eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.377.076
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
RE: eBay - pitanja i odgovori
EnlightenedPhoenix kaže...

Ajme koliku je kaznu dobio...

Kolku?

17 godina
neaktivan
Pa za preprodaju mislim da je od 15k kuna pa nadalje...
In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
14 godina
protjeran

Znaci sve stop kupim na Ebay-u koristim i prodam na Njuškalu je preprodaja i mogu ocekivat policiju?

15 godina
CROifer kaže...

Znaci sve stop kupim na Ebay-u koristim i prodam na Njuškalu je preprodaja i mogu ocekivat policiju?

On je nudio uslugu nabavke "službeno" i imao je jasno izraženu proviziju na tu uslugu i to je problem.

Ako ti nudiš na njuškalu uslugu kupnje, nabavke i slično i na to uzimaš proviziju, ili fixnu naplatu, svejedno, onda bi to morao i prijavit. Ako samo kupiš i prodaš nešto onda se to podrazumijeva da nemaš razvijeni biznis...a on je imao, ali na crno, a to je ilegalno.

17 godina
neaktivan
CROifer kaže...

Toga se ne moraš bojati... ti si mali igrač... ako nije nešto preko par tisuca kuna sve uredu...

njega je očito netko prijavio... i bio je malo veći igrač...

15 godina
CROifer kaže...

nemoras se nista bojati ako prodajes svoje stvari koje ti vise netrebaju!

My Life Is A Very Serious Game...
14 godina
protjeran
eBay - pitanja i odgovori

Jel istina da se prate ljudi koji puno narucuju preko npr. Ebay-a?Ako neko puno kupuje kada pređe neki limit zove ga se da plati davanja? Ili je to samo pusta prica?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Hehehhehe

Ma naravno da prate ;)

:)
15 godina

Ako placas uredno carinu i porez nemaju te zasto pratiti! sta koga briga dali ja kupim 100 stvari ili 1000 dok god imam novaca za to a ne kao lik iz druge teme koji mazne cod i onda ga cajkani cope...

17 godina
neaktivan
ma tko ce te i kako pratiti???

Ako kupujes preko ebaya sva davanja koja moraš platiti ti lijepo budu na carini...

Gluposti... Policija nema pametnijeg posla nego pratiti obične ljude...
14 godina
protjeran

Ako placam carinu i porez?Jos mi nista nisu carinili a kad se porez placa?

0 0 hvala 0
15 godina

Ako su nesto trebali a nisu njihov problem ne tvoj! mozes na elektroniku u pravilu ide porez sam znaci 23% na ostale ide jos i carina 10%! za sve predmete koji kostaju vise od 160kn ili osobnim prelaskom granice do 1000kn.

Ako sam nesto fulao neka nadopuni...

17 godina
neaktivan
what he said...
14 godina
protjeran
CroVandal kaže...

Ako su nesto trebali a nisu njihov problem ne tvoj! mozes na elektroniku u pravilu ide porez sam znaci 23% na ostale ide jos i carina 10%! za sve predmete koji kostaju vise od 160kn ili osobnim prelaskom granice do 1000kn.

Ako sam nesto fulao neka nadopuni...

Jasno za carinit to je njihov problem ali sta je sa porezom?

15 godina

Read again and again and again till you get it... znaci gdje se carni obracunava se i porez kao sto pise gore...

14 godina
protjeran
CroVandal kaže...

Read again and again and again till you get it... znaci gdje se carni obracunava se i porez kao sto pise gore...

Jasno,usput malo mi je smješno da mi nisu carinili niti jednu stvar od njih 200-tinjak!{#}

15 godina

nekoga to hoce i meni tako samo jedan predmet na ocarinjen a frend sa game.co.uk narucio 2 puta i oba carina...

17 godina
neaktivan
Meni dva predmeta...

DS Lite i Nokia N8...
14 godina
protjeran

E a sta se desi ako dode poštar i mene nema doma,te ostavi bijeli papirić da se mora u pošti podici paket,ali taj bijeli papirić mi odnese vjetar i ja ne odem u poštu?

0 0 hvala 0
15 godina
CROifer kaže...

E a sta se desi ako dode poštar i mene nema doma,te ostavi bijeli papirić da se mora u pošti podici paket,ali taj bijeli papirić mi odnese vjetar i ja ne odem u poštu?

Ti mora da zahebavas ljude sa svojim pitanjima {#}.

14 godina
protjeran
zabranjeniples kaže...
CROifer kaže...

Ti mora da zahebavas ljude sa svojim pitanjima {#}.

Pa mislim da je ovo sasvim normalno pitanje?

17 godina
neaktivan
CROifer kaže...

Svaki drugi dan nazoves postu i vidis da li je nesto doslo za tebe i rjesen problem :D

15 godina
CROifer kaže...

Kako misliš da ti papirić odnese vjetar? Pa neče ti papirić ostavit ispred kuče. Ubaci ga u sandučić. Nemoj previše razbijat glavu nepotrebnim stvarima, nego uživaj u šopingu {#}.

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.11.2010 23:30 (zabranjeniples).
14 godina
protjeran
zabranjeniples kaže...
CROifer kaže...

Kako misliš da ti papirić odnese vjetar? Pa neče ti papirić ostavit ispred kuče. Ubaci ga u sandučić. Nemoj previše razbijat glavu nepotrebnim stvarima, nego uživaj u šopingu {#}.

Pa puno puta sam papiric nasao zataknut za kvaku ili ispred vrata pod kamenom!

Zanima me sta je sa mojim paketom ako ne vidim papiric i ne odem u postu?

15 godina
CROifer kaže...

Pa puno puta sam papiric nasao zataknut za kvaku ili ispred vrata pod kamenom!

Zanima me sta je sa mojim paketom ako ne vidim papiric i ne odem u postu?

Za ovo podebljano slobodno zaseri onoga tko ti nosi poštu. Njihova dužnost je da rade svoj posao kako treba, a ne da ostavljaju obavijest ispod kamena. Pa nismo u kamenom dobu {#}.

Što se ovog dolje tiče, tu ti ne bi znao pomoć. Nisam imao sličnih problema. Obično pošta obavijesti telefonom ili papiričem o prispječu pošiljke. S tim da je poštar dužan papirić ostavit na mjesto gdje se to ostavlja, a ne na tapetiću pred ulazom ili ispod kamena.

Postoji neki određeni rok do kojeg trebaš doć podič pošiljku (ako se ne varam).

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.11.2010 23:38 (zabranjeniples).
14 godina
protjeran
zabranjeniples kaže...

Za ovo podebljano slobodno zaseri onoga tko ti nosi poštu. Njihova dužnost je da rade svoj posao kako treba, a ne da ostavljaju obavijest ispod kamena. Pa nismo u kamenom dobu {#}.

Što se ovog dolje tiče, tu ti ne bi znao pomoć. Nisam imao sličnih problema. Obično pošta obavijesti telefonom ili papiričem o prispječu pošiljke. S tim da je poštar dužan papirić ostavit na mjesto gdje se to ostavlja, a ne na tapetiću pred ulazom ili ispod kamena.

Postoji neki određeni rok do kojeg trebaš doć podič pošiljku (ako se ne varam).

Bas me zanima oce mi neko odgovorit,bilo bi logicno da me zovu ili da svaki dan zvone jel nije za ukras broj mobitela na paketu!

14 godina
neaktivan
jaoooo napokon ja mogu nekom odgovoriti!!

1. NIJE ISTINA da vas prate ako puno kupujete, prati se samo ono što se carini zbog plaćanja carine a država ne može po službenoj dužnosti pokrenuti postupak ako joj je netko sumnjiv jer puno kupuje (uvij postoji, naravno, mogućnost da vas iz ljubomore prijavi susjed da švercate i slično...a i tu sad postoji mogućnost da ga se ne shvati ozbiljno...) ugl - neosnovan strah!

2. Ako se dogodi da ti "vjetar odnosi papirić" tvoje pravo i dužnost koa korisnika poštaskih usluga je da to PRIJAVIŠ nadležnoj pošti članak 23, stavk k1. Zakona o poštanskim uslugama , NN 88/09 :

Poštanske pošiljke se u pravilu uručuju osobno primatelju, zakonskom zastupniku ili opunomoćenoj osobi, a iznimno odraslom članu kućanstva, osobi stalno zaposlenoj u kućanstvu ili poslovnoj prostoriji primatelja, ovlaštenoj osobi u poslovnoj prostoriji pravne ili fizičke osobe gdje je primatelj stalno zaposlen, kao i ubacivanjem u kućni kovčežić ili skupni kovčežić, ili u poštanski pretinac, ili na način ugovoren između primatelja pošiljke i davatelja poštanskih usluga

stavak 5 kaže -

Ako pošiljku nije moguće uručiti primatelju niti je vratiti pošiljatelju, davatelj poštanskih usluga obvezan je o takvim pošiljkama voditi evidenciju, pošiljke čuvati godinu dana od dana pokušaja uručenja, te ako se u tom roku ne pronađe pošiljatelj ili pošiljka ne uruči primatelju, povjerenstvo davatelja poštanskih usluga odlučit će o uništenju ili prodaji pošiljke u skladu s općim uvjetima davatelja poštanskih usluga

znači, kačenje papirića na kvaku (posebno ako se ošteti) bi se smatralo POVREDOM DOKUMENTA

ako nemate sandučić ( zakon ga propisuje pa.....) u pošti se može dogovoriti i niz posebnih načina dostave pošiljke (guranje kroz vrata, ponomoć susjedu ili članu kućanstva, slanje na radno mjesto......izbor je samo vaš :) )
And justice for all...

1 0 hvala 2
14 godina
neaktivan

Planiran kupiti jedan solidan amaterski fotoaparat, super s obziron na cijenu u HR. Fujifilm FinePix JZ300. Sa šipingon me izađe 132 $. Seller ima 97,4 % dobar feedback. E sad misli li neko da bi moga proći sa forom da mi ga označi ka gift i stavi cijenu npr 30 USD, pa da izbjegnen carinu ili je stvarno istina da se foto oprema ne carini. Da čujem mišljenja ekipa...!

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.11.2010 14:03 (iadero).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Porez na takvo nešto će ti vjerojatno naplatiti ma koliko god ti stavio... lijepo ce te pozvat da doneses ispis računa... za carinu ne znam...
14 godina
neaktivan

Dobro, PDV se teško mogu izvući, to san već prihvatija, ali baren da carinu izbjegnen. Zato me zanima da li se fotoaparat kao takav uopće carini, mislin, ono, službeno.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice