eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.404.111
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: eBay - pitanja i odgovori

A kako oni na Njuskalu prodaju za 200kn,tipa Ray Ban i Carrera a fake su,odakle oni naruce?

17 godina
moderator
Dolu kaže...

A kako oni na Njuskalu prodaju za 200kn,tipa Ray Ban i Carrera a fake su,odakle oni naruce?

Zašto misliš da to putuje običnom poštom? Prije bih rekao da se takve stvari švercaju u kamionima s hrpom druge (legitimno uvezene) robe.

13 godina

Ako hoćeš naručiti fejk naočale, selleru reci da ti ih što bolje upakuje i da ih pošalje bez ikakvih đinđa, certifikata, fensi kutija i sl. Meni su dosad stigla 3 para na adresu, u maloj futrolici, nije bilo nikakvih problema.

Ovaj no big deal od računa za uništenje robe košta: 500 kn + pdv = 625 kn, i to u slučaju kada vam nikakvi zastupnici neke firme čiji krivotvoreni proizvod naručujete ne odluče zaprijetiti tužbom i tražiti za nagodbu npr. 1000 kn.

Zanima me sljedeće: što ako naručim nešto na svoju adresu, na svoje prezime, ali ne i ime? Tj. ako navedem neko nepostojeće ime. Što se događa u slučaju nekakvih kazni od strane carine? Ovo me zanima iz razloga što na je npr. na iofferu moguće paket naručiti na koju god hoćeš adresu i ime. Teoretski mogu neki fejk proizvod poslati nekome samo da mu smjestim i da ga opale po džepu, i što je najtragičnije, ne može nikako dokazati da on nije naručio tu robu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.5.2012 1:38 (assassin.st).
16 godina
neaktivan
assassin.st kaže...

Ako hoćeš naručiti fejk naočale, selleru reci da ti ih što bolje upakuje i da ih pošalje bez ikakvih đinđa, certifikata, fensi kutija i sl. Meni su dosad stigla 3 para na adresu, u maloj futrolici, nije bilo nikakvih problema.

Ovaj no big deal od računa za uništenje robe košta: 500 kn + pdv = 625 kn, i to u slučaju kada vam nikakvi zastupnici neke firme čiji krivotvoreni proizvod naručujete ne odluče zaprijetiti tužbom i tražiti za nagodbu npr. 1000 kn.

Zanima me sljedeće: što ako naručim nešto na svoju adresu, na svoje prezime, ali ne i ime? Tj. ako navedem neko nepostojeće ime. Što se događa u slučaju nekakvih kazni od strane carine? Ovo me zanima iz razloga što na je npr. na iofferu moguće paket naručiti na koju god hoćeš adresu i ime. Teoretski mogu neki fejk proizvod poslati nekome samo da mu smjestim i da ga opale po džepu, i što je najtragičnije, ne može nikako dokazati da on nije naručio tu robu.

Pa taj nepostojeci ce morat predocit svoju osobnu da podigne paket ne?

Kloni se ovoga. Sve se nadje kad se hoce!! Da bi bilo kaj narucio odakle moras biti registrovan kreditnom/debitnom karticom ne? Tako da ukoliko je u pitanju prevara i u sve se ukljuci murija, na*ebat ces i naplacat se tisucu i jedan vrag (od kazni,prevara, do svih troskova koji su nastali....)

Dosta fejk stvari prodje carinu. Neki medjutim zaplate da li time kaj se mora platiti unistenje,kazna ili time kaj carina smatra da je origigi stvar pa je tako i ocarine ( fejk naocale Prada 200kn, carina i ocarini i udari porez kao da su orginal od 3000kn pa popusis do bola ).

Kaj se mene tice cist racun duga ljubav{#}

14 godina
neaktivan
assassin.st kaže...

i ajde sada razmisli još jednom, svaki item koji si naručio ima svoj ID, po tome vidiš tko je naručio, kojom je karticom plaćeno i sve, do svih podataka se može.

Oćeš da ti ja dam svoju adresu i naruči mi nešto fake pa da ti pokažem kako će te to sve koštati????

13 godina
eBay - pitanja i odgovori
Govorio sam o ioffer stranici, i moguće je naručiti što god hoćeš, platiti svojim paypal accountom, te napisati da to ide na adresu koju god želiš. Kao što sam već prije spomenuo, kazna za uništenje koja mi je došla, zapravo je došla mom prijatelju jer sam na njegovu adresu naručio te lv naočale. S obzirom da smo zajednički naručili ta dva para, podijelili smo kaznu, ali njega su kontaktirali odvjetnici i njemu je došao dopis sa carine. Sad mi reci kako bi on dokazao da on to nije naručio ukoliko bi to htio?

Mislim da je odgovor nikako.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Zato što kontaktiraš svoga odvjetnika koji šalje dopis da to nije on niti naručio niti platio, i da carina utvrdi od kuda potječe narudžba i da dobije podatke osobe sa čijim je paypalom uplaćeno. Ne treba ti niti odvjetnik, možeš i sam kontaktirati ih. Paypal inače ima svoju pravnu službu koja to odradi bez problema.

Sa druge strane pokažeš izvod svojih bankarskih računa da nisi imao niti jednu inozemnu isplatu, ili pak da uopće nemaš paypal, ili pak izvod sa svoga paypala sa kojeg se utvrdi da tu narudžbu nikako ti nisi imao.

0 0 hvala 0
15 godina

sta reci

10 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
lnova65 kaže...

sta reci

epic!

Music and nothing else metters
13 godina
neaktivan

Ljudi, kasne li vam pošiljke iz UK ?

1 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
mkovnet kaže...

Ljudi, kasne li vam pošiljke iz UK ?

Da, i nije da se nikada prije nije dogodilo. Ali nekada dođe iznenađujuće brzo.

Svi smo mi Mentalist.
17 godina

UK je poznata po sporim pošiljkama, kao i Kanada (u većini slučajeva).

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Inače mi je putem Royal Mail Small packets uvijek dolazilo kroz desetak dana i bilo je prilično pouzdano, ali evo posljednje dvije narudžbe kaskaju.

14 godina
neaktivan

Pozdrav!
Evo registriram se na eBay-u i kod registracije mi kaže da 49250 nije dobar ZIP/Postal Code za Zlatar, Croatia (iz Zagorja sam).
Kaj da tu napišem? 
Ima još tko taj problem? 

Now you see me, now you don't :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
xXxBartmanxXx kaže...

Pozdrav!
Evo registriram se na eBay-u i kod registracije mi kaže da 49250 nije dobar ZIP/Postal Code za Zlatar, Croatia (iz Zagorja sam).
Kaj da tu napišem? 
Ima još tko taj problem? 

probaj prvo staviti državu na Hrvatsku a onda upisivati adresu

Please state the nature of the tehnical – oh... it's you.
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.5.2012 22:06 (xhopeon).
15 godina
protjeran
Da li ovakvi tableti kineskih marki u ovakvim i sličnim kineskim trgovinama šta valjaju? mislim bagatela su a po specifikacijama se čine super, a i ipak je to android.

http://www.chinabuye.com/computer-accessories/netbook/android-4-0
[IMG]http://i.minus.com/iHG3nG88Vcglh.png[/IMG]

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
xhopeon kaže...
xXxBartmanxXx kaže...

Pozdrav!
Kaj da tu napišem? 
Ima još tko taj problem? 

probaj prvo staviti državu na Hrvatsku a onda upisivati adresu

Baš sam to sad probao, bio je štos u tome:P Hvala!

Now you see me, now you don't :D
17 godina
neaktivan

Puklo mi je vanjsko staklo na iPhone 4s. Pošto se iPhone 4,4s nemoze mjenjati samo vanjsko staklo potrebno je kupiti u paketu LCD i vanjsko staklo ( uprešani su jednu u drugo,i prilikom rastavljanja dolazi do pucanja ).

Pitao sam u 10 servisa,svi su isto rekli,živio sam u uvjerenju da se moze samo vanjsko staklo promjenit al dobro.

Uglavnom,naručio bi odavde komplet sa LCDom. ->

http://www.ebay.com/itm/Replacement-LCD-Touch-Screen-Digitizer-Glass-Assembly-OEM-for-iPhone-4S-White-/130690252969?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1e6dbf00a9

Pošto prvi put naručujem,molio bi Vas savjet o narudžbi. Pročitao sam sve oglase,i ovaj mi je nekako najpouzdaniji.

Šta vi mislite ?

Hvala

10 Kupi
2 Nemoj kupit
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Evo nečeg zanimljivog...

http://www.index.hr/vijesti/clanak/cekali-robu-kupljenu-preko-interneta-a-dobili-carinsko-rjesenje-kao-da-su-gradjani-krivi-sto-su-stigle-krivotvorine/616817.aspx

Da, građani su krivi jer moraju znati da oriđiđi Ray-Ban ne košta 15$ i nikad ne može koštati toliko. Kupac je kriv ako je neinformiran. Još bi se malo pravili blesavi.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Moj PC  
5 4 hvala 0
15 godina
jel itko narucivao one male helikopter igracke? neki kazu da bi moglo biti problema jer je to RC oprema... planiram kupit za 140 kn
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
domac5 kaže...
jel itko narucivao one male helikopter igracke? neki kazu da bi moglo biti problema jer je to RC oprema... planiram kupit za 140 kn

Ja sam bio uzimao 2 puta jednom za sebe jednom za frenda nikad problema.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
14 godina
neaktivan
H4X0R_Bug kaže...
domac5 kaže...

Ja sam bio uzimao 2 puta jednom za sebe jednom za frenda nikad problema.

mene zanim koliko to leti.

17 godina
neaktivan
pas101 kaže...

Pa, oko 5 minuta, u prosjeku. Puni se oko 30 minunta.

14 godina
neaktivan
AlienWare1 kaže...
pas101 kaže...

Pa, oko 5 minuta, u prosjeku. Puni se oko 30 minunta.

mene zanima koliko visoko i dali je brz?

17 godina
neaktivan
pas101 kaže...
AlienWare1 kaže...

mene zanima koliko visoko i dali je brz?

Ovisi koji model. Ako je malo veći model, može i do 10 minuta izdržati, i do jedno 10 metara uvis ići. A sad, da li je brz, ne znam jer nemam točan model. Ali ne očekuj čuda, jer za te novce najčešće imaš helikopter koji koristiš samo u kući. Za malo bolji model trebaš izdvojiti nekakvih 100 eura pa nadalje jer da može letjeti vani uz vjetar treba mu dvostruki stabilizator, žiroskop i štatijaznam, ne razumijem se baš.

14 godina

El ima kakav AR Drone jeftini za kupit - do 200kn?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
David87 kaže...

El ima kakav AR Drone jeftini za kupit - do 200kn?

Onda to nije AR Drone, nego kopija. Ne vjerujem da za takve novce postoji barem donekle funkcionalna replika. Definiraj tvoj "AR Drone".

15 godina

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

normalno da se isplati...i nema carine .

Na sreću nitko nije preživio (c) Saša Kopljar@@@@@@@@ http://www.youtube.com/user/0rdreSacre?feature=mhum
14 godina
neaktivan

Nemoj se uvrjedit ali to ti je na aukciji tako da trebaš licitirat ako biš to kupio.I opet možda ne dobiš.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice