eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.400.675
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Re: eBay - pitanja i odgovori
denix kaže...
Liverpool1892 kaže...

Neznam jel to neko novo pravilo, ali dobio sam refund od jednog sellera, i nije mi odmah otišlo na karticu već na paypal balance, zašto?
Znam da sam prije 2-3mjeseca također dobio jedan refund jer item nije stigao i refund je odmah išao na karticu.
Sad neznam u čemu je problem?

EDIT: Fulo sam temu, trebao sam postati na Paypal temu, ali ako netko zna može i ovdje odgovoriti. HVALA! 

hm... valjda ti je samo poslao novce, umjesto baš refundirao. Što piše pod purchase history kod predmeta? Tamo gdje je inaće znak $ da je plaćeno?
Ja dok sam dobio refund, bio je neki drugačiji znak i dok se stavila strelica miša na njega, piše refunded.

Baš sad gledam - i onih 1,6 USD što mi je nedavno refundirano na eBayu nije sjelo na karticu nego visi na PayPalu... Pa sad imam 3,55 USD na PayPalu (još mi ni PayPal nije vratio ono za kôd).

14 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

pozz sto mislite o ovome http://www.ebay.com/itm/Real-Time-Hot-Canyon-100ml-EDT-Spray-For-Men-New-Mens-Perfume-/330682785340?pt=UK_Health_Beauty_Fragrances_Men_s_Fragrances_Aftershave_PP&hash=item4cfe3ade3c#ht_1758wt_1037  

dali se moze uvest bez carine ako napise gift ? pozz  plus sta je jos i royal mail tako da brzo stigne 

;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Gamerxrxx kaže...

pozz sto mislite o ovome http://www.ebay.com/itm/Real-Time-Hot-Canyon-100ml-EDT-Spray-For-Men-New-Mens-Perfume-/330682785340?pt=UK_Health_Beauty_Fragrances_Men_s_Fragrances_Aftershave_PP&hash=item4cfe3ade3c#ht_1758wt_1037  

dali se moze uvest bez carine ako napise gift ? pozz  plus sta je jos i royal mail tako da brzo stigne 

Ne prelazi 160kn nema carine niti PDV-a

15 godina
neaktivan

Elita sory te za več tisućito isto pitanje ali želim biti siguran.

Kada bi ovaj ITEM sa eBaya ulovili na carini što bih sve morao platiti?

Riječ je dakle o naočalama sa sveukupnom cijenom oko 100$.

Hvala!

Steam: nuketown | xfire: delacruser5 | skype: bernard.sasko | Facebook: Bernard Šaško
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gamerxrxx kaže...

Pod 1. nikad nisam niti cuo niti vidio ovaj parfem/toaletnu vodu a probao/imao stotinu, pod 2. Savjet: Ne kupuj svakojako smece,pogotovo preparate koji idu na kozu!!!!

Evo ti stranica sa parfemima , paypal uplata. Original,brza dostava, carina kako kad{#}

14 godina

Eto da se nadovežem...

Od posljednjih 15 narudzbi iz kine dosle su samo tri...

I to sve tri po oko 150kn...

Ovo sitno za 2-5 dolara uopče ne dolazi WTF?

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zver kaže...

Eto da se nadovežem...

Također od 6 paketa iz kine bilo jeftinjara ili nešto skuplje uopće ne dolazi ni jedan već mjesec dana, dok iz Amerike stižu u roku 7 dana max!

Steam: nuketown | xfire: delacruser5 | skype: bernard.sasko | Facebook: Bernard Šaško
15 godina
neaktivan

Novi sam na ebayu jos se nisam snasa sad me zanima dali su ove naocale orginal ili fake cijena mi je smijesna za orginal..

0 0 hvala 0
15 godina

Evo ja imam čudan problem s jednom narudžbom. Naručio sam i platio odmah, item je poslan dan poslje 8.3. i danas mi stiže mail da sam dobio refund za taj item, koji ja nisam tražio. Prodavač mi je još uz to ostavio pozitivan feedback. Što da radim sad, da kontaktiram prodavača, da mu ostavim feedback?

