mora li se na svaki posebno logirat tj registrirat .koji ti najčešće koristiš?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
misterija se razrješila
na najgluplji mogući način, naravno
što se dogodilo?
kako meni plaća narvano sjeda na jedan račun, a kako sam prije radila kao honorarac imala sam tu elektronku koju koristim samo za paypal sada i koja je uvije prazna da ne dođemmu napast , pa kada mi se nešto svidi prebacim pare
no, tog, famoznog dana mi je prijateljica uplatila 250 kn na elektronku da njoj nešto kupim i ja odem u banku ( di idem redovno i zna me već kolegica koja tamo radi) i kažem ženi da mi prebaci lovu ( 200 kn za poklone) s mog računa na elektronku ( na kojoj je slučajno 250 kn!) jerbo moram platit ebay ( jer to tamo radim već ohohoohho vremena i cura me zna)
I ajde pogodite šta je napravila?????
a ja cijelo vrijeme uvjerena da je na elektronki 450 kn jer sam joj tako i rekla...a kako to tako radim stlano nisam imala razloga sumnjati
Bože, Bože....
i tako moj paypal nije radio iz debilnog razloga...od sada koristim isključivo internet bankarstvo
inače , stvarčice plaćene i već veselo putuju k meni :))
Hvala na strpljenju i odgovorima
Viš, uvijek ispadne neka najbedastija stvar. :) Drago mi je da si riješila.
ma uhhhhhhhhhhh
mislila sam se ić izvikat u banku ali opet jbg svi pogriješe
sad si sama prebacujem lovu i super!
hvala još jednom :D
Jamesanna, ne znam da li imaš neki poseban razlog protiv ali još jednostavno uopće nisi razmotrila mogućnost korištenja online bankarstva do sada, ali ja ti ga toplo preporučam. Ovakve stvari ti se ne bi događale s online pristupom svojim računima, da ne govorim da bi olakšalo i ubrzalo mnoge druge stvari.
BTW, nije važno al nisam shvatio na kraju gdje je nastao problem. Što želiš reći da ti žena iz banci koja te zna nije prebacila 200kn po svom nahođenju? To mi ne ide u glavu kako je moguće al možda nisam shvatio.
Jamesanna, ne znam da li imaš neki poseban razlog protiv ali još jednostavno uopće nisi razmotrila mogućnost korištenja online bankarstva do sada, ali ja ti ga toplo preporučam. Ovakve stvari ti se ne bi događale s online pristupom svojim računima, da ne govorim da bi olakšalo i ubrzalo mnoge druge stvari.
BTW, nije važno al nisam shvatio na kraju gdje je nastao problem. Što želiš reći da ti žena iz banci koja te zna nije prebacila 200kn po svom nahođenju? To mi ne ide u glavu kako je moguće al možda nisam shvatio.
ja se nebih iznenadio, gle, paralaksa uvijek postoji, nerade roboti u banci, a sjećam se da sam za onaj paypal code morao cijeli roman prepričati da bi ova shvatila što tražim, pa je na kraju rekla, "evo ti popis pa ga sam nađi" ^^
a za te uplate je nekom liku neka zabunom uplatila 100 kn više, pa reko ono, Što se mene tiče može hehe xD, neću se ljutiti
ma ja sam počela raditi tek prije 2 mjeseca pa nisam ni imala potrebu za net bankarstvom ali sada ga koristim , jučer sam sve instalirala (token itd)
U biti ja imam mobilno bankarstvo, tako da mi ne treba ni onaj aparatić i P R E Z A D O V O LJ N A sam!
A u banci je žena umjesto da s računa na kojem je plaća prebaci 200 kn na electronku, prebacila 200 kn s electronke na drugi račun XD XD i el. ostala suha XD
ali ne uzimam joj za zlo, sva nevolja u tome :))
sad ima uvid u svoje račune i sve pet !!
hvala svima!!!!
koliko godina moram imat da bi mogao verificirat i koristit paypal?
Ako nemaš 18 mogu ti roditelji karticu izvadit,a ako imas sam si ju izvadi i troši.
Ako nemaš 18 mogu ti roditelji karticu izvadit,a ako imas sam si ju izvadi i troši.
ma lako meni za karticu mene to zanima za paypal.. i ako prek sebe napravim karticu a preko tate paypal ocu moc to spojit
ma lako meni za karticu mene to zanima za paypal.. i ako prek sebe napravim karticu a preko tate paypal ocu moc to spojit
A zasto bi to radio ako mozes izvaditi svoju karticu :D za verifikaciju PayPal koristi tvoju karticu ne dokumenta ( LK, Pasos ). Ali ako hoces po svome mislim da moze da se registruje i kartica ako nije isto ime kao na PayPal-u.
imam 16 godina nezz jel mogu otvorit devizni racun u PBZ banci i paypal pa da mogu kupovat :)
imam 16 godina nezz jel mogu otvorit devizni racun u PBZ banci i paypal pa da mogu kupovat :)
Ne znam kako to kod vas funkcionise posto sam ja iz BiH ali ja sam npr sa 16 godina imao svoju karticu koja je bila dodatna tj vezana za tatin racun. On je imao svoju na svoje ime ja svoju na svoje ime ali isti racun je bio u pitanju.
ne vjerujem da možeš ikakvi račun otvoriti jer nemaš prihode, ali možeš recimo u HYPO banci uzet Master Card prepaid refresh karticu, gdje ako hočeš, dođeš i uplatiš lovu, i trošiš kak očeš, bez ikake veze, i naravno glasi na tvoje ime, starci, ako nisi 18, ti moraju samo jednom potpisati i to je to.Isto tako možeš i u erste banci si izdat Diners karticu, samo što za nju ti starci (ako nisi 18,opet ) moraju povezati tj. napraviti svoju osnovnu i dodatnu (junior) koja je povezana na njihov tekući ili žiro račun.Drugim riječima, lovu koju potrošiš preko nje se skida sa računa tvojih staraca, a u minus možeš otići do 3x od količine mjesečne plaće.Naravno, starci ti mogu staviti limit kako bi spriječili da odeš svojom voljom na havaje, ili birtiju koja prima kartice ^^
za pbz nzm ali vjerujem da i oni imaju nešto slično, najbolje da ih pitaš.No et, najbolje ti savjetujem ovo od hypo banke.Kad god trebaš nešto kupiti, samo uplatiš
jedno pitanje... da li je moguće na e.bayu recimo ovo di je aukcija da se ja cjenkam i kak zavrsi aukcija da mi frendica naruci preko svog profila
Mozes otvoriti kunski ziro racun u pbz-u sa visom electron i isto koliko imas toliko trosis! i radi preko pay pala
Hawk.... Evo da se i ja priključim temi...
Naime kupio sam mišonju ( danas ) nakon koliko tjedana mogu očekivat taj proizvod. Ako je netko slučajno upućen...
I nakon koliko dana trebam obratiti se resolution center-u?
LP
P.S. Na paypal-u mi je Account Type: Premier da li se plaća kakva dodatni iznos za taj tip acc..
Hawk.... Evo da se i ja priključim temi...
Naime kupio sam mišonju ( danas ) nakon koliko tjedana mogu očekivat taj proizvod. Ako je netko slučajno upućen...
I nakon koliko dana trebam obratiti se resolution center-u?
LP
P.S. Na paypal-u mi je Account Type: Premier da li se plaća kakva dodatni iznos za taj tip acc..
Za prvi dio pitanja, da li pomaže ovaj odgovor?
Ovo pitanje vezano za PayPal nisam siguran da sam shvatio. Misliš da li se plaća PayPal-u to što imašPremier tip account-a?
ne vjerujem da možeš ikakvi račun otvoriti jer nemaš prihode
Ako misliš da samo onaj sa stalnim prihodima (od poslodavca) može otvoriti račun, to nije istina. Može se otvoriti i bez ikakvih prihoda, jedino, kao što si dalje i opisao, starci će ti morati biti kao jamci u slučaju da potrošiš više nego što imaš na računu, što se onda uzima sa njihovog računa. E sad oko detaljnih opcija u svakoj banci nisam upoznat pa je najbolje ili otići direktno sa roditeljem u njihovu banku (naravno, ako će se kartica koristiti za online plaćanje u inozemstvu, kao npr. za PayPal, onda su tu opcije ograničene: PBZ, Erste i izgleda i OTP (njihova web prepaid kartica za internet plaćanje) su banke kod kojih želiš otvoriti račun) ili jednostavno kontaktirati banku.
Mozes otvoriti kunski ziro racun u pbz-u sa visom electron i isto koliko imas toliko trosis! i radi preko pay pala
ma otic cu s starim u PBZ i otvorit devizni racun /s kunama na njemu/ i to je to ako mogu prek sebe prek sebe cu a ak ne onda cu na starog :D
ma otic cu s starim u PBZ i otvorit devizni racun /s kunama na njemu/ i to je to ako mogu prek sebe prek sebe cu a ak ne onda cu na starog :D
et, onda nam napiši kak je prošlo pa da i drugi znaju
Ovo pitanje vezano za PayPal nisam siguran da sam shvatio. Misliš da li se plaća PayPal-u to što imašPremier tip account-a?
Točno tako!
