eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.402.310
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
eBay - pitanja i odgovori

nisam to znao hvala. nije to ni tako strasno u mom slucaju jer opet je duplo jeftinije nego kod nas(starke tako ispadnu 240 kn a kod nas su 440-450 kn) a moze se dogodit i da ne opale carinu i pdv, zar ne?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: eBay - pitanja i odgovori
Leon93 kaže...

Frendica uzela 2 para uggsica(cizma onih platnenih), na carini skužili da je fejk, mora platit uništenje robe. Šta se s ovom državom događa?

Pazi na ovo gore ako kupuješ iz Kine.

Jedan moj kolega je više puta naručivao starke iz USA i svaki put su ga carinili.

No kažem... možda ćeš ti imati sreće budući da ide Uskršnji praznici pa je ujedno i gužva na carini.

Steam: nuketown | xfire: delacruser5 | skype: bernard.sasko | Facebook: Bernard Šaško
16 godina

ma kazem, ako i ocarine i naplate pdv ispadnu me 250 kn, kod nas su 440. svakako se isplati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Sum_of_all_fears kaže...
mar123 kaže...

a kako da izracunam kolko ce bit carina?

Cijena predmeta + poštarina = osnovica

Na osnovicu ide 25% PDVa + carina po stopama između 5 i 15%.

Recimo da je račun na ebayu 200kn za hlače (poštarina uključena). 25% od 200kn = 50kn. Cijena sa PDVom = 250kn. Pošto to spada u odjeću, stopa carine je 14%. 14% od 200kn je 28kn. 250kn + 28kn = 278kn.

Krivo računaš carinu i porez. U dokumentu na koji si dao link ti piše kako se to računa:

Kod uvoza odjeće u RH obračunat će se osnovna stopa carine u iznosu od 14 % bez obzira na zemlju uvoza, dok  za obuću osnovna stopa carine iznosi 10 %.
Prilikom carinjenja obračunava se i PDV po stopi od 25%, računato na carinsku vrijednost uvećanu za iznos carine.

Dakle, prvo se na osnovicu obračunava carina i onda se na sve to obračunava PDV. U tvom slučaju, ako hlače koštaju 200 kuna, carina iznosi 200*0,14=28 kn (28 kuna je iznos carine, a 228 kuna je iznos predmeta s carinom). Dalje se radi s 228 kn - na taj iznos se obračunava PDV. Dakle, PDV iznosi 228*0,25=57. Dakle, carini treba[ platiti 28+57=85 kn, odnosno traperice te ukupno koštaju 285 kn.

13 godina
neaktivan

meni isto kasne neki paketi, kontaktirao sam sellera i kaze mi on da je to sve zbog njihove nove godine, jer 10 dana skoro nista nije radilo i da se toliko paketa nagomilalo na postama da je to cudo...tako da je donekle razumljivo :)

domac5 koje si lasere narucio...daj neki link, htio sam sebi naruciti neki iz zajebancije al su svi po od 5mw...ne znam koliko ti bacaju i jel valjaju sta???

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
mbaksa kaže...

Krivo računaš carinu i porez. U dokumentu na koji si dao link ti piše kako se to računa:

Kod uvoza odjeće u RH obračunat će se osnovna stopa carine u iznosu od 14 % bez obzira na zemlju uvoza, dok  za obuću osnovna stopa carine iznosi 10 %.
Prilikom carinjenja obračunava se i PDV po stopi od 25%, računato na carinsku vrijednost uvećanu za iznos carine.

Dakle, prvo se na osnovicu obračunava carina i onda se na sve to obračunava PDV. U tvom slučaju, ako hlače koštaju 200 kuna, carina iznosi 200*0,14=28 kn (28 kuna je iznos carine, a 228 kuna je iznos predmeta s carinom). Dalje se radi s 228 kn - na taj iznos se obračunava PDV. Dakle, PDV iznosi 228*0,25=57. Dakle, carini treba[ platiti 28+57=85 kn, odnosno traperice te ukupno koštaju 285 kn.

A nas nekad davno učili da se carina i pdv obračunavaju na fakturnu vrijednost (to je ovih 200kn). Po ovom sistemu (fa.vr + carina) + PDV praktički se obračunava porez na porez al dobro, takva nam je država.

Isprike na pogrešnom navodu, malo sam zahrđao što se tiče obračuna ovisnih troškova, sad na faksu se bavimo nekim višim, besmislenim stvarima kao što su teorije tržišta i sl. -.-

http://nighthawk-software.blogspot.com/
15 godina
bradonja_85 kaže...
bradonja_85 kaže...

Evo ja imam čudan problem s jednom narudžbom. Naručio sam i platio odmah, item je poslan dan poslje 8.3. i danas mi stiže mail da sam dobio refund za taj item, koji ja nisam tražio. Prodavač mi je još uz to ostavio pozitivan feedback. Što da radim sad, da kontaktiram prodavača, da mu ostavim feedback?

Inače radi se o nekom setu alata od par dolara, ništa skupo.

Evo update situacije. Na moje pitanje zašto sam dobio refund prodavač je odgovorio:

i have shipped out your item.but i don't know why paypal refunded.there must be something wrong with paypal.anyway,you'll get your item soon.best regards.

I od eBay-a sam dobio sljedeću poruku:

keep-walking2012 recently opened a cancel transaction case for an item you recently purchased: New Screwdrivers Torx Tool Set T5 T6 T8 T10 T15 Y3 U2.6 for mobile phone glasses.
Reason for cancel transaction request: The seller did not provide a specific reason.

Click the "Respond now" button to accept or decline this cancellation.

If you don't take action by Mar-25-2012, the seller will be able to cancel the purchase without your consent.

Što da radim sad? Do sad nisam imao nikad problema pri kupovini pa neznam što da radim

Ima netko ideju što da ja napravim? {#}

16 godina
odjavljen
bradonja_85 kaže...

Ima netko ideju što da ja napravim? {#}

Prihvati taj cancellation i ako ne bude daljnih mailova od sellera niti od ebaya/paypala, javi se selleru sa kopijom maila od ebaya i reci mu da možeš vratiti te novce jer je item stigao a ti si dobio refund. Ako su dobro raspoloženi, možda ti zahvale na pažnji i kažu da ne moraš vratiti novce ili ti pošalju neki kupon za iduću kupovinu kod njih. Da sam ja taj seller, sigurno bi tako reagirao. A ako ne bude odgovora ili opet bude nejasan, zadrži lovu. Očito ni sami ne kuže što se dogodilo a tih par dolara im ne igra neku ulogu.

Sačekaj da vidiš što će drugi reći, ovo je moj prijedlog.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
15 godina
stris kaže...

meni isto kasne neki paketi, kontaktirao sam sellera i kaze mi on da je to sve zbog njihove nove godine, jer 10 dana skoro nista nije radilo i da se toliko paketa nagomilalo na postama da je to cudo...tako da je donekle razumljivo :)

domac5 koje si lasere narucio...daj neki link, htio sam sebi naruciti neki iz zajebancije al su svi po od 5mw...ne znam koliko ti bacaju i jel valjaju sta???

ove..imam jedan takav jos od prije i vidi se zraka na kilometar-dva udaljenosti testirao sam...po noci se cak vidi cijela zraka

13 godina
odjavljen

Kako da kontaktiram EBAY? Ne mogu otvoriti case pa me zanima kako da njih direktno kontaktiram.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ok...posto ne nadjem nigdje neke jace narucit cu si jedan ovakav za zejbanciju :)

15 godina
Naruci vise komada kad kupis svi ce te tražiti da i njima odma narucis... Tak sam ja kupio za 25 kn po komadu i prodo za 70 kn... Dvostruka zarada po laseru haha.. Prodo sam ih jedno 7 komada

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Diplomat kaže...

Kako da kontaktiram EBAY? Ne mogu otvoriti case pa me zanima kako da njih direktno kontaktiram.

Uff...imaš isto u onnom resolution centru ako se ne varam. Davno nisam imao problema pa se en sjećam. Ali imaš ili resolution centar, ili solve problem ili contact us. To radiš kad si logiran u svoj account. I onda te tam omalo šetaju po problemima, kao da ih nebi slučajno pitao nešto za što već postoji preddefinirani odgovor.

15 godina

Pozdrav!Zanima me da li bih imao kakvih  problema kad bih naručio ovo,klik.Mislim na carini?I općenito da li prolaze te RC stvari?Hvala!

Reality is wrong. Dreams are for real.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ja,vrba kaže...

Pozdrav!Zanima me da li bih imao kakvih  problema kad bih naručio ovo,klik.Mislim na carini?I općenito da li prolaze te RC stvari?Hvala!

Ne, meni došlo bez problema.

16 godina

Planiram kupit naocale, do cca ~25$ ( sa shippingom ) e sad znam da ce neki pomislit odmah ( sad ce pitat hoce li placat carinu ), ali necu. Zanima me posto ih taj prodavac "markira" kao original i sta ako na carini skuze da je kopija? ( Moj slucaj rayban aviator ) Dali cu ja trebat platit unistenje i slicno? Dali mogu ikako prodavacu rec da stavi neku vecu cijenu ili kao gift pa da ne gledaju?

Nothing lasts forever
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

ray ban aviator za 25 dolara? naravno da je fejk

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
mar123 kaže...

ray ban aviator za 25 dolara? naravno da je fejk

Daj procitaj opet... Pitam za carinu ne za sebe.

Nothing lasts forever
14 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Planiram kupit naocale, do cca ~25$ ( sa shippingom ) e sad znam da ce neki pomislit odmah ( sad ce pitat hoce li placat carinu ), ali necu. Zanima me posto ih taj prodavac "markira" kao original i sta ako na carini skuze da je kopija? ( Moj slucaj rayban aviator ) Dali cu ja trebat platit unistenje i slicno? Dali mogu ikako prodavacu rec da stavi neku vecu cijenu ili kao gift pa da ne gledaju?

Vjerovatno ćeš ti morati platiti uništenje.
Ne prelazi 160kn i trebalo bi proći carinu. Ako gledaju paket, mogu proći a i mogu skužiti da su fake.
Manja je vjerovatnost da ti ne gledaju ako je naznačeno gift i 25$(što manja cijene, manja mogućnost da ti gledaju), ali u praksi svi selleri stave manju cijenu na paket.
Mislim da će ti proći carinu bez problema. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.3.2012 12:43 (Liverpool1892).
16 godina
Liverpool1892 kaže...
Fake_Alert kaže...

Vjerovatno ćeš ti morati platiti uništenje.
Ne prelazi 160kn i trebalo bi proći carinu. Ako gledaju paket, mogu proći a i mogu skužiti da su fake.
Manja je vjerovatnost da ti ne gledaju ako je naznačeno gift i 25$(što manja cijene, manja mogućnost da ti gledaju), ali u praksi svi selleri stave manju cijenu na paket.
Mislim da će ti proći carinu bez problema. 

Koliko bi unistenje doslo? Pitam jer bi narucio naocale kroz mjesec dva pa da se informiram.

Nothing lasts forever
14 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Koliko bi unistenje doslo? Pitam jer bi narucio naocale kroz mjesec dva pa da se informiram.

To neznam.
Pitaj Forumaša "Leon93" jer je njegova frendica morala platiti uništenje robe, pa neka ti kažeš koliko je morala platit.

15 godina

jel se isplati uzimati ovako nesto preko ebay-a ili je bolje uzeti kod nas?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

bok

Ebey nudi i mogućnost plaćanja i preko Bill Me Later .

E koristi tko od vas tu uslugu, i dali je preko toga moguće plaćati u ratama.

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Takve njihove sve akcije su većinom samo za Ameriku, tako da mogu pretpostavit da živiš tamo? Ak nije tako, moja greška.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Ekipa, jel vi znate da ne smijete naručivati pakete jedan za drugim? Imao sam neugodno iskustvo s carinom prekjučer. Prvo mi jedan dan došle dvije kuverte s pozivom za carinjenje (svaku plaćaš 9,5 kuna), sljedeći dan došla još jedna. Dva dana nakon toga odem s računima na carinu, da pokažem da imam jedan paket za cariniti (40-ak dolara), a dva paketa su bila jeftinija od 160 kuna pa sam mislio da ne bi trebalo biti nikakvih problema. Ali vraga! Kažu mi - uzastopni paketi. I uzeli sva tri paketa i ocarinili ih zajedno. I još mi rekli da je tako nešto čak i razlog za špediciju, što bi značilo i dodatne troškove.

Sve to mi je bilo nejasno, pa su mi lijepo objasnili da se uzastopne pošiljke ne ulaze u oslobođenje paketa jeftinijih od 160 kuna. Što znači da paket ne smije dolaziti uzastopno, odnosno da mora biti povremen (tj. povremene naravi - to je ono što ćete naći u onim carinskim pravilima) da bi potpao pod <160 kn pravilo? Nije nigdje definirano. Rekli su mi da to carinici mogu sami procijeniti, da ovi toleriraju jedan paket tjedno, eventualno dva.

Evo, morao sam vas izvjestiti o tome, da ne bi bilo "nismo znali, nismo htjeli", kao što je to bio slučaj kod mene. {#}

6 0 hvala 11
15 godina
U jbt ja sam narucio isti sat 4 komada u 3 dana... Svaki dan mi je netko rekao daj naruci meni jedan.. Nadam se da nece bit frke s tim
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ja im nebi plaćao dok mi ne pokažu papir na kojemu taj zakon je.

Nedavno su mi isto jutro bila došla tri paketa - dva ksenon kita i jedan lančić, zajedno su vrijedili cca 600kn i nije bilo problema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
mustang995 kaže...

16 godina

isplati se

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
mustang995 kaže...
mustang995 kaže...

Ja sam kupio, i radi bez problema, već 3-4mjeseca. 
Isplati se uzeti. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice