Pozdrav. E ovak. Zadnjih 15 minuta, chrome se sam od sebe gasi, kao u slučaju kada ga se minimizira na tray, no ne dobivam nikakav crash report i kad ponovno ga otvaram, dobivam ponudu da otvorim stranice koje su zadnje bile otvorene. To gašenje nevjerojatno nervira i neznam zašto se dešava. Može pomoć? Hvala
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Najvjerojatnije - ili nekakav virus/crv (imaš ažuriran antivirusni program? skeniraj računalo) ili ga ruši neki plug-in - onda će ti možda pomoći restart. Prvo vidi te stvari, pa ćemo onda dalje. Možda bi bilo dobro i da pomoću očistiš cache (možda da iskoristiš program CCleaner).
Iz Windowsa ga ne mogu namjestiti... Uvijek kad otvaram link, ide u hebeni Internet Explorer :3
Živce mi pojeo, no svejedno ga koristim :P
Najvjerojatnije - ili nekakav virus/crv (imaš ažuriran antivirusni program? skeniraj računalo) ili ga ruši neki plug-in - onda će ti možda pomoći restart. Prvo vidi te stvari, pa ćemo onda dalje. Možda bi bilo dobro i da pomoću očistiš cache (možda da iskoristiš program CCleaner).
To upravo radim, pa ćemo vidjet
Iz Windowsa ga ne mogu namjestiti... Uvijek kad otvaram link, ide u hebeni Internet Explorer :3
Ili imaš neki sigurnosni program (antivirus, antispyware, antimalware, možda i firewall) koji onemogućava promjenu zadanog web-preglednika (možda to MS Defender može?) ili imaš neki zloćudni program koji to onemogućava.
Ili imaš neki sigurnosni program (antivirus, antispyware, antimalware, možda i firewall) koji onemogućava promjenu zadanog web-preglednika (možda to MS Defender može?) ili imaš neki zloćudni program koji to onemogućava.
Defender nema opciju.. (vjerojatno bi pravnici pokrenuli neke tužbe..).
- ostaju anti//malware s podjednakim šansama. (pa sve do greške win.reg, restore pointa i sl..)
virusi i antivirusi su slične riječi ali upravo zato postoje i druge riječi, da bi slične stvari ipak razlikovali. U ovom slučaju to je malware.. (recimo ''smeće''). Možda može deinstall, uklanjanje toolbarova, searcheva.. ili antimalware čistač kao MBAM (koji se s razlogom upravo tako naziva). Avast ti je sve potrebno prikazao (ne nazivaju svi AVi jednako neke viruse-trojance-malware..), možda na Avastovoj str. imaš čistać za konkretan problem, možda ESETov, možda mora u safe modu.. probaš pa vidiš. Obično je to povezano s postavkama browsera. To je i jedan od razloga zašto je AV ugl nemoćan, jer to sam korisnik omogućuje, najčešće ni neznajući... ''klika netx'' na razna pitanja.
- Btw, dobar je i S&D uz MBAM upraovo za takve stvari.
- čistače koristi samo za čišćenje, jer nije poželjno imati dvije aktivne zaštite (recimo antivirus). Dovoljno je čitati i razmišljati za vrijeme installa ili samo klikaj next.. pa što bude. (čistačima nije potrebno ništa od dodanih opcija, upravo zato su opcije, nije obavezno, mada početnici misle da je potrebno.. npr proaktivna zaštita i sl.).