Tražio sam ali nisam nigdje našao
Ovako samo jedan savjet jer vidim da neki pačaju carinu. Pise vam pokraj cjene kolika je carina, pa jed. trazite gdje pise free tamo vam nema carine jer se to gleda premo udaljenosti država naravno da nece bit ista carin ako kupujete nesto iz Europe ili Amerike!!! NP: moj je frend kupio x10 preko ebaya i dosla ga carina 39 dolara, a da je prelistao malo bolje mogo je mob platit 10 dolara jeftinije + ne placat carinu i zaj. sa sa tim. PS: nadam se dam sam pomogo :)
Nemam pojma što si sad rekao ??
Dvije su različite stvari free shipping i carina
shipping je dostava, a carina je carina :S tako sam bar ja shvatio
Pa carinu određuje carinik kojem dođe paket a ne prodavac istog.
Ovako. Ima par dana doživio sam vrlo neugodno iskustvo u vezi kupovine preko ebaya. Kupio sam stari, izvrsno očuvan gramofon. Kako me sve skupa izašlo oko 130 dolara očekivao sam da će me carinit. Međutim poštar mi donosi paket na kojem uopće nema nikakvog računa carine ili pečata da je paket oslobođen carine, ništa. Samo popunjen formular i naljepnice Američke pošte. I otvorim ja paket, a unutra katastrofa. Poklopac puknut na više mjesta, pola dijelova razvidano, izgreban na više mjesta, skrivljeni držaći ručice, katastrofa. Ipak sve nekako sredim, zavidam, ispoliram i ništa se ne vidi osim puknutog poklopca. Nisam se išao žalit jer mi nisu naplatili carinu, ali ipak ovo je katastrofa što su oni tamo radili. Poklopac za prašinu može puknuti u transportu, to znam. Ali nema teoretske šanse da može išta bit držaćima ručice, jer se ne može doći do njih bez da se makne cijeli poklopac. A ja da ih izravnam, morao sam koristiti kliješta. Netko je to namjerno napravio na carini, a da ne govorim da je pola toga bilo razvidano i izgrebano.
I sad me zanima, kako se osigurati od takvih stvari? Što mogu učiniti ako mi na carini doslovno razvale uređaj. Ne isplati mi se vraćati nazad gramofon jer bi bio u gubitku, ali što za ubuduće? Imao sam u planu naručiti jedno staro pojačalo ali me sada strah da i njega ne otvore i oštete.
Da napomenem da sam u Splitu, pa neznam kako ide procedura, jel se paket otvara na carini u Zagrebu pa ide na poštu u Split ili kako? Tko je odgovoran za ovakav slučaj, carinici ili možda pošta?
Ovako. Ima par dana doživio sam vrlo neugodno iskustvo u vezi kupovine preko ebaya. Kupio sam stari, izvrsno očuvan gramofon. Kako me sve skupa izašlo oko 130 dolara očekivao sam da će me carinit. Međutim poštar mi donosi paket na kojem uopće nema nikakvog računa carine ili pečata da je paket oslobođen carine, ništa. Samo popunjen formular i naljepnice Američke pošte. I otvorim ja paket, a unutra katastrofa. Poklopac puknut na više mjesta, pola dijelova razvidano, izgreban na više mjesta, skrivljeni držaći ručice, katastrofa. Ipak sve nekako sredim, zavidam, ispoliram i ništa se ne vidi osim puknutog poklopca. Nisam se išao žalit jer mi nisu naplatili carinu, ali ipak ovo je katastrofa što su oni tamo radili. Poklopac za prašinu može puknuti u transportu, to znam. Ali nema teoretske šanse da može išta bit držaćima ručice, jer se ne može doći do njih bez da se makne cijeli poklopac. A ja da ih izravnam, morao sam koristiti kliješta. Netko je to namjerno napravio na carini, a da ne govorim da je pola toga bilo razvidano i izgrebano.
I sad me zanima, kako se osigurati od takvih stvari? Što mogu učiniti ako mi na carini doslovno razvale uređaj. Ne isplati mi se vraćati nazad gramofon jer bi bio u gubitku, ali što za ubuduće? Imao sam u planu naručiti jedno staro pojačalo ali me sada strah da i njega ne otvore i oštete.
Da napomenem da sam u Splitu, pa neznam kako ide procedura, jel se paket otvara na carini u Zagrebu pa ide na poštu u Split ili kako? Tko je odgovoran za ovakav slučaj, carinici ili možda pošta?
A naravno možda ti je i seller to tako poslao. Pa je onda nadležan on, tj ako ti on niš ne odgovori onda ebay dispute.
A imas i dodatno osiguranje posiljki upravo za takve slucajeve.