Inače radi se o nekom setu alata od par dolara, ništa skupo.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Kontaktiraj ga, objasni mu što se dogodilo, budi pošten i vrati mu novce. Nemoj biti balkanac vulgaris. Ako se nastavimo ponašati kao debili, odbijamo pošiljke, ostavljamo negativan feedback jer nisu odgovorili na mail u roku od 5 minuta (naravno, polupismen mail) i slične stvari, sve manje i manje sellera će slati u Hrvatsku. Osobno, ja nebi slao ništa na tako maleno tržište koje radi gluposti ruši rejting.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
15 godina
neaktivan
alfaero kaže...

Novi sam na ebayu jos se nisam snasa sad me zanima dali su ove naocale orginal ili fake cijena mi je smijesna za orginal..

Ej,ja sam kupio takve slične naočale prije cca 7 godina,ista kutija skoro sve isto..tad su koštale oko 1000kn...:)

15 godina

Na ovo sam naletio pa mozda ima veze s kašnjenjem 

Ja također čekam 3 stvari

"Radi se o tome da se proizvodi naručuju iz Kine i Hong Konga. Proizvođači (selleri) koji roizvode šalju iz Kine su radi poskupljenja cijena usluge China Posta prebacili svoje poslovanje na slanje putem Hongkong Posta i stvorili im jako velike gužve. Hongkong Post je naravno požurivao pošiljke od svojih stalnih klijenata,a od novih slao kada su bili u mogućnsti."

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Kontaktiraj ga, objasni mu što se dogodilo, budi pošten i vrati mu novce. Nemoj biti balkanac vulgaris. Ako se nastavimo ponašati kao debili, odbijamo pošiljke, ostavljamo negativan feedback jer nisu odgovorili na mail u roku od 5 minuta (naravno, polupismen mail) i slične stvari, sve manje i manje sellera će slati u Hrvatsku. Osobno, ja nebi slao ništa na tako maleno tržište koje radi gluposti ruši rejting.

Ma nisam ga ni mislio prevarit, a i radi se o 3 dolara. Samo mi je čudna situacija, a ovo mi je tek 4-5 kupovina na eBay-u pa mi je bolje pitat što da radim.

14 godina
neaktivan

I meni u zadnje vrijeme uopce ne dolazi nista iz kine i hong konga.

Od njih 9 u mjesec dana doslo samo jedan.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Meni i dalje sve stiže redovno, iz svih polazišta. Već odavno nisam imao nikakvih problema sa dostavama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Pozdrav!Zanima me da li mogu naručiti na eBay-u a da paket stigne na drugu adresu?Trebao bih nešto naručiti burazu.

Reality is wrong. Dreams are for real.

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Možeš!
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Narucio sam lasere prije mjesec dana... Fuck di su vise?
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Kolko je radnih dana proslo?
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
denix kaže...
Liverpool1892 kaže...

Neznam jel to neko novo pravilo, ali dobio sam refund od jednog sellera, i nije mi odmah otišlo na karticu već na paypal balance, zašto?
Znam da sam prije 2-3mjeseca također dobio jedan refund jer item nije stigao i refund je odmah išao na karticu.
Sad neznam u čemu je problem?

EDIT: Fulo sam temu, trebao sam postati na Paypal temu, ali ako netko zna može i ovdje odgovoriti. HVALA! 

hm... valjda ti je samo poslao novce, umjesto baš refundirao. Što piše pod purchase history kod predmeta? Tamo gdje je inaće znak $ da je plaćeno?
Ja dok sam dobio refund, bio je neki drugačiji znak i dok se stavila strelica miša na njega, piše refunded.

Baš sad gledam - i onih 1,6 USD što mi je nedavno refundirano na eBayu nije sjelo na karticu nego visi na PayPalu... Pa sad imam 3,55 USD na PayPalu (još mi ni PayPal nije vratio ono za kôd).

Baš piše refunded, a i prije mi je tako pisalo kad sam dobio refund, prije 2-3mjeseca i išlo je odmah na karticu dok ovo sada ne, neznam zašto. Da pošaljem mail Ebayu ili PayPal-u? Neznam kome od njih?

17 godina

i ja verificirao novu karticu i vratili mi 1.95 $ i to stoji na paypalu,valda ce se sjetit prebacit.

Heroes get remembered, but legends never dies.
15 godina
Naruceni su 20.2
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bernard Huky Hux kaže...

Elita sory te za več tisućito isto pitanje ali želim biti siguran.

Kada bi ovaj ITEM sa eBaya ulovili na carini što bih sve morao platiti?

Riječ je dakle o naočalama sa sveukupnom cijenom oko 100$.

Hvala!

?

Bernard Huky Hux kaže...
Zver kaže...

Eto da se nadovežem...

Također od 6 paketa iz kine bilo jeftinjara ili nešto skuplje uopće ne dolazi ni jedan već mjesec dana, dok iz Amerike stižu u roku 7 dana max!

Da onda otvorim case za sve te iteme... pa ako dođe zatvorim ga?

13 godina
odjavljen
Diplomat kaže...

Zašto ne mogu otvoriti case na ebay-u nego me preusmeravaju na PayPal case?

{#}

15 godina
Diplomat kaže...
Diplomat kaže...

Zašto ne mogu otvoriti case na ebay-u nego me preusmeravaju na PayPal case?

{#}

Ne znam, nikad mi se tako nešto još nije dogodilo. Kontaktiraj ih pa vidi.

16 godina

ovako imam dva pitanja

1. narucio bi starke s ebay-a, kostaju 175 kn, jel bi bila kakva carina na to ili nesto? i jel postarina stvarno tako skupa, meni za te starke bude 27,5 dolara.

2. na puno stvari koje bi htio pise da su us only, jel imam kakvih nacina da ipak ide u hr?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

nadi free shiping ovo je previse za postarinu....za sve iznad 160 kn imaju pravo naplatit carinu

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.3.2012 11:03 (domac5).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

a kako da izracunam kolko ce bit carina?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
bradonja_85 kaže...

Evo ja imam čudan problem s jednom narudžbom. Naručio sam i platio odmah, item je poslan dan poslje 8.3. i danas mi stiže mail da sam dobio refund za taj item, koji ja nisam tražio. Prodavač mi je još uz to ostavio pozitivan feedback. Što da radim sad, da kontaktiram prodavača, da mu ostavim feedback?

Inače radi se o nekom setu alata od par dolara, ništa skupo.

Evo update situacije. Na moje pitanje zašto sam dobio refund prodavač je odgovorio:

i have shipped out your item.but i don't know why paypal refunded.there must be something wrong with paypal.anyway,you'll get your item soon.best regards.

I od eBay-a sam dobio sljedeću poruku:

keep-walking2012 recently opened a cancel transaction case for an item you recently purchased: New Screwdrivers Torx Tool Set T5 T6 T8 T10 T15 Y3 U2.6 for mobile phone glasses.
Reason for cancel transaction request: The seller did not provide a specific reason.

Click the "Respond now" button to accept or decline this cancellation.

If you don't take action by Mar-25-2012, the seller will be able to cancel the purchase without your consent.

Što da radim sad? Do sad nisam imao nikad problema pri kupovini pa neznam što da radim

16 godina
odjavljen
mar123 kaže...

a kako da izracunam kolko ce bit carina?

Cijena predmeta + poštarina = osnovica

Na osnovicu ide 25% PDVa + carina po stopama između 5 i 15%.

Recimo da je račun na ebayu 200kn za hlače (poštarina uključena). 25% od 200kn = 50kn. Cijena sa PDVom = 250kn. Pošto to spada u odjeću, stopa carine je 14%. 14% od 200kn je 28kn. 250kn + 28kn = 278kn.

Gospodin Baksa je to točno objasnio, ja se držim srednjoškolskog računovodstva.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.3.2012 21:22 (Sum_of_all_fears).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice