pa?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
a cijena onda prelazi 160kn.dođe 180 kn sve ukupno.
Cijena sadržaja paketa je debelo ispod 160 kuna. Pa ako će se Carina držati svojih propisa, ne bi trebao ništa platiti:
Pod vrijednosti pošiljke od 160,00 kuna smatra se samo vrijednost robe, ako su troškovi dopreme razdvojeni od cijene same robe. Ukoliko je roba kupljena sa dopremom i nije razdvojen dio koji se odnosi na dopremu od same vrijednosti robe, ukupan iznos uzet će se kao vrijednost pošiljke.
Kako će tebi na računu pisati kolika je vrijednost robe a kolika je dostava (drugim riječima, troškovi dopreme su razdvojeni od cijene same robe), tvoja pošiljka ne bi trebala podlijegati carinskom dugu.
Opet ti s tim -.- Koji carinik se toga pridržava ajde da čujem? Mogu se na prste jedne ruke nabrojat iz cijele države..samo zbunjuješ ljude bezveze..
Opet ti s tim -.- Koji carinik se toga pridržava ajde da čujem? Mogu se na prste jedne ruke nabrojat iz cijele države..samo zbunjuješ ljude bezveze..
Čovjek bi trebao znati svoje prava, da ima što reći cariniku ako će zahtijevati da plati carinski dug, odnosno da može napisati službeni prigovor.
i šta sad oćeju nećeju.
i šta sad oćeju nećeju.
Možeš ih nazvati pa pitati, pa si onda siguran. U propisima jasno piše da ti ne bi trebali obračunati carinu, ali se može dogoditi da si oni to protumače na neki svoj način.
Nisam znao kamo staviti pa se ispričavam ako sam pogriješio. Naime zanima me ako je neko imao iskustva s navedenim slušalicama
Znam da nisu orginal i da je vjerojatno kvaliteta zvuka lošija, ali me zanima koliko baterija otprilike drži. Naime čuo sam orginal i stvarno odlično zvuče, a da negovorim bežično povezivanje i mogučnost primanja poziva.
Imao sam takvu (neka nagradna igra, 300kn) i rekli su da ne vrijedi van Avenue Malla, no nisam ni probao, a i nema smisla da možeš preko interneta jer kartica nije na tvoje ime (a time se ni ne podudara sa tvojim podatcima, adresom).
Koliko bi me ovo doslo? Jeli bi moro platiti carinu, pdv ? nemam bas iskustva sa ebayom
http://www.ebay.com/itm/New-Dragon-Ball-Z-Ultimate-Tenkaichi-PS3-Video-Game-/110852721475?pt=Video_Games_Games&hash=item19cf564b43#ht_1307wt_1139
Ne šalje u Hrvatsku, već samo u kanadu i SAD. Možeš mu poslat poruku da li bi ti poslao u hrv.
Carinu i PDV plačaš na iznos veći od 160KN, dakle platio bi, al mu isto možeš javit da napiše manju cijenu na proizvod, npr 20$.
Danas mislim nešto naručit sa stranice www.asos.com dobro mi je što im je shipping free, sad me zanima da li mogu njima poslat mail da napišu na proizvod cijenu npr. 15 eura?
Jedno pitanje.Vidim Daily Deals i zbilja su dobre ponude,al mi nije jasno kako može biti tako jeftino?Da li su proizvodi lošije kvalitete ili?
Pozdrav,samo bih vas pita jedno pitanje.Kad je trebalo napisati podatke ja san ovako napisa:
Andrija Kamber
Put Stanova 59
Zadar, Croatia
23000
Croatia
Već sam naručio slušalice s ebay-a i piše da je poslano(shipped 16.4.2012.),zanima me jesam li dobro stavia,jer ode sam napisa Zadar,Croatia 23000
Croatia,molim vas odgovorite :) I ako bi mogli odgovoriti za koliko će otprilike doći,item je iz Hong Konga,no shippan je sa USPS.Sad neznam jel to brz način slanja preko USPS-a,molim vas ako netko zna da odgovori.
Šta ako mi ne stigne stvar koju sam naručio i seller mi pošalje ponovno, dal će mi resolution centar onda dati još 45 dana vremena za otvaranje novog casea?
Pozdrav,samo bih vas pita jedno pitanje.Kad je trebalo napisati podatke ja san ovako napisa:
Andrija Kamber
Put Stanova 59
Zadar, Croatia
23000
Croatia
Već sam naručio slušalice s ebay-a i piše da je poslano(shipped 16.4.2012.),zanima me jesam li dobro stavia,jer ode sam napisa Zadar,Croatia 23000
Croatia,molim vas odgovorite :) I ako bi mogli odgovoriti za koliko će otprilike doći,item je iz Hong Konga,no shippan je sa USPS.Sad neznam jel to brz način slanja preko USPS-a,molim vas ako netko zna da odgovori.
Dobro je, pa ne gledaju oni u HK tvoju adresu, baš njih briga, njima je bitna samo država, tek kada dođe u HR tek onda se razvrstava po gradovima, pa dalje po adresama.
Šta ako mi ne stigne stvar koju sam naručio i seller mi pošalje ponovno, dal će mi resolution centar onda dati još 45 dana vremena za otvaranje novog casea?
Naravno da neće. Ti fino otvoriš case na vrijeme i objasniš i u case-u i selleru na pm da si ga otvorio zbog svoje sigurnosti i da ćeš ga zatvorit kad i ako item stigne.
To je uobičajen postupak.
evoga kupio bi slusalice preko ebaya kostaju 50 $ i pise free shiping dali to znaci da necu morat platit carinu ili
evoga kupio bi slusalice preko ebaya kostaju 50 $ i pise free shiping dali to znaci da necu morat platit carinu ili
Platit ćeš namete - mislim da je 0% carine, ali 25% PDV-a.
i kolko bi me dosle onda sluske neda mi se sad racunat jos 25% pdva
A tko bi trebao izračunati nego ti? Drugima se da?
A tko bi trebao izračunati nego ti? Drugima se da?
sori faco :P eto hvala na pomocii
E hvala na odgovoru,to sam tražia :) no pita bi još,npr ja sam naručia slušalice iz Kine,no kad gledam piše shipped:16.4.2012,Carrier:USPS,kako to sad? a na USPS track nemogu naći,nego na Hongkong postu tek mogu viditi za track item di se nalazi.
Ljudi trebam pomoc HITNO.
Prvi put mi se desilo da mi paket zapne na carini (ukupna vrijednost sa postarinom 167kn) i trebam pomoc. Poslali su mi pismo i kaze da trebam između 8-13 sutra faksirat:
"Ispis web stranice s nedvojbenim identitetom robe, plaćene cijene robe i poštarine, e-mail koji je u formi računa ili neki drugi način plaćanja (bankovna uplata ili izvod kartičnog plaćanja)"
E sad ja imam racun s ebay-a na kojem pise sve o cijeni shippingu itd. al nema slike (ili ti nedvojbenog identiteta robe) koja bi potvrdila da je to to.
Iskusni molim odgovor, kako ste vi to sredili?!
jednostavno isprintaj ebay ili paypal račun i pošalji, to je sve.
dal se isplati kupovati neke komponente jer vidim da su cijene na ebayu nenormalno niske u odnosu na ove naše u HR. na većini piše free shipment, pa dal mi se onda isplati tak kupiti jer mislim da se plaća i carina ili da kupim tu kod nas?
dal se isplati kupovati neke komponente jer vidim da su cijene na ebayu nenormalno niske u odnosu na ove naše u HR. na većini piše free shipment, pa dal mi se onda isplati tak kupiti jer mislim da se plaća i carina ili da kupim tu kod nas?
ide samo PDV.
misli na to da za garanciju moraš slat nazad, ako je želiš iskoristiti (u opisu predmeta je točno napisano što i kako i zašto)
i sta onda kako cu platit tu carinu? kako ce mi onda doc taj paket, ce mi oni poslat? morao sam btw. platit 10kn postaru kad mi je dao pismo mozda je to ta carina?
hvala
i sta onda kako cu platit tu carinu? kako ce mi onda doc taj paket, ce mi oni poslat? morao sam btw. platit 10kn postaru kad mi je dao pismo mozda je to ta carina?
hvala
Tih 10kn tj 9.50kn ti je samo poziv za carinu carina se placa posebno.
hvala
pa kako se onda carina placa? i kako ce mi doc paket?
hvala
pa kako se onda carina placa? i kako ce mi doc paket?
Placas u posti ili odes u carinirnicu kad ti dode poziv sve ce ti pisat.