Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 26.717
|
čitano: 5.338.040
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Sony PlayStation 5

PS5 Pro vs PS5:

• 16.7 TFLOPS vs 10 TFLOPS (single precision)

• 2TB SSD vs 825GB SSD

• Added 2GB DDR5 Memory

• Added WiFi 7 Support

• Extra USB-C port replaces a USB-A port

• 390W Max Power vs 350W Max Power

Teardown:

Gameplay footage od lika koji je dobio rano konzolu:

Dragon's Dogma 2:

Spider-man 2:

TLOU 2 Remastered:

Monster Hunter Wilds Open Beta (ovdje se vidi najviše poboljšanje i to bez ikakvih Pro optimizacija, kroz čistu veću snagu konzole - bazni PS5 jedva postiže i 50 FPS-a. Napomena, navodno se radi o dosta starom buildu koji koriste u beti, kaže ekipa koja poznaje situaciju da postoji noviji build sa boljim performansama):

1 0 hvala 0
7 godina
Sony PlayStation 5

16 tflops,a ne kak su neki sanjali 36

Steta kaj nisu malo pojacali CPU stranu,al eto budemo pregrmili i tih 30fps-a u GTA 6.

Moj PC  
1 1 hvala 0
2 mjeseca
Re: Sony PlayStation 5
antimadridista kaže...
Prvi primjer "image quality enhacement" featurea koji dolazi sa PS5 Pro. Riječ je o hardverskom upscaleu igara sa prošle generacije, bez da te igre dobivaju ikakav patch.

Evo primjer Bloodbornea PS5 vs. PS5 Pro:
https://imgsli.com/MzE1MDQx

U principu mudro pospremljenih 1000 eura u džepu. :)

https://linktr.ee/biciklisti.hrvatska
16 godina
PCNjubara kaže...

16 tflops,a ne kak su neki sanjali 36

Steta kaj nisu malo pojacali CPU stranu,al eto budemo pregrmili i tih 30fps-a u GTA 6.

Radi se o tome kako amd definira svoje tflopse, po njihovoj specifikaciji je 33, sony koristi drugačiju terminologiju i po Sonyu je 16 tflopsa.

Drugo, što se svi kaće na te brojke, usporedba tflopsa između razliučitih arhitektura nije baš mjerodavna.

PS5 je ima RDNA1 compute units i RDNA2 RT,  ps5 pro ima  RDNA3 compute units i RDNA4 RT. 

Kad se ubaci PSSR sasvim solidni update grafike. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.11.2024 12:19 (Pixel).
4 tjedna
Sony PlayStation 5

Evo u "standardnim" flopsima , uglavnom jako mali skok za PRO verziju. PS4 PRO je bio ogroman upgrejd 

Xbox One: 1.3 tflops

PS4: 1.84 tflops

PS4 Pro: 4.20 tflops

Xbox One X: 6 tflops

PS5: 10.28 tflops

Xbox Series X: 12.14 tflops

PS5 Pro: 16.7 tflops

2 0 hvala 0
7 godina

Sve to stoji i iskreno me briga,samo nek vise pocnu koristit to kaj im je na raspolaganju.Igram nakon dugo vremena RDR2 na XO i cudo kak to dobro izgleda na tak losem HW-u.16 TF vise neg dovoljno,samo da Devovi malo uloze truda.

16 godina
Sony PlayStation 5

Svi detalji

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
PCNjubara kaže...

Sve to stoji i iskreno me briga,samo nek vise pocnu koristit to kaj im je na raspolaganju.Igram nakon dugo vremena RDR2 na XO i cudo kak to dobro izgleda na tak losem HW-u.16 TF vise neg dovoljno,samo da Devovi malo uloze truda.

aljda ce napraviti patch da igra ide na 60 fpsa na pro verziji. 30 fpsa je nisko za takvu igru

16 godina
Sony PlayStation 5

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.11.2024 20:39 (movie).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Sony PlayStation 5

Ma samo [PC]Box ULTIMATE 

--------------------------------------------

Šalu na stranu

greysaint0 kaže...
Diazz72 kaže...

Molim te, navedi izvor! Oslanjaš se na nekakve navnodno procurijele informacije od prije nekoliko mjeseci koje nisu službeno potvrđene. Vjerujem da bi Sony, ako su te informacije točne, to već objavio na prezentaciji same konzole.

Ajmo ovako (i ovo si mogao sam umjesto da se pjeniš o izvorima). PS5 Pro GPU ima 60 Compute Unita i to je službeno izjavio Sony (odnosno da ima "67% više CU od PS5" za kojeg se službeno zna da ima 36 CU).

Ako uzmemo u obzir da je to RDNA 3 arhitektura (po izjavama i sa primjesama RDNA 4 pošto Sony tvrdi da GPU ima RT mogućnosti koje trenutno ne postoje na AMD PC GPU-ovima) i po broju compute unita, taj GPU odgovara negdje 7700XT ili 7800XT specifikacijama koje su javno dostupne - po broju CU je ravan 7800XT po propusnosti memorije 7700XT.

Ako dalje pogledamo specifikacija 7700/7800XT, vidimo da imaju 35 odnosno 37 TFLOPS-a pa se možemo pomiriti sa time da je vjerojatno negdje između na 36 TFLOPS-a.

Tu je naravno i faktor konzolaške optimiziranosti koji je nemoguće postići na PC-u, tako da se slobodno možeš pomiriti sa činjenicom da je GPU negdje na razini RTX 4070 odnosno 7800XT a možda i zericu iznad toga.

Bilo je divno sanjati, ali sada kada smo se napokon probudili, vidimo pravu stvarnost.

Najveće postignuće PlayStationa 5 Pro vjerojatno je PSSR. Ako se ne varam, jedan od YouTubera je već potvrdio da navodni ray tracing na PS5 Pro odgovara ray tracingu na low postavkama PC-a.

Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
Jos kad bi neki koji se slatko smiju znali razliku izmedu single i dual precision FLOPS-a prije nego se krenu slatko smijati…

Moja tvrdnja i dalje stoji. GPU je na razini cca. 7800XT odnosno 4070.

1 1 hvala 0
11 godina
greysaint0 kaže...
Jos kad bi neki koji se slatko smiju znali razliku izmedu single i dual precision FLOPS-a prije nego se krenu slatko smijati…

Moja tvrdnja i dalje stoji. GPU je na razini cca. 7800XT odnosno 4070.

Prije biH rekao da je skok sa RX 6700 na RX 6800 + PSSR.

13 godina
Sony PlayStation 5

Popis 50 Pro-enchanced naslova koji će biti dostupni odmah na launchu:

• Alan Wake 2
  • Albatroz
  • Apex Legends
  • Assassin’s Creed Mirage
  • Baldur’s Gate 3
  • Call of Duty: Black Ops 6
  • EA Sports College Football 25
  • Dead Island 2
  • Demon’s Souls
  • Diablo IV
  • Dragon Age: The Veilguard
  • Dragon’s Dogma 2
  • Dying Light 2 Reloaded Edition
  • EA Sports FC 25
  • Enlisted
  • F1 24
  • Final Fantasy VII Rebirth
  • Fortnite
  • God of War Ragnarök
  • Hogwarts Legacy
  • Horizon Forbidden West
  • Horizon Zero Dawn Remastered
  • Kayak VR: Mirage
  • Lies of P
  • Lords of the Fallen (2023)
  • Madden NFL 25
  • Marvel’s Spider-Man Remastered
  • Marvel’s Spider-Man: Miles Morales
  • Marvel’s Spider-Man 2
  • Naraka: Bladepoint
  • NBA 2K25
  • No Man’s Sky
  • Palworld
  • Paladin’s Passage
  • Planet Coaster 2
  • Professional Spirits Baseball 2024-2025
  • Ratchet & Clank: Rift Apart
  • Resident Evil 4
  • Resident Evil Village
  • Rise of the Ronin
  • Rogue Flight 
  • Star Wars: Jedi Survivor
  • Star Wars: Outlaws
  • Stellar Blade
  • Test Drive Unlimited: Solar Crown
  • The Callisto Protocol
  • The Crew Motorfest
  • The Finals
  • The First Descendant 
  • The Last of Us Part I
  • The Last of Us Part II Remastered
  • Until Dawn
  • War Thunder
  • Warframe
  • World of Warships: Legends

Ukupna lista Pro-enchanced igara (96 komada):

• Alan Wake 2

• Albatroz

• Apex Legends

• Arma Reforger

• Assassin’s Creed Mirage

• Assassin’s Creed Shadows

• Bad Cheese

• Baldur's Gate 3

• Call of Duty: Black Ops 6

• The Callisto Protocol

• The Crew Motorfest

• Dead Island 2

• Dead Rising Deluxe Remaster

• Demon’s Souls

• Diablo IV

• Dragon Age: The Veilguard

• Dragon’s Dogma 2

• Dwarf Journey

• Dying Light 2: Stay Human

• Dying Light: The Beast

• Dynasty Warriors: Origins

• EA Sports College Football 25

• EA Sports FC 25

• Elemental War Clash

• Empire of the Ants

• Enlisted

• Everspace 2

• F1 24

• Fears to Fathom: Ironbark Lookout

• Final Fantasy VII Rebirth

• The Finals

• The First Descendant

• Fortnite

• God of War Ragnarök

• Gran Turismo 7

• Helldivers 2

• Hitman World of Assassination

• Hogwarts Legacy

• Horizon Zero Dawn Remastered

• Horizon Forbidden West

• Killing Floor 3

• The Last of Us Part I

• The Last of Us Part II Remastered

• Lies of P

• Like a Dragon: Pirate Yakuza in Hawaii

• Lords of the Fallen

• Madden NFL 25

• Marvel Rivals

• MechWarrior 5: Clans

• Metal Gear Solid Delta: Snake Eater

• The Midnight Town Stories: Adam's Diary

• Monster Hunter Wilds

• Mortal Kombat 1

• My Little Universe

• Naraka: Bladepoint

• NBA 2K25

• No Man’s Sky

• Outbreak: Shades of Horror Chromatic Split

• Paladin’s Passage

• Palworld

• Planet Coaster 2

• Professional Baseball Spirits 2024-2025

• Promise Mascot Agency

• Quantum Error

• Ratchet & Clank: Rift Apart

• [Redacted]

• Resident Evil 4

• Resident Evil Village

• Retrieval

• Rise of the Ronin

• Rogue Flight

• Slitterhead

• Smells Like a Mushroom

• Spider-Man Remastered

• Spider-Man Miles Morales

• Spider-Man 2

• Spine: This is Gun Fu

• Star Wars Jedi: Survivor

• Star Wars Outlaws

• Starship Troopers: Extermination

• Stellar Blade

• Stunt Paradise

• Test Drive Unlimited: Solar Crown

• Towers of Aghasba

• Truck Driver: The American Dream

• UFC 5

• Unreal Kingdoms

• Until Dawn

• War Thunder

• Warframe

• Wolverine

• World of Warships: Legends

PSVR2 Games:

• Arken Age

• cyubeVR

• Kayak VR Mirage

• Subside

1 0 hvala 1
16 godina
Sony PlayStation 5

Dobio sam mail od SD-a da je paket u pripremi, top

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina

Vjerujem da smo svi dobili koji smo napravili prednarudžbu 

7 godina
Sony PlayStation 5

Očekujem recenzije i komentare od ekipe ovdje koja je kupila Pro verziju.

1 0 hvala 0
16 godina
Sony PlayStation 5

Da ,izgleda da smo ssvi dobili, brojimo sitno  

2 0 hvala 0
9 godina
Za primjetiti razliku obavezno stajati 60-80cm od televizora i ne treptati neko vrijeme. Ne kuzim hype, ionako je PS za casual igre.
Hardware: the parts of a computer that can be kicked.
Moj PC  
1 3 hvala 0
16 godina
deepshitcro kaže...
Za primjetiti razliku obavezno stajati 60-80cm od televizora i ne treptati neko vrijeme. Ne kuzim hype, ionako je PS za casual igre.

Na 77" qdoledu se sve sasvim dobro vidi, a veci fps jako pomaze kod velikog i svijetlog oleda. Cak mi je fps bitniji od sveg ostalog radi oled stutter efekta. 

14 godina
Najjače mi je kad ova ekipa govori da su razlike neprimjetne i da treba mikroskop da se vidi razlika između base PS5 i Pro, a isti likovi daju tisuću eura više za grafičke kartice da bi mogli igrati na Ultra detaljima umjesto na high ili very high. A razlika između tih stvari se isto tako vidi jedino mikroskopom. Količina glupisti koje ljudi izvaljuju otkad je najavljena konzola i čistih dvostrukih mjerila mi je stvarno presmiješna. Doslovno jedan post o Pro ne može proći bez da se ekipa javi sa podbadanjem i sprdanjem.

Da se razumijemo, nemam ja ništa protiv da netko troši i cijelu životnu ušteđevinu u gaming opremu ako mu se prohtije. Dapače, svi smo tu na forumu i po ovim temama iz razloga što nam je to strast i hobi. Ali ako već prozivate Pro za to da je razlika u nijansama, pa isti k*rac je sa PC gamingom u koji ulažete masnu lovu. Ne vidim baš da vi što se podsmjehujete imate neke mid level grafičke nego sve redom skupe ko zlato.
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.11.2024 20:53 (antimadridista).
Moj PC  
10 0 hvala 1
16 godina
antimadridista kaže...
Najjače mi je kad ova ekipa govori da su razlike neprimjetne i da treba mikroskop da se vidi razlika između base PS5 i Pro, a isti likovi daju tisuću eura više za grafičke kartice da bi mogli igrati na Ultra detaljima umjesto na high ili very high. A razlika između tih stvari se isto tako vidi jedino mikroskopom. Količina glupisti koje ljudi izvaljuju otkad je najavljena konzola i čistih dvostrukih mjerila mi je stvarno presmiješna. Doslovno jedan post o Pro ne može proći bez da se ekipa javi sa podbadanjem i sprdanjem.

Da se razumijemo, nemam ja ništa protiv da netko troši i cijelu životnu ušteđevinu u gaming opremu ako mu se prohtije. Dapače, svi smo tu na forumu i po ovim temama iz razloga što nam je to strast i hobi. Ali ako već prozivate Pro za to da je razlika u nijansama, pa isti k*rac je sa PC gamingom u koji ulažete masnu lovu. Ne vidim baš da vi što se podsmjehujete imate neke mid level grafičke nego sve redom skupe ko zlato.

Ja bih kupio i PS5 Pro i novu top grafičku za PC, ali ne znam što ću igrati.

Evo, sad već mjesec dana igram Super Mario Odyssey i Prince of Persia na Nintendo Switchu starom 7.5 godina, a i u to vrijeme izlaska je bio jadnički.

I zabavio sam se baš fino. Ovaj Prince of Persia je čudo od igre, a ovi papci zatvore studio. Pa neću više ni centa dati Ubisoftu za ništa.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.11.2024 21:13 (Bitanga).
16 godina
Sony PlayStation 5

ja nemam tih problema s igrama, cak stovise backlog je preveliki na steamu

za nove igre je problem jer ne vidim nista da me natjera da uzmem novi ps5, ili novu grafu.

umjesto ovih 800e za ps5, radije uzet oled monitor ili tv ( za nesto vise love ofc)

Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
Sony PlayStation 5

Meni se ne može desiti da nemam šta igrati.

Pa toliko toga imam da mi trebaju 2 života za odigrati.

Doduše, nemam vremena puno za guštati u igrama, ali još mi se nije desilo da nemam šta igrati.

PSN: Muskarcina77 / Xbox: Muskarcina
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 9:21 (Virty).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Također, toliko toga čeka da nema šanse da sve odigram, iako sam sad puno izbirljiviji nego u mladosti...
16 godina
Sony PlayStation 5

No, nisam mislio da nemam što za igrati. Imam i ja ogroman backlog i iz njega neke igre koje želim još odigrati (na PCu jer za PS ne postoje - tipa Factorio).

Pa zato sam i igrao sad Odyssey i Prince of Persia iz backloga, a imam još hrpe Nintendo igara što su klinci nakupovali.

Ali ne vidim zašto bih sad kupio noviji hardver, ne vidim ništa na vidiku da bi mi novi hardver bio nužan.

Eventualno GTA 6 koji me ne nabrijava ni malo, ali znam da ću morati kupiti radi klinaca.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Moj PC  
1 0 hvala 0
2 mjeseca
antimadridista kaže...

Dvosjekli mač u mojoj situaciji npr. PC mi je isključivo workstation, PS5 imam od "prvog" dana odigrao više manje sve što me zanimalo. Opcija je dakle prodati sadašnju konzolu za 300€ +- i nadodati nemalih 600-700€ za novu konzolu sa poboljšanim "nijansama" koje meni osobno nisu bitne. Možda bi bile da sam HC gamer i da dolazim sa PS4, ali nisam tako da je za mene nažalost to samo bačen novac, koji mogu uložiti u nešto drugo. Recimo neke dionice ili nešto slično. :) na kraju dana svakom njegovo. Mislim da je Pro model dobra opcija za ljude koji dolaze sa PS4 ili pak nisu imali niti PS4, ali postojećim vlasnicima PS5-ice i samim izborom novih igara za istu ne znam koliko je isplatljivo, ali opet na kraju dana svakom njegovo i gušti su gušti, kako bi se reklo. :)

13 godina
Bitanga kaže...

I zabavio sam se baš fino. Ovaj Prince of Persia je čudo od igre, a ovi papci zatvore studio. Pa neću više ni centa dati Ubisoftu za ništa.

Hehe, Ubisoft ko Ubisoft. Resurectaju franšizu upitne prepoznatljivosti u 2024, u totalno drugačijem stilu od prijašnjih igara i očekuju milijune prodanih kopija . A nije baš ni da su se pretrgli od promocije.

Igra ko igra je odlična, vjerojatno bi bila i na mnogim GOTY listama da je recimo izašla sad negdje prema kraju godine. 

Nekako si mislim da ću 2025. uzeti Switch 2 ukoliko će ove starije Nintendo igre dobiti performance boost, a PS5 PRO eventualno tijekom 2026., ako se pokaže da će dosta novijih igara patiti na starom hardveru u smislu FPS-a. Samo radi minornog grafičkog upgradea sigurno neću kupovati novu konzolu. 

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
15 godina
Sony PlayStation 5

kolko rasprave oko "pisljivih" 800e cijene za ps5 pro, pa ja ne vjerujem.

jbt danas kineski flagship mobitel kosta 800+ eura a tu se neki tresu radi 800e za najjacu igracu konzolu na trzistu. ajde da je sony bubnuo 1200-1300 eura(novi iphone je i skuplji) pa bi jos rekao, ali ovoliko halabuke oko 800e za uredaj koji bez beda koristis 4-5 godina(evo ja imam ps5 od dana izlaska i radi ko urica) mi je neshvatljivo, plus toga na IT forumu a ne u "zenskom recenziraju". 

Moj PC  
5 1 hvala 0
2 mjeseca

Koliko se sjećam Disc drive i stalak su DLC i dižu cijenu na 1k cca. možda griješim unaprijed isprike, uopće nije toliki problem u cijeni veći problem mi je što bacam novce, a nemam šta igrati. Tema je PS5 valjda smijemo komentirati, naveo sam osobne pluseve i minuseve kupnje nove konzole, ne tvrdim da sam u pravu, niti da je moje mišljenje ispravno. Što se tiče same usporedbe telefona i konzole, telefon koristim svakodnevno i na dnevnoj bazi, konzolu nisam upalio gotovo mjesec dana. Jer naprosto nemam što igrati, eventualno možda GTA VI kad izađe.

13 godina
mar123 kaže...

kolko rasprave oko "pisljivih" 800e cijene za ps5 pro, pa ja ne vjerujem.

jbt danas kineski flagship mobitel kosta 800+ eura a tu se neki tresu radi 800e za najjacu igracu konzolu na trzistu. ajde da je sony bubnuo 1200-1300 eura(novi iphone je i skuplji) pa bi jos rekao, ali ovoliko halabuke oko 800e za uredaj koji bez beda koristis 4-5 godina(evo ja imam ps5 od dana izlaska i radi ko urica) mi je neshvatljivo, plus toga na IT forumu a ne u "zenskom recenziraju". 

Nije problem sama cijena, nego cijena u odnosu na PS5 i poboljšanje u odnosu na PS5. Vrijedi li to duple pare?

A disc drive i stalak da ne spominjem...

Uglavnom, čekam recenzije i da točno vidimo kaj to PS5 Pro donosi.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice