Stare igre vs Nove igre

poruka: 117
|
čitano: 49.308
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Stare igre vs Nove igre

Crash Bandicoot (1996) vs današnje igre

Zabavna igra i teško tko tu igru nije igrao u djetinjstvu na PS1, a također su i stariji znali zaigrati. Toliko nastavaka i odlične zabave, svaki dio sve bolji.

Vi ste lik po imenu Crash, obavljate razne misije, ponekad samostalno, a nekad uz pomoć određenih likova. Možete skupiti zaštitu, skupljate "živote, jabuke kao bodove i naravno najbitnije-prelazite levele.

Meni osobno najbolja igra u serijalu Crash (kad se samo sjetim koliko sam se namučio dok sam prešao sve te levele):

Da ne tražim igru za direktnu usporedbu, recimo to ovako: Crash Bandicoot kao prezabavna igra protiv današnjih, grafički nabrijanih, ali i dosadnih igara.

43 Crash Bandicoot
6 Današnje igre
...
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.4.2011 14:18 (kingmedo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Stare igre vs Nove igre
kingmedo kaže...

Zabavna igra i teško tko tu igru nije igrao u djetinjstvu na PS1, a također su i stariji znali zaigrati. Toliko nastavaka i odlične zabave, svaki dio sve bolji.

Vi ste lik po imenu Crash, obavljate razne misije, ponekad samostalno, a nekad uz pomoć određenih likova. Možete skupiti zaštitu, skupljate "živote, jabuke kao bodove i naravno najbitnije-prelazite levele.

Meni osobno najbolja igra u serijalu Crash (kad se samo sjetim koliko sam se namučio dok sam prešao sve te levele):

Da ne tražim igru za direktnu usporedbu, recimo to ovako: Crash Bandicoot kao prezabavna igra protiv današnjih, grafički nabrijanih, ali i dosadnih igara.

Mogao si je usporedit s recimo Jakom ili Rachetom s PS3 i PS2 ili nekom sličnom igrom ovak nemrem stavit na listu,probaj usporedit sa Rachet & Clankom to je platformer kojemu je platforma najmanje na umu a najvise se puca ;)

17 godina
neaktivan
Stare igre vs Nove igre

Crash Team Racing igram s frendovima konstantno od njegovog izlaska (a to je bilo 1999.). Zadnje smo zavrteli par kupova prije 2-3 dana. Sve je jasno kakva je kvaliteta igre.

Sad deremo na PS3, backwards compatibility ftw.

Edit: i da - igramo i Modnation Racers sad, isto je odlična kart igra, ali CTR je ipak CTR.

PSN id - ManTheRamparts01
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.4.2011 14:26 (Shai Hulud).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Godfahter kaže...

Tema je super i bas me zanima sta cete veliti na vjerovatno najpopularniji rpg svih vremena Final fantasy.

Veliki sam fan cjelokupnog serijala,a recenziju cu prepustiti nekome drugome,kome se da pisati godinu dana{#}

Nisam zamislio ovu temu kao recenziranje serijala,vec usporedbu neke igre starijeg datuma sa igrom slicne tematike ili direktnim nastavkom novijeg datuma.Ako je netko odigrao ili igra RPG naslove neka napise usporedbu nekog starijeg RPG-a s novijim,ja nisam kompetentan za taj žanr jer ga ne igram.Hvala!

16 godina
odjavljen
Arnold Šrafncinger kaže...

Mogao si je usporedit s recimo Jakom ili Rachetom s PS3 i PS2 ili nekom sličnom igrom ovak nemrem stavit na listu,probaj usporedit sa Rachet & Clankom to je platformer kojemu je platforma najmanje na umu a najvise se puca ;)

Ne moraš ni stavljat na listu. Rekao si da pokažemo današnjim klincima što smo mi igrali pa eto... Meni su osobno te igre puno zabavnije, a te spomenute nisam igrao tako da ne mogu uspoređivati.

Svakako odlična teme, svaka čast.

...
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.4.2011 14:26 (kingmedo).
16 godina
neaktivan
KKristijan kaže...

Da li se itko sjeća Dino Crisisa 1 i 2?(PS1)

Po meni dvije najlegendarnije igre u povijesti,priča i gameplay je nevjerojatan,doslovno sam plakao na kraju igre jer je završila.

Za nju nema adekvatne usporedbe s današnjim naslovima...

iako imam 15 godina ovo dvije igre su bili najbolje ikad po meni za konzole i nikad ih neću zaboravit kolko sam se namučio da ih prođem više puta :D

Ako ti neko pomogne stisni gumb HVALA!
16 godina
neaktivan
kingmedo kaže...

Ne moraš ni stavljat na listu. Rekao si da pokažemo današnjim klincima što smo mi igrali pa eto... Meni su osobno te igre puno zabavnije, a te spomenute nisam igrao tako da ne mogu uspoređivati.

Svakako odlična teme, svaka čast.

Ma stavim samo link na tekst na prvi post al ok,napisat cu Crash ;)

15 godina
protjeran
Stare igre vs Nove igre

Ovdje ću za usporedbu staviti Quake I,II,III protiv Quake IV.

Priča Quakea počinje u 1996. kada je mladi princ zaprosio... ah ne .... kriva priča... :)

Nego, Quake je napravljen 1996. od strane idSoftwarea, meni jedna od najboljih FPS igara uopće.

Iako Quake III:Arena nije Doomlike igra poput jedinice i dvojke, stavio sam je tu...

Šta da kažem nego da su to jednostavno odlične FPS igre...

I POBJEDNIK JE: staro

32 Quake I,II,III
5 Quake IV
#include <cstdio> int main () { printf ("1F Y0U C4N R34D TH15 Y0U 5H0ULD G37 L41D\n"); return 0; }
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.4.2011 14:55 (beno101).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
Stare igre vs Nove igre

Evo anketice, nadam se da će netko drugi to bolje i dublje obraditi, ja sam samo tu da ubacim igre.

18 TES 3 Morrowind
6 TES 4 Oblivion
Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Stare igre vs Nove igre

Evo jedna malo starija.

Outlaws iz daleke 1997 godine. Današnja konkurencija joj je Call of Juarez.

http://about.me/antesirkovic
Moj PC  
3 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Stare igre vs Nove igre

Moj pokušaj poredjena stare igrice 007 racing vs NFS Hot Pursuit, je sigurno loš pokušaj!...Novo pobjeđuje ovoga puta

harry
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.4.2011 14:42 (Captain.Price).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
sirka666 kaže...

Evo jedna malo starija.

Outlaws iz daleke 1997 godine. Današnja konkurencija joj je Call of Juarez.

Nemoj(te) samo stavljat linkove s youtuba,napisite malo o igri i stavite anketu da ljudi glasaju,ako ti (Vam) se ne da pisat napišite o kojoj se igri radi pa ću ja napisat nešto ;),a Outlaws sam igrao,simpatična igra ak se dobro sjećam da su razine težine bile podjeljene na nešto tipa dobar loš zao ili tako nešto hahahah :)

14 godina
neaktivan
Stare igre vs Nove igre

ja san malo stariji pa bi nabrajanje potrajalo.....uglavnom poceo sam s amigom i komodorom......ima san ps1 i ps2 a od pentiuma 1 ( 150mhz ) san se prišalta na pc i tu osta . nisam siguran dal su igre tada bile bolje ali znam sigurno da sam vise uziva.....vjerovatno starim {#} . uglavnom ova mi je ostala u sjecanju kao jedna od ponajboljih a ovo je napisa aploder u opisu i potpuno se slazem ; This is one of my favorute moments in any game!

Parasite Eve 2 nemam s cim usporedit iako ima elemente resident evil , alone in the dark i silent hill-a ( horor akcija avantura....otprilike )

Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina

Evo da se i ja uključim u ovu vrlo zanimljivu temu:

Oldie: Tony Hawk's Pro Skater 2

THPS2 Cover THPS2 Cover
Izdavač: Activision

Godina izdavanja: 2000

Platforme: PlayStation, Nintendo 64  Dreamcast, Game Boy Advance  MAC, PC,  Xbox

Nakon Tony Hawk's Pro Skatera dolazi nastavak koji je uistinu popularizirao ne samo ovaj žanr igara, već i skateboarding kao sport općenito. Igra donosi (za tadašnje vrijeme) ogromne razine, u kojima je ama baš svaki dio u potpunosti iskoristiv za skejtanje, hrpu tajnih područja, dodataka za otključavanje, tajnih likova, lokacija i slično. Omogućuje također RPG napredovanje i pojačavanje sposobnosti širokog spektra najboljih profesionalnih skatera toga vremena, čiji je identitet moguće preuzeti. adi se o igri koja zadnja u cijelom serijalu skateboarding predstavlja na koliko toliko realnoj razini, bez bježanja u ekstreme iako se radi o ekstremnom sportu. Daljnji izdanci serijala donose nemoguće trikove, comboe i slično, samim time ne pridonoseći bitno igrivosti, a oduzimajući znatno od realnosti. Po mnogima je upravo ovo najbolja igra u serijalu.

Ingame slike:

1 1
2 2
3 3
4 4
Recenzija: Gamespot

N00bie: Tony Hawk's Proving Ground -- Iako je ova igra izašla 2007, i iako postoje i novija izdanja nisam ih igrao pa nije fer niti da pišem recenzije.

PG PG

Izdavač: Activision

Godina izdanja: 2007.

Platforme: PS2, DS, PS3, XBOX360,WII

Proving ground je osma u nizu Tony Hawk skateboarding igara, uz brojne spin offove i reizdanja. Igra je to koja se koristi prokušanim receptom iz ranijih igara poput ogromnih lokacija, umetanja priče u sportsku igru, slobodne vožnje po mapama i slično produbljujući  i proširujući koncept. Omogućeno je više slobode prilikom kreiranja likova, mapa, trikova a dodan je i dobar video editor u kojemu igrači mogu uređivati snimke najboljih trikova. Story mod donosi izbor između različitih stilova skejtanja, omogućuje kombinaciju single i online igre na konzolama nove generacije te nešto teže izazove no prethodnici (THPS 4 pa nadalje). Bojni dodaci poput nail the grab i slično trebali bi doprinijeti atmosferi  i osjećaju realnosti, no kada vam igra omogućuje da u jednom triku povežete trik na rampi, grind preko pola mape, dvadesetak flip trikova, manual bez granica tijekom kojega cijelo vrijeme radite old school trikove znate da ste prešli na onu stranu ogledala.  

Ingame slike

1pg 1pg

2pg 2pg

3pg 3pg
Recenzija: Gamespy

Anketa:

41 Tony Hawk's Pro Skater 2
0 Tony Hawk's Proving Ground
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.4.2011 16:03 (Arto).
16 godina
beno101 kaže...

Ovdje ću za usporedbu staviti Quake I,II,III protiv Quake IV.

Samo bih na ovo nadodao da postoje remake-ovi  Quake Enhanced & Quake Enhanced Tenebrae,

te Quake 2 Evolved koji donose podršku za HDR i bloom efekte,HQ resolution,Dynamic Lightning and manny more goodies:)

Insomniac XD
16 godina
neaktivan
Stare igre vs Nove igre

GTA Vice City(2002);GTA San Andreas(2004)PC,PS2,Xbox,MAC

Odmah na početku da rasčistim moguće komentare,nisam se osvrnuo na GTA3 jer mi nikad nije bio ni približno dobar kao ostali nastavci ili prijašnji,bio je siv i monoton te nekako čudan,ukusi su različiti no većini nikad nije pri vrhu pa ni meni

GTA Vice City:U svoje vrjeme pionir žanra,s najvećom površinom te velikom slobodom istraživanja i aktivnosti.Cartoonish grafika,nenadmašan humor,sjajni dijalozi te vjerno prenesena atmosfera razdoblja u koji je bila smještena (8o-e godine),urnebesan radio sa glazbom razdoblja te velika količina zabave čine ovu igru jednom od najboljih u žanru.

Prva free roam igra koja je donjela gotovo kompletnu paletu prometala,pojavljuju se motori avioni i brodovi.Jedina zamjerka je nemogućnost plivanja.Klasik

Gameplay:

GTA San Andreas:Ovim nastavkom Rockstar ponovo pomiče granice.Grafika sjajna i šarena,zvuk nenadmašan,radio je ponovo glavna zvjezda.Radnja smještena u 90-e.Vjerno dočarano okruženje i kultura.Ogromna površina od čak 3 grada i velika sloboda i količina aktivnosti.Napokon omogućeno letenje avionom i plivanje.Nepresušan izvor zabave čak i danas 7 godina kasnije:Meni najdraži nastavak

Gameplay:

Usporedba sa:

GTA IV(2008)PC,Xbox 360,PS3

Najmračniji i najozbiljniji od svih nastavaka.Smješten u sadašnjost,donosi priču dostojnu najjačih Hollywoodskih trilera.Grafikom najbolji,a zvukom benchmark u žanru.Najkvalitetniji po mnogočemu,a također najveći površinom.Meni nikada nije sjeo jer je preozbiljan i presumoran.No ukusi su različiti.Definitivno odigrati

Uz originalni nastavak izdana i 2 dodataka

Gameplay:

Presuda:Sudjelujte u anketi :)

13 GTA Vice City(2002)
54 GTA San Andreas(2004)
10 GTA IV (2008)

4 0 hvala 2
17 godina

Nekako mi se ova usporedba čini pogrešnom. Nije riječ o remaku niti o krađi ideje/priče/mehanike nekog drugog studija. Jednostavno rockstar radi na svojoj franšizi i kroz godine dodaje/izbacuje elemente.

16 godina
neaktivan
Stare igre vs Nove igre

Pročitaj prvi post.Zadatak je opisati igru slične tematike,koja može biti nastavak neke igre,a i nemora.Bitno da se radi o opisu staro/novo,tjs što je bolje staro ili novo :)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

TOCA 2:Touring Cars vs RACE Driver GRID

Medal of Honour(1999)  vs Medal of Honour (2010)

ISS Pro Evolution 2 vs PES 2011
Worms World Party(2001) vs Worms Reloaded

Call of Duty (2003) vs Call of Duty:Black Ops (2010)

Crash Bandicoot (1996)

Tony Hawk Pro Skater 2 vs Tony Hawk:Proving ground

GTA:Vice City;GTA:San Andreas vs GTA IV

Igra sam sve ove igre u njihovo vrijeme :D

E koliko me TOCA 2 namucila sa utrkama po kiši :(

Ali wormsi su mi jos uvjek jedna od najboljih igara i nakon 10-ak godina

malada
16 godina
neaktivan
Stare igre vs Nove igre

Hvala na ideji beno101 ;)

Unreal Turnament(2000) PC

Izašao krajem 99 godine.Stao uz bok Quake-u a i premašio ga.Glavma premisa žanra je ludo frenetično napucavanje u futurističkom stilu.Slavljen od kritike na poljima brze i fluidne grafike i zarazne i inventivne igrivosti,utro je put daljnjim nastavcima žanra ali i mnogim drugim igrama slične tematike.Klasik i korak više u razvoju multiplayer shootera

Donjeo je mnoge modove:Deathmatc,Team Deathmatc,Assault,Last Man Standing,Capture the Flag,Domination.

Gameplay:

Usporedba sa:

Unreal Tournament 3(2007)PC,PS3,Xbox360

Prvenstveno sjajne grafike,koristi dobro prokušani koncept te također donosi brz gameplay i akciju.Nekoliko novih modova kao Betreyal i Vehicle Death match

Odlična igra no premalo novog i nikad nije ostavio dojam na mene,možda je njegovo vrjeme prošlo.Ukusi su različiti

Gameplay:

Presuda: Anketa :)

33 Unreal Tournament 2000
3 Unreal 3

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
kingmedo kaže...

Crash Bandicoot se usproređuje sa Ratchet and Clank an PS3.

I ako mene pitas ja bu uzeo Ratchet and Clank.

15 godina
protjeran

Hvala na ideji beno101 ;)

Gajba će bit dovoljna! {#}

#include <cstdio> int main () { printf ("1F Y0U C4N R34D TH15 Y0U 5H0ULD G37 L41D\n"); return 0; }
17 godina

Ma GTA serijal sam pratia uz stopu. Kad je Vice City izaša svi su bili ludi za motorima, uzmeš skuter i vozikaš se po imanju. Glavni lik dobiva glas ...

San Andreas je ubacia avione ( kojima možeš letiti duže od 15 s ), isto neke nove mehanike poput bande s kojima možeš u osvajnje, turf wars...

GTA IV izbacuje dosta elemenata iz SA i VC, a ubacuje neke svoje...

Naravno sve navedene GTA igre su 17+ pa ih baš "klinci" nisu mogli igrati :P

Ono što želim reći je da je malo čudno uspoređivati igre jednog studia kojem su sve navedene dobile visoke ocjene i ostvarile izvrsne prodajne rezultate,

te kupile nagrade za najbolje igre u svom žanru u danoj godini.

npr.

mass effect vs mass effect 2

dragon age origins vs dragon age 2...

dio nećega 1 vs dio nećega 5

su "čudne" usporedbe jer:

a) ako igra ostane ista u svim elementima osim grafike => ne valja, "pokušavaju zaraditi na istoj igri"

b) ako bilo šta promjene => to više nije to, "majko mila šta napraviše pa bila je super, bolje da nisu ništa radili nego samo malo grafiku popravili"

Osobi koja je sa 12 godina igrala GTA VC ili SA će ta dana igra u barem 80% (osobna procjena ) slučajeva biti bolja nego bilo koji GTA kasnije.

17 godina
neaktivan
Stare igre vs Nove igre

Tekken 3 vs Tekken 5

(dopisati ću kasnije)

26 Tekken 3
5 Tekken 5
Stara japanska: ako pas laje, nije dovoljno kuhan.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Stare igre vs Nove igre

Neke igre vidim fakat nadmoćno vode,kao Unreal 2000 i Tony Hawk i COD,protukandidati nemaju čak ni jedan glas ;)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Space kaže...

Ono što želim reći je da je malo čudno uspoređivati igre jednog studia kojem su sve navedene dobile visoke ocjene i ostvarile izvrsne prodajne rezultate,

te kupile nagrade za najbolje igre u svom žanru u danoj godini.

npr.

Ponavljam nije bitno to što su od istog studija i što su nadograđivane u sitnim detaljima.Ti sitni detalji i čine razliku.Kad pogledaš ni jedan nastavak bilo koje igre nije različit od originala samo nadograđivan,bit ove teme je da pokažemo da su starije igre rađene sa drugim stvarima na umu a ne parama i zaradom.GTA ne spada u tu kategoriju jer je uvjek banchmark,ali kad pogledaš npr NFS Hot Pursuit,onda nadam se shvaćaš što želim pokazati s ovom temom

17 godina

Ma gledam rezultate i komentiram. Deus ex je napravio izvrsnu recenziju i iako se očito vidi što je njemu bolje rezultati glasanja pokazuju da se ljudima sviđa i kvalitetna nova igra iako je priča "posuđena".

Ovo ostalo je po meni malo promašeno. Da li ti se viša sviđa igra koja ti je predstavila neki žanr, koju si igrao kao dijete sa svim svojim slobodnim vremenom ( osnovna škola ? ) vs. igra koja je pripadnica

definiranog žanra, za koju možda možeš odvojiti koji sat tjedno zato što sada imaš obaveze u životu i što ti ne donosi ništa novo osim možda kojeg novog tweaka.

Konkretan primjer: Imam rođaka koji ide u osnovnu školu, teški je gejmer. Kada mu predložim bilo šta što je izašlo prije 2005. godine, prvo pogleda na youtubu grafiku, a onda kaže sranje i znam li nešto

novije. I naravno on je u pravu. Njemu je tes IV vrhunska igra i praktički ga je upoznala sa RPG žanrom. Skyrim će mu isto biti vrhunska igra. Za njega Morrowind ne postoji.

Dakle da sad napravim anketu:

Morrowind vs Oblivion, morrowind bi "pobijedio", jer eto mi starci od 18+ godina smo imali nesreću da smo je igrali neke davne 2002. godine.

Meni je recimo carmageddon bia izvrsna igra, ali reci ti sada nekom da isproba na grafičkoj kartici od 1k+ kn, sa 20+'' monitorm tu igru. Pa ne bi je ni ja više tia pokrenit a kamoli neko dite.

Također u ovim vs bitkama fali opisa. 

Evo mala anketica:

29 Mafia
10 Mafia II
15 godina

Da, ali baš zbog toga treba poslužiti ova tema, da ljudi vide mišljenja relativno starijih gamera a ne osuđuju igru na temelju grafike na jubitu. Evo dobar primjer, odigrao sam Silent Hill u prošlu nedjelju nakon nekih desetak godina. Kako igra ne postoji za PC odigrao sam na emulatoru, uz konstantne probleme sa zastajkivanjem pri dizanju mape i random 15 sekundnim pauzama tokom igre. Uz sve to, igru sam prošao u jednom dahu i jednom danu, jer svaki puta kada me naživciralo štopanje i ugasio sam igru nešto me natjeralo da ponovno pokrenem. Grafiaka je ubij Bože, animacije, glasovi također, ali igra je i dalje fenomenalna.

16 godina
neaktivan
Stare igre vs Nove igre

Ma priča kak stavljam igre od istih proizvođača koje su samo malo nadograđene i onda stavi anketu Mafia i Mafia 2 i samog sebe demantira.Ja sam samo htio pokazati kako su proizvođači igara prije radili igre sa igračkim zadovoljstvom na umu,a da danas samo rjetki to rade i da je većini lova na pameti,pa gdje ćeš bolje vidjeti to nego na recimo usporedbi MOH 1 i najnovijeg MOH,odmah vidiš kako se prije predano radilo a danas sve nabrzaka skopirano i utučeni milijuni na hype a proizvod nula.To želim mlađima pokazati da su starije igre igrivije od novih

3 0 hvala 0
15 godina
Stare igre vs Nove igre

Se sjecate prvog C&C, Red Alert, Tiberium sun???? Majka svih strategija ( po kvaliteti i po timeline-u )! Westwood {#}

Ako sam ti pomogao stisni PRIJAVI!!! Patim za ★★★★★///////////ako je abortus ubojstvo onda je drkanje genocid!

2 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice