eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.401.640
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: eBay - pitanja i odgovori

Piše da šalje samo u USA.

I isto tako i to je aukcija.

16 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

ekipa jel poziv sa carine dolazi kao preporucena posiljka ili postoji poseban obrazac po kojem te ne upucuje na postu nego na carinu??

CARPE DIEM
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Obicno i ta te kovertica dodje 10kn
16 godina
neaktivan
iceman89iceman kaže...
Obicno i ta te kovertica dodje 10kn

znači nije klasicna kao kad dodje paket i to?

nisam dobio koverticu a kao dosao mi je paket. a na ips vidim da je tek jutros izasa sa carine pa mi malo cudno jer je zadnji put trebalo 6 radnih dana od carine do mene

CARPE DIEM
14 godina
Proci ce ti par dana, vidjet ces na toj koverti (plave boje) od poziva kad je poslano. Nista se ne sekiraj, stici ce do tebe.
16 godina
neaktivan
iceman89iceman kaže...
Proci ce ti par dana, vidjet ces na toj koverti (plave boje) od poziva kad je poslano. Nista se ne sekiraj, stici ce do tebe.

ma ne sikiram se, ne bi ni tribalo doc od carine nista (ispod 160kn je paket, nadma se da nije od njih), dobio sam danas da mi je dosla posiljka (prema broju) samo mi je cudno da nije azurirano na ips-u i da je kao danas iz carine i odma dosa do mene

zadnji put je proslo 6 dana ili tako nesta

samo me zanima za ubuduce, ako uzmem nesto sta se carini da li mi dolazi kao i preporucena posiljka ili ide kuverta i poziv u carinu?

i sta je potrebno imati od papira za to dignuti sa carine? racun ili izvod sa paypala?

CARPE DIEM
14 godina
Dodje ti isto kao i kad ti dodje kazna za napravljeni prekrsaj s autom :-)
No u ovom slucaju dodje unutra na papiru broj predmeta carinjenja kojeg zajedno s racunom s paypal-a nosis na carinu, na kojoj ondamah platis 50kn troskova + pdv.
14 godina
neaktivan

Jel vam se ovo kad dogodilo kada idete nešto platiti:
Sorry, we could not complete your request at this time.

http://www.njuskalo.hr/korisnik/LivCRO1892

0 0 hvala 0
15 godina
Liverpool1892 kaže...

Jel vam se ovo kad dogodilo kada idete nešto platiti:
Sorry, we could not complete your request at this time.

Yep, try later.

15 godina
neaktivan

ljudi...ova carina vidim da voli malo zaje*avat ljude...evo baš danas dobio onu lijepu koverticu da mi stigo paket (el. cigare), i ono potvrde i klasika, ja dođem donesem, kaže meni teta ok neće biti carine, samo pdv 23%...I ja kažem ok, di je paket, a ona meni, poštom češ dobiti u petak....U PETAK !? Zašto ne mogu sad dobiti kao i inače ? Ne ne, to je tako prije bilo, sada je ovako. -.-'

Ovo im je bezveze, sad meni poštar može nabiti neku cifru koja nema veze sa pdv-om i ničim nego fiksnom napojnicom. I zašto da čekam toliko dugo !? Šta im je lakše slati poštom nego da mi uruče odmah u ruke !? Ma nek idu u qurac više i stalne promjene pravila stvarno izbezumljuju stvari s goreg na gore.

If applications are created with vb.net, what created vb.net ?

0 0 hvala 0
17 godina

ako placas carinu i pdv, ili ta njihova sranja, paket moras dobit odmah kad platis, a uvijek im placas kad odes tamo da pokazes racun i to

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Hacker002 kaže...

ako placas carinu i pdv, ili ta njihova sranja, paket moras dobit odmah kad platis, a uvijek im placas kad odes tamo da pokazes racun i to

e kao što vidiš, više nije tako, ponovno pročitaj moj post. Dakle ja sam samo morao dati onu potvrdu plačanja. Poštar će mi naplatiti pdv i uručiti paket, u petak.

15 godina
pbandov kaže...
Hacker002 kaže...

e kao što vidiš, više nije tako, ponovno pročitaj moj post. Dakle ja sam samo morao dati onu potvrdu plačanja. Poštar će mi naplatiti pdv i uručiti paket, u petak.

Obavezno traži račun, ne plaćaj poštaru ništa bez da ti da račun, makar to značilo i da moraš popodne ili drugi dan sam u poštu po paket. Svaka čast svima, ali ima ih koji znaju odrat viška  odokativnu cifru koja mu treba za marendu taj dan

15 godina

Pozz!

Imam za kupiti jedan automobilski (rabljeni) dio preko ebaya, skupa s postarinom je cijena 590 kuna. Zanima me kako i dali se naplacuje carina na to?

Samo rokaj!

0 0 hvala 0
17 godina
bloodsucker kaže...

Pozz!

Imam za kupiti jedan automobilski (rabljeni) dio preko ebaya, skupa s postarinom je cijena 590 kuna. Zanima me kako i dali se naplacuje carina na to?

ovisno koji dio, tj. ovisno o velicini..al 90% dati ide carina na to, za pdv neznam (ili obrnuto?? izgubio sam se)

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.6.2011 13:50 (Hacker002).
15 godina

Moze li se izracunat carina?

Zadnja štop svjetla su u pitanju.

Samo rokaj!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ima li itko iskustva s dostavom is UK?

narucujem knjigu po vec treci put i ne dolazi

mogao bih uzesti tracking no. iduci put...

ne shvacajte salu ozbiljno
14 godina
Vrlo vjerojatno ti ide na to 23% pdv + 50kn troskovi + 10kn sto platis postaru kad ti donese poziv s carane
15 godina
neaktivan
miki1981 kaže...
pbandov kaže...
Hacker002 kaže...

Obavezno traži račun, ne plaćaj poštaru ništa bez da ti da račun, makar to značilo i da moraš popodne ili drugi dan sam u poštu po paket. Svaka čast svima, ali ima ih koji znaju odrat viška  odokativnu cifru koja mu treba za marendu taj dan

evo izračuno sam. Paket me je koštao 556,00 kn. PDV na to je 127,88kn. Znači ako mi on imalo više naplati ja imam pravo tražiti račun i ne platiti više od ovog iznosa ?

17 godina
bloodsucker kaže...

Moze li se izracunat carina?

Zadnja štop svjetla su u pitanju.

u konacnini bude 23% pdv, 10kn ona koverta sto ti posalju i cini mi se 10% carina

15 godina
bloodsucker kaže...

Pozz!

Na auto dijelove ide kalsičnih 10% poreza + 23% PDV-a.

pbandov kaže...

evo izračuno sam. Paket me je koštao 556,00 kn. PDV na to je 127,88kn. Znači ako mi on imalo više naplati ja imam pravo tražiti račun i ne platiti više od ovog iznosa ?

Pa nije baš tako. Znači sam iznos PDV-a je točan, ali tu još imaš i trošak carinskog pregleda/postupka. A to zna bit od 9 pa do cca 50 kn. Meni je najčešće to raavno 9 kn, ali par puta mi znalo biti i npr 17, ili 45 i tako, ali užasno rijetko. Najćešće je 9, ili neka druga cifra manja od 15 kn. Dakle i to plaćaš. E sad, ja sam bio zadnji put podignut nešto sa baya prošli tjedan i normalno sam došao tamo sa računom, naplatili mi 9 kn taj prgled, naplatili mi PDV i ja uzeo paket i aj bok. Ni spomena ni je bilo da će mi poštar doć i da moram njemu platit. To se kod mene dogoi samo ako ja na carinski poziv njima faxiram račun pa onda oni to odrade i pošalju mi poštom kući, tad plaćam poštaru. Ali ja najčešće idem sam po to u carinsku poštu.

Nebitno, ono što hoću reć je da 99% sigurno da neće bit naplata samo tih 127,88, nego nešto više, i koliko god da je ja bi tražio račun. I to čak ne samo zato jer bi me poštar možda zahebo, nego jednostavno zato jer se radi o plaćanju poreza državi, pa ti ne traži račun pa nemaš dokaza da si platio, pa ti za 3 godine stigne doma poziv da nisi platio porez na to i to plus mala kazna...e pa onda sam ja fino izvukao svoj račun i otišao sa njim na poreznu i sve je ok. A da ga nisam imao...e onda ti nema spasa...moraš platit. Jer naša je država takva.

Sve račune treba čuvat nekoliko godina, a pogotovo one po kojima plaćaš nešto državi.

15 godina
neaktivan
miki1981 kaže...
bloodsucker kaže...

Pozz!

Na auto dijelove ide kalsičnih 10% poreza + 23% PDV-a.

pbandov kaže...

Pa nije baš tako. Znači sam iznos PDV-a je točan, ali tu još imaš i trošak carinskog pregleda/postupka. A to zna bit od 9 pa do cca 50 kn. Meni je najčešće to raavno 9 kn, ali par puta mi znalo biti i npr 17, ili 45 i tako, ali užasno rijetko. Najćešće je 9, ili neka druga cifra manja od 15 kn. Dakle i to plaćaš. E sad, ja sam bio zadnji put podignut nešto sa baya prošli tjedan i normalno sam došao tamo sa računom, naplatili mi 9 kn taj prgled, naplatili mi PDV i ja uzeo paket i aj bok. Ni spomena ni je bilo da će mi poštar doć i da moram njemu platit. To se kod mene dogoi samo ako ja na carinski poziv njima faxiram račun pa onda oni to odrade i pošalju mi poštom kući, tad plaćam poštaru. Ali ja najčešće idem sam po to u carinsku poštu.

Nebitno, ono što hoću reć je da 99% sigurno da neće bit naplata samo tih 127,88, nego nešto više, i koliko god da je ja bi tražio račun. I to čak ne samo zato jer bi me poštar možda zahebo, nego jednostavno zato jer se radi o plaćanju poreza državi, pa ti ne traži račun pa nemaš dokaza da si platio, pa ti za 3 godine stigne doma poziv da nisi platio porez na to i to plus mala kazna...e pa onda sam ja fino izvukao svoj račun i otišao sa njim na poreznu i sve je ok. A da ga nisam imao...e onda ti nema spasa...moraš platit. Jer naša je država takva.

Sve račune treba čuvat nekoliko godina, a pogotovo one po kojima plaćaš nešto državi.

još od 16. godine skupljam račune za sve štp kupujem iako blage veze nemam zašto sam počeo (instink živeći u hr?), sad vidim da to ima smisla, i da...iako su oni meni rekli da će biti SAMO PDV (nadam se), ali neovisno o tome ja ću tražit račun pa nek se oni hebu ak me počnu lupat po đepu. I da, eto sada vidiš da kod nas u Osijeku je ustav opet promjenjen. Dakle NE MOŽEŠ kod njih pokupiti nego moraš čekati da poštar donese. Mene samo zanima ZAŠTO !? Ali dobro, bitno da meni dođu moje električne cigarete više, oni nisu svjesni da su mi sad skratili život za 3 dana zbog tog odugovlačenja pi*da im materina!!!  XD

15 godina

stotinu pdvova i carina.. onda se zbilja ne isplati nista uzimat.. osim ako ne mislis do ispod 100 kuna nesto.

Samo rokaj!

0 1 hvala 0
15 godina
bloodsucker kaže...

stotinu pdvova i carina.. onda se zbilja ne isplati nista uzimat.. osim ako ne mislis do ispod 100 kuna nesto.

Pa i nije baš tako, ima masu stvari koje se isplati.

Evo samo 2 primjera: pumpa vode za BMW E46, nova, ušteda sa svim carinama i porezima više od pola.

Unutarnji blatobran za Elantru, sa svim davanjima preko ebaya 450 kn, kod nas ta identična 1700...

U principu se isplate gotovo svi dijelovi za imalo skuplje aute, ne računam tu talijane, za VW i Seat to vrijedi donekle, a za sve ove imalo skuplje švabe, i sve odrea japance, kineze, koreance itd se isplati višestruko.

Što se tiče elektronike, bilo računalne, bilo ove ostale tu ima velikih varijacija, i da se nać odličnih dealova, ali isto tako se, ako se ne pazi, jako lako prođe i skuplje nego kod nas.

15 godina

Oho neko BMW isto preferira :)

Nego sve to ok, al mislim na ova "davanja", bizarna po meni.. 10 posto ovo ono.. svašta nesto

Samo rokaj!

0 0 hvala 0
15 godina
bloodsucker kaže...

Oho neko BMW isto preferira :)

Nego sve to ok, al mislim na ova "davanja", bizarna po meni.. 10 posto ovo ono.. svašta nesto

A čuj, carina, porez, svaka država to ima, neka par posto više, neka par posto niže, ali bez toga ne može. Kako je tako je. Budi realni, visina raznih carinskih stopa i PDV-a su jedni od najmanjih problema u našoj državi.

Da je sve ostalo kako treba većina građana bi bila sretna to im plaćati.

16 godina

Da li bi ovo radilo kod nas ? Vjerovatno da, al eto neka još netko potvrdi  . Hvala !

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
SHELBY_09 kaže...

Da li bi ovo radilo kod nas ? Vjerovatno da, al eto neka još netko potvrdi . Hvala !

Da
Loading... █ 10.000 % ██ 20.000% ███ 30.000% ████ 40.000% █████ 50.000% ██████ 60.000% ███████ 70.000% ERROR!!!!!!
15 godina

Što je PARCEL NUMBER?

Samo rokaj!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
bloodsucker kaže...

Što je PARCEL NUMBER?

gdje to pise?

mislim u kojem kontekstu?

to je inace broj parcele (doslovan prijevod) i pise kod prodaje nekretnina i zemljista, ali ako je neki item u igri pretpostavljam da je broj pod kojim ga se moze naci "negdje"

potpis :D
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice