Aliexpress - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 3.006
|
čitano: 1.451.741
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja
9 godina
Aliexpress - pitanja i odgovori

Evo apdejt odnosno zavrsetak price s prevarantom na aliexpressu.

Trebalo je mjesec dana da ali vrati novce. Prvo sam cekao do nekog imaginarnog datuma kojeg su oni postavili "da paket stigne", bez obzira na to sto je paket isporucen.

Korisnicki support su im botovi, tu ne mozes doci do nikog zivog, na svako pitanje odgovara sa "ja znam da ste vi divna osoba i zasluzujete svu srecu, ja cu dati sve od sebe, ni jesti, ni spavati necu dok se vas problem ne rijesi"..... jedno 20 pozurnica su tvrdili da su poslali, ali eto, prva tura patnje 10 dana.

Nakon toga, covjek bi pomislio, rijeseno, ali nije - aliexpress  treba dodatne informacije, obrazlozenje da oni po tracking broju vide da je seller poslao paket. na pitanje ako vide po tracking broju da je paket poslan, kako ne vide po istom tom broju da je paket vec odavno isporucen, na drugu adresu - vi ste divnna osoba, ja cu 24 sata dnevno raditi na rjesavanju vaseg problema....

Ok, proslo jos 5 dana - evo meni novaca nazad. Neee, treba cekati jos, ovaj put "package is in  transit".....

I tek kad je istekao taj neki, opet imaginarni rok, koji nema nikakve veze s delivery datumom, nekom estimacijom do kad paket mora stici, nista, totalno provizorno izabran datum - refund odobren, novci vraceni....

seller i dalje aktivan, u medjuvremenu je nakupio hrpu negativnih recenzija, i sve kazu isto - prevara sa tracking brojem, ali ne, aliju to nije dovoljno da ubije taj account.... 

Uglavnom, nikad vise s alija, radije platiti vise i nemati natezanja...

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Može link na taj shop pa da i mi ostali znamo?

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.5.2025 12:50 (vrinho).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Re: Aliexpress - pitanja i odgovori
Damir22 kaže...

Evo apdejt odnosno zavrsetak price s prevarantom na aliexpressu.

Trebalo je mjesec dana da ali vrati novce. Prvo sam cekao do nekog imaginarnog datuma kojeg su oni postavili "da paket stigne", bez obzira na to sto je paket isporucen.

Korisnicki support su im botovi, tu ne mozes doci do nikog zivog, na svako pitanje odgovara sa "ja znam da ste vi divna osoba i zasluzujete svu srecu, ja cu dati sve od sebe, ni jesti, ni spavati necu dok se vas problem ne rijesi"..... jedno 20 pozurnica su tvrdili da su poslali, ali eto, prva tura patnje 10 dana.

Nakon toga, covjek bi pomislio, rijeseno, ali nije - aliexpress  treba dodatne informacije, obrazlozenje da oni po tracking broju vide da je seller poslao paket. na pitanje ako vide po tracking broju da je paket poslan, kako ne vide po istom tom broju da je paket vec odavno isporucen, na drugu adresu - vi ste divnna osoba, ja cu 24 sata dnevno raditi na rjesavanju vaseg problema....

Ok, proslo jos 5 dana - evo meni novaca nazad. Neee, treba cekati jos, ovaj put "package is in  transit".....

I tek kad je istekao taj neki, opet imaginarni rok, koji nema nikakve veze s delivery datumom, nekom estimacijom do kad paket mora stici, nista, totalno provizorno izabran datum - refund odobren, novci vraceni....

seller i dalje aktivan, u medjuvremenu je nakupio hrpu negativnih recenzija, i sve kazu isto - prevara sa tracking brojem, ali ne, aliju to nije dovoljno da ubije taj account.... 

Jbg, naletio si na jednog takvog. To ne znači da su svi ostali selleri isti i da je Ali loš. Treba samo biti pametan, provjeriti shop, reviewe i naručiti. Ako je shop otvoren novog datuma, bez iti jednog reviewa preskočiti i nikome ništa.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.5.2025 13:59 (tuna-1).
5 godina
Re: Aliexpress - pitanja i odgovori
Damir22 kaže...

i sve kazu isto - prevara sa tracking brojem, ali ne, aliju to nije dovoljno da ubije taj account.... 

Otvorit će novi account pod nekim drugim imenom. Takvih tipova ima baš svugdje. Pa su negativni komentari jako vrijedni. Kupio sam kučište za ključ za auto koje nije 1:1 s originalom koji se potrošio. I napisao sam negativni komentar. Kasnije sam tražeći novo kučište (koje još nisam kupio), naletio i kod drugih trgovaca na Aliju na iste komentare, da kučište u tom i tom dijelu nije jednako originalu - što znači da ga ne možeš koristiti. Ako samo obrišu account i tip otvori novi s drugim imenom, opet će naletjeti hrpa ljudi koji će imati problema. No, vjerojatno postoji neki prag tolerancije na prevarante, pa će i ovoga tvoga kad tad maknuti, a oni će nastaviti dalje poslovati negdje drugdje.

9 godina

naravno, isao sam malo istrazivati, osim ove "moje" postoje jos barem 3 trgovine s istim cijenama, artiklima, mjestom slanja, sve identicno, samo je naziv storea drugaciji, za razliku od ove moje, oni imaju hrpu negativnih ocjena, ja sam naletio na friskog klona izgleda.

well, sam sam si kriv, mislim, sve se dobro zavrsilo, ali eto, nisam pretjerano entuzijastican da opet narucujem preko alija..... 

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
0 1 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice