Xbox Series X izdvojena tema

poruka: 6.413
|
čitano: 1.496.923
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Xbox Series X
https://www.gamershop.hr/xboxseries/venom-vs2879-xbox-series-s-x-red-twin-docking-station-2-batteries

Ja imam ovako nešto ako trebaš i punjač. Imaš i za samo jedan kontroler. Imaš i samo bateriju.

Originalna je kod njih cca 3 puta skuplja, što je ipak svaka čast svemu, previše.
Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
3 godine
protjeran
Xbox Series X

Imas na amazon.de dosta izbora pa malo prošvrljaj 

1 0 hvala 0
16 godina
Xbox Series X

Ja koristim VENOM VS2881 Xbox Series/Xbox One punjač + 2 baterije ili PANASONIC Eneloop punjive baterije.

Panasonic baterije su super, drže puno bolje od Venom zamjenskih.

PSN: Muskarcina77 / Xbox: Muskarcina
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Ima ih i IKEA pod nazivom Lada ako se ne varam. Mislim da su tako jeftinije.

Jedino što ih treba vaditi van da se napune što meni osobno ide na živce pa su mi bolje ove koje kraće traju, ali gamepad samo bacim na punjač i nit brige nit pameti.
Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
15 godina
Xbox Series X

https://www.ikea.com/hr/hr/p/ladda-punjiva-baterija-hr06-aa-1-2-v-50504692/

https://www.ikea.com/hr/hr/p/stenkol-punjac-za-baterije-90496954/

2450 mAh traju jako dugo, igraš se cijeli tjedan svakodnevno, onda sam ubaciš druge dvije i nastaviš. Prazne napuniš i tako u krug.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Xbox Series X

isto imam ove vece iz ikee

kupio ih 8 komada za 2 gamepada, i samo ih zamjenim kada zatreba jer su druge 4 pune, ali dosta dugo traju

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Ja imam onaj Venom punjač za dva gamepada i njihove baterije.
Jedan se isprazni, uzmem drugog, a ovaj na punjenje - isto i na plejki, samo tam imam orginal punjač.
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
Virty kaže...

Ja koristim VENOM VS2881 Xbox Series/Xbox One punjač + 2 baterije ili PANASONIC Eneloop punjive baterije.

Ja imam i Panasonic Eneloop (pro) i one iz IKEE (Lada) .. Mogu ti reci da osim razlike u cijeni, gotovo da ne postoji druga razlika ..

Na ženinom joypadu su obicno Eneloop, kod mene su Ikea (baš zbog tog da ispitam koliko traju pošto više igram (prije je bilo suprotno)) .. I ne sjecam se kad ih punom .. (koristim onaj eneloop crni punjac, isto valjda neka pro verzija)

16 godina
Overflow1984 kaže...
Virty kaže...

Ja imam i Panasonic Eneloop (pro) i one iz IKEE (Lada) .. Mogu ti reci da osim razlike u cijeni, gotovo da ne postoji druga razlika ..

Na ženinom joypadu su obicno Eneloop, kod mene su Ikea (baš zbog tog da ispitam koliko traju pošto više igram (prije je bilo suprotno)) .. I ne sjecam se kad ih punom .. (koristim onaj eneloop crni punjac, isto valjda neka pro verzija)

Panasonic Eneloop su klasa.
Trajnost je duga, moj su prvi izbor.

15 godina
Zainterisiran sam da prodam ps5 i da se prebacim na XBX samo me zanima dali postoji negdje nekakav link za godisnju pretplatu za xbx ultimate ili sta vec treba za online play.Hvala
Samobor je lepa varoš
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
geek_boy kaže...
Zainterisiran sam da prodam ps5 i da se prebacim na XBX samo me zanima dali postoji negdje nekakav link za godisnju pretplatu za xbx ultimate ili sta vec treba za online play.Hvala

Ako pričamo o normalnoj kupnji pretplate onda se može direktno kroz xbox store pretpostavljam. A ako pričaš o ovoj siva zona kupnji gamepassa za siću, imaš na stranici 74 ove teme detaljne upute kako se kupi i aktivira. Ja sam zadnje kupovao Turski key za gamepass, ali ima veće jedno vrijeme. Ne znam koji su sad najpopularniji za aktivaciju. 

16 godina
Xbox Series X

Ja u zadnje vrijeme često dobijem nakon isteka Ultimate pretplate od recimo 3 mjeseca, Xbox Game Pass Ultimate 14 Day Trial za 1£.

Sada sam dobio 2 put za redom 14 Day Trial za 1£.

Mislim na Microsoft / Xbox ponudu, ne na kupovinu na drugim stranicama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Ja sam ovaj mjesec uzeo turski key za ultimate mjesec dana i onda se spojio na vpn i produžio ultimate da mi sa kartice uzima, i sad će mi uzimati 209 tl, cca 5.5, € za ultimate mjesečno
LIFE IS SHORT, WORK HARD, PLAY HARDER, PRAY HARDEST
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Xbox Series X

naprimjer uzmem na nekoj stranici pretplatu od mj dan i ukucam kod i posle sad 10 min opet tak od cca mj dana uzmem pretplatu i ukucam kod , moje pitanje glasi dali se na xboxu pretplate zbrajjaju pa da se dobi vise mjeseci iste pretplate ?

Samobor je lepa varoš
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Koliko ja znam jesu. Ako ukucas mjesec pa za 10 min mjesec imat ćeš 2 mjeseca.
Neka me netko ispravi ako griješim.
12 godina
Da ja sam 3 koda po 12 mjeseci sve se zbrojilo i dobio 36 mjeseci.
15 godina
Preko koje stranice ? Sluzbene? Ili ?evo prebacio se sa ps5 na xbx igre vidim su odlicne samo jos da tu pretplatu slozim
Samobor je lepa varoš
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
izzy007 kaže...
bananko85 kaže...

Pozdrav ekipa! 

Novi sam na forumu kao i u svijetu igrica. Uzeo sam xbox series s to mi je prva konzola. Zelio bih aktivirati game pass na onu foru da za 100 eura dobijem 3 godine, ali ne znam od kuda da krenem. Moze li neko napisat upute kao neki vodic pa da znamo, jer vjerujem da ima jos nas kojima to nije jasno 😁 ili ako vec postoji neko objasnjenje da nas uputi na link. Prelistao sam sve teme na forumu ali ne znam od kud da krenem, tj ne kuzim se u te izraze vpn , aktiviraj sa ovoga pa sa onoga...vpn ....????  bio bih zhavalan ako moze netko napisat korak po korak... 

Da li već imaš MS account? 

Ako da, da li je to tipa "tvoje ime. tvoje prezime @outlook.com". Da li se želiš tim accountom koristiti ili ćeš otvoriti neki anonimni tipa pero_peric@outlook.com?

Kad si sam sebi odgovorio na to pitanje, onda te ja moram pitati da li si ikada imao ultimate pass? 

Ako nisi, onda ga možeš aktivirati za 1$/funtu, a ako si imao, onda po tom računu više ne možeš ultimate pass aktivirati za 1$/funtu. To bi značili ili ćeš otvoriti novi MS account, ili ćeš na tom na kojem si iskoristio morati kupiti 1 mjesec ultimate passa. I taj jedan mjesec ultimate passa će konvertirati sav gold u omjeru 3:2 (primjer: 90 dana Golda se konvertira u 60 dana Ultimate-a). Ovo je provjereno i radilo je prije 2 mjeseca.

Također, ako već imaš XBOX GAME PASS ULITAMTE na računu, nemoj raditi obnovu dok ta ULITAMTE  pretplata ne istekne!!

Sljedeća stvar koju trebaš znati je da postoje dvije pretplate.

Jedana je XBOX LIVE GOLD, a druga je XBOX GAME PASS ULTIMATE.

Ono što ti želiš je XBOX GAME PASS ULTIMATE, a koji se može dobiti za 1$ konverzijom druge pretplate koja se zove XBOX LIVE GOLD.

Da bi dobio ULTIMATE za 1€ potrebno je prije toga napuniti račun sa XBOX LIVE GOLD pretplatom. Ultimate pretplata od 1€ konvertira svu XBOX LIVE GOLD pretplatu u omjeru 3:2. Ako nije napunjena XBOX LIVE GOLD pretplata na odabrani Microsoft account, a aktivira se ULTIMATE, tada se nema što konvertirati i ostat će samo ta promo ULTIMATE pretplata.

Sad kad smo savladali osnove idemo dalje.

Kad odlučiš koji MS račun ćeš koristiti (privatni ili neki novi), onda u tom računu staviš regiju na UK ili Njemačka (DE).

Edited:25.11.2021.

Napomena: Sve radnje sam radio preko PC-a i web browsera. Nisam koristio mobitel ili konzolu. Kad se odradi kupnja GOLD-a i konverzija u ULTIMATE, tada se samo u Xbox konzolu logirate sa tim accountom i to je sve. Prije nego uplatite/redeem-ate GOLD pretplatu na Microsoft račun bitno je provjeriti da li je postavljena ispravna regija na tom računu.

Za ekipu koja živi u Hrvatskoj bitno je da regija bude ili United Kingdom ili Njemačka/Germany/Deutschland. Ovo je bitno jer za te regije prolazi kupnja našim karticama odnosno Revolutom ili Paypalom koji je povezan sa vašom bankovnom karticom koja je izdana u Hrvatskoj (PBZ, ZABA itd). Ukoliko regija nije jedna od navedenih nećete moći koristiti kartice/Paypla za kupnju!!!!

Također je jako bitno znati da MS Account regiju možete mijenjati jednom u tri mjeseca pa pazite što ćete odabrati!!!

Kako provjeriti i promijeniti regiju na Microsoft računu?

Logirati se u outlook.com sa Microsoft računom kojeg ćete koristiti za pretplatu
1. Kliknuti u lijevom gornjem kutu na vaše ime/inicijale/fotografiju. (account manager se zove opcija ako samo stavite/hover miš iznad toga)
2. Odabrati opciju My Microsoft Account
3. Kliknuti na opciju YOUR INFO u lijevom gornjem dijelu ekrana
4. Pod opcijom PROFILE INFO je vidljiv COUNTRY or REGION. Kod mene tu piše United Kingdom. Ako trebate mijenjati kliknite na opciju Edit profile info i promijenite na United Kingdom ili Germany. (Ako stavite United Kingdom onda pod Constituent Country/Region stavite England)
5. Spremite izmjene.

Provjeru uspješnosti promjene regije možemo odraditi na dva načina i to bez upaljenog VPN-a. Znači provjeru radimo bez VPN-a:

1. Ako taj MS account koristite i u windowsima kod logiranja u iste, nakon promjene resetirajte PC jer nisam siguran da su promjene odmah vidljive pa je ovo jedna mjera predostrožnosti. Kada ste resetirali PC i kada se sad s tim MS računom ponovno ulogirate u Windowse, odite na Microsoft store te kliknite u gornjem desnom kutu na vašu    fotografiju/inicijale i odaberite opciju REDEEM CODE OR GIFT CARDS. Kada to kliknete pojavit će vam se novi prozor i u njemu će pisati regija za koju se nešto redeem-a. Ako ne piše regija na koju ste promijenili, onda nešto nije ok.

2. Otvoriti browser i upisati redeem.microsoft.com  Logirati se sa Microsoft accountom za kojeg ste odradili promjenu regije. Nakon logiranja pojavit će vam se stranica na kojoj upisujete redeem code, a odmah iznad nje će u zagradama pisati regija. U mom slučaju piše: "It'll be added to xxxxxx (United Kingdom)". 

Ukoliko tamo ne piše vaša odabrana regija, onda nešto nije ok te nemojte raditi redeem GOLD-a jer nećete moći aktivirati Ultimate pretplatu. 

Kad si poštelao regiju na tom računu, odeš na stranicu tipa CDKEYS ili neku sličnu koja prodaje 12 MONTH XBOX LIVE GOLD MEMBERSHIP  (ovdje je bitna regija, EU, BRAZIL, UK itd).

Ti nađi neku od 12 mjeseci koja je najjeftinija. Meni je to bila BRAZIL. Kupiš tu od 12 mjeseci. Ne postoji GOLD pretplata koja traje više od 12 mjeseci. Zato moraš kupiti 3 puta pretplatu po 12 mjeseci. Maksimalno možeš imati 36 mjeseci konvertirano u Ultimate.

Kada kupiš na nekoj od stranica tu XBOX LIVE GOLD pretplatu, dobit ćeš REDEEM KEY. Kao kad nadoplaćuješ bon na mobitelu.

Kad imaš taj redeem key tu u igru dolazi VPN. Ako si uzeo redeem key za brazilsku regiju, moraš PRVO UPALITI VPN i odabrati tu zemlju. (Moraš znati da besplatni VPN-ovi imaju problema sa Brazilom i ne možeš redeemati key ako ti je VPN $hit. Od besplatnih jedino koji ja znam da prolazi je TunnelBear VPN. Ekipa također koristi i UrbanVPNNakon toga, preventive radi, prvo pogasi sve browsere. Kad sve pogasiš, ubiješ, onda pokreni svoj omiljeni browser i u njega upiši redeem.microsoft.com

Budući da si prije toga upalio VPN, ovaj url će te automatski baciti na Brazilsku MS stranicu za redeemanje (ili na onu za koju si kupio key i pokrenuo VPN i postavio ga na tu državu). Tu upišeš kod. Radnju ponoviš i za ostala 2 koda. Kad si završio, ugasiš VPN. Sad kad se logiraš u svoj MS account vidjet ćeš da imaš pretplatu na XBLOX LIVE GOLD.

I zadnji korak je da odeš na Xbox.com stranicu,ali bez upaljenog VPN-a (meni nije trebao jer imam UK regiju) i tamo će ti automatski u reklamama biti da kupiš ultimate za 1 funtu. Ovdje je bitno da kad upišeš xbox.com u browser da provjeriš što ti je nalijepio u nastavku linka, jer ti u samom URL-u piše regija. Obično zna defaultno prebaciti na US regiju pa ćeš opet imati problem. Znači kad si upisao xbox.com i kada se stranici učita provjeri da li u linku piše xbox.com/en-US. Ako piše, znači da te je preusmjerio na US regiju što je pogrešno jer mora biti tvoja odabrana regija (UK ili Njemačka). Da bi promijenio na UK ili Njemačku jednostavno odscrollaj na dno ekrana i u samom dnu stranice na lijevoj strani sitnim slovima piše regija koja je trenutno odabrana. Tu klikneš na regiju i odabereš tvoju regiju pa tek tada radiš kupnju promo ultimate-a za 1 funtu. To platiš preko paypala i svih 36 mjeseci XBOX LIVE GOLDA će ti biti prebačeno u XBOX ULTIMATE u omjeru 3:2.

Odabrao sam UK jer možeš putem Paypala plaćati i ne provjeravaju ti karticu da li je ili nije iz UK-a. To isto vrijedi i za Njemačku. Ne znam za ostale regije.

@geek tu ti je sve lijepo objašnjeno kako se aktivira, koliko vidim najjeftiniji je indijski a dal' prolazi to ne bih znao, nisam još nigdje pročitao da je netko indijski aktivirao.

14 godina
mrsmith kaže...

Eto, za probu, napravio sam sinu novi MS account i postavio regiju na Tursku. Dodao payment method Revolut VISA karticu i upisao random adresu iz Istanbula na tom koraku (neki hotel na booking.com koji sam prvi našao).

Pokušao direktno aktivirati pretplatu preko turskog VPN-a putem Revolut VISA kartice i nije uspjelo - baca grešku da nije dobra regija. OK idemo dalje.

Kupio sam na G2P za 6 eura 1 mjesec Game Pass Ultimate TR. Aktivirao kod bez problema u browseru putem turskog VPN-a i kod potvrde označio da se automatski naplaćuje 44.99 TRL svaki mjesec + dobio besplatnih mjesec dana zbog toga.

Ovako stoji u accountu trenutno :) Isto kao i na mom main accountu - pretpostavljam da će se automatski skidati 1.61 euro mjesečno na dalje kad istekne prepaid+bonus mjesec.

@geek, ako želiš mjesečnu pretplatu

14 godina
zontafer6 kaže...
antimadridista kaže...

Što nije da su ukinuli stackanje za neke regije? Odnosno da se ne može tri pretplate od 12 mjeseci aktivirati odjednom, jedna za drugom? Tako sam pročitao.

Samo ako je account na toj regiji... Recimo Turski gold (game pass core po novome) se preko VPNa normalno stacka na accountu koji je u Njemačkoj regiji.

Ljudi često zbog pogrešnog tumačenja uputstava stavljaju account na Tursku ili Brazil pa onda imaju problema sa konverzijama u ultimate i plaćanjem našim/revolut karticama jer su te regije zaključne na kartice iz tih zemalja.

Za nas je najbolje staviti bilo koju EU zamlju koja za valutu ima euro (većina preferira Njemačku). Jednom postavljenu regiju nema potrebe mijenjati.

Prilikom redeemanja kodova onda samo treba upaliti VPN zemlje iz koje je kod. Neki VPN provideri koriste servere u data centrima koje je Microsoft blokirao pa onda redeem ne prolazi ali samo treba porbati sa drugim VPNom dok ne prođe.

@geek tu ti je objašnjeno što se tiče regija

4 mjeseca
Xbox Series X

Uzmite Xbox Game Pass Core 6 mjeseci putem indijskog amazona. Moj savjet da uzmite Xbox Game Pass Core 6 mjeseci jer ćete uštediti oko 6 eura ako uzmite 2X Xbox Game Pass Core 6 mjeseci jer Xbox Game Pass Core 6 mjeseci košta 749 INR, a 12 mjeseci 1999 INR.

Xbox Core Game Pass: 6 Months Membership

0 0 hvala 0
14 godina
Witcher1 kaže...

Uzmite Xbox Game Pass Core 6 mjeseci putem indijskog amazona. Moj savjet da uzmite Xbox Game Pass Core 6 mjeseci jer ćete uštediti oko 6 eura ako uzmite 2X Xbox Game Pass Core 6 mjeseci jer Xbox Game Pass Core 6 mjeseci košta 749 INR, a 12 mjeseci 1999 INR.

Xbox Core Game Pass: 6 Months Membership

Dal' se može stackati 6mj da bude 3god?

Edit: ispadne 50€ za 3god core, to jest za 2 god ultimate

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.7.2024 10:17 (Genoxxx).
12 godina
protjeran
Xbox Series X

Previše ga  bunite . ajmo ovako .

Prvo neka prouci ovaj tekst na stranici 74 .

Game pass aktivacija

Ako znaš koristiti VPN (samo jedanput kod aktivacije ) najbolja opcija je da uzmeš što više "Game Pass Core" pretplate koju može konvertirati SAMO JEDANPUT dok ne istekne ultimate pretplata. Mislim da 3 godine core pretplate nakon konverzije postane 26 mjeseci ultimate.

Znaci kupi koliko želiš mjeseci ovdje , maksimalno je 36 . (vidim da se Indija prodaje za 25 eura sto je super cijena samo ti treba neki VPN koji ima Indiju kod aktivacije)

https://www.gamivo.com/search/12%20months%20core

To aktiviraj odjedanput kako ti kaže tekst na 74-stranici

Nakon toga kupio 1 mjesec ultimate pretplate koja će ti prebacit core u ultimate ili čak možeš preko uzeti 1 mjesec preko Microsofta bez VPN pa će isto napraviti konverziju.

https://www.gamivo.com/search/game%20pass%20ultimate

Još bi dodao da na Gamivo i sličnim stranica možeš kupovati igrice jeftino i aktivirati ih putem VPN-a za smiješne novce.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.7.2024 10:48 (azzie).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Koju regiju ili zemlju na xboxu moram imat? Vidim da nema ponudjene hrvatske
Samobor je lepa varoš
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
geek_boy kaže...
Koju regiju ili zemlju na xboxu moram imat? Vidim da nema ponudjene hrvatske

Stavi Njemačku regiju, i pročitaj gore citirane postove i od kolege azzie

15 godina
I pricekat da proradi xbox live da se mogu ulogirat 😅, edit : login serveri proradili nes prije :06:00 h cjelu noc nisu radili bem ti srecu valjda to nece se ponavljat cesce...
Samobor je lepa varoš
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.7.2024 7:22 (geek_boy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
I da jos za kraj koji vpn koristit tunnelbear bit ce dovoljan?
Samobor je lepa varoš
14 godina
geek_boy kaže...
I da jos za kraj koji vpn koristit tunnelbear bit ce dovoljan?

Probaj njega i urban VPN

16 godina
Koju stranicu pored gamivo koristite?
(za igre iz drugih zemalja)
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.7.2024 11:52 (goodye).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
goodye kaže...
Koju stranicu pored gamivo koristite?
(za igre iz drugih zemalja)

Eneba i cdkeys

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice