Grand Theft Auto (GTA VI) - Rasprava

poruka: 194
|
čitano: 75.839
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Grand Theft Auto VI
15 godina
Re: Grand Theft Auto (GTA VI) - Rasprava
Rockstar traileri su uvijek u in game engineu, nikad nisu cinematic. Odnosno igra će tako izgledati. I isto tako uvijek za svaku igru pokažu prvo par trailera koji te uvode u likove i priču pa onda pred izlazak daju gameplay trailer.
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina

Očekujem još 3-4 trailera, bude i gameplay, uopće ne sumnjam. Vidim da se ne špara na detaljima, poslije RDR2 ništa manje se ne očekuje.

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina

Rockstar osim trailera objavio hrpu novih screenshota sa raznih dijelova mape. Suvišno je bilo što govoriti, ovo će se igrati godinama.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
11 0 hvala 1
7 godina
Inace ne kupujem igre po punim cijenama jer cesto ne opravdaju dobiveno/ulozeno, ali za ovo necu zaliti. Nudim odmah 100 $ :D

3 0 hvala 0
15 godina

Kad dolazi na PC?

15 godina
forumaš kaže...

Kad dolazi na PC?

Nema nikakvih vijesti ali nekako pretpostavljam pošto igra izlazi u 2026. godini a nove konzole vjerojatno 2027. da će izbaciti paralelno verziju igre za te nove konzole i PC godinu ili dvije nakon izlaska igre na PS5 i Xbox.

14 godina

Mislim da prije jeseni 2027./početka 2028., nažalost nema šanse da izađe za PC, ali tko će izdržati do toga. Imaš mašinu koja može vući igru bez problema a gledaš po YT kako drugi igraju, teško sranje makar uopće ne sumnjam da će puno ljudi s PC-om kupiti PS5 samo radi ove igre.

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
antimadridista kaže...

Rockstar osim trailera objavio hrpu novih screenshota sa raznih dijelova mape. Suvišno je bilo što govoriti, ovo će se igrati godinama.

zadnji ti je najbolji

14 godina

Znači 6 područja (Vice City, Leonida Keys, Grassrivers, Port Gellhorn, Ambrosia i Mount Kalaga) i po viđenom po slikama mapa bude VE-LI-KA. Po meni je to bitnija stvar od samog trailera danas.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Apsolutno me nista nije impresioniralo u traileru, valjda zato jer je ovo trebao da bude vec negdje gta 10 a ne gta6. Podsjeca me na stare igre a ne na nesto novo.
Osim sto ce imati veliku mapu,bezbroj novih mogucnosti,grafika nista posebno drugacija, vjerujem da ce ovo imati update jedno 20godina kad izade.
Ali ok, barem necu morat kupovat novo racunalo vec cu morat uzet plejku dok ne izade za Pc 🤣 i onda taman kad izade za pc prodat plejku i tv
Temu pozivnica: https://temu.to/m/u9kmi7rv2wy Kod za -30% za nove korisnike: aam11835
Moj PC  
0 11 hvala 0
4 godine

Malo vise detalja od Igora

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Za sada, samo jedna mana: datum izlaska...Ostalo, kao što sam mogao i očekivati, fantastično..

Pogledao nekoliko videa sa analizama (zajedno Igorov-HCL) i meni kao okorjelom GTA fanu je to kraj svijeta.

OLED i PS5 PRO su odavno u kući i spremni, sada samo čekati tih godinu dana.

Moj PC  
7 0 hvala 0
10 godina

baš sam malo odvrtio te neke starije trailere od GTA 4, GTA 5 i RDR 2, i bome stvarno nisu nikad prikazivali nekakve cinematic trailere, uvijek je ingame, i još su to službeno potvrdili za ovaj zadnji trailer.

Pogriješio sam sa onim postom da mi nije jasna svrha trailera, sad mi je itekako jasno, igra izgleda bolesno dobro

Moj PC  
5 0 hvala 0
10 godina

svaka scena (pa i trailer) koji je rockstar radio se odvija u engineu unutar igre. nikad nisu imali prerenderani video na hi-end mašini jer inače ne biste imali opcije mijenjanja odjeće, frizure lika itd.
kako bi to izgledalo da uđeš u cutscenu i lik odjednom izgleda drugačije jer je prerenderan u drugoj odjeći, ili da se doba dana promijeni? :D
previše je varijabli da bi se tako nešto moglo izvesti, osim ako je flashback scena npr. ali čak i takve scene su se uvijek vrtile u igri.

ipak, postoje razlike između gameplaya i cutscene, odnosno bilo je kod starijih igara.

primjer iz gta v - uzmite neku scenu s franklinom i lamarom - lako primjetite da je lamar dosta viši od franklina u cutsceni, ali u gameplayu su iste visine. tada je svaki glumac radio motion capture za svog lika, ali samo za potrebu cutscena, pa možete primjetiti razlike u njihovim animacijama. u gameplayu se vidi da to nije slučaj, nego koriste nekakav generički kostur ovisno o spolu, debljini itd. ali definitivno nije unikatan za lika. jedina iznimka su protagonisti i možda još nekoliko bitnih ili specifičnih likova. to se najbolje primjeti kad likovi pričaju dok se voze u autu - kako su im ekspresije lica generičke, a u cutscenama je puno detaljnije. u starijim igrama ste uvijek imali rez između scene i gameplaya, a u gta5 su se stvarno potrudili da taj prijelaz izgleda glatko na način da se cutscene modeli zamijene ingame modelima u trenutku promjene kadra ili dok likovi nisu u kadru. imate na youtubeu videe koji pokazuju scene iz drugih kuteva, pa se lako primjeti.

rdr2 je prva igra u kojoj su još više uložili u glumce na način da je svaki lik (koji je bitan za priču) morao biti snimljen u apsolutno svim scenama, ali i za potrebe gameplaya. svi imaju drugačije animacije, različite visine, debljine itd. jedino slučajni prolaznici koriste generičke animacije, ali oni nikad nisu u fokusu, pa nisu toliko bitni. time više nema potrebe za cutscene/ingame modelima nego postoji samo jedan model za svakog lika.

teško je očekivati da će angažirati tisuće glumaca da posebno animiraju svakog pedestriana, ali ne bi bilo na odmet da se broj varijacija poveća. osobno bi volio vidjeti i malo više varijacija odjeća/frizure kod sporednih likova, da ne ovisi uvijek o misiji nego da je malo više random.

što se tiče usporedbe trailera i finalne igre - praksa je pokazala da je u 90% slučajeva ista stvar. uvijek postoje razlike u beta modelima likova u odnosu na finalnu verziju, posebno u prvim trailerima. niko, michael (pa i john i arthur) su izgledali nešto drugačije u beti. traileri za rdr2 su imali nešto življe boje nego finalna igra. gta iv je izgledao malo više žuto u odnosu na finalnu igru. smatram da su ovo bile naknadne promjene, odnosno razlike između beta i finalne verzije, a ne u svrhu "laganja" fanova.

postoje i slučajevi kad scena iz trailera ne bude uopće u igri, ili bude bitno izmjenjena, ali to je za očekivati. svaka igra je imala beta sadržaj koji je kasnije izbačen.

Moj PC  
3 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Grand Theft Auto VI
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice