Amazon - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 1.553
|
čitano: 857.876
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Amazon - pitanja i odgovori

Je li netko naručivao igre preko europskih amazona? Pitam iz razloga jel mogu očekivati igru na engleskom ili? Ako sa španjolskog na primjer uzmem http://www.amazon.es/gp/offer-listing/B00R7DQW0U/ref=sr_1_2_twi_gam_2_olp?ie=UTF8&qid=1456840027&sr=8-2&keywords=final+fantasy+x+x-2+hd+remasteršto li bi točno sve bilo na španjolskom? Sve? Glasovi? Tekst? Kutija?

Hvala!

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Amazon - pitanja i odgovori
Vash'jir kaže...

Je li netko naručivao igre preko europskih amazona? Pitam iz razloga jel mogu očekivati igru na engleskom ili? Ako sa španjolskog na primjer uzmem http://www.amazon.es/gp/offer-listing/B00R7DQW0U/ref=sr_1_2_twi_gam_2_olp?ie=UTF8&qid=1456840027&sr=8-2&keywords=final+fantasy+x+x-2+hd+remasteršto li bi točno sve bilo na španjolskom? Sve? Glasovi? Tekst? Kutija?

Hvala!

Više puta sam kupovao igre preko amazon.co.uk i naravno, sve je bilo na engleskom.

Trebalo bi u opisu igre biti na kojem je jeziku, provjeri.

Xbox: Muskarcina
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2016 15:52 (Virty).
12 godina
neaktivan

Zanima me ako bih kupio tipa 10 stvari sa amazon.de jel mogu ja nekak to sve dobit u jednom paketu tak da mi ne racunaju skoro za svaki il svaka dva proizvoda dodatno 7.5 eura dostave.

Zapravo pitam jel ima tko iskustva sa takvim narduzbama, znam da postoji opcija da probaju stavit u sto manje paketa.

Jer nema mi smisla da kupim nes kaj kosta manje od 5 eura i onda mi to posebno posalju pa platim na to duplo vise dostavu.

0 0 hvala 0
9 godina

Razmišljam o naručivanju mikrofona s amazon.de pošto ga kod nas nigdje nema i ako ga ima treba čekat 2 tjedna da ga dobijem i košta 100+kn više neg na amazon.de. Zanima me koliko treba dana da dostave? Pitam jer mi je tamo kad odaberem standard shipping pisalo između 27.3. i 04.04. što mi nema nekako smisla. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
odjavljen

Zasto ti nema smisla? Pa i na amazonu imas prodavce koju robu salju ili narucuju iz kine na tvoju adresu. Dropshipping ;)

9 godina

Nema mi smisla jer piše za Hrvatsku 5-9 radnih dana. Izgleda da ništa od amazona onda. 

8 godina
neaktivan
Zanima me hoce li mi naplatiti carinu na stranici amazon.co.uk .
Radi se o grafickoj kartici.

0 0 hvala 0
16 godina
Anteyt kaže...
Zanima me hoce li mi naplatiti carinu na stranici amazon.co.uk .
Radi se o grafickoj kartici.

Naravno da neće.

Xbox: Muskarcina
9 godina
neaktivan

Pitanje vezano za dostavu sa amazon.de: pročitao sam na amazonovim stranicama da standardna dostava traje od 5 do 9 radnih dana, međutim kad hoću kupiti neki proizvod i u trenutku kad trebam odabrati oblik dostave, izbaci mi procjenjeno vrijeme dostave koje je puno veće od tih 5 do 9 dana (nešto tipa 3 i pol tjedna). E sad, jel taj ispis netočan/neprecizan ili fakat ta standardna dostava može doć i za mjesec dana? Isplati li se platiti 6 eura više za express dostavu?

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.3.2016 15:00 (tahaa7).

0 0 hvala 0
8 godina
odjavljen

To ti je jedino validno. U opisu mogu staviti sta hoces.

9 godina
neaktivan
Torent kaže...

To ti je jedino validno. U opisu mogu staviti sta hoces.

Ma da, ali vidio sam ovdje i na drugim forumima da ljudima roba stigne u Hrvatsku u roku dan-dan i pol (pretpostavljam standardnom dostavom), pa mi sad nije jasno...

10 godina
Canis kaže...
ERROR1911 kaže...

.... Carina na ovaj moj navedeni proizvod? 

- kada se kupuje roba iz zemalja koje su članice EU, nema plaćanja carine i PDV-a;

- kada se kupuje roba iz zemalja izvan EU-a: carine i PDV-a su oslobođene pošiljke vrijednosti do 22 eura (osim alkohola, duhana i parfema).

Pošiljke u vrijednosti od 22 do 150 eura, oslobođene su carine, ali se plaća PDV. Pošiljke iznad 150 eura - plaća se carina i PDV.

Što se tiče plaćanje carine i PDV-a na poklone koje fizičke osobe izvan EU-a šalju fizičkim osobama u Hrvatskoj, carine i PDV-a oslobođene su pošiljke vrijedne do 45 eura.

Da li je to 22€ sa ili bez shippinga?

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.
14 godina
neaktivan

Ako sam dobro shvatio na ovo ne bi išao još i PDV. Može potvrda?

http://www.amazon.de/gp/product/B00WIYGXBG?psc=1&redirect=true&ref_=od_aui_detailpages00

0 0 hvala 0
10 godina
Quiem kaže...

Ako sam dobro shvatio na ovo ne bi išao još i PDV. Može potvrda?

http://www.amazon.de/gp/product/B00WIYGXBG?psc=1&redirect=true&ref_=od_aui_detailpages00

Amazon.de, na to ćeš platit još 5€ standardnu poštarinu i možda ako će nekim slučajem paket imat više od kile još 2€/kg. 

Znači nema carine, nema PDV-a ako se naručuje iz zemalja članica EU 

Ako kojim slučajem a nadam se da neće, prođe TTIP tada će se moći naručivati i sa Amazon.com bez plaćanja carine i PDV-a al ima još do toga...

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.
9 godina
neaktivan

Pozdrav svima, naisao sam na ovu stranicu http://shityoucanafford.com/ uglavnom jeftine stvari, tj gluposti koje su jeftine i mislio sam neke stvari uzet cisto iz zafrkancije, sve stvari koje su tamo su zapravo iz Amazona pa me zanima jel Amazon dostavlja u Hrvatsku, ili tocnije u Rijeku, znam da sam pred jedno godinu dana htio s novcem kojim sam imao na PaySafeCard-u kupit Amazon Voucher i onda s time shoppingirat po Amazonu, ali mi nije dalo, navodno Hrvatska nije bila podrzana

I once made a belt out of watches, but then I realised it was a weist of time
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Zanima me kad nesto narucim sa amazona, specificno amazon.de , i sad to dode do mene doma , a meni nema nikog doma . Kakva je onda procedura . U najblizu HrvatskuPostu, ili?I tko uopce to dostavlja meni do vrata, koja kompanija?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
dddarin kaže...

Zanima me kad nesto narucim sa amazona, specificno amazon.de , i sad to dode do mene doma , a meni nema nikog doma . Kakva je onda procedura . U najblizu HrvatskuPostu, ili?I tko uopce to dostavlja meni do vrata, koja kompanija?

Ako je iz njemačke, onda oni preko DHL-a a sad ovisi o internom sporazumu hoće to netko preuzeti. Overseas ima malo jaču koncesiju. Ali ti je sistem kao i obična pošta. Ostave obavijest, ili te nazovu, i sve dogovoriš. Ne brini, neće vraćat nazad do 5 dana.

ll keep it short and sweet. Family, religion, friendship. These are the three demons you must slay if you wish to succeed in business. - C.M. Burns
12 godina

Zanima me koja je fora s onim fire tabletima na amazon.de zas se to ne salje kod nas?

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

samo da vas pitam koliki je porez na hrvatsku kad nesto uzimamo iznad 100€?

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Pozdrav ljud!

Imam jednu molbu. Objavio sam e-knjigu na Amazonu, i trebalo bi mi nekoliko pozitivnih ocjena. Nije potrebno kupiti knjigu, ocjenu može dati svatko tko je kupio bilo što s Amazona.

Ovo je knjiga:

http://www.amazon.com/Movies-Everyday-Life-Original-Combined-ebook/dp/B01D8M599I?ie=UTF8&*Version*=1&*entries*=0

Unaprijed zahvaljujem!

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ima li tko iskustva sa vraćanjem odjeće amazonu npr. ne odogovara mi veličina i želim vratit majicu

Tko plaća troškove povrata robe?

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Ti placaas troškove povrata logicno
14 godina
neaktivan
Lemr kaže...

Ima li tko iskustva sa vraćanjem odjeće amazonu npr. ne odogovara mi veličina i želim vratit majicu

Tko plaća troškove povrata robe?

Ta pojasnim generalno. 99% online trgovina NE POKRIVA povratnu poštarinu u slučaju ne zadovoljstva. PayPal u drugu ruku, kod eBay kupaca zna pokrivati i poštarinu, no to varira od slučaja do slučaja.

ll keep it short and sweet. Family, religion, friendship. These are the three demons you must slay if you wish to succeed in business. - C.M. Burns
8 godina
odjavljen

Meni je dosao jedan laserski daljinomjer pokvaren. Javim se kinezu kaze posalji nazad dobices novi i refundaciju troskova vracanja. Nisam vjerovao ali nisam imao sta izgubiti jer mi se nije dalo natezati sa case i posaljem uredjaj i kopiju uplatnice za postarinu. Sutradan refund postarine i poslije mjesec dana stigao novi uredjaj. Dobra volja trgovca...

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.3.2016 6:54 (Torent).
13 godina

Pozdrav, malo nategnuto pitanje. Da li netko ima iskustva s kupnjom polovnih stvari s Amazon.de.

Zanimaju me TV-i npr za ovaj Sony je cijena 820 eura a dok polovnih ima od 400. No prodavači su svi novi i većinom piše kontaktirati ih prije kupnje.

Jel to neka navlakuša ili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
nex987 kaže...

Pozdrav, malo nategnuto pitanje. Da li netko ima iskustva s kupnjom polovnih stvari s Amazon.de.

Zanimaju me TV-i npr za ovaj Sony je cijena 820 eura a dok polovnih ima od 400. No prodavači su svi novi i većinom piše kontaktirati ih prije kupnje.

Jel to neka navlakuša ili?

Osobno nemam iskustva ali da ti podijelim jedan savjet. Živimo u dobu posebnog post-kapitalizma, čija je logika osnovana na principu "veći kvantitet a ne kvalitet". Svaka roba je napravljena skoro pa savršeno da izdrži točno propisani broj radnih sati po određenim uvjetima. Kupiti polovnog guzonju iz 90' i kupiti polovnog LCD-a iz 14' nije isto. Privuće te ta "ušteda" od skoro 50%, a izdrži upola manje, pa se moraš zapitati koliko je zaista isplativo.

Dakle, topli savjet koji dajem skoro svima - ne kupujte polovnu elektroniku, nije kao prije! Ako ti zaista treba TV, i znaš da češ ga koristiti barem 4 sata na dan, uzmi na rate ak nemaš keša i budi miran s jamstvom. Grundig recimo daje na 5 godina jamstvo na dosta modela, osobno kupio jednog i evo, već 3 godine bezprijekorno. Nije da se reklamiram al osobno iskustvo je osobno iskustvo. Na 12 rata kupio i kupio bih opet tako. Omjer uloženog-dobivenog je došao do svog izjednačenja. I za kraj, kolko para tolko muzike!

Sretno s odlukom

13 godina
pbandov kaže...

Je sve stoji, ne planiram niti ja uzeti telku staru 5 godina, nekih godinu dana ako nađem povoljno, ako ne biti će nova. Imam dosta rodbine/prijatelja po DE pa mogu kombinirati i dostavu i njihovo testiranje uživo tako da se baš i nebi zaletio.

Najviše me zanima kakva je sigurnost kod Amazona kod takve kupnje. Ono dobiješ ciglu, ili javiš se toj osobi a ono reklama za kredit ili Jehove svjedoke

14 godina
neaktivan
nex987 kaže...
pbandov kaže...

Je sve stoji, ne planiram niti ja uzeti telku staru 5 godina, nekih godinu dana ako nađem povoljno, ako ne biti će nova. Imam dosta rodbine/prijatelja po DE pa mogu kombinirati i dostavu i njihovo testiranje uživo tako da se baš i nebi zaletio.

Najviše me zanima kakva je sigurnost kod Amazona kod takve kupnje. Ono dobiješ ciglu, ili javiš se toj osobi a ono reklama za kredit ili Jehove svjedoke

Većinu takve robe amazon ne šalje kod nas, tak da eto, osobno nisam imao prilike to isprobat. Al ak već imaš rodbinu, onda nek odu u Conrad, tamo ti kupe novi koji je oko...30% jeftiniji nego sve naše trgovine, pošalju poštom i mirna Bosna!

13 godina
protjeran

Može li se još uvijek koristiti lažna američka adresa?

Death closes all: but something ere the end, Some work of noble note, may yet be done, Not unbecoming men that strove with Gods....Come, my friends, Tis not too late to seek a newer world

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav, ako netko od vas želi uštedjeti na amazon.co.uk, ja prodajem gift kartice (digitalni oblik) za 75% cijene, primam uplate na žiro i PayPal, a nije mi problem ni naći se s Vama ako ste iz Zagreba pa da to obavimo uživo, vi redeemate kod, ja dobijem pare :) Prvi šaljem kod jedino ako vas smatram povjerljivim članom.

Chaos is just somehow saying the very familiar fact that everything's complicated
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice