Xbox 360 - pitanja i odgovori

poruka: 7.690
|
čitano: 2.289.312
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Xbox 360 - pitanja i odgovori
vuho kaže...

Vidim Hitman koliko si inteligentan i koliko u stvari kakaš...s oproštenjem...

Igre za xbox se ne mogu pržit brzinom većom od 2.4 x ma kakvu god ti pržilicu imao...

Jer sama konzola NE MOŽE očitati DVD "kopiran" većom brzinom od gore navedene...

Eventualno brzinom od 4x možda očita...ali neminovno je da će u jednom trenu doć do pucanja ili sleđivanja same igre....

Tak da mislm da si ti svoje rekao...

A ak nemaš kakav pametniji odgovor i pritom smislen molio bi te da me ne daviš sa svojim responsima...

Idi i bulji u sunce...

Ne mudruj s ovlikim tekstom nego reci "igre piratske od xboxa su drukcije od pc-a"...inace ne koristim pirat pa ni ne mogu znat. A i svi govore da je o piratluku ode zabranjeno...

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.10.2011 18:34 (hitmanr).
17 godina

Stalno se nešto praviš pametan a zapravo nemaš pojma o čemu pričaš. Imaš ti dečko uopće xbox ili si samo gledao na youtubeu kako to izgleda? "inace ne koristim pirat pa ni ne mogu znat" - pa tko te onda tjera da se javljaš, sjedi i šuti, čovjeku će pomoći netko tko zna...

He who is brave is free.

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
vuho kaže...

Vidim Hitman koliko si inteligentan i koliko u stvari kakaš...s oproštenjem...

Igre za xbox se ne mogu pržit brzinom većom od 2.4 x ma kakvu god ti pržilicu imao...

Jer sama konzola NE MOŽE očitati DVD "kopiran" većom brzinom od gore navedene...

Eventualno brzinom od 4x možda očita...ali neminovno je da će u jednom trenu doć do pucanja ili sleđivanja same igre....

Tak da mislm da si ti svoje rekao...

A ak nemaš kakav pametniji odgovor i pritom smislen molio bi te da me ne daviš sa svojim responsima...

Idi i bulji u sunce...

Iskreno, ne želim ulaziti u raspravu ali ja svoje igre pržim na x4 i rade... I to bez ikakvih problema vec 6 mjeseci i oko 30ak igara!

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.10.2011 21:48 (m4k4ve1iCRO).
15 godina
neaktivan

A kad bi tio przit na 2,4x kako bi sprzio tom brzinom ako imam przilicu s najmanjom od 4x...?

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.10.2011 23:19 (hitmanr).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
hitmanr kaže...

A kad bi tio przit na 2,4x kako bi sprzio tom brzinom ako imam przilicu s najmanjom od 4x...?

cek malo gore si bio napiso da przi sa 16x bez greske,a sad pitas kako przit na 2.4x...e pa tako sto skines program zvan CloneCD one je najbolji za przit igre za xbox i onda ljepo pod opicije stavi 2.4 i stisnes burn...al kako si reko tebi to nece trebat :) 

"Who are you to judge the life I live? I know I'm not perfect -and I don't live to be- but before you start pointing fingers... make sure you hands are clean!&
15 godina
neaktivan
atiHD kaže...
hitmanr kaže...

cek malo gore si bio napiso da przi sa 16x bez greske,a sad pitas kako przit na 2.4x...e pa tako sto skines program zvan CloneCD one je najbolji za przit igre za xbox i onda ljepo pod opicije stavi 2.4 i stisnes burn...al kako si reko tebi to nece trebat :) 

nisam przio igre od xboxa na 16 nego opcenito dvd, a razmisljam o modifikaciji pa pitam da znam kako stvari stoje

16 godina
neaktivan

Nemoj se samo jos dublje zakopavat,rađe reci kak jest i to je to..nitko ti neće uzeti za zlo..

http://zerocool12-radio.net16.net/Index.html : http://forumi.hrzona.net/index.php

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zerocool12 kaže...

Nemoj se samo jos dublje zakopavat,rađe reci kak jest i to je to..nitko ti neće uzeti za zlo..

Aj eto priznajem da ga nemam samo sam ga jednom zaigrao u prijatelja i svidilo mi se al on je na orginalima a mene zanima to u vezi beckup igara jer uskoro mi treba stici konzola al modificirat cu je pa me zanima kako stvari stoje...predhodna konzola koju sam imao je bila ps2 al to je ocito velika razlika od xboxa...moram dobro ispitat stvar prije nego ga uzmen jer sam odustao od pc-a zbog njega. Cini mi se bolji za igre.

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.10.2011 21:49 (hitmanr).
16 godina
neaktivan
hitmanr kaže...
zerocool12 kaže...

Aj eto priznajem da ga nemam samo sam ga jednom zaigrao u prijatelja i svidilo mi se al on je na orginalima a mene zanima to u vezi beckup igara jer uskoro mi treba stici konzola al modificirat cu je pa me zanima kako stvari stoje...predhodna konzola koju sam imao je bila ps2 al to je ocito velika razlika od xboxa...moram dobro ispitat stvar prije nego ga uzmen jer sam odustao od pc-a zbog njega. Cini mi se bolji za igre.

Trenutno ti je modanje neisplativo, kolko sam skuzil stalno izbacuju te updateove koji maknu mod i onda moras isponova... Bolje ti je svaka 2 mj dati 200-300 kn za igru nego svaka 2-3 mj dati 200 kn za mod :/ + još možeš igrati onlajn a ovako ne :/....Ako te još šta zanima,slobodno pitaj , nitko te neće pojesti taman da i nekaj krivo kažeš , ispraviš se i to je to, nećemo ti uzeti za zlo... ;)

http://zerocool12-radio.net16.net/Index.html : http://forumi.hrzona.net/index.php
15 godina
neaktivan

A cuo sam da i neki updatei i ne brisu modifikaciju, uostalom ja cu ga modat svako godinu dana jer update izađe jedanput ili dvaput godisnje tako sam barem cuo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Od kad ga ja imam,nije bilo takvog updatea do sada (imam ga od 6. mj prosle god.), a od onda je bilo vec nekoliko updateova ovih sto nisu micali (mislim da 2 ili 3)...A sad su zadnji updateovi svi maknuli zastitu :/...

15 godina
neaktivan

da bar naprave modifikaciju koja nece bit izbrisana zbog updatea, to bi bila modifikacija, a ovo je vise probivanje kroz led. Moram priznat da je manje konplicirano uzest orginal.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

e ljudi ovak ja bi narućil Forzu 4 s ovog ShopTo http://www.shopto.net/  kad izađe kad narućujem 1 komad netreba platit porez ili? i kolko otprilike treba da dođe igra jel ko s EBay-a 2-3 tjedna ili dođe prije? i dal je to sigurna stranica?

FrankY
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.10.2011 11:42 (AsAsiN).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
AsAsiN kaže...

e ljudi ovak ja bi narućil Forzu 4 s ovog ShopTo http://www.shopto.net/  kad izađe kad narućujem 1 komad netreba platit porez ili? i kolko otprilike treba da dođe igra jel ko s EBay-a 2-3 tjedna ili dođe prije? i dal je to sigurna stranica?

Glede ebay-a, odgovorio sam ti na to isto pitanje 4.10.2011 14:01.

Jesi li uopce procitao ili volis vise puta postavit isto pitanje?

Uzalud mi trud sviraci, nes vise od mene :)

15 godina
neaktivan

ako imam tv koji podrzava ntsc verziju, dali onda mogu igrat igre sa ntsc verzijom...ili to nikako nije moguce u nasoj regiji?

0 0 hvala 0
16 godina
nebitno sto imas takav tv, moci ces jedino igrat pal. jedino da taj tv odneses u ameriku, e onda ces moci igrat. ili naruci tv sa ebaya,ali iz kanade. i gledaj da ima 3D prikaz, to je jako bitno.
13 godina
neaktivan
zerocool12 kaže...
hitmanr kaže...
zerocool12 kaže...

Trenutno ti je modanje neisplativo, kolko sam skuzil stalno izbacuju te updateove koji maknu mod i onda moras isponova... Bolje ti je svaka 2 mj dati 200-300 kn za igru nego svaka 2-3 mj dati 200 kn za mod :/ + još možeš igrati onlajn a ovako ne :/....Ako te još šta zanima,slobodno pitaj , nitko te neće pojesti taman da i nekaj krivo kažeš , ispraviš se i to je to, nećemo ti uzeti za zlo... ;)

Trenutacno mu je bas najisplativije flashati firmware jer je taman sad Microsoft izdao taj novi format XGD3 i nedavno je izasao novi xtreme firmware koji navodno radi sa tim.

Treba biti oprezan jer npr nova FIFA je dosla sa mandatory updateom koji reflasha firmware na stock. To je npr novina koje prije nije bilo. Ne znam jeli to nesto povodom XGD3 formata ili nesto sto ce postati praksa.

Ne mora se svaki puta nositi negdje da ti flashaju. Potrebni su neki uredjajcici koje se moze naruciti online (CK3 kit + probe) koji sluze za flashanje dvd-a i jedan programcic. Ima pun k tutorijala online kako to napraviti pa je u biti najpametnije te sklopove naruciti i sam nauciti flashati (ako ce se baviti time naravno). Posebno sad kad su smislili onaj xbox360usb kit pa se dvd moze spojiti na usb i vise ne treba rs232 konekcija i nebi trebalo biti problema sa kontrolerima, (un)signed driverima i teoretski bezbolno bi se to moglo napraviti cak i ako ima samo laptop.

U svakom slucaju kako ti izgleda zivot sa flashiranim xboxom, ili kako je bar do sad izgledao? Pa flashas i igras se besplatno. I igras se besplatno 9 mjeseci do jedno godine dana bez problema.To je otprilike vremenski period koji Microsoftu treba da osmisli novu zastitu i da se pojave prve igre sa tom novom zastitom. I onda vise se ne igras besplatno, dok ponovno ne flashas konzolu. To ti je konstantno jedna utrka izmedju hackera i Microsofta.

Sto se tice online igranja nikad nisam probao ali znam da ljudi igraju online. Koliko znam mozda jednom, dvaput godisnje Microsoft napravi banwave gdje sve flashirane konzole bana. Isto tako AFAIK banana konzola konzole nije banan account nego bas banana konzola. Blokiraju ti i hard disk, prakticki konzola ti postane neupotrebljiva.

Postoje ti programi preko kojih se moze provjeriti da li kopija igre prolazi stealth check i ljudi koji igraju online redovito na to paze da igraju online samo igre koje prolaze stealth check. Ali neka ekipa ima drugacije fore. Neki imaju npr dva Xboxa, jedan flashan za piratske igre, drugi neflashan za igranje online. Neki imaju dva dvd drivea jedan flashan drugi ne pa mijenjaju po potrebi. Na taj nacin se ekipa stiti od tih banwaveova. A isto tako imas i pun k retarda takodjer, koji sprze neku igru koja je leekala na torrente prije sluzebnog release datea i krenu igrati dok su spojeni online, ili igraju pa se onda spoje online i samim time uploadaju sto su igrali, pa se onda zale na to kako su pobrali ban.

15 godina
neaktivan

od  svega ovoga sto si naveo oko mi je najvis zabelo naa to "biti sam svoj majstor" u modificiranju, nije da smatram da je puno davat 150kn za svaku modifikaciju vec bi volio da je ne moram stalno slati i cekati dok oni to naprave. Volio bi nesto vise znat o tome kako je modificirat sam.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

http://www.team-xecuter.com/forums/index.php

To ti je sluzbeni forum team xecutera, ekipa koja radi te sklopove koji se koriste za spajanje dvd drivea na komp. Tamo imas tutorijale kako flashirati dvd firmware koristeci te njihove sklopove i taj programcic jungleflasher. Ima sve potrebne tutorijale, ali konkretnije ti ne mogu vise reci jer sve ovisi o tome koju vrstu xboxa imas (phat tj stari ili novi slim model) kao i tome koji dvd drive imas. Stari debeli xboxi imaju dvd driveove od 4 razlicite proizvodjaca (lite-on, benq, samsung i hitcachi mislim) i za lite-on znam da ima 3 razlicite modela ( s tim da sa novim updateom, onim koji sam ja dobio preko fife) se sva tri u biti flashiraju na 1 (pretpostavljam zbog novog xgd3 formata zapisa sto je da prakticki overburnaju dvd i na njega uguraju vise podataka (umjesto dosadasnjih cca 7 i po, sad je preko 8 giga) model.

Da li je preko tih sklopova jedini nacin ne znam ali ako i nije to je defacto standard. Konkretno kako to izgleda za lite-on modele je da izvadis dvd i preko tih sklopova spojis dvd na komp. Prije je trebao RS232 port i ljudi koji su to radili preko laptopa su imali problema jer su koristili PCMCIA kartice koje su emulirale RS232 port i program je radio probleme sa nekih karticama zbog drivera. Sad sa ovim novim xbox360usb sklopom to vise ne bi trebao biti problem jer se spaja na usb port. Preko tih sklopova se ostvaruje i puno vise od samog spajanja xboxa na komp, to se koristi za izvlacenje necega sto se zove dvd key.  Taj kljuc je bitan jer na lite-on modelima nemoze se dumpati firmware ali ako imas key mozes taj key ubaciti u ixtreme firmware i dvd drive ce prihvatiti taj firmware. S tim da za novije lite-on modele navodno ovi sklopovi sa probeovima nisu potrebni za ekstrakciju kljuca nego se moze i drugacije. Zato ti i nemogu tu previse pomoci jer sve ovisi o proizvodjacu i modelu. Nakon sto se sve spoji sve se radi kroz taj programcic jungleflasher, par klikova gumbom i jedino sto se hardverski treba uciniti je u odredjenom trenutku kontrolirati power cycle (isto se radi preko tog sklopa). Puno detaljnije upute ces naci tamo. Cijeli proces u biti ne traje dugo. Recimo kad ostavis u sophoslabu uglavnom odes na pol sata, 45 minuta na kavu i onda te lik nazove da ti je xbox gotov, kao da si ostavio auto u praoni.

http://www.ixtreme.net/

Imas i taj forum to ti je sluzbeni forum za ixtreme firmware sto je firmware koji se koristi za flashaje dvd drivea da bi se mogle igrati kako to oni zovu "backupi" (jedna napomena niti na jednom od tih foruma ne govori o piratstvu to je nebi vjerovao protiv pravila. To ti je ekipa koja ti eto tvrdi da sve to radi jer samo zele napraviti backupe svojih legalno kupljenih igara da nebi ostetili orginalne dvdove). Tu ti se puno vise prica o samom firmwareu, problemima s njime ali imas i tutorijale kako instalirati.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.10.2011 20:13 (nyarlathotep).
15 godina
neaktivan

oo boze hehhe koliki su ti tekstovi smanji to ubuduce malo. Al za sad cu koristiti nemodificiranu konzolu sa orginalima pa ako mi se svidi ostavit cu je takvu a ako mi bude neisplativo onda cu razmisljat o modifikaciji...

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.10.2011 20:38 (hitmanr).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Sve 5 samo brzo ces naletjeti na jedan problem - pozicija i polozaj Xboxa u Hrvata. Prosetaj se Algoritmom malo i pogledaj koliko uopce Xbox igara prodaju i uglavnom kakvi su to naslovi. Dogodilo mi se par puta da sam usao unutra sa zeljom da kupim igru ali jednostavno nisam imao sto uzeti. Osim njih imas jedino jos sophoslab koji ima dosta igara ali opet to je mala firma.Imaju u ZGu tri poslovnice, jedna je bogu iza nogu i ima retardirano radno vrijeme i mali prostor, druga je u civilizaciji ali ima mali prostor i treca koja je jedina respektabilna prostorom imho je u j*****m westgateu sto je posebno bogu iza nogu. Ako nedaj boze sophoslab propadne u ovoj recesiji onda necemo imati nista, ne samo u smislu igara nego i u smislu popravaka i dodatne opreme.

Alternativa je ili narucivanje s neta i nadanje da ti nece lupit carinu ili piratstvo.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.10.2011 23:37 (nyarlathotep).
15 godina
neaktivan

to je istina u nas i nije bas nesto podrzan xbox, al zato za ps ima igara vise nego za pc

0 0 hvala 0
17 godina

Dali netko zna gdje ima kupiti ovih plastika, koje prekrivaju ove rupe na slici?

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
nyarlathotep kaže...

Sve 5 samo brzo ces naletjeti na jedan problem - pozicija i polozaj Xboxa u Hrvata. Prosetaj se Algoritmom malo i pogledaj koliko uopce Xbox igara prodaju i uglavnom kakvi su to naslovi. Dogodilo mi se par puta da sam usao unutra sa zeljom da kupim igru ali jednostavno nisam imao sto uzeti. Osim njih imas jedino jos sophoslab koji ima dosta igara ali opet to je mala firma.Imaju u ZGu tri poslovnice, jedna je bogu iza nogu i ima retardirano radno vrijeme i mali prostor, druga je u civilizaciji ali ima mali prostor i treca koja je jedina respektabilna prostorom imho je u j*****m westgateu sto je posebno bogu iza nogu. Ako nedaj boze sophoslab propadne u ovoj recesiji onda necemo imati nista, ne samo u smislu igara nego i u smislu popravaka i dodatne opreme.

Alternativa je ili narucivanje s neta i nadanje da ti nece lupit carinu ili piratstvo.

Dugi niz godina kupujem s neta igre i nikad carine nije bilo i svih 100njak kupovina je proslo za odlican feedback prodavacima.

Naravno, ne pretjerivat sa velikim narudjabama radi moguce carine.

Ako nemas karticu, paypal... zamoli nekog ko ima i nek ti naruci igru, em je jeftinije, em ne cekas vise od 5-6 dana ako narucujes iz evrope (Engleske).

14 godina
neaktivan
Virty kaže...

Dugi niz godina kupujem s neta igre i nikad carine nije bilo i svih 100njak kupovina je proslo za odlican feedback prodavacima.

Ako nemas karticu, paypal... zamoli nekog ko ima i nek ti naruci igru, em je jeftinije, em ne cekas vise od 5-6 dana ako narucujes iz evrope (Engleske).

Upravo to, ili kupnja preko neta, ili kupnja preko XBL sa live points.

Kad se sjetim da sam jos prosle godine kupio Alan Wakea za nekih 200kn preko Livea, a bas ovaj vikend gledam u SophosLabu - na DVDu jos kosta 449kn.

Istina da Xbox nije nesto kod nas zastupljen, ali otkad ga imam, nisam imao nikakvih problema s nabavkom igara.

Sve je dostupno ako imas novca i karticu. ;)

Doduse nije da igram zadnje naslove, upravo zbog cijena. Nisam jednostavno spreman odvojit 400-500kn za igru.

Cekam da padnu pa kupim dva, nekad i tri naslova za cijenu jednog "friskog" naslova.

Trenutno igram Fallout 3. :) Evo i cijene Fallouta 3 na ebayu - 100kn. :) -> http://www.ebay.com/itm/Fallout-3-BRAND-NEW-Microsoft-XBOX-360-Game-SEALED-/310341914134

A Xbox mi je trenutno i u laganoj prednosti pred ostalim konzolama ( inace je sve stvar ukusa, i eventualno par ekskluziva za svaku od konzola ) jer je Kinect jednostavno zakon. :)

17 godina
civicar kaže...
Virty kaže...

Kad se sjetim da sam jos prosle godine kupio Alan Wakea za nekih 200kn preko Livea, a bas ovaj vikend gledam u SophosLabu - na DVDu jos kosta 449kn.

Istina da Xbox nije nesto kod nas zastupljen, ali otkad ga imam, nisam imao nikakvih problema s nabavkom igara.

Doduse nije da igram zadnje naslove, upravo zbog cijena. Nisam jednostavno spreman odvojit 400-500kn za igru.

Cekam da padnu pa kupim dva, nekad i tri naslova za cijenu jednog "friskog" naslova.

Trenutno igram Fallout 3. :) Evo i cijene Fallouta 3 na ebayu - 100kn. :) -> http://www.ebay.com/itm/Fallout-3-BRAND-NEW-Microsoft-XBOX-360-Game-SEALED-/310341914134

A Xbox mi je trenutno i u laganoj prednosti pred ostalim konzolama ( inace je sve stvar ukusa, i eventualno par ekskluziva za svaku od konzola ) jer je Kinect jednostavno zakon. :)

Upravo tako i ja :)

Ne kupujem odmah nove naslove, cekam da na ebayu, raznim engleskim web shopovima bude akcija, popust ili nesto slicno i kupim.

Tako sam prije mjesec dana kupio novi Alan Wake za 90kn sa postarinom. Prosao i zamjenio ga za Fable 3.

Uskoro cu stavit oglas za razmjenu Fable 2 (sa oba DLCa) i Fable 3 za neke druge, a u medjuvremenu trazim neku dobru sa snizenom cijenom {#}

14 godina
neaktivan

kakav je to update dosao??

Sve me zene oko kuce jure kaze majka to je zbog frizure
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
civicar kaže...
Virty kaže...

znaci trebas imat hdd da bi mogao skinuti igru sa neta, da li to znaci da te igre mozes pokretat bez dvd-a...i koliko mozes igara skinuti sa onih 2100 bodova...?

17 godina

Kliknes na download te se igra skine na HDD i spreman si za igranje (ne treba ti DVD jer je to "digital download")

Svaka igra ima svoju cijenu te su cesto popusti kako na igre tako i na DLCe.

Vise informacija imas na www.xbox.com/en-US/

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2011 15:44 (Virty).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
sto se tice updatea:
majornelson.com/2011/10/10/xbox-360-system-update-coming-this-tuesday-no-new-features/
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice