eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.387.694
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: eBay - pitanja i odgovori
miki1981 kaže...
Perkan777 kaže...

Sad sam tek skuzio da nisam dobio one headband padse a tamo pise da dodju u paketu s njim.Probavam kontaktirat tipa ali se ne javlja.Da otvorim case?

Sad si tek skužio i probao si ga kontaktirat i on se ne javlja i ti bi otvarao caseodmah? A šta ti misliš da on sam otebe čeka da ti se javi? Pa daj čovjeku minimalno 2-3 radna dana vremena da ti odgovori. I ako se ni tad se ne javlja lijepo mu najaviš al uljudno nek se javi unutra slijedeća 3 dana jer ćeš inače biti primoran otvoriti case.

Bas tako nemojte bezveze case otvarati. Jer kada otvoris case njima blokiraju pay pal racun, sada ne znam jel za taj iznos ili u cijelosti.

Ja sam na zalost neki dan morao otovriti, kupio glavu motora i sa postarinom me izislo negdje oko 400 i nesto dolara i momak mi se nije javljao mjesec dana, a nije oznacio da je posiljka poslana, i onda sam morao case otvoriti, i javio mi se isti dan, vjerovatno su ga kontaktirali ili sta vec, uglavnom ispricao se i poslao brzom postom, uplatio od sebe tih 30-40 dolara vise, i onda se opet ispricavao, kao da zatvorim case, normala kroz koji dan je paket dosao i zatvorio sam. Nisam htio sranja jer lik kaze da mu je stara imala srcani i da nije bio kod kuce vise od mjesec i da nije vidio, ne njemu je da li govori istinu, ali opet kad vidim, fino se ispricao i express mail sam dobio besplatno.

Tako da je bolje fino uljudno rijesiti to kroz pricu nego biti bezobrazan, inace dobijete negativne komentare i nitko nece trgovati s vama.

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
15 godina
protjeran
miki1981 kaže...
Perkan777 kaže...

Sad sam tek skuzio da nisam dobio one headband padse a tamo pise da dodju u paketu s njim.Probavam kontaktirat tipa ali se ne javlja.Da otvorim case?

Sad si tek skužio i probao si ga kontaktirat i on se ne javlja i ti bi otvarao caseodmah? A šta ti misliš da on sam otebe čeka da ti se javi? Pa daj čovjeku minimalno 2-3 radna dana vremena da ti odgovori. I ako se ni tad se ne javlja lijepo mu najaviš al uljudno nek se javi unutra slijedeća 3 dana jer ćeš inače biti primoran otvoriti case.

Jedino kad case otvaraš hitno je kad ti ističe rok za otvorit case, ali i tada m ufino napišeš da si otvorio case samo zato jer u slučaju da ga nisi otvorio bi ti istekao rok za otvaranje, pa nisi mogao čekat na njegov odgovor. I da ćeš ga naravno zatvorit i poništiti kad se javi i ispravi problem.

Uljudnost i obavještavanje je majka riješenja svih problema

damir1994 kaže...

dali neko ima paypal na koji moze primat novac (ne iz hr negko druge drzave paypal)
da mu posaljen novac da mi kupi nes na ebay.jer ja nemam kreditnu karticu,a na paypalu imam oko 120dollara

Pa ako imaš na paypalu onda kupi ti. U čemu je problem.

Mi šta imamo iz neke drgue zemlje imamo i limite, pa ih baš ne želimo troštit na druge ljude.

ja bi kupio al nemogu kad treba unit karticu kad placas

http://www.filesonic.com/file/16918661/cool gamer wallpapers.zip
16 godina
protjeran
goodye kaže...
miki1981 kaže...
Perkan777 kaže...

Bas tako nemojte bezveze case otvarati. Jer kada otvoris case njima blokiraju pay pal racun, sada ne znam jel za taj iznos ili u cijelosti.

Ja sam na zalost neki dan morao otovriti, kupio glavu motora i sa postarinom me izislo negdje oko 400 i nesto dolara i momak mi se nije javljao mjesec dana, a nije oznacio da je posiljka poslana, i onda sam morao case otvoriti, i javio mi se isti dan, vjerovatno su ga kontaktirali ili sta vec, uglavnom ispricao se i poslao brzom postom, uplatio od sebe tih 30-40 dolara vise, i onda se opet ispricavao, kao da zatvorim case, normala kroz koji dan je paket dosao i zatvorio sam. Nisam htio sranja jer lik kaze da mu je stara imala srcani i da nije bio kod kuce vise od mjesec i da nije vidio, ne njemu je da li govori istinu, ali opet kad vidim, fino se ispricao i express mail sam dobio besplatno.

Tako da je bolje fino uljudno rijesiti to kroz pricu nego biti bezobrazan, inace dobijete negativne komentare i nitko nece trgovati s vama.

Koji je rok za otvoriti case?

One line gives the other one // http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/Perkan777 -BF:BC 2 status
15 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Malo offtopicarim... jel moguce kako uzimat robu sa newegga? Jel tko od vas to pokusao? Ne salju u hrvatsku. Ima li neki workaround.

Moguće je: http://www.shipito.com. Iako nisam probao. Nije to jedina takva usluga, no ovu sam imao spremljenu u bookmarksima. Ako probaš, javi kako je prošlo.

domicius
15 godina
neaktivan
Perkan777 kaže...

Koji je rok za otvoriti case?

http://pages.ebay.com/help/buy/item-not-received.html#timelines

domicius
16 godina
protjeran
eBay - pitanja i odgovori

Lol lik mi se sad javio i reko da mu posaljem adresu i da ih odmah salje i ispricava se.

One line gives the other one // http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/Perkan777 -BF:BC 2 status
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Perkan777 kaže...

Lol lik mi se sad javio i reko da mu posaljem adresu i da ih odmah salje i ispricava se.

Da, tako to obično biva. Uvijek postoji mogućnost da je namjerno ali isto tako i da je slučajno došlo do propusta. U svakom slučaju, ako su već neko vrijeme na eBayju (i imaju dovoljnu količinu pozitivnog feedback-a) napravit će sve da kupac bude zadovoljan.

Ja sam jednom naručio nešto što me koštalo svega max. 2-3 dolara, nije došlo preko mjesec dana (bilo je za očekivati da će doć unutar mjesec dana), javio sam prodavaču, odmah se ponudio vratiti novce ili ponovno poslati no nakon toga mi je bez čekanja mog odgovora (svega par sati nakon davanja izbora) javio da mi je poslao novu pošiljku i da ako ne stigne za tj. dana da se javim - no kako bi mi za tj. dana bio istekao rok za otvaranje case-a, te kako je bilo čudno kako je prodavač to odigrao, ja sam otvorio case objasnivši eBayju (kao i njemu) da sam to otvorio samo da se zaštitim zbog tog roka i da sam spreman pričekati i više od tjedan dana, dokle god sam u mogućnosti riješiti case i nakon tog vremena (budući da sam u tom trenutku već otvorio case). Nije valjda prošao jedan dan, novci su bili vraćeni, prodavač se ispričao a pogodite što se desilo za otprilike tjedan dana?

Ne znam da li je to stigla ona prvotna ili druga pošiljka ali stigla je. Zatim sam se javio eBayju i pitao kako mogu kontrolirano platiti ono što sam dobio (tako da oni znaju da je pošiljka stigla i da sam je ja ipak platio) no rekli su mi da nemam druge opcije nego uplatiti novce na PayPal adresu koju mi prodavač može dati (i naravno napisali mi još kojekakve hvalospjeve). Prodavač je rekao da sam mu ja najbolji kupac do sada... :D

Poanta priče: uvijek civilizirano i bez nagljenja - uvijek se isplati. Kao kupci smo jako zaštićeni, možda čak i previše u odnosu na prodavače, kao što se i iz mog primjera da vidjeti. Paziti jedino na rok a do tada se u većini slučajeva može lijepo sve dogovoriti.

domicius
15 godina
neaktivan

dali se isplati kupovat razer mambu preko ebay?

aaaaa

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Boze kakvo pitanje.
:)
15 godina
neaktivan
Bač kaže...

Normalno

15 godina
Bač kaže...

Ovisi

16 godina
neaktivan

imam jedno pitanje a pretpostavljam da svi koji redovito koristite ebay znate.

zelio bih naruciti nesto iz UK(ebaya) ali da nebi platio carinu i pdv da mi to dostave u SLO na postu. znam  da je to moguce.

pa vas molim da mi objasnite sto trebam uciniti kako bi to uspjelo. HVALA

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Johnny Jump kaže...
Perkan777 kaže...
Al nekuzim lik je stavio kao gift i vrijednost 25$.Al ajde dobro sam prosao.Platio sam ih 85$.

Al carinik je pogledao na internetu sluške i vidio kolko vrijede.

Muči me to sa njihovim pregledavanjem interneta i određivanja koliko nešto vrijedi.

Ako netko zna, jel se oni pouzdaju u Google pa im je prvi rezultat mjerodavan ili kako to ide?

Recimo, meni su nedavno došle slušalice (Motorola Rokr S9-HD) koje sam na eBayju platio sa poštarinom oko 120kn ali takve original (ove moje ne znam točno što su, valjda od OEM proizvođača jer imaju sve pravilne oznake iako kvaliteta sumnjam da je na razini onoga što bih dobio od Motorole, al rade i meni su dobre) koštaju gotovo svugdje na internetu preko 400 kuna (budući da sa mnogih mjesta to jednostavno ne šalju u HR, na te jeftinije cijene se nisam obazirao) bez poštarine a nisam ih niti pronašao kod nas (kod nas sam pronašao samo stariji model koji košta pak 367 kn).

Dakle, da su išli otvarati i tražiti prema imenu ja bih bio tražen platiti PDV (i možda neke njihove sitne troškove) jer bi po njima vrijedile preko 160kn ali bih ja onda pokušao dokazati da zapravo ne vrijede više od 120kn zajedno sa poštarinom jer sam ih toliko ja i platio? Ništa se od toga nije dogodilo.

E sad, potpuno je moguće da mi nisu ni otvorili paket na kojem je pisalo "gift", "earphone" i kako mi se čini pod cijenom "US5" (nisam ništa tražio čovjeka al eto tako je došlo) iako je paket sadržavao kutiju veličine 5.5x15x20cm (Koje slušalice od $5 zahtijevaju toliku kutiju? Čini mi se da bi baš zbog toga išli otvarati ili sam u krivu?) jer iako je lijepljen selotejpom (radi se o onoj kuverti koja se zatvara vezicom koja je zakačena za kuvertu kao što se može vidjeti na tzv. manila envelope - ne znam kako se to zove kod nas) to nije onaj selotejp na kojem piše Hrvatska carina ili tako nešto kakav sam prije viđao već običan prozirni - da li je moguće da koriste i takav ili ih nešto obvezuje na onaj sa njihovim natpisom da mogu sa sigurnošću reći da ga oni nisu otvorili?

Stvarno, tko će ih više znat po kojem principu oni rade? Jedino što znamo jest da nekada rade po zakonu, jel tako? :)

Ukoliko lijepe samo sa svojim označenim selotejpom, jedino što je onda čudno (a možda i nije?) jest da mi u zadnjih 15-ak paketa unazad par mjeseci, uglavnom malih cijena nikada nisu otvorili paket da provjere. Možda ipak nešto bude od naših carinika... ;) Samo da mi sada niti slijedeći paket (oko 900kn vrijednosti) ne otvore... :)

domicius
15 godina

Opterećujete se svime i svačime...

Ja to jednostavno odradim:

Uvijek ALI UVIJEK kad je vrijesdnost s poštarinom račun da ću paltit PDV i ako mi se takva računica isplati onda kupim i kad dodje ako traže pdv sve je ok, a ako ne traže onda još bolje.

Primao sam pošiljke svakakvih vrijednosti, težina i veličina i iz iskustva kažem da nema pravila. Naravno čim veće i teže vjerojatnije da će pogledat, ali imao sam iskustava kad na cifri od par tisuća kn i fini veliki i teški paket nisu otvarali ni naplatili niš, a svi papiri su pisali pravu vrijednost, čak je bilo i nalijepljeno na kutiji. A imao sam i slučajeva kad glupost od 180 kn sa poštarinom i 5 grama težine u kuverti mi naplate pdv...

Ali ono što se niej dogodilo baš NIKAD je da su mi pre naplatili PDV, to nikad, al baš nikad. vijek su uvažili moju potvrdu od PayPal transakcije i po njoj naplatili pdv ako je trebalo. NIkad mi nisu rekli to ovdje vrijedi fanj više ili na netu smo našli po barem duplo većoj cijeni, nikad nikad. A imao sam svakakvih slučaja, bilo je i puno smanjenih cijena i prbeijanja nekih refunda preko slijedeće pošiljke itd.

@CHE - nemam pojma, nikad nit probao, nit čuo da je netko napravio.

Ali ovako teoretski moraš nać prvo prodavača koji će ti poslat na paypal UNverified address i onda još i na poste restante...

Najjednostavnije ti je nać nekog u sloveniji tko ima paypal i ebay i da ti on kupi, i onda samo odeš po to kod njega.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.8.2010 10:57 (miki1981).
15 godina
protjeran
domicius kaže...

Al carinik je pogledao na internetu sluške i vidio kolko vrijede.

Muči me to sa njihovim pregledavanjem interneta i određivanja koliko nešto vrijedi.

Ako netko zna, jel se oni pouzdaju u Google pa im je prvi rezultat mjerodavan ili kako to ide?

Mislim da se ne radi o Guglu vec obi imaju svoj program di imas cijene svega,carinik provuče paket kroz rengen i onda se odluci oce otvarat ili nece!

Stisni HVALA nije teško.
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.8.2010 11:06 (Johnny Jump).
17 godina
neaktivan

Imaju rendgen?

Jesi siguran?

17 godina

Ja fino isprintam racun od paypala koji mi dode na mail i ponesem sa sobom u postu, i predam im, pogotovo ako me hoce za nesto zezati. Narucivao sam neku maticnu 478skt stara, platio sve s postarinom nekih 250 kn, i sada ova meni kaze to je od kompijutera to puno kosta i cjena je preko 500 kn, ja fino izvadim racun i dadnem, onda meni kao to se moze prepraviti i i sprintati, ja kazem imate tu komp i net, daj da se spojim i da vidis sama na pay pal koliko je placeno, ali ako hoces mak na konac onda idem u banku donijeti izvadak di pise koliko je placeno, to je bilo prvi put od tada nemam problema, samo ponesem isprintant racun i gotovo.

Malo popricajte s njima, i oni su ljudi, probajte se dogovoriti nekako.

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
protjeran
Loz kaže...

Imaju rendgen?

Jesi siguran?

Mislim da da.

Stisni HVALA nije teško.
15 godina
neaktivan

o cemu? :)

aaaaa
17 godina
goodye kaže...

Ja fino isprintam racun od paypala koji mi dode na mail i ponesem sa sobom u postu, i predam im, pogotovo ako me hoce za nesto zezati. Narucivao sam neku maticnu 478skt stara, platio sve s postarinom nekih 250 kn, i sada ova meni kaze to je od kompijutera to puno kosta i cjena je preko 500 kn, ja fino izvadim racun i dadnem, onda meni kao to se moze prepraviti i i sprintati, ja kazem imate tu komp i net, daj da se spojim i da vidis sama na pay pal koliko je placeno, ali ako hoces mak na konac onda idem u banku donijeti izvadak di pise koliko je placeno, to je bilo prvi put od tada nemam problema, samo ponesem isprintant racun i gotovo.

Malo popricajte s njima, i oni su ljudi, probajte se dogovoriti nekako.

Jeste im ikada slali racune mailom? Ako im posaljes izvadak sa paypala i link na kupljeni item mailom jel te hebu? Neda mi se radi toga ici u postu jer nasa kretenska carina radi od 9 do 14h a ja radim od 8 do 16 pa moram ici sa posla.

I'm going woo woo
17 godina
tnakir kaže...

Jeste im ikada slali racune mailom? Ako im posaljes izvadak sa paypala i link na kupljeni item mailom jel te hebu? Neda mi se radi toga ici u postu jer nasa kretenska carina radi od 9 do 14h a ja radim od 8 do 16 pa moram ici sa posla.

Pa bas i nisam siguran da znaju otvoriti mail lol, jer na carini rade dvije starije zene, koje se i ne kuze previse.

I meni je slicna situacija, ja sam od 7 do 15.30 na poslu a treba mi oko 45-60 min do kuce, a oni rade do 16, s tim da je skoro svaki dan od 13 do 16 rucka pa nemaju zasto dolaziti ;)

Slao sam 2 puta faksom, zvali me da je doslo nesto, ja poslao faksom racune i oni mi ostavili to na postu di sam plato nekih 15 kuna za podizanje paketa. Tada nije bilo problema.

16 godina
neaktivan

miki svejedno hvala na odgovoru. kad saznam kako napisat cu na forumu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.8.2010 14:01 (CHE).
15 godina
neaktivan

Koliko je otprilike poštarina iz Amerike?

Svi koji kažu da H50 ne valja, u zabludi su, samo treba staviti 2 venta od scythe-a - http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1347177
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Plahi kaže...

Koliko je otprilike poštarina iz Amerike?

Pa pise ti kad placas na pay pal, netko nece naplatiti nista, netko 7-15 $ zavisi sve odakle ide.

17 godina
goodye kaže...
tnakir kaže...

Pa bas i nisam siguran da znaju otvoriti mail lol, jer na carini rade dvije starije zene, koje se i ne kuze previse.

I meni je slicna situacija, ja sam od 7 do 15.30 na poslu a treba mi oko 45-60 min do kuce, a oni rade do 16, s tim da je skoro svaki dan od 13 do 16 rucka pa nemaju zasto dolaziti ;)

Slao sam 2 puta faksom, zvali me da je doslo nesto, ja poslao faksom racune i oni mi ostavili to na postu di sam plato nekih 15 kuna za podizanje paketa. Tada nije bilo problema.

A pise na onom papiru da dodjemo osobno, faksiramo racun ili ga posaljemo mailom dezurnom referentu?

I'm going woo woo
17 godina
tnakir kaže...

A pise na onom papiru da dodjemo osobno, faksiramo racun ili ga posaljemo mailom dezurnom referentu?

Vjerujes li mi nisam citao, ali opet ako treba platiti carinu moras otici do njih. uostalom najbolje je otici i pricat s ljudima. Nekad ti progledaju kroz prste, meni su par puta za skuplje stvari rekli ono aj ok je, mozes ici nema problema.

17 godina
goodye kaže...
tnakir kaže...

Vjerujes li mi nisam citao, ali opet ako treba platiti carinu moras otici do njih. uostalom najbolje je otici i pricat s ljudima. Nekad ti progledaju kroz prste, meni su par puta za skuplje stvari rekli ono aj ok je, mozes ici nema problema.

ma glupo mi je zicat sefa da me pusti radi mojih osobnih gluposti. Nije problem da me pusti al mi je svejedno glupo. Takodjer mi je glupo da u 21 stoljecu moram koristit papir IGDJE!

I'm going woo woo
17 godina
domicius kaže...
tnakir kaže...

Malo offtopicarim... jel moguce kako uzimat robu sa newegga? Jel tko od vas to pokusao? Ne salju u hrvatsku. Ima li neki workaround.

Moguće je: http://www.shipito.com. Iako nisam probao. Nije to jedina takva usluga, no ovu sam imao spremljenu u bookmarksima. Ako probaš, javi kako je prošlo.

Vezano za ovo... salju jedino DHL-om ili Fedexom i shipping izadje za paket od pola kila vrijednosti 300 kn dimenzija 20x20x20cm oko 150 kn. Previse.

I'm going woo woo
15 godina
protjeran

Nakon koliko dana da pošaljem poruku prodavacu di je moj predmet a nakon kolko da pokrenem slucaj za povratom novca?

Obicno mi sve stvari dolaze max 21 dan nakon sta platim,znaci da pocnem gnjaviti 22 dan od kako sam platio?

Stisni HVALA nije teško.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Kupnja preko ebay-a
Makić kaže...
vidikovac kaže...

da znam to! to sam i napravio. i doslo mi je free shiping!!! znaci necu nista platit?

platit ćeš nema free shiping za hrvatsku...

daj link pa da vidim šta ti piše

čuj rista, ak nekaj ne znaš, onda ne zaj... ljude...

free shiping za Hrvatsku ima ako tak piše....kupoval sam već prek 100 put na ebay-u i ak tak piše, onda je free...

ne širi lažne informacije...radije se ne petljaj u ono kaj se ne razmeš i ljude koji su početnici u ovome samo zbunjuješ...

http://www.youtube.com/user/hoggar001
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice