oslobađanje tog plaćanja.
Pa sam si prije spomenuo - zašto bi prihvatili špediciju te tvrtke? Dostava u Hrvatsku je plaćena (dakle, to je onih 30 USD). Ako oni dozvoljavaju da se artikl vrati na carinu pa da si primatelj to sam rješava...
Pa znam da je shipping, ali on je opet išao SAMO preko DHL. Znači, plaća njima 2 puta?!
Shipping je plaćen. Ovo što DHL naknadno traži su carina, pdv i eto nekih 150 kuna troškova DHL-ove obrade (dakle, oni podnose carini papire i plaćaju carinu i PDV u ime primatelja).
a se ne razumijem u to, ali čini mi se da je odjeća, pogotovo ova ajmo reći luksuznija tipa večernje haljine, skuplja minimalno 100-200 % pa naviše. Aj ti kupi nešto ovakvo u nekoj našoj fency dizajnerskoj trgovini za 100-injak dolara. Nema šanse. Ovo je još šivano po narudžbi, dane su mjere!
Pa zato i govorim. Digla je paniku zbog 150 kuna, a haljinu ionako plaća 1200 kuna (nije valjda očekivala da će joj to proći bez carine i PDV-a?!). A da kupuje takvu kod nas, valjda bi je koštala osjetno više i od tih 1350 kuna.
To se ne može kod nas.
btw. imaš temu paypal pitanja i odgovori :D
kako misliš ne može, obična visa electron erste banke (žiro račun) ti je dovoljna to je ovo što je on pitao koliko se meni čini
Bi ja mogao imati neke probleme ako narucim ove plastičnjake od naocala 3 komada, za sebe i frendove u raznim bojama, poput kazne za fejk ili nešto?
http://www.ebay.com/itm/251054004120?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649#ht_3565wt_1344
Bi ja mogao imati neke probleme ako narucim ove plastičnjake od naocala 3 komada, za sebe i frendove u raznim bojama, poput kazne za fejk ili nešto?
http://www.ebay.com/itm/251054004120?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649#ht_3565wt_1344
Koliko vidim, nemaju nikakvu oznaku na sebi pa ne mogu biti fejk - nemaju biti fejk čega. Što se tiče toga što su u pitanju tri komada, mogao bi platiti špediciju i PDV+carinu, no ako su one za tebe, tvog brata i tatu, onda je sve OK, jer u pravilniku piše: isključivo namijenjenu osobnoj uporabi primatelja i njegove obitelji, a koja po vrsti i količini upućuje da se ne radi o komercijalnoj robi.
Po milijarditi put: http://www.carina.hr/Carina/CarinskiPostupakPosta.aspx
Pozdrav ljudi, zamolio bih za savjet.
Naime, moj brat je tražio po eBayu neke stvari za kupiti, i valjda je nekim slučajem kupio par stvari, ali ih nije platio. Sad te stvari stoje kao da su kupljene, a pošto sam eBay 'noob', pojma nemam kako ih otkazati.
Sad mene zanima postoji li način da ja to otkažem, odnosno kako da maknem te stvari sa 'Purchase history'?
Hvala.
Shvatio sam kako, kontaktirao sam prodavača i sve je rješeno.
Gdje se patike nalaze? Ako nisu u EU pa onda je za očekivati da će biti carine i poreza.
Pozdrav, imam par pitanja u vezi kupnje mobitela preko ebaya.
Naime, neke cool opcije pretrazivanja sam nasa tako da stavim npr. kategoriju smartphonovi i nek mi izbaci prvo one najmanje cijene+shipping,da su novi i da dostavljaju u Hrvatsku. To je nesto ovako:
http://www.ebay.com/sch/Cell-Phones-Smartphones-/9355/i.html?_stpos=&LH_ItemCondition=1000&_fcid=53&gbr=1&_localstpos=&_clu=2&_pgn=2&_skc=50&rt=nc
Kada scrolate malo doli vidit cete neke mobitele za 0,99 $ + 15.00 shippinga. To nije naravno,buy it now nego su aukcije. Ali mislim da moze dobit ta aukcija bez nekakvih problema. I sad me zanima jesu li ti mobiteli npr. ovi HTC-ovi, originali ili kako,posto je cijena smijesna? Hoće li raditi na hrvatskim mrežama i kolika ce biti cijena carine,pdva i ne znam kakvih jos troskova ima (recite ako ima jos nesto) ? Npr. dobijem aukciju i sveukupno me izade 16$ sto cemo zaokruzit na 100kn koliko bi jos dodatno treba platit?
Hvala na odgovoru. :)
Isto tako kad ovako pogledate malo ostale stvari...ima onih sitnica koje kostaju 0.01$ i besplatna dostava sta je 6 lipa...pa da čovjek to nebi kupija :D
Ja ih ne vidim.
Kako je cijena mala, kad je u pitanju aukcija koja još traje?
Ne vidis?
Pa evo ja otvorim isti link i sve mi ispise...samo mrvicu scrolaj i trebali bi bit HTC-ovi,Sony Ericsson,Motorola,Samsung Omnia.
Ali, stavim cu link bezveze jednog mobitela pa vidi
Da pocetna cijena je mala i tko zna koliko moze dostic cijenu, ali moguce je da nitko ne bida :D A ostalo je nesto vise od 23h...sad me zanimaju ova pitanja sta postavija u prethodnom postu,ako znas :)
...sad me zanimaju ova pitanja sta postavija u prethodnom postu,ako znas :)
Na mobitele nema carine, nego ide samo PDV. Ako rade na GSM mreži (ovaj za kojeg si dao link radi), onda bi trebao bez problema raditi i kod nas.
Sto znaci da bi PDV platio samo dodatnih 25kn posto je cijena mobitela ajmo reć 100kn? A što je sa onim HAKOM bili kod njih nesto trebao platit?
Sto znaci da bi PDV platio samo dodatnih 25kn posto je cijena mobitela ajmo reć 100kn?
Nećemo ništa reći da je cijena mobitela 100 kn. Cijena mobitela je ona koja je, a 25% na cijenu valjda znaš izračunati. Granica za plaćanje carine/PDV-a je 160 kuna - dakle, ako proizvod košta do 160 kuna, onda nema carine ni PDV-a.
http://www.carina.hr/Carina/CarinskiPostupakPosta.aspx
A što je sa onim HAKOM bili kod njih nesto trebao platit?
Ne trebaju više dozvole za uvoz RiTT opreme.
Hvala na odgovoru. Ovo su izgleda sve stariji modeli i čudim se sto im je mala tako pocetna cijena...procackat cu jos malo.
Sto znaci da bi PDV platio samo dodatnih 25kn posto je cijena mobitela ajmo reć 100kn?
Nećemo ništa reći da je cijena mobitela 100 kn. Cijena mobitela je ona koja je, a 25% na cijenu valjda znaš izračunati. Granica za plaćanje carine/PDV-a je 160 kuna - dakle, ako proizvod košta do 160 kuna, onda nema carine ni PDV-a.
http://www.carina.hr/Carina/CarinskiPostupakPosta.aspx
A što je sa onim HAKOM bili kod njih nesto trebao platit?
Ne trebaju više dozvole za uvoz RiTT opreme.
cek sad bi ja mogo narucit npr mobitel kojega nema kod nas i nebi trebo dozvolu?
Tako je. Dozvola ti treba ako misliš mobitel "stavljati u prodaju", dakle ako si firma koja uvozi RiTT opremu i namjerava je prodavati.
Potpuno je svejedno gdje je, posebno što sumnjam da roba ide iz UK.
Planiram kupiti ovo preko ebay-a pa me zanima par stvari.
Registiro sam se danas na ebay, paypal već odavno koristim i planiram platiti preko te opcije.
1. Pošto je free shipping platit ću samo tih 7.44$ ?
2. Ako danas naručim, paket bi mi trebao doći pred vrata "Between Tue. Jul. 3 and Tue. Jul. 17" ? (Koliko je to točno?)
Dali ima još koja stvar na koju bih trebao obratit pažnju ?
Nisam nikad koristio ebay pa se želim malo informirati kako nebih nešto sj*bo.
Planiram kupiti ovo preko ebay-a pa me zanima par stvari.
Registiro sam se danas na ebay, paypal već odavno koristim i planiram platiti preko te opcije.
1. Pošto je free shipping platit ću samo tih 7.44$ ?
2. Ako danas naručim, paket bi mi trebao doći pred vrata "Between Tue. Jul. 3 and Tue. Jul. 17" ? (Koliko je to točno?)
Dali ima još koja stvar na koju bih trebao obratit pažnju ?
Nisam nikad koristio ebay pa se želim malo informirati kako nebih nešto sj*bo.
1. Da, platit ćeš samo 7.44 $, poštarina je već uključena u cijenu artikla
2. Nema baš pravila kad će ti neki item stići, meni su iz Kine paketi putovali od 20 do 40 dana.
Nemaš na što paziti, item je jeftiniji od 160 kn tako da se ne trebaš bojati carine i poreza, i prodavač je pouzdan
Ipak sam našao nešto na što trebaš obraiti pažnju.
Ovo piše u opisu itema:
The item may be a factory second or a new, unused item with defects. See the seller’s listing for full details and description of any imperfections.
Možda ima neku tvorničku grešku.
mislim naručiti ovo s ebaya (150 kn za maskicu i 30 kn za dostavu) na stranici carina.hr kažu kako je potrebno razdvojiti vrijednost robe od dopreme kako nebi morao plaćati još i carinu, kako mogu biti siguran da će mi to biti razdvojeno?
"Pod vrijednosti pošiljke od 160,00 kuna smatra se samo vrijednost robe, ako su troškovi dopreme razdvojeni od cijene same robe. Ukoliko je roba kupljena sa dopremom i nije razdvojen dio koji se odnosi na dopremu od same vrijednosti robe, ukupan iznos uzet će se kao vrijednost pošiljke."
Evo uplatio sam.
Evo što sam dobio od paypal na mail.
Zanima me samo ovaj "uncorfimed". To kao prodavač nije potvrdio ili ja nešto moram ?
mislim naručiti ovo s ebaya (150 kn za maskicu i 30 kn za dostavu) na stranici carina.hr kažu kako je potrebno razdvojiti vrijednost robe od dopreme kako nebi morao plaćati još i carinu, kako mogu biti siguran da će mi to biti razdvojeno?
"Pod vrijednosti pošiljke od 160,00 kuna smatra se samo vrijednost robe, ako su troškovi dopreme razdvojeni od cijene same robe. Ukoliko je roba kupljena sa dopremom i nije razdvojen dio koji se odnosi na dopremu od same vrijednosti robe, ukupan iznos uzet će se kao vrijednost pošiljke."
Na računu od PayPal-a koji dobiješ na mail će ti pisat točno koliko je item a koliko poštarina
Ako te budu zafrkavali na carini imaš taj račun kao dokaz koliko košta item a koliko poštarina