eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.376.043
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: eBay - pitanja i odgovori
Seller mi ne odgovara na poruke.A neznam jeli poslao uopce predmet.
This post is signed by Ivanoile
16 godina
protjeran
Zero Mike kaže...
Perkan777 kaže...

Imam jedno pitanje.

Narucio sam mob preko ebaya sa Cipra. Lik je poslao na moj zahtjev nekom njihovom brzom postom koja se zove EMS/DATA POST

Sad me zanima za koliko bih ja taj mob mogao imati kod sebe jer pise u trackingu Send item abroad (EDI-received) a dan prije toga je tek poslan od strane prodavaca ?

Vjerojatno će brzo doći ali je pitanje koliko će se zadržati kod nas na carini. Možda će te tražiti odobrenje od Ministarstva prometa i veza za uvoz mobitela. Predaš zahtjev, navedeš IMEI broj i model, platiš takse i dobiješ odobrenje.

Nisam dugo kupovao ali je takva bila procedura. Malo gnjavaže, ali Bože moj...

Znam da si nestrpljiv, ali možda te već drugi tjedan pozovu...

Ja ocekivao ovaj tjedan jer sam citao negdje 3-5 dana >.<

Sto se tice tog odobrenja vec sam provjerio i taj mob je u bazi HAKOMA tako da nece biti nikakvih problema s uvozom (barem ja mislim)!

The enemy of my enemy is my friend!
13 godina
neaktivan
Perkan777 kaže...
Zero Mike kaže...
Perkan777 kaže...

Imam jedno pitanje.

Narucio sam mob preko ebaya sa Cipra. Lik je poslao na moj zahtjev nekom njihovom brzom postom koja se zove EMS/DATA POST

Sad me zanima za koliko bih ja taj mob mogao imati kod sebe jer pise u trackingu Send item abroad (EDI-received) a dan prije toga je tek poslan od strane prodavaca ?

Vjerojatno će brzo doći ali je pitanje koliko će se zadržati kod nas na carini. Možda će te tražiti odobrenje od Ministarstva prometa i veza za uvoz mobitela. Predaš zahtjev, navedeš IMEI broj i model, platiš takse i dobiješ odobrenje.

Sto se tice tog odobrenja vec sam provjerio i taj mob je u bazi HAKOMA tako da nece biti nikakvih problema s uvozom (barem ja mislim)!

Ma moguće 3-5 dana ali zapne kod nas. Sad je ludnica pred blagdane, ljudi naručuju poklone pa u Branimirovoj zna biti preko 1000 paketa.

Ja sam se jednom nasao u situaciji da sam jednostavno molio čovjeka na Badnjak da ide potražiti poklon za moju kćer. Nisam joj imao šta staviti pod bor.

Tip se smilovao, rekao da nemam blagog pojma šta od njega tražim i nakon 45min uspio dovući paket. Sve sam ih tamo počastio bombonjerama.. ;) Zgodno iskustvo.

Što se tiče odobrenja, kod nas se stvarno nikad nezna.

16 godina
protjeran
Zero Mike kaže...
Perkan777 kaže...
Zero Mike kaže...
Perkan777 kaže...

Imam jedno pitanje.

Ma moguće 3-5 dana ali zapne kod nas. Sad je ludnica pred blagdane, ljudi naručuju poklone pa u Branimirovoj zna biti preko 1000 paketa.

Ja sam se jednom nasao u situaciji da sam jednostavno molio čovjeka na Badnjak da ide potražiti poklon za moju kćer. Nisam joj imao šta staviti pod bor.

Tip se smilovao, rekao da nemam blagog pojma šta od njega tražim i nakon 45min uspio dovući paket. Sve sam ih tamo počastio bombonjerama.. ;) Zgodno iskustvo.

Što se tiče odobrenja, kod nas se stvarno nikad nezna.

Hvala puno :)

Ma ne mislim da je bas takva ludnica evo sad neki paket iz UK-a dosao za oko tjedan dana obicnom njihovom postom Royal Mail tako da mislim da bi ovo stvarno brzo trebalo doci.

Prvi put uvozim mob tako da valjda nece biti nekih poteskoca (zato sam provjerio na stranci HAKOM jeli mobitel odobren za uvoz).

Stvarno bi bilo super da dodje ovaj tjedan :))

14 godina
protjeran
eBay - pitanja i odgovori

Ovako, imam jedan problem. Naručio sam jedan dio za motor za jednog prijatelja, ne pitajte mme sto sam narucio ne razumijem se u motore, znam samo da je neko svijetlo, on nema karticu niti PayPal, a ja imam Prepaid od Hypo banke. Uplatim novac platim preko PayPala, kad nakon nekoliko dana stigne mail da nemaju toga sto sam trazio. Ponudio mi je da uzmem nesto drugo u toj vrijednosti koja moze odstupati 10%, posto moj prijatelj nije nasao nista sto ga zanima, ja neznam kako da vretim taj novac?

0 0 hvala 0
14 godina
Pa lijepo traži da ti prodavač vrati pare,a onda čekaš 30dana da ti pare sjednu na karticu
Zaradite novce http://bux.ratovi.net/?r=robimarko
15 godina

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Evo samo da javim da je danas posiljka dosla na carinu i ceka carinski pregled.Valjda cu mozda vec u petak dobit svoj mobitel :))

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

do bi bilo cca 180kn..

i 99% da ti nebi ni lipe naplatili KAD BI carinili paket, kažeš pošiljatelju da stavi 5$ nižu cijenu i miran si :)

14 godina
Da nek ti stavi račun koji ima cijenu za 5$ manju i miran si
13 godina
odjavljen
robimarko kaže...
Da nek ti stavi račun koji ima cijenu za 5$ manju i miran si

Onda bi svi to radili...

14 godina
Pa može se to.Sve ovisi o volji prodavača
17 godina

krivo sam se izrazio. naravno da ćeš ti platit tolko kolko piše, al nek na paket napiše nižu cijenu {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nije to pouzdano rješenje, ali valjda ga neće zezat za tu stvar
Kad već čitaš ovo, pročitaj i pravila foruma! :D
13 godina
neaktivan

Zanima me na koje se stvari plaća carina i koliko? Ima li nekakva max cijena iznad koje se plaća poštarina? Ili je to vezano za predmet?

Naprimjer kakva je carina za maju a kakva za komp?

0 0 hvala 0
17 godina
Najlakše bi ti bilo da pogledaš na stranicama carine, jer toga ima previše. Poštarinu određuje sam prodavač, tak da ovisi o njima
13 godina
odjavljen
denix kaže...
Najlakše bi ti bilo da pogledaš na stranicama carine, jer toga ima previše. Poštarinu određuje sam prodavač, tak da ovisi o njima

Određuje pošta ! {#}

13 godina
neaktivan

Hm pa sad sam opet na početku htio bih kupiti neki dio odjeće ne bi bilo iznad 150 kn.

Možete li mi sad odgovoriti?

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
ethernithy kaže...

Hm pa sad sam opet na početku htio bih kupiti neki dio odjeće ne bi bilo iznad 150 kn.

Možete li mi sad odgovoriti?

Pa ako je do 150kn nebi bilo problema, dođe ti doma na adresu i gotovo.

13 godina
neaktivan

Ne plaćam ni PDV? A poštarina je oko 6 dolara a predmet 20 dolara.

Znači sve uredno bez carine dolazi na adresu?

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
ethernithy kaže...

Carina se plaća ako je iznad 160 kuna. Za PDV nisam siguran - čini mi se da se on plaća ako je iznad 300 kuna - je tako nešto bilo u pitanju?

Uglavnom, na tu cifru nećeš ništa platiti.

13 godina
neaktivan

Hvala ovo sam tražio!

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
mbaksa kaže...
ethernithy kaže...

Carina se plaća ako je iznad 160 kuna. Za PDV nisam siguran - čini mi se da se on plaća ako je iznad 300 kuna - je tako nešto bilo u pitanju?

Uglavnom, na tu cifru nećeš ništa platiti.

Ne želim roknuti glupost sad ali ne plaća se pdv+carina na svaku stvar čija je vrijednost veća od 160kn? Konkretno govorimo o narudžbi s ebaya,putem pošte narudžbe.

15 godina
neaktivan

Ljudovi, da li netko ima iskustva sa naruđbom glazbenih instrumenata? Nemislim na ebay već me zanima kako je to prolazilo na carini?

If applications are created with vb.net, what created vb.net ? R.I.P. Mr. Jobs, find your peace!
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2011 15:22 (pbandov).

0 0 hvala 0
17 godina
Diplomat kaže...
denix kaže...

Određuje pošta ! {#}

A u biti, i da i ne. Imaš predmeta koju imaju besplatnu poštarinu (tako piše u opisu), a to ja mislim ne znači da prodavač ne plaća ništa pošti. Tak da on sam može odlučiti što će napisati za cijenu poštarine, jer možda recimo, uključi poštarinu u cijenu predmeta, pa ispada da je besplatna, a sigurno nije...

Ah, zakomplicirao sam ga...

17 godina
moderator
denix kaže...
Diplomat kaže...
denix kaže...

Određuje pošta ! {#}

A u biti, i da i ne. Imaš predmeta koju imaju besplatnu poštarinu (tako piše u opisu), a to ja mislim ne znači da prodavač ne plaća ništa pošti. Tak da on sam može odlučiti što će napisati za cijenu poštarine, jer možda recimo, uključi poštarinu u cijenu predmeta, pa ispada da je besplatna, a sigurno nije...

Ah, zakomplicirao sam ga...

Tako nekako. Za predmete koje poštarina ne košta puno kamo god u svijet poslali prodavači često radije stave cijenu predmeta i besplatnu poštarinu zato da mogu istaknuti da nema poštarine. A i time te onemogućavaju da im daš zvjezdice, odnosno manji broj zvjezdica, za troškove poštarine, jer ako nisu taktični pa stave dobru poštarinu, a kupac smatra da je poštarina previsoka, može na taj način kazniti prodavača. Zato će ti, ako se žališ na proizvod, ponekad rađe vratiti novac umanjen za poštarinu nega da ti pošalju ispravni i kad je iznos poštarine koji je pisao kad si kupio artikl - nula.

Sve su to igre i igrice. {#}

16 godina
protjeran

Ovo mi se prvi put dogadja.Za svoj mob sam dobio brzojav(lol sta nisu culi za email xD) da se nalazi na carini.Na tom brzojavu nema nista konkretno osim njegovog tracking number i mase.Samo je napisano da je na moju adresu prispjela ta EMS posiljka.

Zna li sto sta mi je ciniti?

Da li moram ici do carinarnice?!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
@mbaksa: Jucer su me zvali sa carine da dodjem po majicu i da je nece carinit jer je ispod 130kn,tako da su sad jos vise spustili tu granicu ne carinjenja.
17 godina
moderator
ivanoile kaže...
@mbaksa: Jucer su me zvali sa carine da dodjem po majicu i da je nece carinit jer je ispod 130kn,tako da su sad jos vise spustili tu granicu ne carinjenja.

Nisu, krivo si ga razumio ili ti je krivo rekao. http://www.carina.hr/Carina/CarinskiPostupakPosta.aspx

15 godina
Zena na carini kojoj sam faksirao racun majice je rekla da je limit 130kn,te da majica ne ulazi u carinjenje.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice