Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 28.156
|
čitano: 5.766.160
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Sony PlayStation 5
Q-Tip kaže...

Istraživanje u igri? Istraživanje u Veilguardu se svodi na sljedeće: do svake destinacije vodi jedan zacrtani put, on rails, doslovno si na prugi. Tu i tamo moraš nešto preskočiti ili zaobići kamen ili drvo, ali ne daj bože da su ti dali više slobode ili otvorenog svijeta. I svaki put, svaki put, nailaziš na put koji se račva u dvije strane. Jedna vodi do destinacije, druga vodi do dead enda i u tom dead endu je ili chest ili vrećica golda. Doslovno svaki put možeš krenuti jednim putem i ako vidiš da je to put koji vodi dalje, vratiš se nazad i već znaš da te na drugoj strani čeka loot. 

To je famozno istraživanje u Veilguardu u kojem se isplati istražiti svaki kutak. 

Combat je zanimljiv prvih 10 sati ili koliko ti već treba da otključaš companione i skužiš koja ti je kombinacija dobra. Nakon toga, combat se svodi na čekanje cooldowna da opališ combo. I do kraja igre nema promjene, spamaš isti combo cijelo vrijeme, osim kad te igra natjera da uzmeš nekog drugog u party. 

I na kraju, ja sam čovjek koji je baš na ovoj temi već tisuću puta ušao u ratove s ljudima koji ne odobravaju LGBT. Prepirao sam se i s onima koji su Last of Us 2 odbacili zbog detalja koji veze nemaju sa samom igrom. I da me netko krivo ne shvati, i dalje sam spreman do kraja svijeta podržavati borbu za prava svakoga bez obzira na spolnu orijentaciju, boju kože i bilo koju drugu vrstu diskriminacija. Ali da u Dragon Age igri, u jebenom Dragon Ageu, nemilosrdna ratnica, dragon hunter Qunari rase, u vrijeme kad se raspao štit između demona i ljudskog svijeta i prijeti uništenju svega, ima cijeli companion side quest koji traje satima, u kojem ne zna kako svojoj mami reći da se ne osjeća dobro u koži žene i da želi izaći iz ormara, to jednostavno nema veze s bilo čime. Demoni, zmajevi i bogovi jedu svijet oko tebe, ali mi nalazimo vremena za večeru s konzervativnom mamom da joj priopćimo promjenu spola. U Dragon Age igri, i to rasa za koju lore navodi: "Qunari have no "family units": they do not marry, choose partners, or even know to whom they are related".

To nije borba ni za što, to je ono zbog čega su u recenzijama bili komentari: "Every conversation sounds like HR is in the room." 

Igru sam uzeo na debelom sniženju i nikad je nisam završio, niti hoću. Priča je toliko zanimljiva da je se više ni ne sjećam.

Ali nisi igrao na PS5 PRO.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
16 godina
Hexfire kaže...

Sa PSSR što je jedini način.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
8 godina
Sony PlayStation 5

Platinirao Nine sols i od srca preporučam ovu igru. Čistih 10/10 za mene. Radi se o 2D Sekiro metroidvaniji i nema bolje igre u ovom žanru. Prekrasna grafika, odlična priča, puzzle, platforming, a da ne govorim o combatu i bossevima. 70h zabave za 2 prolaza, cijena 28,99 na plejki, za PC možda i manje. Nažalost ova igra radi super i nije potrebno brinuti o ray tracingu, PSSR,-u FSR-u, DLSS-u, rtx 5090, MFG 4x, fps-u i benčmarcima, pa će mnoge vjerojatno odbiti u startu  

6 0 hvala 2
14 godina
NathanDrek kaže...

Platinirao Nine sols i od srca preporučam ovu igru. Čistih 10/10 za mene. Radi se o 2D Sekiro metroidvaniji i nema bolje igre u ovom žanru. Prekrasna grafika, odlična priča, puzzle, platforming, a da ne govorim o combatu i bossevima. 70h zabave za 2 prolaza, cijena 28,99 na plejki, za PC možda i manje. Nažalost ova igra radi super i nije potrebno brinuti o ray tracingu, PSSR,-u FSR-u, DLSS-u, rtx 5090, MFG 4x, fps-u i benčmarcima, pa će mnoge vjerojatno odbiti u startu  

To mi je na rasporedu nakon Indiana Jonesa. Na gamepassu je pa je no brainer. Puno puta sam na raznim mjestima tokom 2024 čuo o toj igri pa ne vjerujem da je slučajno. I navodno je zadnji boss fight gori od Sekira pa da i to vidim.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
8 godina
Hexfire kaže...
I navodno je zadnji boss fight gori od Sekira pa da i to vidim.

Da, za*eban je. True ending u kojem ima 3 faze (moguće izabrati samo ako do tad imaš sve 100% odrađeno) definitivno jedan od težih bosseva, ali i jedan od najboljih ikada, što se može reći za još 2-3 bossa iz ove igre. Stvarno dobra igra. 

12 godina
NathanDrek kaže...

Ovo ću probat,ulupao sam podosta sati u Showel Knight prije nego sam krenuo Dragon Age ali mi je Showel nekako postao jednoličan.

Ja čekam Hades 2

12 godina
Hexfire kaže...
Q-Tip kaže...

Istraživanje u igri? Istraživanje u Veilguardu se svodi na sljedeće: do svake destinacije vodi jedan zacrtani put, on rails, doslovno si na prugi. Tu i tamo moraš nešto preskočiti ili zaobići kamen ili drvo, ali ne daj bože da su ti dali više slobode ili otvorenog svijeta. I svaki put, svaki put, nailaziš na put koji se račva u dvije strane. Jedna vodi do destinacije, druga vodi do dead enda i u tom dead endu je ili chest ili vrećica golda. Doslovno svaki put možeš krenuti jednim putem i ako vidiš da je to put koji vodi dalje, vratiš se nazad i već znaš da te na drugoj strani čeka loot. 

To je famozno istraživanje u Veilguardu u kojem se isplati istražiti svaki kutak. 

Combat je zanimljiv prvih 10 sati ili koliko ti već treba da otključaš companione i skužiš koja ti je kombinacija dobra. Nakon toga, combat se svodi na čekanje cooldowna da opališ combo. I do kraja igre nema promjene, spamaš isti combo cijelo vrijeme, osim kad te igra natjera da uzmeš nekog drugog u party. 

I na kraju, ja sam čovjek koji je baš na ovoj temi već tisuću puta ušao u ratove s ljudima koji ne odobravaju LGBT. Prepirao sam se i s onima koji su Last of Us 2 odbacili zbog detalja koji veze nemaju sa samom igrom. I da me netko krivo ne shvati, i dalje sam spreman do kraja svijeta podržavati borbu za prava svakoga bez obzira na spolnu orijentaciju, boju kože i bilo koju drugu vrstu diskriminacija. Ali da u Dragon Age igri, u jebenom Dragon Ageu, nemilosrdna ratnica, dragon hunter Qunari rase, u vrijeme kad se raspao štit između demona i ljudskog svijeta i prijeti uništenju svega, ima cijeli companion side quest koji traje satima, u kojem ne zna kako svojoj mami reći da se ne osjeća dobro u koži žene i da želi izaći iz ormara, to jednostavno nema veze s bilo čime. Demoni, zmajevi i bogovi jedu svijet oko tebe, ali mi nalazimo vremena za večeru s konzervativnom mamom da joj priopćimo promjenu spola. U Dragon Age igri, i to rasa za koju lore navodi: "Qunari have no "family units": they do not marry, choose partners, or even know to whom they are related".

To nije borba ni za što, to je ono zbog čega su u recenzijama bili komentari: "Every conversation sounds like HR is in the room." 

Igru sam uzeo na debelom sniženju i nikad je nisam završio, niti hoću. Priča je toliko zanimljiva da je se više ni ne sjećam.

Iskreno ču reći da sam očekivao prazan forum od tvoje grupice koja je dizala Microsoft i xbox do neba nakon što je Microsoft otišao u third party publishere.... očekivao sam barem koji harakiri od vas 20 koji ste se u xbox temi bacali na koplja za Microsoft....razočaran sam 😡

16 godina
Q-Tip kaže...
MEGATAMA kaže...

Baš sam se zakvačio za Dragon Age,drago mi je da je došlo nešto novo što me primilo jer inače samo ponavljam igre koje sam već odigrao.

Ima par sitnica koje mi se ne svidjaju tipa kako se kreće moj lik...fali mi malo preciznosti u upravljanju.

Dizajn likova mi je hit and miss,neki su baš odlično dizajnirani dok drugi baš i ne....

Što se tiče općenite art direkcije,svijet i lokacije su apsolutno predivni i zanimljivi dok bih za likove bio sretniji sa malo realističnijim pristupom.

Ono što mi se jaako sviđa je istraživanje i hrpa loota pa se isplati istražiti svaki kutak,igrivost je odlična i zabavna,priča je zanimljiva.

Ova igra je još jedna žrtva plačipi.ki koje provode svoje isprazne živote smizdreči po internetima 🥂🥂🥂

Ovo...

jeb*m vas više sa LGBT , terajte se u k*rac.

Slava Trumpu.

Da uništi cijeli svijet prekinit će ovu ludost.

Ovo je više suludo, iskače iz paštete, iritantno do boli, gori ste od Jehovinih svjedoka, a njih teram u 3 p.m.

Hoću igrat igru, a ne woke manifest.

3 mjeseca
Sony PlayStation 5

Odvojite 100 sekundi života da vidite taj woke shit fest u Dragon Ageu

https://streamable.com/2ret6a

2 0 hvala 1
14 godina
KTM kaže...

Ko je pisao dijalog? Kaj je ovo? Voice acting ko da su ljude s ceste uzeli, a scena ko razgovor djevojčica osnovne škole. 

Stvarno nebih ovak nekaj mogao igrati ni da mi plate, uopće nit ne mislim na woke propagandu, nego kvalitetu ostalog.

Krenuo s Kena: Bridge of Spirits - full ok igra za opustit se.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.2.2025 17:24 (Promster).
6 mjeseci
KTM kaže...

Ne znaš što je gore, činjenica da je cijeli taj shit show navodno koštao 250m $, da je netko platio 80$/€ da to igra ili brojke na SteamDB-u. 

https://linktr.ee/biciklisti.hrvatska
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.2.2025 6:55 (filip_medo).
14 godina
Sony PlayStation 5

Odnedavno imam PS5, i dobio sam Spidermana Miles Morales uz njega. Baš zabavna igra, prezabavan combat, ono jedva čekam neki side quest da se idem pokefat :D. Razmišljao sam kad pređem uzet onu staru jedinicu pa dvojku. Nadam se da nije ovaj stariji puno lošiji

0 0 hvala 0
14 godina
Hazar kaže...

Odnedavno imam PS5, i dobio sam Spidermana Miles Morales uz njega. Baš zabavna igra, prezabavan combat, ono jedva čekam neki side quest da se idem pokefat :D. Razmišljao sam kad pređem uzet onu staru jedinicu pa dvojku. Nadam se da nije ovaj stariji puno lošiji

Nije ništa lošija jedinica. Isti combat i gameplay samo još 10-ak sati više gameplaya. MIles Morales mi je bio super ali dosta kratka igra. Dvojka je joŝ bolja i ima malo raznovrsnije side misije. U svakom slučaju sve 3 igre su must play ako imaš PS5, što se mene tiče.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
10 godina
Sutra izlazi nova Free to play Igra - Spectre Divide

Moj PC  
3 0 hvala 1
13 godina
Koliko je legalno kupovati gift cardove s Instant gaminga?
Koliko vidim moze se ustediti 10-ak posto

Postoji li neka slicna stranica gdje se moze jos vise ustedjeti?

0 0 hvala 0
16 godina
Majesty kaže...
Koliko je legalno kupovati gift cardove s Instant gaminga?
Koliko vidim moze se ustediti 10-ak posto

Postoji li neka slicna stranica gdje se moze jos vise ustedjeti?

Ja stalno kupujem na instat gamingu i do sad nikad problem nisam imao! 

6 mjeseci
Sony PlayStation 5

.

5 0 hvala 2
12 godina
Sony PlayStation 5

Taman prije neki dan kupio Dragon Age,ali ne žalim.Igra zavrijeđuje mjesto u disk kolekciji,na 28h sam i u ovom trenutku dajem igri 9.5 od 10 🥂

Svakako fantastičan mjesec za PSN pretplatnike 🥂

Moj PC  
3 3 hvala 1
10 godina
PS Plus igre za Ožujak:
Dragon Age Veilguard
Sonic Colors Ultimate
TMNT Cawabunga Collection

Dragon Age se očito slabo prodaje, nisam očekivao da ce tako brzo na ps plus
Moj PC  
4 0 hvala 4
14 godina
Sony PlayStation 5

Po zadnjim službenim informacijama Veilguard je imao jedan prodani primjerak u veljači. To je valjda netko krivo kliknuo.

Sad napokon Sony može reći da su blizu kvalitete Gamepassa jer i na PS+ ganc nove AAA igre dolaze u roku tri mjeseca .

Moj PC  
11 1 hvala 0
12 godina
Sony PlayStation 5

A za koji mjesec bude AC Shadows free 😀

Full Igra je leakana prije izlaska i opcenito je woke smece koje ni dvije odgode nisu popravile. 

2 0 hvala 0
14 godina
Hexfire kaže...

Po zadnjim službenim informacijama Veilguard je imao jedan prodani primjerak u veljači. To je valjda netko krivo kliknuo.

Sad napokon Sony može reći da su blizu kvalitete Gamepassa jer i na PS+ ganc nove AAA igre dolaze u roku tri mjeseca .

Ko da su AAA igre od Xbox 1st party studija puno bolje od Veilguarda. Otkad imam Series X pamtim možda 2 first party igre od Xboxa koje su me iznenadile. Ostalo što je bilo nahajpano prije izlaska je ispalo teško sranje, a Starfield tu prednjači. Zadnja Forza Motorsport (ne Horizon) teški prosjek, evo Avowed izašao a igra mi se crashala 10 puta prvi dan kad je izašla. Možda nešto i bude ako ju pokrpaju.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
14 godina
antimadridista kaže...

Ko da su AAA igre od Xbox 1st party studija puno bolje od Veilguarda. Otkad imam Series X pamtim možda 2 first party igre od Xboxa koje su me iznenadile. Ostalo što je bilo nahajpano prije izlaska je ispalo teško sranje, a Starfield tu prednjači. Zadnja Forza Motorsport (ne Horizon) teški prosjek, evo Avowed izašao a igra mi se crashala 10 puta prvi dan kad je izašla. Možda nešto i bude ako ju pokrpaju.

Ne kužim kakve to veze ima s mojim postom. Pa nije Sony napravio Veilguard.

17 godina
Imaju obje konzole dobrih igara...

BTW, meni se Avowed u 40h srušil samo jednom.
14 godina
Hexfire kaže...
antimadridista kaže...

Ne kužim kakve to veze ima s mojim postom. Pa nije Sony napravio Veilguard.

Pa ovo sarkastično što si rekao u vezi gamepassa da AAA igre dolaze u prva 3 mjeseca pa se sa Sony može mjeriti sa Gamepassom. O kojim drugim AAA igrama bi pričali nego o 1st party Microsoft igrama?

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.2.2025 22:09 (antimadridista).
15 godina
Sony PlayStation 5

Horizon Zero Down Remaster na akciji za 40€ na Storeu. Jel to dobar deal, vidim i dlc je uključen? Igrao sam ga dok je bio free na PS Plusu no nekako mi nije sjeo al voljan sam dati novu šansu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Pa dobra je cijena, s obzirom da je to Complete Edition i remaster.
I vrhunska igra.
22 mjeseca
Switch kaže...

Horizon Zero Down Remaster na akciji za 40€ na Storeu. Jel to dobar deal, vidim i dlc je uključen? Igrao sam ga dok je bio free na PS Plusu no nekako mi nije sjeo al voljan sam dati novu šansu...

Čista pljačka
Em su original dali svima besplatno em je potpuno nepotreban remaster koji je za malo bolju grafiku nabio cijenu za 150%.
HZD complete je bio 20€ u storeu, redovito svaki mjesec na popustu za 10€ i manje, izlaskom remastera su mu digli cijenu na 40€ da bi remaster bio 50€.
Tih 10€ popusta na remasteru je sramotno a ne da je deal.

13 godina
Sale366 kaže...
Switch kaže...

Čista pljačka
Em su original dali svima besplatno em je potpuno nepotreban remaster koji je za malo bolju grafiku nabio cijenu za 150%.
HZD complete je bio 20€ u storeu, redovito svaki mjesec na popustu za 10€ i manje, izlaskom remastera su mu digli cijenu na 40€ da bi remaster bio 50€.
Tih 10€ popusta na remasteru je sramotno a ne da je deal.

Ne zaboravimo da je i HZD dobio 60 FPS patch koji čini remaster još beskorisnijim.

6 mjeseci
antimadridista kaže...
Hexfire kaže...

Od Veilguarda je i Babylon fall bolji, možda čak i concord. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice