eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.402.442
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: eBay - pitanja i odgovori

Pitaj prodavača.

17 godina
neaktivan
salji ga i pitaj... mozda mu je slucajno pisalo...

a mozda je on nesto zahebo...

posalji mu i SS toga da pise 20...
sve preko ebay-a normalno
In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
15 godina
neaktivan
17 godina
neaktivan
ma to mu posalji... provjerio sam i ja da se nisi zafrkao.... 20 funti je...
15 godina
4Bastard kaže...

Dakle naručio sam tu malu kamericu sa ovoga linka - http://bit.ly/cJUegQ i ok fino mi dodje mail gdje piše da moram platit 105 funta.

Na malo poslije stiže mail gdje piše da item moram platit 125 funta ( Postage and packaging via Standard Int'l Postage: 40 funta ) a inače poštarina za hrvatsku piše da je 20 funta. Ne razumijem kako mi se sad povećala poštarina sa 20 na 40 funta?

Ne kužim kakvi mailovi ti dolaze, pa imaš u items won šta si osvojio i radiš plaćanje preko toga, dakle u ebay-u, i nema greške, koliko je pisalo kad si osvojio item toliko ćeš platit. Nemaju ti šta kakvi mailovi dolazit sa cijenama na ebayu.

16 godina
eBay - pitanja i odgovori

bok, evo skoro rjesia svoj problem,

uglavnom opisa sve i dobia mail, da

je presudeno u moju korist, te sam

otisa na paypal sad sam na ovo claim

samo ne znam kako dalje...

ispod pise nesto da prickam do 13.10.

znaci cekam jos 2 dana i onda sam rijesia

cili problem i pare se vracaju.. jel tako?

Najbolji osjećaj je upala mišića........ Krema Foruma!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ipak je bila pogreška kod trgovca jer je krivo naveo poštarinu za Hrvatsku tako da je 125 funta ---- 1048kn.

Sad me zanima ako mi netko može izračunati koliko bi me ukupno došlo sa porezom?

Hvala

15 godina

Mislim posto je elektronika neplacas carinu vec samo pdv stoga oko 1290 kn

My Life Is A Very Serious Game...
15 godina
4Bastard kaže...

Ipak je bila pogreška kod trgovca jer je krivo naveo poštarinu za Hrvatsku tako da je 125 funta ---- 1048kn.

Sad me zanima ako mi netko može izračunati koliko bi me ukupno došlo sa porezom?

Hvala

Eh koji izračuni...

Pa cijena itema + cijena poštarine ( a to oboje imaš kad si won-ao item) i samo na to dodaš 23%...

17 godina
neaktivan
to ti je 153.75...

e sada... nadji koliko takvo sto dodje u HRV...

BTW jos imas neke sanse, dogovori se s čovjekom da stavi naljepnicu broken, i ubaci račun manje vrijednosti unutra...
17 godina
neaktivan

Jel može netko, npr. netko iz Njemačke sa svojim ebay   i paypal accom naručiti nešto, ali da oni to meni dostave u Hrvatsku? Kao poklon, ako me raumijete, samo što direktno ide meni.

Kažu da imamo dva uha i samo jedna usta, kako bi pričali samo pola onoga što čujemo....
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Koliko ja znam ne moze...
17 godina
neaktivan
EnlightenedPhoenix kaže...
Koliko ja znam ne moze...

To sam i mislio, damnit

Kažu da imamo dva uha i samo jedna usta, kako bi pričali samo pola onoga što čujemo....
17 godina
neaktivan

Može, bez problema.

Meni je kompa iz Engleske naručivao, isto tako sam i ja sa svojim britanskim PayPalom naručivao.

When I get sad I stop being sad and I be awesome instead. True story!
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.10.2010 13:28 (Danny_HR).
17 godina
neaktivan
Zato sam i napisao koliko ja znam :)

eto kaze danny da moze :)
16 godina

jasno da moze, ja sam isto ima

par solucija, da nekako skinem

carinu, al eto nisam nista treba dok mi je brat bia u njemackoj

tako da nisam uzima, no u 1 misec ide zivit gore,pa bi sad moga

nesto probat, jer ce naravno dolazit cesto ode i samo mi donese

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Dakle, situacija je sljedeća.

U zamjenu za COD4 cdkey, i clanbase account, jedan frajer mi nudi da mi kupi nešto u vrijednosti 20€ na ebayu.

Meni bi to pasalo samo ako bi to meni došlo na kućnu adresu.

On ima samo paypal, a ne želi uplaćivati na moj žiro nikako, pa je to predložio.

Ja nemam paypal, a i da imam ne mogu primati novce na njega, kolko znam.

Dakle, to je izvedivo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Da, bez problema.
15 godina
FlyBoy kaže...

Dakle, to je izvedivo?

Ne znam gdje je problem. Imam dosta iskustva i s takvim slučajevima. Taj što uzima za tebe, samo kaže prodavaču tvoju adresu i tvoje podatke. Nema nikakvih komplikacija.

15 godina
neaktivan
miki1981 kaže...
4Bastard kaže...

Hvala

Eh koji izračuni...

Pa cijena itema + cijena poštarine ( a to oboje imaš kad si won-ao item) i samo na to dodaš 23%...

To je onda ukupno 1290kn?

15 godina
protjeran

Evo formula majstor mi je f1 brzinom zatvorio temu iako nije pitanje o ebayu već o usluzi fizičke osobe iz Amerike al ajde, nek mu bude.

Dakle zanima me da li je netko čuo za nekog ko bi poslao neke stvari iz Amerike od prodavača koji ne šalje worldwide? Npr. netko naruči nešto s Ebaya na svoju adresu u Americi i onda vama pošalje u Hrvatsku uz dogovorenu naknadu s vaše strane.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
makimakimaki kaže...

Evo formula majstor mi je f1 brzinom zatvorio temu iako nije pitanje o ebayu već o usluzi fizičke osobe iz Amerike al ajde, nek mu bude.

Dakle zanima me da li je netko čuo za nekog ko bi poslao neke stvari iz Amerike od prodavača koji ne šalje worldwide? Npr. netko naruči nešto s Ebaya na svoju adresu u Americi i onda vama pošalje u Hrvatsku uz dogovorenu naknadu s vaše strane.

ima jedna tvrtka koja to radi u americi, no nemogu se sjetiti imena.Samo što dostava zna biti u sumi malo pretjerana, ovisno i vrsti paketa naravno.

Dont bug me!
15 godina
protjeran
pbandov kaže...
makimakimaki kaže...

ima jedna tvrtka koja to radi u americi, no nemogu se sjetiti imena.Samo što dostava zna biti u sumi malo pretjerana, ovisno i vrsti paketa naravno.

Meni bi trebala najjeftinija dostava, to bi valjda bilo USPS-om pod priority mail international First Class Mail International, to bi se više manje moglo dogovoriti s tom osobom koja šalje, jer tražim osobu koja uzima dogovorenu proviziju a ne da me zakida na poštarini.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.10.2010 13:24 (makimakimaki).
15 godina
makimakimaki kaže...
pbandov kaže...
makimakimaki kaže...

Meni bi trebala najjeftinija dostava, to bi valjda bilo USPS-om pod priority mail international First Class Mail International, to bi se više manje moglo dogovoriti s tom osobom koja šalje, jer tražim osobu koja uzima dogovorenu proviziju a ne da me zakida na poštarini.

Svaki mail forward service to radi, pa googlaj malo "mail forward service" pa si nadji neki koij ti nudi hr, i koji ti nudi jeftinu dostavu. I obavezno provjeri prije sa prodavačem ako je voljan slati na adresu koja nije ista kao na paypalu s kojeg plaćaš.

16 godina

jednostavno se ne isplati na nacin da nades neku firmu

pa da ona salje ja gleda ako bi g35 uzea njih platia oko 90$

onda bi me put dosa 174$, sta je apsurdno

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

evo odlucih se i ja za ebay i internet kupovinu...sredio karticu, registriro se i na paypal i na ebay...inace, pročito sam svih 41 stranicu ove teme, sazno sve što me interesira...i sad me još zanima sljedeće:

ako kupim ja dres iz amerike oću platit carinu? (ŠALA, NE ZANIMA ME TO :) )

dakle sljedeća stvar me zanima: čitam da je dobro kupovat od sellera koji imaju puno pozitivnog feedbacka, reda nekoliko tisuća...i da postoje top rated selleri kojih se isto dobro držat...e sad, gledam te neke top sellere, imaju mozda 300 feedbacka pozitivnih...jel to generalno ok, ako je top seller, a nema velik broj feedbacka?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nema nikakvih problema.
16 godina

ajde onda danny kad vec tako brzo odgovaraš još jedno pitanjce da nabacim :)

koliko sam skužio s tom carinom stvarno nema nikakvih pravila, ovisi na kakvog carinika naletiš...jel možda imas ti konkretnih iskustava ili znas neka iskustva vezano za naručivanje dresova...NBA, NFL, NOGOMET,....cijene od 200-400 kn...dal takve stvari uglavnom carine, uglavnom ne il isto nema nikakvog pravila?

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
barisic_sb kaže...

koliko sam skužio s tom carinom stvarno nema nikakvih pravila, ovisi na kakvog carinika naletiš...jel možda imas ti konkretnih iskustava ili znas neka iskustva vezano za naručivanje dresova...NBA, NFL, NOGOMET,....cijene od 200-400 kn...dal takve stvari uglavnom carine, uglavnom ne il isto nema nikakvog pravila?

Da sve ovisi koj carinik dobije paket ali ja sam narucivao dresove i nije bilo carine.

16 godina

dobro je, znaci moze proc i u dosta slucajeva bez carine...to me zanimalo, neka konkretna iskustva...premda to ne mora nist znacit...kakve si dresove narucivo, jel imas mozda sa NBA iskustva?...malo gledam ima i za 150-200kn dresova...dobro izgledaju, imaju sve one tagove, sad jebat ga, kolko to valja ne znam...valjd nisu neki šrotovi :)

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice