eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.401.521
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Pozdrav svima....regao sam se ovdje jer mi se činite kao dovoljno kvalificirani da mi kažete točne informacije koje me zanimaju Belji se 

..govorim to jer sam pročitao sve što ste tipkali od negdje 21.stranice pa do kraja Smijeh pa reko ajde da i ja pitam koju pametnu (kažu da ne postoje glupa pitanja, sad ćemo vidjet hehe)...

Dakle, ovako...dosad imam cca 30-tak kupnji sa eBaya - većinom glazbena oprema, maske za mobitele, curi neke gluposti i tako to...e sad, došlo vrijeme za druge, muške, stvari - IT oprema itd...

Zanima me za početak recimo ovo:

http://cgi.ebay.com/20-DBi-2-4GHz-Wifi-Yagi-Antenna-RP-SMA-Rounter-Wifi-/320586501408?pt=LH_DefaultDomain_2&hash=item4aa471cd20#ht_3391wt_930

a evo može i ovdje, ne mora biti eBay..

http://www.focalprice.com/CN084B/GDI8213_13db_24Hz_WiFi_Router_Antenna_Booster_Black.html

Dakle, imate li iskustva, da li se takve stvari (posebno) carine?...Da, znam ukupna cijena je ispod 160kn i da, znam da su to SAMO antene, dakle hrpa metala itd, ali nikad neznam sa našom carinom, suglasnost sa HAKOM-om itd Neodlučan? Paket će otvarat vrlo vjerojatno zato jer je dužina antene 40-50cm, pa bi (možda) bilo i čudno da ne otvaraju....

Osim toga zanima me i ovo:

http://cgi.ebay.com/USB-2-0-Digital-DVB-T-HDTV-TV-Tuner-Recorder-Receiver-/320555072643?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4aa2923c83

Znam da je to već netko par puta spomenuo, pa je netko komentirao kako bi "to trebalo proći bez problema, to je ipak samo tv receiver", u smislu ne ometaš druge svojim djelovanjem, pa je ok.

Dal je netko to već naručivao ili iz tuđeg iskustva možda zna da s takvim stvarima nema problema? Isto pitanje se odnosi i na bluetooth stickove, općenito npr. wifi kartice itd - you name it (a sve navedeno vrijednosti ispod 160kn) - po istom principu onda bi trebalo biti problema i sa antenama jer je njima moguće ometati druge,tuđe signale (oslabiti ih svojim spektrom)?

Ispričavam se na iscrpnom postu, znam da sam novi ovdje, ali evo ako je netko od vas znalaca ovdje voljan pomoći - skidam kapu.

Hvala unaprijed ljudovi..!!

LP

"Ako je neuredan stol znak neorganiziranog uma, čega je znak prazan stol?" A.Einstein

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

nečeš imati problema sa carinom, istina je da je ova antena poveća ali do 50 kg mase nemoraš ništa brinuti. Plus cijena je smiješnih 8$ tako da et, naravno postoji šansa da zatraže da isprintaš onu transakciju sa paypala, ali to samo da se uvjere da proizvod košta toliko koliko piše ili nepiše.Samo brate naručuj Smijeh

e i da, drago mi je da si stavio za onaj dvb-t, mislio sam neko vrijeme si to kupiti a ovo je prilično jeftino.

Dont bug me!

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
RE: eBay - pitanja i odgovori
pbandov kaže...

nečeš imati problema sa carinom, istina je da je ova antena poveća ali do 50 kg mase nemoraš ništa brinuti. Plus cijena je smiješnih 8$ tako da et, naravno postoji šansa da zatraže da isprintaš onu transakciju sa paypala, ali to samo da se uvjere da proizvod košta toliko koliko piše ili nepiše.Samo brate naručuj Smijeh

e i da, drago mi je da si stavio za onaj dvb-t, mislio sam neko vrijeme si to kupiti a ovo je prilično jeftino.

Hvala na odgovoru Namigiva

A reci mi, vidim da si iz Osijeka kao i ja, gdje onda nosim taj papir tj. transakciju sa Paypala? Iz Osijeka sam ali student pa ono, neznam baš gdje se to nosi na carinu itd, pa mi baciš hint? 

I da, može li se to mailom poslati itd (nemam fax-a), ako budu tražili - da ne moram printat pa nosit do tamo pa....komplikacije.

Što se tiče drugog dijela tvog odgovora, za taj dvb-t stick - onda ne znaš dal bi s njim bilo problema oko carine itd?

Thx još jednom Namigiva

EDIT: a za ovaj usb dvb-t stick ne očekuj previše, pogotovo ako se nemaš mogućnost prikačit na vanjsku antenu, prijem slike je katastrofa, barem meni (a imam LOS sa odašiljačem)...

"Ako je neuredan stol znak neorganiziranog uma, čega je znak prazan stol?" A.Einstein
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.10.2010 19:56 (aco86).
17 godina
neaktivan

E ovako ljudi naisao sam na prvi problem, narucio sam sestri neka svjetla za bicikl koja nisu dosla mjesec dana pa sam kontaktirao prodavca koji me je pitao da li hocu povrat novca ili da ponovo posalje. posto je cijena bila mala rekao sam mu da ponovo posalje i odgovorio je da ce poslati u roku od 48 sati. Sad mene interesuje da li da pokrenem case ili ne posto je bio korektan i javio se ali zbog svoje sigurnosti ja bi da pokrenem. Drugi problem je sat koj sam narucio za druga prosla su 24 dana od kada je prodavac poslao ali kad sam ga kontaktirao javio mi je ebay da je prodavac na praznicima nekim sta ja znam i da nece biti do 7. oktobra na ebay-u. Sta da radim sa ovom narudzbom? Do sada su mi sve narudzbe stizale u roku od 25 dana i prodavaci su sa 99,5+ ocjenom. unaprijed hvala :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Joj kak volim ebay,jucer sam kupio Razer Megalodon slusalice 2 tjedna stare za 85 funti a to je cjena s poštarinom,ebay rules.

darkness is my friend
15 godina
neaktivan

moze li mi netko objasniti kako se pokrece taj case, prosla su mi 34 dana od narudžbe i 4 dana od kad sam poslao mail prodavacu, ali mi nije odgovorio, a i na ebayu ga vise nema

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
ljubo2mad kaže...

Joj kak volim ebay,jucer sam kupio Razer Megalodon slusalice 2 tjedna stare za 85 funti a to je cjena s poštarinom,ebay rules.

Ja kupio Logitech g35 za 85-90 $.Odlicne su!

Fuck The Shut Up
14 godina
neaktivan
jura1200j kaže...

moze li mi netko objasniti kako se pokrece taj case, prosla su mi 34 dana od narudžbe i 4 dana od kad sam poslao mail prodavacu, ali mi nije odgovorio, a i na ebayu ga vise nema

ma praktički, čim ga na eBayu više nema možeš mu se odmah javiti i ako ne odgovori 2-3 dana otvaraš case...imaš među opcijama na eBayu, prošvrljaj malo, nije teško za naći...samo pazi koji razlog navodiš kad otvaraš case ;)

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.10.2010 20:00 (aco86).
17 godina
jura1200j kaže...

Nisam siguran jel mozes u tom slucaju otvorit case na ebayu, ali ga isto tako mozes otvorit na paypalu.

I'm going woo woo
14 godina
neaktivan
tnakir kaže...
jura1200j kaže...

Nisam siguran jel mozes u tom slucaju otvorit case na ebayu, ali ga isto tako mozes otvorit na paypalu.

čini mi se da možeš otvorit i na eBayu, treba ti samo onaj ID od itema kojeg si kupio - ako se ne varam..

ali u svakom slučaju na Paypalu možeš bez beda kako i kolega tnakir reče

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.10.2010 19:44 (aco86).
14 godina
neaktivan
dex3108 kaže...

E ovako ljudi naisao sam na prvi problem, narucio sam sestri neka svjetla za bicikl koja nisu dosla mjesec dana pa sam kontaktirao prodavca koji me je pitao da li hocu povrat novca ili da ponovo posalje. posto je cijena bila mala rekao sam mu da ponovo posalje i odgovorio je da ce poslati u roku od 48 sati. Sad mene interesuje da li da pokrenem case ili ne posto je bio korektan i javio se ali zbog svoje sigurnosti ja bi da pokrenem. Drugi problem je sat koj sam narucio za druga prosla su 24 dana od kada je prodavac poslao ali kad sam ga kontaktirao javio mi je ebay da je prodavac na praznicima nekim sta ja znam i da nece biti do 7. oktobra na ebay-u. Sta da radim sa ovom narudzbom? Do sada su mi sve narudzbe stizale u roku od 25 dana i prodavaci su sa 99,5+ ocjenom. unaprijed hvala :D

Ovako, za prvi slučaj on je bio korektan pa budi i ti pa nemoj pokretati case - pokreni jedino ako baš moraš, tj.ako ti rok za pokretanje case-a se bliži kraju pa da se osiguraš na taj način, ali onda svakako selleru pošalji poruku s opisom zašto si pokrenuo case, te da ćeš ga i zatvorit kad dobiješ predmet ili sl.

Za drugi slučaj, usporedi datume pa ako ti se datum za otvaranje case-a bliži ili prelazi vrijeme kad se lik vraća, onda opet ista stvar kao i za prvi slučaj šalji mu poruku sa objašnjenjem i to je to...neznam ništa pametnije..

15 godina
neaktivan
aco86 kaže...
pbandov kaže...

Hvala na odgovoru Namigiva

A reci mi, vidim da si iz Osijeka kao i ja, gdje onda nosim taj papir tj. transakciju sa Paypala? Iz Osijeka sam ali student pa ono, neznam baš gdje se to nosi na carinu itd, pa mi baciš hint? 

I da, može li se to mailom poslati itd (nemam fax-a), ako budu tražili - da ne moram printat pa nosit do tamo pa....komplikacije.

Što se tiče drugog dijela tvog odgovora, za taj dvb-t stick - onda ne znaš dal bi s njim bilo problema oko carine itd?

Thx još jednom Namigiva

EDIT: a za ovaj usb dvb-t stick ne očekuj previše, pogotovo ako se nemaš mogućnost prikačit na vanjsku antenu, prijem slike je katastrofa, barem meni (a imam LOS sa odašiljačem)...

erm, postoji mogućnost da im faksiraš ako ono, nemožeš donijeti u vremenu dok oni rade.Inače carinski ured ti je u tvrđi odma pored matematičke.Ali nebrini za carinu oko sticka, za njeg te neće pitat, vjerojatnost postoji da će zbog antene tražiti.

Inače, ako carina "zaplijeni" neki proizvod iz razloga tipa misle da nevrijedi tolko kolko piše ili nepiše cijena, onda oni pošalju na tvoju adresu plavu koverticu koju platiš poštaru 10 kn (lol), a u njoj ti je dokument na kojem ti piše "....potvrdu sa paypala....", i da moraš sve to odnjeti tamo u ured pa pokupiti stvari.

E al brate ček, jesi li student iz Osijeka, ili si student koji ide u Osijek ?Osmijeh

Dont bug me!
15 godina
protjeran

ovako......ja bih želio da si narućim masku za sony-a 

http://cgi.ebay.com/Full-Housing-Faceplate-Fascia-Sony-Ericsson-G502-RED-c-/220672946011?pt=PDA_Accessories&hash=item336121ef5b#ht_2275wt_905

i sad me zanima koliko bi me koštalo dodatno..........

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
renoboXX kaže...

ovako......ja bih želio da si narućim masku za sony-a 

http://cgi.ebay.com/Full-Housing-Faceplate-Fascia-Sony-Ericsson-G502-RED-c-/220672946011?pt=PDA_Accessories&hash=item336121ef5b#ht_2275wt_905

i sad me zanima koliko bi me koštalo dodatno..........

6.10 maska + poštarina 4.50.

15 godina
protjeran

ok.......hvala.........

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
renoboXX kaže...

ok.......hvala.........

Inace imas tipku hvala! (:

15 godina
protjeran

a ako piše free shipping jel onda još uvijek nešto plaćam

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
protjeran
renoboXX kaže...

Dolje odaberi Croatia Republic Of i ako pise Free shipping onda nista ne placa.

15 godina
protjeran

i još jedno pitanje..............

ja bi si htijeo da si napravim karticu onu koju mogu imat maloljetnici, i da mi mama stavlja na tu katricu svaki mjeses 300 kn e sad jel mogu ja sa tom karticom narućiti nesto preko ebay-a

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
renoboXX kaže...

i još jedno pitanje..............

ja bi si htijeo da si napravim karticu onu koju mogu imat maloljetnici, i da mi mama stavlja na tu katricu svaki mjeses 300 kn e sad jel mogu ja sa tom karticom narućiti nesto preko ebay-a

Mozes ako ti mama npr. otvori Prepaid karticu kod OTP banke sa njom mozes kupovat preko Ebay-a (PayPal) i moze ti uplacivat mjesecno kolko hoce.

15 godina
protjeran

znaći ona mi mi odredi koliko će mi mjesećno davat na raćun..........jel ću trebat svaki put da trebam ić u banku i da stavi na moj raću ili

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.10.2010 10:11 (renoboXX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
renoboXX kaže...

znaći ona mi mi odredi koliko će mi mjesećno davat na raćun..........jel ću trebat svaki put da trebam ić u banku i da stavi na moj raću ili

Ako ima net bankin moze ti preko neta u 3-4 klina prebaciti novaca kolko zeli na tvoju katicu!

15 godina
protjeran

ok......

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

i ja kad to narućim moram ić nekam da to uzmem ili će mi doć doma.........i koliko treba dana da dođe

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.10.2010 12:06 (renoboXX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
renoboXX kaže...

i ja kad to narućim moram ić nekam da to uzmem ili će mi doć doma.........i koliko treba dana da dođe

To je receno vec 10 puta ali ako nece bit neka velika vrijednost odnosno ako ti paket nece carinit doci ce ti doma na kucni prag a o danima ovisi kojom se poštom šalje i odakle.

15 godina
neaktivan

gdje se placa carina?

malada
14 godina
neaktivan
renoboXX kaže...

Općenito, za eBay ti vrijedi slijedeće - UVIJEK gledaš price+shipping da ti ukupno iznosi ispod 160kn (to ti je oko 25-26 dolara, ovisno o trenutnom tečaju)...za sve što kupuješ i plaćaš iznad 160kn, plaćaš 10% carine + na to sve skupa 23% porez (PDV,kako god)...izuzetak je jedino IT oprema (i još neke stvari) na koju se ne plaća onih 10% carine, ali se i dalje plaća porez, ali samo ako prijeđeš onih 160kn...

Inače, kad god nešto kupuješ DOBRO provjeri koliko te izađe poštarina za RH, i često puta kad pri pretragi nekog pojma piše free shipping, ili neka cijena shippinga - uvijek dobro provjeri onaj tab desno od "description" ("shipping and payments"), da se uvjeriš u pravu cijenu...po pitanju koje si postavio čini mi se da baš i nemaš nekog iskustva sa kupovinom preko eBaya, a znam mnoge koji su po prvi put u tome zeznuli se jer nisu dobro gledali šta kupuju...eto, samo savjet ;)

cheers! 

16 godina
neaktivan

znaci ispod 25 $ ne placa se carina niti dostava ukoliko pise free shiping?

Proud to be adicted to WoW
16 godina
neaktivan
malada kaže...

gdje se placa carina?

ukoliko platis pri dostavi onda u posti ako placas karticom pay pal onda ti odmah skinu s racuna.

Proud to be adicted to WoW
17 godina
neaktivan

Evo samo da vam kazem da su mi se javila oba prodavaca i da nema nikakvih problema ako ne dodje roba vratice pare i fino su me zamolili da ne pokrecem case nego da se njima javim. Zaista su  korektni i necu pokretati case :D pa sta bude :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice