Evo, nakon dva sata provedena pred PC-em i buljenja u Skyrim, mogu reći da je konzolašima daleko lakše i ugodnije igrati igre.
Em me bole leđa i vrat, em više ne osjećam noge, a sve to zbog položaja u kojem smo mi, PC-aši, prisiljeni se igrati. I samo da napomenem da imam tradicionalno okruženje, znači klasična stolica, PC na stolu, monitor u ravnini očiju itd.
Jedan od razloga zašto bi prešao na konzole je i ugoda pri igranju tj. ergonomija koja je daleko veća na konzolama nego na PC-u, manje zdravstvenih problema(karpalni tunel, bol u zglobovima itd.) i općenito veći imerzijski osjećaj igranja na konzolama kada se možeš opustit uz igru bez bolova u leđima...
Neznam dali vi tako isto mislite i neznam kakve imate stolce, ali igranje na PC-u je neugodno i umarajuće ma kako dobar stolac imali ili kako dobar miš i tipkovnicu imali, baš zbog položaja tijela koji je u tom stolcu uvijek napeto, za razliku od fotelje kod konzola, mislim da su konzole tu u velikoj prednosti šta se tiče ergonomije, em imaš bežični kontroler koji savršeno pristaje u ruke, em možeš igrat u bilo kojem položaju koji ti padne na pamet...
Ovo pišem iz razloga što sam zagriženi PC gamer, ali baš zbog tih problema ergonomije i udobnosti pri samom igranju, počeo sam razmišljati o prelasku na konzolitis, jer mislim da se na PC-u čovjek nemože zbog položaja tijela u potpunosti opustit.
Dali vi isto imate takvih problema sa bolovima i općenitim umorom nakon dužeg igranja na PC-u i dali mislite da su konzole ugodnije za igranje općenito?
I dali imate kakav savjet ili sliku kako da se jedan PC gamer smjesti pred svoju mašinu, a da mu bude udobno kao da se igra na konzolama, imate kakav vodič za ergonomiju?