eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.377.664
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
RE: eBay - pitanja i odgovori
miki1981 kaže...
EnlightenedPhoenix kaže...
BannedOnThisForum kaže...

Pošto planiram uzeti Nintendo DS, kod kakvih tipova tražiti, kakve cijene za gledati i postoje li neki posebni VIP ili Trusted statusi kao na piratskoj luci kod korisnika? Naime ne bih želio da mi se desi nešto ovakvo...

http://myworld.ebay.com/buy/

ja sam kupio od ovog sellera... doslo mi je sve uredu...

piše da uopće ne šalje nigdje izvan usa, čak ni na hawaje ni  na aljasku...

kako si uspio dobit u hr?

kontaktiraš prodavača, većina će ti poslati u hrvatsku

GENERATION 17: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and add 1 to the generation. Social experiment.
15 godina
miki1981 kaže...

Nisam siguran šta je bilo u njegovom slučaju, ali evo jedan prijedlog za sve koji ne znaju. Iako neki ne šalju u HR, pošaljete mu mail i pitanje/zamolbu, dali je moguče poslat u HR. I naravno, koja bi ukupna cijena (+shipping) bila za navedenu zemlju. Neki selleri pristanu poslat. Tako da je to neloša stvar.

Recimo, ja sam nešto bio uzimao. I najpovoljnije/jedino našao kod sellera koji ne šalje u HR. Bar je tako pisalo. Ali pri mom upitu/mailu, seller kaže može, te je cijena ta i ta.

Opet, ima velika večina onih koji neče slat, baš kao što su i napisali.

17 godina
neaktivan

Upravo sam outbidan bio za magic the gathering kartu :(

Ma diablo to stoji ali kad sam ja uzimao bila je HRV na listi... pa sam tako i uzeo (32$ je bila cijena poštarine)...

In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.11.2010 20:49 (EnlightenedPhoenix).
15 godina
Nope...

Vjerojatno recent change... baš taj buyer je...

evo provjerio dva puta...

šteta, već sam se ponadao da si možda koristio mail forward, jer će meni vjerojatno trebat ubrzo pa da odmah užicam koju informaciju...

17 godina
neaktivan
miki1981 kaže...
Nope...

Vjerojatno recent change... baš taj buyer je...

evo provjerio dva puta...

šteta, već sam se ponadao da si možda koristio mail forward, jer će meni vjerojatno trebat ubrzo pa da odmah užicam koju informaciju...

Nisam niti jednom... do sada sam sve uspio naći... ali proslijedim ti (kada ih pitam za dopuštenje) par mailova ljudi, pa ih pitaj...

15 godina
Diablo86 kaže...
miki1981 kaže...

piše da uopće ne šalje nigdje izvan usa, čak ni na hawaje ni  na aljasku...

većina kojima piše da neće i stvarno neće..., iako istina je da neki pristanu ali ja sam EP-a pitao iz jednog drugog razloga...

zabranjeniples kaže...

Nisam siguran šta je bilo u njegovom slučaju, ali evo jedan prijedlog za sve koji ne znaju. Iako neki ne šalju u HR, pošaljete mu mail i pitanje/zamolbu, dali je moguče poslat u HR. I naravno, koja bi ukupna cijena (+shipping) bila za navedenu zemlju. Neki selleri pristanu poslat. Tako da je to neloša stvar.

Recimo, ja sam nešto bio uzimao. I najpovoljnije/jedino našao kod sellera koji ne šalje u HR. Bar je tako pisalo. Ali pri mom upitu/mailu, seller kaže može, te je cijena ta i ta.

Opet, ima velika večina onih koji neče slat, baš kao što su i napisali.

Točno tako

Nisam niti jednom... do sada sam sve uspio naći... ali proslijedim ti (kada ih pitam za dopuštenje) par mailova ljudi, pa ih pitaj...

Odlično, hvala, jer znam teoriju, ali htio bi čuti i od nekoga tko je stvarno koristio kako to ide u stvarnosti. pogotovo sam izbor servisa je dosta bitan zbog poštarine, i eventualne članarine.

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.11.2010 20:54 (miki1981).
16 godina
neaktivan
Diablo86 kaže...

A da ih pitaš hoće li poslati u BiH tip bi mislio da ga zaje*avaš te bi rekao da nikad nije čuo za to.

You and me baby ain't nothing but mammals. So let's do it like they do on the Discovery Channel. Gettin' horny now! Fine opcije foruma :) +38761299744
16 godina
Diablo86 kaže...

A da ih pitaš hoće li poslati u BiH tip bi mislio da ga zaje*avaš te bi rekao da nikad nije čuo za to.

Nije balkan tako nepoznat, u koliko samo filmova smo bili...

GENERATION 17: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and add 1 to the generation. Social experiment.
15 godina
neaktivan
Diablo86 kaže...
Diablo86 kaže...

Nije balkan tako nepoznat, u koliko samo filmova smo bili...

hahahahaha, ee, to ti je dobra fora, bili smo u tolko filmova da francuzi znaju da smo još u yugoslaviji.

Dont bug me!
15 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

ee ljudi, vidim ja da ovi australci postaju sumnjivi.....evo zanima me ovo, slučajno malo gledao pa naišao na kao fol lacoste polo majice po 8AU$ , i ono, piše sa strane prodo preko 400 komada, (zaboravio, free shiping), znači preko 400 prodao, ima u varijacijama i boja i veličina, no 0 feedbacka, naravno neću skočiti kroz prozor pa kupiti, ali evo, čisto da znam, koliko je ovo sigurno.....ako nema feedbacka znači da likovi još nisu ni dobili, a to nekako velik broj....evo link:

http://cgi.ebay.com/Mens-La-coste-Polo-shirt-15colors-SIZE-/260696874871?pt=Men_s_Clothing&var=&hash=item8263a62e11

edit: malo bolje pretražujem i evo saznanja, isti proizvod čak i iste slike, samo piše lokacija u Beijngu, a ne australija :P, evo i tu link:

http://cgi.ebay.com/NEW-Brand-100-Cotton-Mens-Polo-Long-sleeved-shirt-/250729202483?pt=US_CSA_MC_Shirts&var=&hash=item800faba025

hehe, ovo me podsjeća na epizodu iz simpsona, kada onaj Fat tony tamo plete sa svojom bandom krokodile na majice ^^

Dont bug me!
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.11.2010 0:56 (pbandov).

0 0 hvala 0
15 godina
pbandov kaže...

ee ljudi, vidim ja da ovi australci postaju sumnjivi.....evo zanima me ovo, slučajno malo gledao pa naišao na kao fol lacoste polo majice po 8AU$ , i ono, piše sa strane prodo preko 400 komada, (zaboravio, free shiping), znači preko 400 prodao, ima u varijacijama i boja i veličina, no 0 feedbacka, naravno neću skočiti kroz prozor pa kupiti, ali evo, čisto da znam, koliko je ovo sigurno.....ako nema feedbacka znači da likovi još nisu ni dobili, a to nekako velik broj....evo link:

http://cgi.ebay.com/Mens-La-coste-Polo-shirt-15colors-SIZE-/260696874871?pt=Men_s_Clothing&var=&hash=item8263a62e11

edit: malo bolje pretražujem i evo saznanja, isti proizvod čak i iste slike, samo piše lokacija u Beijngu, a ne australija :P, evo i tu link:

http://cgi.ebay.com/NEW-Brand-100-Cotton-Mens-Polo-Long-sleeved-shirt-/250729202483?pt=US_CSA_MC_Shirts&var=&hash=item800faba025

hehe, ovo me podsjeća na epizodu iz simpsona, kada onaj Fat tony tamo plete sa svojom bandom krokodile na majice ^^

Oba linka su removana...

15 godina
neaktivan

to je bilo brzo...

Dont bug me!

0 0 hvala 0
17 godina

Prije nekih mjesec dana sam za frenda kupio memory stick SanDisk Cruzer Blade 8GB. Od prodavatelja iz Singapura. I uredno i bez problema ga nakon nekih 10-ak dana dobio. Da bih danas na moje cudjenje dobio jos jedan! Znaci ili me prodavatelj velikodusno pocastio ili je iz nekog razloga pogrijesio. Eto i to se dogadja :) 

15 godina

Suti i uzivaj :-)

My Life Is A Very Serious Game...
14 godina
protjeran

Normalno prodaj ju...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Eld kaže...

Prije nekih mjesec dana sam za frenda kupio memory stick SanDisk Cruzer Blade 8GB. Od prodavatelja iz Singapura. I uredno i bez problema ga nakon nekih 10-ak dana dobio. Da bih danas na moje cudjenje dobio jos jedan! Znaci ili me prodavatelj velikodusno pocastio ili je iz nekog razloga pogrijesio. Eto i to se dogadja :) 

ajme ti sreće, dupli si dobio, a vjerojatno je ljudska greška, oni to masovno prodaju, lako se dogodi "double print" ^^

Dont bug me!
14 godina
neaktivan

{#}{#}{#}

tko o čemu ...ja o ebay problemima...pa pomajte mudri i sveznajući jerbo sam bez vašeg znanja izgubljena!!!{#}{#}

naime, upala sam u svoj mjesečni shopping spree {#} i tako jutros kupila u jednom ultra cute dućančiću iz LA iz kojeg inače naručujem 2 itema ( haljinu i košulju), oboje nekih 60 dolara

e sad, kako sam smetnula s uma da nemam dovoljno love na kartici ( nisam još kavu bila popilaaaaaaa {#}) ja sam klikula na PAY NOW i naravno, Paypal me odbio u skoku, ali kako sma sad modern woman {#} i imam internet bankarstvo, brzinom svjetlosti sam prebacila parice i krenula u željeni shopping

e sad ide "smišni dio" ....na ebayu di inač epiše - you need to pay for 2 (3, 4, 29 ) item , sad je pisalo you need to pay for 1 item (a  imaju dva!!!!) i to cjenu od 30 dolara, znači pola prvobitnog iznosa

ok platim ja

sve restartam (i komp, u slučaju da se zblesio , jer zadnjih dana je poluživ ) , vratim se na ebay

i vidim sljedeće:

1. prvi item (košuljica) - PAY at 25. nov.....

2.item (haljina) - payment sent...

odem na paypal...drugi item se ne spominje, ni kao paymente sent, ni ako denied,ni kao failed....NE POSTOJI!!!

odem na banku, fali pola iznosa

Ok, vratim se opet na ebay, pokušavam ga platiti, ali opcije više nema...

WTF????{#}

Jel ikome poznato????

ili sam ja uklata...{#}

naravno, kao savjestan kupac odmah sam kontakirala i sellera i paypal..

jel se itko susreo s ovim????????

Question No1 - poučena prijašnjim iskustvima i vašim  savjetima, kako mi je jedan item kasnio, "zaprijetila" sam selleru otvarnjem case-a, i onda mi je žena rekla da se ispričava da nije stigla poslat jer joj djete ima rak i cjeli je dan na terapijama.....NARAVNO da sam dobila automatsku grižnju savjesti....no kasnije mi prijatljica bacila bubu u uho da nekad namjerno znaju tako nešto napisati da se sažališ......Znate li nešto o tome?????

And justice for all...

0 0 hvala 0
17 godina
Jamesanna kaže...

Question No1 - poučena prijašnjim iskustvima i vašim  savjetima, kako mi je jedan item kasnio, "zaprijetila" sam selleru otvarnjem case-a, i onda mi je žena rekla da se ispričava da nije stigla poslat jer joj djete ima rak i cjeli je dan na terapijama.....NARAVNO da sam dobila automatsku grižnju savjesti....no kasnije mi prijatljica bacila bubu u uho da nekad namjerno znaju tako nešto napisati da se sažališ......Znate li nešto o tome?????

Nemoj imat griznju savjesti. To su ti vjerovatno prevaranti. Posalji toj tuki mail da ces joj poslati gljive koje lijece rak cim ona odradi svoj dio {#}

Mi smo na putu da budemo na putu prema izlazu iz krize [GOOGLE TRANSLATOR]: Na putu prema dolje
14 godina
neaktivan

hehe hvala....u međuvremenu je taj item stigao (još je priložila poklon uz njega , hihi) {#}

ali što da radim s ovom misterioznom haljinom????

And justice for all...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ako ti nije shippala unutar dva dana... otvaraj case... reci da ćeš zatvoriti čim predmet dođe i gotovo...
14 godina
neaktivan

ma sve ok s tim itemom.....ova priča o "misterioznom " plaćanju me muči!!!

hvala!!!!!!!

And justice for all...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
J3ckYYY kaže...

Znaci registrirao sam karticu na PayPal i sada sam se registrirao na eBay ali nikako da mi dode email za aktivaciju probao sam i resend. sta mi je cinti? cekati ili? :D

Regaj se na britanski ebay. Tako je meni radilo,jer mi na američkom nije htjelo. Kasnije se možeš prijaviti na američki sa istim podacima.

Nije se teško zaljubiti, nego je to teško reći. Nitko nije obavezan da drugog voli više nego sebe sama.
14 godina

e ovako, ja bih sebi nesto uzeo sa paypala i upravo sam si kreirao account!

e sada dali ja jednostavno mogu uplatit novce preko internet bankarstva (konkr. OTP banka) - opce uplatnice sebi novce na taj racun...

znaci ono klasika onih 10+7 brojeva racuna itd...

i koji je drugi nacin uplate, jer nebih htio broj kartice davat...

Respect the Raise...!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
samo kartica za HRV...
16 godina
definho kaže...

e ovako, ja bih sebi nesto uzeo sa paypala i upravo sam si kreirao account!

e sada dali ja jednostavno mogu uplatit novce preko internet bankarstva (konkr. OTP banka) - opce uplatnice sebi novce na taj racun...

znaci ono klasika onih 10+7 brojeva racuna itd...

i koji je drugi nacin uplate, jer nebih htio broj kartice davat...

Ja sam u OTP-u i morao sam izvaditi visa web card, to je  prepaid kartica na koju staviš love koliko misliš potrošit, ali moraš imati i internet bankarstvo da vidiš onaj broj koji ti pošalje paypal

14 godina

a jbg...nema smisla ic vadit tu karticu za item od 12 kuna, a i maloljetan sam pa mi se neda pilit starce...a posto vidim da vise nema eplati a onaj drugi naplacuje 40 KN sto mi se ne isplati...

mozda naidem na dobru dusu koja bi mi ucinila tu uslugu...

Respect the Raise...!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
je vidi... nisam ni skuzio da je eplati.com suspended...
15 godina

dosla mu policija na vrata zbog preprodaje!

My Life Is A Very Serious Game...
14 godina
protjeran
CroVandal kaže...

Ozbiljno?Sta je preprodavao?

17 godina
neaktivan
CroVandal kaže...

A što ćeš... nije trebao davati ništa svoje, te staviti na server u SAD, u texas... a sto se tiče računa i slično... a to je trebalo već nekako srediti drugačije... ne znam kako... ali nekako...

CROifer kaže...
CroVandal kaže...

Ozbiljno?Sta je preprodavao?

Pa sve...

inače kad si posrednik, onda trebaš prijavljivati i plaćati porez na dohodak i slicno...

Ajme koliku je kaznu dobio...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice