procitao sam nekolikos stranica foruma i vidim na nekoliko mjesta da su se neki raspitivali o narucivanju tableta sa ebaya po smijesnim cijenama (60-100 dolara) pa me zanim jel netko to narucio?? jel bilo problema na carini, placanje onih nekih potvrda ???
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Lijekovi
procitao sam nekolikos stranica foruma i vidim na nekoliko mjesta da su se neki raspitivali o narucivanju tableta sa ebaya po smijesnim cijenama (60-100 dolara) pa me zanim jel netko to narucio?? jel bilo problema na carini, placanje onih nekih potvrda ???
Ja sam redovito kupovao neke ljekove sa američkog tržišta. Mogu se kupiti uglavnom ljekovi koji se nalaze u slobodnoj prodaji za bolove, temperaturu, prehladu, vitamini itd. tipa Tylenol.
Dok sam se školovao u Americi koristio sam ljekove iz te skupine i za djecu pa sam ih nastavio naručivati. U zadnje vrijeme je zanimljiv Beta 1,3D Glucan koji je kod nas koštao i po 950kn,
( sad ga se može naći za 650) od Transfer Point Inc. za prirodno jačanje imunološkog sustava i košta oko $60. Da skratim, sve se može naručiti što je u ponudi na eBayu ili nekim specijaliziranim
stranicama koje prodaju prirodne preparate tipa Noni. Ne može se kupiti ljekovi koji idu na recept, kao kod nas, jer moraju biti propisani od doktora. Na carini se sve kutije otvaraju i pregledavaju
da netko ne zlorabi kupnju takvih ljekova uvozom amfitamina itd. Ako vide na bočici sigurnosnu naljepnicu, uredno vrate u kutiju, zalijepe i dostave poštom. Carinu nisam nikada plaćao jer se radilo o uglavnom
troškovima ispd 300kn. Za Beta glucan sam pošiljatelju napomenuo da stavi iznos kao na akciji pa i to prođe bez problema.
Možda mogu više reći ako znam o kojem se točno lijeku radi...
sorry decki malo sam se i ja krivo izrazio, ipak sam mislio na TABLET-kao racunala, jer vidim da su se neki raspitivali o nekom androidu od samsunga, na svu srecu ne koristim bas tablete pretjerano :)))
da vas pitam..
"Shipping and handling "
dali je to sve ukupna cijena sa poštarinom ili??
da vas pitam..
"Shipping and handling "
Ako si izabrao Croatia onda je to cijena dostave do tebe. Ali samo cijena poštarine.
Znači ukupna cijena koju plaćaš selleru je cijena Itema plus cijena Shippinga.
I onda kad dođe kod nas ako podliježe carini i porezu platiš još i to. AKo ne podliježe onda je to to.
da vas pitam..
"Shipping and handling "
Ako si izabrao Croatia onda je to cijena dostave do tebe. Ali samo cijena poštarine.
Znači ukupna cijena koju plaćaš selleru je cijena Itema plus cijena Shippinga.
I onda kad dođe kod nas ako podliježe carini i porezu platiš još i to. AKo ne podliježe onda je to to.
okej.. hvala... izabrao sam Croatia ;)
a sto je s ovim proizvodima kod kojih (selec country) nema croatia? to znaci da nesalju do nas ili?
a sto je s ovim proizvodima kod kojih (selec country) nema croatia? to znaci da nesalju do nas ili?
Znači da ne šalju, ali možeš kontaktirati sellera i pitati dali može poslati u Hrvatsku i ako kaže da može pitaj kolika je poštarina
hvala
sorry decki malo sam se i ja krivo izrazio, ipak sam mislio na TABLET-kao racunala, jer vidim da su se neki raspitivali o nekom androidu od samsunga, na svu srecu ne koristim bas tablete pretjerano :)))
To su neki tableti sa samsungovim chipom. Ima toga more ali koliko su kvalitetni to je upitno. Samsungov Galaxy se može naći od $300 na više, ovisno o konfiguraciji.
Možeš probati potražiti rabljeni, mint condition, na bidu. Ako nije novi, možda, ali možda izbjegneš carinu ili platiš nešto sitno. (poklon od frenda i čim je rabljeno teško se utvrdi vrijednost)
Meni su znali proći satovi za $3500 jer nisu novi i izlistao sam cijenu sa početka aukcije kada je cijena bila $500. Poslije kad dobiješ poziv da dođeš na carinu, pošalješ selleru poruku da
ukloni prodani item i odneseš svoju kopiju, a oni po broju itema više ne mogu utvrditi da li je cijena narasla ili si ju stvarno dobio po toj cijeni koju prikažeš. Uvijek ima nekih rupica....
ok hvala puno...raspitat cu se jos, pa u slucaju narucivanja javim kako je proslo :)
Imam pitanje vezano za prodaju na e-bayu
Naime napravio sam račun na e-bayu i povezao ga sa paypal računom kojeg već dugo koristim... stavio sam stvar koju sam htio prodati na prodaju, i označio da primam samo paypal. Danas mi je account prodan, i kupac je uredno platio (bar sam tako dobio obavijest na ebayu), međutim novac mi još nije sjeo na paypal? Pa me zanima kada bi mi novac mogao sjesti, i kako inače ide taj proces prodaje, da li on ovisi o nekom feedbacku od strane kupca?
Shipping je bio trenutačan, te sam označio da je item shipped... da li kupac treba označiti da je primio item prije nego mi dostave sredstva na paypal?
Imam pitanje vezano za prodaju na e-bayu
Naime napravio sam račun na e-bayu i povezao ga sa paypal računom kojeg već dugo koristim... stavio sam stvar koju sam htio prodati na prodaju, i označio da primam samo paypal. Danas mi je account prodan, i kupac je uredno platio (bar sam tako dobio obavijest na ebayu), međutim novac mi još nije sjeo na paypal? Pa me zanima kada bi mi novac mogao sjesti, i kako inače ide taj proces prodaje, da li on ovisi o nekom feedbacku od strane kupca?
Shipping je bio trenutačan, te sam označio da je item shipped... da li kupac treba označiti da je primio item prije nego mi dostave sredstva na paypal?
Zanima me što će reći neko sa iskustvom u prodaji, ali bilo bi dobro da pročitaš o pokušajima prevare na eBay-ovoj stranici, a nešto sam čitao i na PayPalu. Oba servisa su direktno povezana i sve se transakcije odmah vide. Mene su upozorili da ako dobijem Mail sa potvrdom od PayPala da mi je uplaćena svota za prodani predmet, svakako provjerim account na PayPalu. Ako se tamo ne vidi uplata onda je Mail lažan. Kupac te požuruje da pošalješ robu što prije a on ju uopće ne plati. Zato se svi ograđuju da će poslati robu u roku 3-7 dana. Ne treba žuriti. Novac stoji, nemoj me uzeti za rijeć, ali oko mjesec dana na PayPal accountu prije nego li se proslijedi na tvoj račun u banci ako nema nikakvih problema. Moj problem je bio vezan za direktnu uplatu na PayPal. Naravno, kako je već neko komentirao, na eBayu su svi dužni poštivati pravila trgovanja pa mislim da će sve biti u redu. Možda već sutra lova bude gore.
Ovako,posto prvi put kupujem preko eBaya zanima me za koliko vremena obicno to posalju?
Ovisi li to o prodavacu?
Kad posalju,tad se pojavi onaj tracking broj? Jer sam uplatio 30.11 i jos nista.
Broj se može pojaviti ali i ne mora, ako je poslano običnom pošiljkom onda nema broja.
Neki prodavači ni ne označe da je item poslan.
Kad posalju,tad se pojavi onaj tracking broj? Jer sam uplatio 30.11 i jos nista.
Nema uvijek tracking number. Eventualno broj pošiljke koji ne znači ništa osim da je paket predan na pošti. Slanje pošiljke uz praćenje je skuplje
Broj za praćenje pošiljke počinje sa CJxx xxxx xxxUS ako ide USPSom. Ako je označena sa LJxx xxxx xxxUS, nema podataka o tome gdje se nalazi.
Tracking number se može provjeriti na pošti tel 4981 618 ili 4981 609 kad stigne u RH a do tada na stranici USPSa.
Imam jedno pitanje.
Kupovao sam neke stvari preko e-baya i do sada su uredno dosli svi i nisam imao problema. Kad gledam neke artikle vidim da im je cjena povoljna ali ne mogu se kupiti nego su cijene prikazanae kao neki bids..pretpostavljam da je to ko neka licitacija. Mene zanima kad i kako se odredi konacna cjena tih proizvoda i sta to uopce znaci,ako neko ima malo vremena neka mi pojasni posto sam ipak jos uvijek laik za te stvari!
Hvala!!
Kad gledam neke artikle vidim da im je cjena povoljna ali ne mogu se kupiti nego su cijene prikazanae kao neki bids..pretpostavljam da je to ko neka licitacija. Mene zanima kad i kako se odredi konacna cjena tih proizvoda i sta to uopce znaci,ako neko ima malo vremena neka mi pojasni posto sam ipak jos uvijek laik za te stvari!
Ne da je kao neka licitacija, nego to jest licitacija. Kako misliš kako se odredi konačna cijena tih proizvoda? Izlicitira se - to je cijela poanta licitacije.
Ako hoćeš nešto kupiti, a da ne moraš prolaziti kroz te licitacije, onda s lijeve strane imaš za staviti kvačicu na Buy It Now. Kod licitacija na eBayu upisuješ maksimalni iznos koji licitiraš i onda ti automatski licitiraš do tog iznosa ako i netku drugi licitira. Praksa je vjerojatno takva da oni koji bi to htjeli kupiti u biti čekaju sam istek licitacije i onda navale. Ili pak imaš artikle za koje nitko ne licitira pa ih možeš kao kupiti za sitne pare (ali to su obično nekakve sitnice, više za reklamiranje tog prodavača).
Kad gledam neke artikle vidim da im je cjena povoljna ali ne mogu se kupiti nego su cijene prikazanae kao neki bids..pretpostavljam da je to ko neka licitacija. Mene zanima kad i kako se odredi konacna cjena tih proizvoda i sta to uopce znaci,ako neko ima malo vremena neka mi pojasni posto sam ipak jos uvijek laik za te stvari!
Ne da je kao neka licitacija, nego to jest licitacija. Kako misliš kako se odredi konačna cijena tih proizvoda? Izlicitira se - to je cijela poanta licitacije.
Ako hoćeš nešto kupiti, a da ne moraš prolaziti kroz te licitacije, onda s lijeve strane imaš za staviti kvačicu na Buy It Now. Kod licitacija na eBayu upisuješ maksimalni iznos koji licitiraš i onda ti automatski licitiraš do tog iznosa ako i netku drugi licitira. Praksa je vjerojatno takva da oni koji bi to htjeli kupiti u biti čekaju sam istek licitacije i onda navale. Ili pak imaš artikle za koje nitko ne licitira pa ih možeš kao kupiti za sitne pare (ali to su obično nekakve sitnice, više za reklamiranje tog prodavača).
Na to sam mislio,znaci treba artikal pratiti dok ne zavrsi licitacija?! Puno ti hvala na odgovoru!!
Sam si ih ugrađivao ili si dao nekome da ti ih ugradi (koliko si platio ugradnju)?
Ja sam za sad i kupovao samo sitnice,tipa,punjace za mobitele,baterije,zilete za brijanje,usb-ove i to.. Sve je to islo bez carine. Kolika je granica otprilike da se roba carini,sta se jos moze kupit da je povoljnije a da se ne mora platit carina(mislim na neke malo vece stvari)
Imam jedno pitanje.
Narucio sam mob preko ebaya sa Cipra. Lik je poslao na moj zahtjev nekom njihovom brzom postom koja se zove EMS/DATA POST
Sad me zanima za koliko bih ja taj mob mogao imati kod sebe jer pise u trackingu Send item abroad (EDI-received) a dan prije toga je tek poslan od strane prodavaca ?
Imam jedno pitanje.
Narucio sam mob preko ebaya sa Cipra. Lik je poslao na moj zahtjev nekom njihovom brzom postom koja se zove EMS/DATA POST
Sad me zanima za koliko bih ja taj mob mogao imati kod sebe jer pise u trackingu Send item abroad (EDI-received) a dan prije toga je tek poslan od strane prodavaca ?
Vjerojatno će brzo doći ali je pitanje koliko će se zadržati kod nas na carini. Možda će te tražiti odobrenje od Ministarstva prometa i veza za uvoz mobitela. Predaš zahtjev, navedeš IMEI broj i model, platiš takse i dobiješ odobrenje.
Nisam dugo kupovao ali je takva bila procedura. Malo gnjavaže, ali Bože moj...
Znam da si nestrpljiv, ali možda te već drugi tjedan pozovu...